Τον τελευταίο καιρό επισκεπτόμουνα τα έλατα για το απογεματινό μου καρτεράκι, καθότι εκεί υπήρχε ικανός αριθμός ντόπιων κοτσυφών, ώστε να με κρατάνε σε εγρήγορση...Όλο και βαρούσα κι από κανέναν... Τις τελευταίες μέρες δε, φαίνεται εκεί πάνω κι από καμία κελαηδότσιχλα, αλλά και κυριαρίνα (πριν 2-3 απογεύματα, γκρέμισα και την 1η μου ''μεγάλη'' για εφέτο, αλλά δεν τη χούφτωσα ποτέ, εκεί που βρήκε να σκάσει η ρουφιάνα)... Πάντως, όχι κάτι σπουδαίο ακόμη... Τα καλύτερα είναι μπροστά... Έρχονται...!!
Σήμερα πρωί, πραγματοποίησα και το πρώτο μου πρωινό τσιχλοκάρτερο (χτες δεν μπόρεσα εξαιτίας υετού)... Μέτρησα ως τις 10:00, σε όλο μου το οπτικόν πεδίον, καμιά 10ριά κελαηδότσιχλες, 1 κυριαρίνα & 1 ζεύγος κοτσυφών... Αναμενόμενο θαρρώ για τέτοια ημερομηνία, όπως κάθε χρόνο συνήθως... Βλέπετε, κάθε χρόνο έχουμε και μερικές βιαστικές, πρώιμες τσιχλοαφίξεις... Μπάσιμο γιοκ σήμερα πρωί, όλα όσα είδα, πιθανότατα ήτανε ήδη πιασμένα από μέρες πριν ή ώρες...
Η έκπληξη ήτανε ότι αντίκρυσα και το 1ο για εφέτο, (πρώιμο) μπασιματιάρικο σμηνάκι φασσών, καμιά ντουζίνα κομμάτια...!!
Α, τελικά κατέρριψα 4 κελαηδοτσιχλίτσες, αλλά περισυνέλλεξα τις μισές, καθότι οι άλλες δύο έπεσαν σε ''ζαβά''...