Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλημέρα σας .
Αν και το έγραψα και προχθές.
θα το ξαναπώ..
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε εμφανίσεις με το κρυο που μπαινει στην βόρεια Ευρώπη τις επόμενες ημέρες..
Αυτη η κατεβασιά που κανει ,εαν ηταν 10 μερες μετά θα χεζομασταν στις τσιχλες..
Αλλά και τωρα σίγουρα κατι θα φερει .
Είναι δεδομένο οτι θα κανουν ενα πάτημα στα Βαλκάνια..
Ενα γύρισμα ακόμα θελουμε 12-15 του μηνα να βγουν ολες σε εμας...

Άσχετο φίλε αλλά αληθινό: στα χρόνια του βασιλιά Όθωνα υπήρχαν στην Αττική ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΡΙΟΙ φασιανοί και οι παλατιανοί του βασιλιά τους κυνηγούσαν με τουφέκια στους κήπους των Ανακτόρων!!Φαντάσου τι θα είχε τότε σε Μακεδονία-Θράκη κλπ γεωγραφικά (σημερινά) διαμερίσματα...o_O
Στην επαρχία μου ( και στο χωριό μου) έως το 1980 υπήρχαν ακόμη γνήσιοι κολχικοι φασιανοι και μαύροι φραγκολινοι, αυτό το πτηνό που υπάρχει και σήμερα στην Κύπρο.

Καλημέρα όλη μέρα! Η αρχή έγινε σήμερα με το γούρι μου, την κοράκλα μου και τον φίλο μου τον Νίκωνα! Πήγαμε Καπανδρίτι, από την πάνω μεριά της λίμνης. Από τις 7 παρά, το μόνο που ακούσαμε, ήταν 2-3 κοτσύφια. Αράξαμε όλοι μαζί και κουβεντιάζαμε. Δεν πέρναγε τίποτα, που και που κανά μικρό. Κατά τις 8 παρά, με 8, ακούω την μελωδία της ευτυχίας! Τσικ! Ψάχνω καλά καλά και βλέπω ένα ζευγαράκι που πέρναγε από τα 25 μέτρα, σε καλό ύψος. Ισα που πρόλαβα να κατεβάσω το όπλο από τον ώμο και να βγάλω την ασφάλεια. Μπαμ και η πρώτη της χρονιάς, είναι γεγονός! Δεν είδαμε τίποτα άλλο. Γυρνώντας προς το αμάξι, κανά μισάωρο μετά, είδαμε άλλη μία να περνάει μεσούρανα. Καλή αρχή! Η τσίχλα θέλει γκρίνια!

20231006_102326.jpg

Status
Not open for further replies.
Back