Δούλεψαν καλά τα 28άρια και τα 30άρια του Αντρέα;View attachment 37129
View attachment 37130
Ολιγόωρο περπατητό στη Βοιωτία με καλή παρέα ( @SpyrosBrowning ) και αρκετά πουλάκια!
Χρήστο εμένα τα 30αρια σήμερα μου έκαναν λίγο νερά φίλε.Το πρωί πριν βγει ο ήλιος και ανέβει η θερμοκρασία θέριζε.Με το που έπιασε ζέστη τις κυνηγαγα ζωντανές και κάποιες τραβούσαν απόσταση πριν κρεμάσουν.Ειχε και τρομερή υγρασία σήμερα,όλα μούσκεμα ήταν.Δούλεψαν καλά τα 28άρια και τα 30άρια του Αντρέα;
Δεν πειράζει τυχαίνουν αυτά.Εμένα σήμερα στο καρτέρι τα 28άρια έδωσαν πόνο.Πόσα πουλάκια πήρε ο παππούς;!Χρήστο εμένα τα 30αρια σήμερα μου έκαναν λίγο νερά φίλε.Το πρωί πριν βγει ο ήλιος και ανέβει η θερμοκρασία θέριζε.Με το που έπιασε ζέστη τις κυνηγαγα ζωντανές και κάποιες τραβούσαν απόσταση πριν κρεμάσουν.Ειχε και τρομερή υγρασία σήμερα,όλα μούσκεμα ήταν.
Τα 28,32 μου έχουν φανεί πιο αμετάβλητα.
Ο παππούς έκατσε καρτέρι,αλλά δεν έπαιζαν καθόλου τα πουλιά.Μια τουφεκια έριξε και την πήρε.Δεν πειράζει τυχαίνουν αυτά.Εμένα σήμερα στο καρτέρι τα 28άρια έδωσαν πόνο.Πόσα πουλάκια πήρε ο παππούς;!
Ωραίοι, τα ξέρω Γιάννη.Ο παππούς έκατσε καρτέρι,αλλά δεν έπαιζαν καθόλου τα πουλιά.Μια τουφεκια έριξε και την πήρε.
Στο περπατητο ότι πήραμε σε κάποια σημεία που ήταν συγκεντρωμένα τα πουλιά.Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο.Το ορτύκι ήταν ωραία έκπληξη,είχα και από πέρσι να τουφεκίσω.
Πάντα κρατάει πολλά πουλιά στο Γυμνό Εύβοιας.Σήμερα έκαιγα, να πέρναγαν και άλλες.Με το τοζ34 7 πουλάκια στο καρτέρι ό,τι πέρασε έπεσε και όλα μονοτουφεκιά, βρήκαμε τα 6.Το ευχαριστήθηκα μετά από καιρό!!!View attachment 37144
Τη μασουρα την εχεις κανει κατι και αστραφει ετσι, η ετσι ηταν ανεκαθεν?Καλησπέρα. Από την Τετάρτη στο χωριό για ελιές, δεν πρόλαβα να πάω για κυνήγι, παρά μόνο μια φορά, την Παρασκευή το απόγευμα. Με δυνατό νοτιά και ψιλόβροχο κατά διαστήματα.Μια τσίχλα μόνο κατάφερα, με την πρώτη τουφεκιά, και μετά η πλήρης απογοήτευση με άλλα 4-5 φυσέκια στο γάμο του Καραγκιόζη, αφού είτε περνούσαν μεσούρανα είτε μου έπαιρναν το καπέλοοοοο, όπως λέει κι ο Σάκης !!! Ούτε τα Classic dispersante No.9 βοήθησαν (εκτός από την πρώτη), ούτε τα Direct 32 No.9 1/2 !!!
Οι περισσότερες βέβαια πέρασαν ως συνήθως μακριά, εκτός βολής πάνω από τα πυκνά. Το Σάββατο είχαμε συνεχή βροχή όλη μέρα και δεν βγήκα καθόλου έξω...
View attachment 37162
Λίγα πουλιά σε σχέση με προηγουμενες ημερες..Δήμαινα σήμερα, τέσσερα άτομα καρτέρι μόνο,πήραμε 20 στο χέρι,είχαμε και 6-7 χαμένα,είδα από το ξημέρωμα μέχρι που φύγαμε 4 μπεκάτσες,για όποιον ξέρει και θέλει να πάει να τις ψάξει,στην ρεματιά λίγο μετά το τυροκομείο έπιασαν οι δύο,οι άλλες δύο στα πυκνά κοντά στο σκοπευτήριο.Πρωτη φορά στα τόσα χρόνια που πάω εκεί είδα τόσες μπεκάτσες.
Ψόφια είναι Γιάννη εκτός από καμιά σπάνια περίπτωση.Τον προηγούμενο μήνα ήταν πιο παχιά έως και θεόπαχια μερικά.Αυτη η κοτσιφινα που ειναι πρωτη μουρη, ειναι μπαμπατσικια. Αυτα που βαρεσα προχθες, τα καθαρισα σημερα και ηταν ολα, ντιπου πετσι και κοκαλο!
Το baikalάκι ;;; Τίποτα Γιάννη. Έτσι ήταν ανέκαθεν. Βέβαια στα ξύλα έχει πάθει 2-3 μικρογρατζουνιές κι έχει φύγει το λούστρο και φαίνεται η (άσπρη) οξιά !!!Τη μασουρα την εχεις κανει κατι και αστραφει ετσι, η ετσι ηταν ανεκαθεν?
