Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα, τελευταίες ημέρες της σεζόν, ξεκλέβοντας κάνα μισαωράκι για κάνα τοπικό και γρήγορο καρτεράκι. Εβλήθησαν 4, κατέπεσαν και ανεβρέθησαν οι τρεις με πέντε φυσέκια gorilla No 8 και Lambro No 9. Μου άρεσε αυτός ο συνδυασμός τον τελευταίο καιρό, κάτω κάννη με 4* τσοκ και 9άρι και πάνω 3* με 8άρι.
1645124936572.jpg

Βλέπω φύγανε τα κρύα και τα χιόνια και έχει πέσει απελπισία.....πιάστε κάνα ύψωμα ΣΚ που να βλέπει θάλασσα ....
αλλά μόνο αυτό το ΣΚ ..;)...
Μέχρι στιγμής εδω δεν υπάρχει ούτε καν υποψία επιστροφιων. Και όχι μόνο αυτο. Ο μήνας κοντεύει 20 και έναν αρσενικό μαύρο δεν έχω ακούσει να κελαηδαει. Αλλά χρόνια με το που ζεσταίνει ο καιρός μετά τα μέσα Φλεβάρη αρχίζουν δειλά δειλά να ακούγονται, φετος οχι. Ίσως έχουν καταλάβει κατι......

Και απέναντι δεν ήταν καλύτερα. Δύο ντουφεκιές, ένα πουλάκι στις 6:25!!
Πέντε κυνηγοί σε 1km λιγότερες από 10 ντουφεκιές
Δεν το γρουσουζεύω, αλλά φοβάμαι ότι τέλος για φέτος.
Έχετε απόλυτο δίκιο.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ παιδια, μην απογοητευστε πουλια υπαρχουν και αρκετα μαλιστα σε ορισμενες μεριες, αλλα αν βαριεστε να περπατησετε θα λετε και εσεις οπως και οι αλλοι, οτι φετος δεν εχει πουλια... αν περιμενετε μονο απο το καρτερι καηκατε ;)!!!!!;);););)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ παιδια, μην απογοητευστε πουλια υπαρχουν και αρκετα μαλιστα σε ορισμενες μεριες, αλλα αν βαριεστε να περπατησετε θα λετε και εσεις οπως και οι αλλοι, οτι φετος δεν εχει πουλια... αν περιμενετε μονο απο το καρτερι καηκατε ;)!!!!!;);););)
φετος τα καρτερια καηκανε ,εχει 2 εβδομαδες που εκοψαν τα πουλια ,τα απογευματινα δεν δουλεψαν τοσο οσο επρεπε και ηταν με της μερες τους.καλο και το περπατητο αμα δεν παιζουν πουλια αλλα και το καρτερακι ειναι αλλη φαση.

Αυτό βλέπω και εγω. Σε σημεία έχει πολλά έως παρα πολλά πουλια. Σήμερα θα παω παλι για περπάτημα με το κολλητο όμως μαζί. Λίγο πιο οργανωμένο θα είναι σημερα. Να πάρουμε και ένα μπούσουλα για το Σ/Κ.
Πάντως τα απογευματινα φετος ήταν σε μια μέση κατασταση. Εκτός από 2-3 περιπτωσεις πήγαινες για 5-8 πουλιά που για 10-15 λεπτά από το σπίτι και χαρά είναι πιστεύω.

....πήγαινες για 5-8 πουλιά που για 10-15 λεπτά από το σπίτι και χαρά είναι πιστεύω...
...Δημήτρη προνομιούχος!;)

Εγώ εκείνο που καταλαβαίνω είναι οτι στις ήμερες μας, για τους περισσότερους φίλους που δεν ζουν στην επαρχία , η ενασχόληση με το κυνήγι έχει καταντήσει ... δυσβάσταχτή!

