Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Απ' τις 7:10 στο καρτέρι...ακούστηκαν κάποιες πιασμένες γύρω γύρω αλλά τπτ ιδιαίτερο...9 παρά είκοσι ακούω το πρώτο τσικ από ψηλά κ την βλέπω μακριά..δεν περνάνε δύο λεπτά δεύτερο τσικ..καρφί από πάνω μου..μια ντουφέκια κ η πρώτη για την σεζόν είναι γεγονός.. Κέρκυρα!! Έπρεπε να φύγω αλλά γενικά ειδα στον δρόμο κοπαδακια 4-5 πουλιαIMG_20231008_085543.jpg

Μια γρήγορη βόλτα το πρωί ΒΑ Αττική και φάνηκαν οι πρώτες.Συνολικά γύρω στα 10 πουλιά είδα με τα περισσότερα να είναι πιασμένα.
Το πολύ θετικό είναι ότι ο τόπος είναι έτοιμος να τις υποδεχθεί με άφθονη τροφή και για αυτό βλέπουμε ήδη πιασμένες.

Απλά αλλάζεις το ελατήριο επαναφοράς και βγάζεις τα επόμενα 5000 φυσίγγια.
Και μετά ξανά, και ξανά και ξανά και τελειωμό δεν έχει.
Ή απλά αγοράζεις μια benelli και δεν ασχολείσαι με τίποτα από όλα αυτά...και ρίχνεις όσα φυσιγγια αντέχεις κάθε φορά που πας κυνηγι !
.yel.

Ή απλά αγοράζεις μια benelli και δεν ασχολείσαι με τίποτα από όλα αυτά...και ρίχνεις όσα φυσιγγια αντέχεις κάθε φορά που πας κυνηγι !
.yel.
Μπράβο φίλε, αυτό είναι το σωστό πνεύμα και ακόμα καλύτερα να τα λέμε αυτά στη νήμα της Μπερέτας για να στρώνουν χαρακτήρα.

Αλλά μεταξύ μας, το μπενέλλι μου όταν έριξε τα πολλές χιλιάδες φυσίγγια του, δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα, άρχισε να μου κάνει συνέχεια εμπλοκές.
Του άλλαξα το επανατατικό ελατήριο και βελτιώθηκε πολύ. Δε σταμάτησαν τελείως οι εμπλοκές όμως. Μετά του άλλαξα και το ελατήριο της αποθήκης.
Αυτό ήταν, μετά την αλλαγή των δύο ελατηρίων εμπλοκή δεν έχει ξανακάνει ποτέ. Η αλλαγή έγινε Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2017.

Τα ελατήρια είναι αναλώσιμα και πρέπει να αλλάζουν όταν έρθει η ώρα τους.

Σήμερα Καπανδρίτι ακούγονταν τουφεκιές σε κάποιο σημείο ίσως έπαιζε Νταλάρας ,εγώ σε μια ψηλωμενη και πλάγια έριξα ενα ντουμπλε αλλά δεν , καλοκαιρία να κρυώσει λίγο ο καιρός και βλέπουμε.
2 μπαρμπάδια πετούσαν κάτι ξυλαράκια στον αέρα και τα ντουφεκούσαν κατά τις 9 παρά.

Είσαι αισιόδοξος άνθρωπος και βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.

Ένας απαισιόδοξος σαν και εμένα το ποστ σου το μεταφράζει έτσι:
Αν από την Τετάρτη δεν ξεκινήσουν οι εμφανίσεις, και αν δεν κάνει ένα καλό πρώτο πέρασμα τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, κλάψτε την και αυτή τη χρονιά!
Γιατί τέτοια απαισιοδοξία;
Και το 21-22 που έγιναν τρομερά μπασιματα και ήταν γενικά καλή η χρονιά τα πουλιά ξεκίνησαν μετά τις 18 .