Ναι και εγώ αποψε το εκαψα το καρτερι!!! Πέρασαν 2 πέντε λεπτά πριν νυχτώσει και τις πηρα!!!! Εντυπωσιακό που δεν πέρασαν. Το πρωί είχε πραγματικά πολλά πουλια. Αλλά Χρηστάρα μου άμα σε πιασει ο @Θοδωρής-Εύβοια στο στοματάκι του να τι παθαινεις!!!!Σήμερα έκαιγα, να πέρναγαν και άλλες.Με το τοζ34 7 πουλάκια στο καρτέρι ό,τι πέρασε έπεσε και όλα μονοτουφεκιά, βρήκαμε τα 6.Το ευχαριστήθηκα μετά από καιρό!!!View attachment 37144
Έτσι είναι Στελιο....Θέλω με την ευκαιρία να αναφέρω μια δυο παρατηρήσεις, με αφορμή τη συγκεκριμένη τσίχλα που βάρεσα. Ήταν λίγο λοξά εισερχόμενη και έφαγε την τουφεκιά περίπου στα 15-20 μέτρα. Το σκάσιμο ήταν εντυπωσιακό, σαν να χτύπησε σε τζάμι, πήρε τούμπα στον αέρα, με τη μία φτερούγα να φαίνεται σαν σπασμένη και ο αέρας γέμισε πούπουλα !!! Και μετά ο δυνατός αέρας τη φέρνει σαν πατσαβούρι και πέφτει πάνω σε μια ελιά που ήταν μπροστά μου στην άκρη της πεζούλας. Σκέφτομαι, έχει γούστο να μείνει πάνω στα κλαδιά!!! Όμως τη βλέπω να πέφτει από κλαδί σε κλαδί και στο τέλος στο έδαφος στην κάτω πεζούλα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Αν δεν έβλεπα το σημείο που έπεσε και δεν έβαζα σημάδι τη μακρόστενη πέτρα δίπλα της, και αν μάλιστα πήγαινα να την πάρω αργότερα μέσ' το σούρουπο, πολύ πιθανόν να μην την έβρισκα. Είναι προφανές νομίζω, αυτό που έχω ξαναπεί, ότι ανάλογα με το έδαφος, αν πέσει μπρούμυτα είναι πολύ δύσκολο να τη βρεις !!!
Όσον αφορά το "σκότωμα" που περιέγραψα πιο πάνω, έτσι όπως το είδα σκέφτηκα ότι θα πήρε τουλάχιστον 10-15 σκάγια και θα είχε αχρηστευτεί !!! Ε λοιπόν, είχε πάρει μόνο ένα σκάγι, μπροστά στο στήθος, στο λακκάκι κάτω από το λαιμό, και είχε βγει από την πλάτη πίσω στα καπούλια !!! (Και άλλο ένα, άνευ σημασίας, που της έσπασε το ένα πόδι στο γόνατο). Ασφαλώς τα άλλα απλώς της κούρεψαν κάποια πούπουλα χωρίς να την αγγίξουν. Εξωτερικά ήταν καθαρή χωρίς καθόλου αίμα, όταν όμως την καθάρισα το βράδυ, ο θώρακας ήταν γεμάτος πηγμένο αίμα, με κομμένη αορτή και σκισμένη καρδιά!
Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι αυτά που βλέπουμε τη στιγμή της τουφεκιάς πολλές φορές μας οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα με αποτέλεσμα να ρίχνουμε την αιτία στο φυσίγγι, στο μπαρούτι, στον καιρό, στα διαμπερή τραύματα κλπ. Ενώ στην πραγματικότητα είναι τυχαία γεγονότα. Το βασικό για την ακαριαία καταβολή είναι το σημείο του τραύματος, το να πληγεί ζωτικό όργανο. Και αυτό, στην βολή με σκάγια, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε ούτε να το προκαθορίσουμε. Πάντα παίζουμε με πιθανότητες. Εννοείται φυσικά ότι όσο περισσότερα σκάγια πάρει το θήραμα (πολλαπλά τραύματα), δηλαδή όσο πιο πυκνή είναι η τουφεκιά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να πληγεί ζωτικό όργανο, και να έχουμε ακαριαία καταβολή. Αλλά πάντα ο παράγοντας τύχη παίζει ρόλο.
Όπως πολλές φορές έχει τύχει να τουφεκήσεις τσίχλα αρκετά κοντά, έτσι μια μέρα πως την κράτησα την μάδησα και όπως λέτε ήταν καθαρό το πουλί...Αλλά γενικά δεν τα πολυκοιτάζω αυτά.Έτσι είναι Στελιο....
Πολλές φορές τα φαινόμενα απατουν.....
Και αν δεν έβρισκες αυτή την τσίχλα μπορεί κ να ορκιζοσουν ότι την γέμισες σκάγια.....
Αλλα όπως λένε κ οι ιατροδικαστές οι νεκροί "μιλάνε".......
Μας έτυχε μια μέρα που τα φυσίγγια μας δεν "έκοβαν" καλά, είχαμε ζωντανά κλπ?
Ας κάνουμε τον κόπο ότι θήραμα πηραμε να το καθαρισουμε οι ίδιοι κ να δουμε αν όντως ισχυει η συμβαίνει κάτι άλλο..........
Οχι ότι κάποτε δεν "κόβουν" κ τα φυσιγγια, αλλά θεωρω ότι κάποιες φορές, μην πω τις περισσοτερες ίσως να ευθυνομαστε εμείς......
Μια και δυο λες να μου έχει τυχει ρε Χρήστο?Όπως πολλές φορές έχει τύχει να τουφεκήσεις τσίχλα αρκετά κοντά, έτσι μια μέρα πως την κράτησα την μάδησα και όπως λέτε ήταν καθαρό το πουλί...Αλλά γενικά δεν τα πολυκοιτάζω αυτά.