Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδια ημουν απο αυτους που κοροιδευα, αλλα στα μπασιματα εχω δει διαφορα στην συμπεριφορα σχετικα με την διατηρηση της πορείας της τσιχλας, οταν φοραω καπελο και οταν δεν φοραω...σε βλεπει 1000% ακομα και χωρις έντονη κινηση και στρίβει... βλέπει πρόσωπο-ματια και γενικα τον σχηματισμό ενος προσωπου που δε κολλαει στο υπολοιπο τερεν και κοβει την πορεια...
Ακριβώς αντίθετη άποψη έχω για την τσίχλα των περασμάτων......
Καπέλο φοράω γιατί έχω τον ήλιο σχεδον κόντρα αλλά αρκετες φορες το ξεχνάω......
Πάντα την ίδια συμπεριφορά βλέπω, πολυ σπάνια να στριψει τσίχλα, και είμαι σίγουρος ότι με βλέπουν...
Όταν έχει περασμα κ ψάχνω τις χτυπημενες εξακολουθούν να περνανε απο πανω μου κ σε κάθε υψος....
Με λίγα λόγια,εκει ουτε ακινησία δεν χρειάζεται...
Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω δει.....

Ακινησία στο καρτέρι παιδιά! Ακινησία! Και η τσιχλίτσα εισερχόμενη, δεν αλλάζει πορεία καθόλου, από δική μας υπαιτιότητα δηλαδή...
Αυτό πιστευω κ εγώ... Ποτέ δεν έχω φτιάξει φυλαχτρα για τσίχλες, ουτε κ στα απογευματινα παλαιοτερα...
Ακινησία......

Τώρα βέβαια εξαρτάται κ απο ποσα τουφέκια βρίσκονται στην περιοχη, κ αν είναι εκεί σε καθημερινή βάση, καθώς κ απο τον τόπο, αν είναι ανοιχτά καρτέρια κλπ...

Last edited:
Ακριβώς αντίθετη άποψη έχω για την τσίχλα των περασμάτων......
Καπέλο φοράω γιατί έχω τον ήλιο σχεδον κόντρα αλλά αρκετες φορες το ξεχνάω......
Πάντα την ίδια συμπεριφορά βλέπω, πολυ σπάνια να στριψει τσίχλα, και είμαι σίγουρος ότι με βλέπουν...
Όταν έχει περασμα κ ψάχνω τις χτυπημενες εξακολουθούν να περνανε απο πανω μου κ σε κάθε υψος....
Με λίγα λόγια,εκει ουτε ακινησία δεν χρειάζεται...
Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω δει.....

Αυτό πιστευω κ εγώ... Ποτέ δεν έχω φτιάξει φυλαχτρα για τσίχλες, ουτε κ στα απογευματινα παλαιοτερα...
Ακινησία......

Τώρα βέβαια εξαρτάται κ απο ποσα τουφέκια βρίσκονται στην περιοχη, κ αν είναι εκεί σε καθημερινή βάση, καθώς κ απο τον τόπο, αν είναι ανοιχτά καρτέρια κλπ...
Το τελευταίο που είπες είναι αυτό που ήθελα να γράψω!!!
Στα περάσματα στην Αττικοβοιωτία που πριν έρθουν σε σένα έχουν φάει τόσο τουφεκίδι αν δεν έχεις φυλαχτά στρίβουν εκατό μέτρα πριν μπουν στο βεληνεκές!!!Για τα απογευματινά δεν το συζητάω, εκτός τον πρώτο καιρό που ξεκινάνε, που είναι ατουφέκιστα τα πουλιά, μετά όχι μόνο είναι επιφυλακτικά αλλά περνάνε και στα ουράνια!!!

Παιδια οπου εχει βγει απαγόρευση ως τωρα, αναφερει σαφεστατα οτι αφορα περιοχες με χιονοκαλυψη και παγετο ...Οταν λεμε βγηκε απαγορευση για Αργολιδα, εννοουμε οπου υπαρχει ΧΙΟΝΟΚΑΛΥΨΗ...οχι απο το Κουτσοποδι μεχρι την Δημαινα!

Να διαβαζουμε την αποφαση αναλυτικα και να μην μενουμε στον τιτλο...πεφτουμε καθε χρόνο στους ιδιους λακους!
Καλημέρα. Δεν έχω διαβάσει την απόφαση για να ξέρω αν αναφέρεται σε χιονοκαλυψη μόνο ή κ για πάγο. Πάντως το χιόνι έλιωσε γρήγορα κ υπάρχει μόνο στα ορεινά.

Καλημέρα. Δεν έχω διαβάσει την απόφαση για να ξέρω αν αναφέρεται σε χιονοκαλυψη μόνο ή κ για πάγο. Πάντως το χιόνι έλιωσε γρήγορα κ υπάρχει μόνο στα ορεινά.
τοτε κυνηγας κανονικα ,τοσα χρονια ετσι κυνηγαμε τωρα θα αλλαξει αυτο!ολοι παρακαλαμε να ριξει χιονια να πεσουν τα πουλια ,μην τρελαθουμε κι ολας.