Πλην της γενικής θηραματικής "φτώχειας", το οικονομικό βάρος έχει διογκωθεί απίστευτα! ..και είναι κρίμα...:(

Έχω ακούσει ιστορίες από παλιούς κυνηγούς, οτι με 50-100 δραχμές τότε, στην κωλότσεπη,... ξεκινούσαν την εξόρμηση τους! Τώρα ούτε για ζήτω...

Εγώ δεν έχω κυνηγήσει έξω απ' το νησί βέβαια( κάνω το σταυρό μου!), και δεν ξέρω σίγουρα να πω...

Καλημέρα, κάποιος από Λακωνία παιδιά?
Παίζει κάτι Μολάους, σκάλα και γενικά στην πέριξ περιοχή?
Σκεπτόμαστε να έρθουμε το ΣΚ..
Δυο διαφορετικες παρεες που πηγαν την προηγουμενη βδομαδα μου ειπαν οτι τοσο λιγα πουλια δεν εχουν ξαναδει εκει στη ζωη τους οποτε μαζεψε κ καμια ακομα πληροφορια πριν κανετε το ταξιδι αδικα...

Καλημέρα, κάποιος από Λακωνία παιδιά?
Παίζει κάτι Μολάους, σκάλα και γενικά στην πέριξ περιοχή?
Σκεπτόμαστε να έρθουμε το ΣΚ..
Καλημερα, γνωστος μου που ηταν την προηγουμενη Κυριακη στους Μολαους μιλησε για ελαχιστα πουλια ακομα και στο περπατητο

...Δημήτρη προνομιούχος!;)

Εγώ εκείνο που καταλαβαίνω είναι οτι στις ήμερες μας, για τους περισσότερους φίλους που δεν ζουν στην επαρχία , η ενασχόληση με το κυνήγι έχει καταντήσει ... δυσβάσταχτή!

Πλην της γενικής θηραματικής "φτώχειας", το οικονομικό βάρος έχει διογκωθεί απίστευτα! ..και είναι κρίμα...:(

Έχω ακούσει ιστορίες από παλιούς κυνηγούς, οτι με 50-100 δραχμές τότε, στην κωλότσεπη,... ξεκινούσαν την εξόρμηση τους! Τώρα ούτε για ζήτω...

Εγώ δεν έχω κυνηγήσει έξω απ' το νησί βέβαια( κάνω το σταυρό μου!), και δεν ξέρω σίγουρα να πω...
Είναι η αλήθεια αυτό δυστυχώς.

Μέχρι στιγμής εδω δεν υπάρχει ούτε καν υποψία επιστροφιων. Και όχι μόνο αυτο. Ο μήνας κοντεύει 20 και έναν αρσενικό μαύρο δεν έχω ακούσει να κελαηδαει. Αλλά χρόνια με το που ζεσταίνει ο καιρός μετά τα μέσα Φλεβάρη αρχίζουν δειλά δειλά να ακούγονται, φετος οχι. Ίσως έχουν καταλάβει κατι......
Κατάλαβα, θα έρθουμε και θα κάνουμε μπανιστήρι τα κοτσύφια.Τις πιτσιλωτές άντε πιάστες μες την ζέστη να φεύγουν 50 μέτρα πριν πας.

φετος τα καρτερια καηκανε ,εχει 2 εβδομαδες που εκοψαν τα πουλια ,τα απογευματινα δεν δουλεψαν τοσο οσο επρεπε και ηταν με της μερες τους.καλο και το περπατητο αμα δεν παιζουν πουλια αλλα και το καρτερακι ειναι αλλη φαση.
Πιθανότατα, αλλά το περπατητό για να αποδώσει θέλει 2-3 άτομα.
Χθες το δοκίμασα μόνος μου, σήκωσα όντως κάποια πουλάκια, κυρίως μαύρα, αλλά μέχρι να μου δώσουν ορατότητα βολής είχαν φθάσει στα 50+ μέτρα.

Status
Not open for further replies.
Back