Με αφορμή το παραπάνω:
Τι θεωρούμε μια καλή χρονιά;

Γενική είναι η ερώτηση προς όλους.
Για μένα, καλή χρονιά είναι να μην ανεβάζουν τα παιδιά μου πυρετό Σάββατα, να μην βρέχει Κυριακές και να είναι η βενζίνη κάτω από 1.80€ 😂

Τι παει να πει αλλαζω επανατατικο ελατηριο ή κανω τρυγωνικη κινηση ρανταρ τζι κι πι οου και σουπαμουπες. Η καραμπινα οταν της ριχνεις ενα σωρρο φυσιγγια στο κυνηγι και στο σκοπευτηριο θα χαλασει. Θα πηγαινει η εμπλοκη γονα. Ειδικα τα οπλα αεριων. Επισης οταν ριχνεις σουπερ μαγκνουμ και μαγκνουμ πας για αλλαγη καννης γιατι θα στραβωσει. Θελει να χεις 3 οπλακια και να τα δουλευεις ολα. Αλλιως ανα δεκαετια καινουριο

Με αφορμή το παραπάνω:

Φαίνεται ποσο καλη χρονια ειναι από τις πωλήσεις τσιχλοφυσιγγων.
Πέρσι η μείωση στα τσιχλοφυσιγγα ηταν στις περισσότερες περιοχές πανω από 70% οποτε σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλή χρονιά!

Φαίνεται ποσο καλη χρονια ειναι από τις πωλήσεις τσιχλοφυσιγγων.
Πέρσι η μείωση στα τσιχλοφυσιγγα ηταν στις περισσότερες περιοχές πανω από 70% οποτε σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλή χρονιά!
Πέρσι προσωπικά θεωρώ ότι ήταν μια μέτρια χρόνια. Έχουμε δει πολύ χειρότερες.
Πέρσι όμως όλος ο χειμώνας ήταν ο Φλεβάρης που μαζί του ήρθαν και μπόλικα τσιχλοκοτσυφα.

Τι παει να πει αλλαζω επανατατικο ελατηριο ή κανω τρυγωνικη κινηση ρανταρ τζι κι πι οου και σουπαμουπες. Η καραμπινα οταν της ριχνεις ενα σωρρο φυσιγγια στο κυνηγι και στο σκοπευτηριο θα χαλασει. Θα πηγαινει η εμπλοκη γονα. Ειδικα τα οπλα αεριων. Επισης οταν ριχνεις σουπερ μαγκνουμ και μαγκνουμ πας για αλλαγη καννης γιατι θα στραβωσει. Θελει να χεις 3 οπλακια και να τα δουλευεις ολα. Αλλιως ανα δεκαετια καινουριο
Αλλάζω επανατατικό ελατήριο σημαίνει γνωρίζω πως λειτουργεί αυτή η μηχανή που ονομάζεται αυτογεμές και φροντίζω για την εύρυθμη λειτουργεία της.
Το επανατατικό ελατήριο είναι αναλώσιμο και πρέπει να αλλάζει κάθε 5-6 χιλιάδες φυσίγγια. Μερικές φορές και νωρίτερα.

Επιπλέον, τα φυσίγγια με τις βαριές γομώσεις που αναφέρεις, μόνο με καραμπίνα τα ρίχνουμε. Τα δίκαννα θα την ακούσουν και σε λίγο καιρό θα κουνάνε. Οι καραμπίνες δε μασούν. Και οι αερίων ακόμα καλύτερα.

Last edited:
Είσαι αισιόδοξος άνθρωπος και βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.

Ένας απαισιόδοξος σαν και εμένα το ποστ σου το μεταφράζει έτσι:
Αν από την Τετάρτη δεν ξεκινήσουν οι εμφανίσεις, και αν δεν κάνει ένα καλό πρώτο πέρασμα τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, κλάψτε την και αυτή τη χρονιά!
Να κλαψουμε την χρονια απο τις 12 του μηνα εχοντας 30 μερες μπροστα που μπορουν να δωσουν περασματα? Οχι! Δηλαδη αν το κανει την αλλη Πεμπτη και οχι την Κυριακη το πρωτο καλο περασμα θα ειναι ασχημα μαντατα? Υπομονη και αισιοδοξια!!!

Με αφορμή το παραπάνω:

Να υπάρχουν πουλιά σταθερά ώστε να κάνεις 10-15 πουλιά καρτέρι κ τα απογευματινά να ξεκινούν από τις 3+30... βλέπε 2016-2017

Τη καλημέρα μου.
Κλασικά στο αγαπημένο μου ύψωμα για τα μπασιματα, σχεδόν μόνος μου προς το παρόν, στο σύνολο είδα καμιά 25αρια κιχλιτσες, ακόμα και σε 3αδες, δεν ήταν για ντουφέκια όμως, από τίς 08:00 και για 20 λεπτα, μετά μερικές ξεμπαργκες. Δύο πέρασαν καλουτσικες, η μία κλαμπανι ή άλλη μου έκανε σεφτε για φέτος.
IMG_20231008_080237.jpg

Status
Not open for further replies.
Back