Συνάδελφοι μην τρελαίνεστε οποίος ξέρει και έχει περάσει από τον δρόμο που πάει Χαλκίδα στο Βαθύ όπου κοιτάξετε έχει τούλαχιστον 15cm χιόνι υπομονή έχουμε εν μήνα σχεδόν γεμάτο μην είμαστε υπερβολικοί και το λέω εγώ που οποίος ξέρει φωνάζω από την πρώτη στιγμή ότι θέλουν να μας εξοντώσουν, αφήστε μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Θυμαμαι απο παλια συναδερφους να λενε οτι κυνηγησαν στον βαλτο με θερμοκρασιες -20 και -25
Και να γιμετε συΖητηση για τα φουσεκια σε τετοιο καιρο
Τοτε δεν ηταν ολα παγωμενα;
Ηταν
Μηπως το θεμα ειναι απλα το χιονι;
Δηλαδη απαξ και δεν βλεπεις χωμα ;

Ν
Θυμαμαι απο παλια συναδερφους να λενε οτι κυνηγησαν στον βαλτο με θερμοκρασιες -20 και -25
Και να γιμετε συΖητηση για τα φουσεκια σε τετοιο καιρο
Τοτε δεν ηταν ολα παγωμενα;
Ηταν
Μηπως το θεμα ειναι απλα το χιονι;
Δηλαδη απαξ και δεν βλεπεις χωμα ;
Το χιόνι ήταν πάντα το θεμα. Ο παγετός είναι καινούριο φρουτο....

Συνάδελφοι μην τρελαίνεστε οποίος ξέρει και έχει περάσει από τον δρόμο που πάει Χαλκίδα στο Βαθύ όπου κοιτάξετε έχει τούλαχιστον 15cm χιόνι υπομονή έχουμε εν μήνα σχεδόν γεμάτο μην είμαστε υπερβολικοί και το λέω εγώ που οποίος ξέρει φωνάζω από την πρώτη στιγμή ότι θέλουν να μας εξοντώσουν, αφήστε μην βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.
Αυτό το χιόνι το Σαββατοκύριακο δεν θα υπαρχει. Οπότε δύο μέρες υπομονη.... Το καλό είναι ότι 3 μέρες σερί που πέρασαν στην περιοχή μου δεν έπεσε ούτε μια τουφεκια!

Ν
Το χιόνι ήταν πάντα το θεμα. Ο παγετός είναι καινούριο φρουτο....
Έλα ντε, όσα χρόνια θυμάμαι (και είναι πολλά) όταν χιόνιζε πηγαίναμε για καμιά γερακότσιχλα στα ακάλυπτα από χιόνι μέρη, που όμως μέχρι τις 10 είχε πάγο.

Αυτό το χιόνι το Σαββατοκύριακο δεν θα υπαρχει. Οπότε δύο μέρες υπομονη.... Το καλό είναι ότι 3 μέρες σερί που πέρασαν στην περιοχή μου δεν έπεσε ούτε μια τουφεκια!
Αυτό είναι θετικό Δημήτρη, υπομονή θα βγούμε.

τοτε κυνηγας κανονικα ,τοσα χρονια ετσι κυνηγαμε τωρα θα αλλαξει αυτο!ολοι παρακαλαμε να ριξει χιονια να πεσουν τα πουλια ,μην τρελαθουμε κι ολας.
Σωστά τα λες δεν διαφωνώ αλλά υπάρχει από απαγόρευση!!!!!!!!!!

Σωστά τα λες δεν διαφωνώ αλλά υπάρχει από απαγόρευση!!!!!!!!!!
Πάρε τον θηροφυλακα της περιοχής στο τηλέφωνο. Αν σου πει στο ξεχιονο είσαι οκ , κυνηγάς στο ξεχιονο. Αν υπάρχει απαγόρευση είναι πιστεύω υποχρεωμένος να ξέρει τις παραμέτρους και τα χρονικά όρια αυτής και πάλι θα σου πει.

Καλησπέρα σε όλους!

Όταν έχει βγει απόφαση με χρονικό ορίζοντα....πχ μέχρι τις 28/1.....τότε ανεξάρτητα με το αν έχουν λιώσει ή όχι τα χίονια.....απλά δεν κυνηγάς μεχρι τις 28/1.

Καλή συνέχεια σε όλους!
Ναι, αλλά δεν έχει βγει!

Καλησπέρα σε όλους!

Όταν έχει βγει απόφαση με χρονικό ορίζοντα....πχ μέχρι τις 28/1.....τότε ανεξάρτητα με το αν έχουν λιώσει ή όχι τα χίονια.....απλά δεν κυνηγάς μεχρι τις 28/1.

Καλή συνέχεια σε όλους!
Έχει βγει τέτοια απόφαση που να ορίζει σαφές χρονικό όριο;Δεν έχω δει κάτι εγώ.
Αυτο που γίνεται καθε φορά με τις χιονοπτώσεις είναι τραγικό.Και εντάξει σε εμάς νότια που μπορεί να ρίξει και μια φορά μέσα στον χρόνο,οι βόρειοι τι να πούνε;

Το πιο ωραίο μου το είπε ο γείτονας ο Φώτης σήμερα.Άντε να χαθεί μου λέει τι πράγμα είναι αυτό βρικολάκιασε....sarcastic..very funny.

Status
Not open for further replies.
Back