Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χιλιομόδι και να κάνεις περπατητο
Δεν έχω ξαναπάει. Μου είπες κάποιος συνάδελφος που μιλήσαμε στο βουνό, να πάω μετά το χιλιομόδι και να μπω αριστερά να περπατήσω. Θα πάω να γνωρίσω και το μέρος. Ευχαριστώ!

Μπες από τον κόμβο της στέρνας και μόλις βγεις παλιά εθνική κυνήγησε κοιτώντας προς Πελοπόννησο την δεξιά πλευρά τα ρέματα και τα σφιχτά κρατάνε πολλά πουλιά αν περπατάς απλά καλύτερα θα ήταν να έχεις και παρέα

Γέμισαν οι πουλιαστρες μας και το πιο σημαντικό χόρτασε το μάτι μας. Στο ένα κομμάτι λίγα και σκορπια στο άλλο πανικος. Και το κερασάκι στην τούρτα , έπαιξαν μέσα στον ελαιώνα με το που έπεσε ο ήλιος με αλλοπρόσαλλες πορείες πολλά πουλιά. Πήρα και τις 2 πρώτες κοκκινουλες επιτέλους και καρπωθηκα και τα 5 είδη τσιχλες φετος!!!
Καθενιωτικο....
20220218_193407.jpg

Κυνηγησα μια βδομαδα (γυρισα προχτες ) στη Στουπα Μεσσηνιας. Πολυ λιγα τα πουλια , ισα να εχει ενδιαφερον το απογευματινο. Τα κοτσυφια κελαιδουσαν ανοιξιατικα ολη μερα, και ιδιαιτερα μεχρι και μετα τις 7.00 μεσα στο σκοταδι ,ψηλοτερα στις θεσεις κουρνιας.
Εδώ δεν κελαηδανε. Άλλες χρόνιες το εκαναν ακόμη και τέλη Γενάρη αν είχε τίποτα παρατεταμένες καλοκαιριες και ζεστη, φετος οχι. Και να πεις ότι δεν έχουμε ντοπιαρικα? Έχουμε και πολλά.

Απ τη προηγουμενη βδομαδα που κοψε το κρυο,χαθηκαν τα πουλια...με το ζορι 2-3 τη μερα. Ο δε καιρος, οσο ο ηλιος ειναι πανω ειναι λες κι ειμαστε στον απριλη...Στα περασματα του οκτωβρη ειδα αρκετες τσιχλες και πιστευα οτι θα ταν καλη χρονια....δυστυχως δεν....μετριοτητα,και για μέσα φεβρουαριου...απογοητευτικά.

αλο ενα απογευματινο απο της 5ωρα 2 3 τσιχλονια περασανε κιαυτα στο θεοοοο,, στης 6ωρα αρχησανε να μου περνανε δεξιαμου και αριστερα καμια 70αρια μετρα απο το καρτερακιμου,,πηγενα επιανα απο δεξιαμου περνουσανε απο το καρτεριμου ,, επιανα αριστεραμου παλι περνουσανε απο το καρτεριμουυυ,,στο τελος εκατσα στον κολομου και βραδιατικα σχεδων πηρα 4 κοκκινουλες και μια χαμενηηηη,,πωλη δουλεμαααα επαισε σημερα απο τα τσιχλονιαααα,,,αλα κοψανε ποληηηη καμια 40 και πουλια να πηγανε για κουρνααα,,,ΥΓ απο νωρις μαζεψα και μια σακουλα ρηγμενα φυσιγκακια,,,,ΥΓ τα series 2 trab n7,5 βγαζανε ωραιες τουφεκιεςςςς ;) ;)

αλο ενα απογευματινο απο της 5ωρα 2 3 τσιχλονια περασανε κιαυτα στο θεοοοο,, στης 6ωρα αρχησανε να μου περνανε δεξιαμου και αριστερα καμια 70αρια μετρα απο το καρτερακιμου,,πηγενα επιανα απο δεξιαμου περνουσανε απο το καρτεριμου ,, επιανα αριστεραμου παλι περνουσανε απο το καρτεριμουυυ,,στο τελος εκατσα στον κολομου και βραδιατικα σχεδων πηρα 4 κοκκινουλες και μια χαμενηηηη,,πωλη δουλεμαααα επαισε σημερα απο τα τσιχλονιαααα,,,αλα κοψανε ποληηηη καμια 40 και πουλια να πηγανε για κουρνααα,,,ΥΓ απο νωρις μαζεψα και μια σακουλα ρηγμενα φυσιγκακια,,,,ΥΓ τα series 2 trab n7,5 βγαζανε ωραιες τουφεκιεςςςς ;) ;)
Σάκη αν δεν κάνω λάθος από τη φωτογραφία κελαηδοτσιχλες είναι,δηλαδή οι κοινές και όχι κόκκινες.

Σάκη αν δεν κάνω λάθος από τη φωτογραφία κελαηδοτσιχλες είναι,δηλαδή οι κοινές και όχι κόκκινες.
εδω και αρκαιτες μερες κοψανε η κοινες και εχη μωνο κκοκινουλεςςςς στην φωτο τωρα βραδυ μπερδεβαισεε ;)

Γέμισαν οι πουλιαστρες μας και το πιο σημαντικό χόρτασε το μάτι μας. Στο ένα κομμάτι λίγα και σκορπια στο άλλο πανικος. Και το κερασάκι στην τούρτα , έπαιξαν μέσα στον ελαιώνα με το που έπεσε ο ήλιος με αλλοπρόσαλλες πορείες πολλά πουλιά. Πήρα και τις 2 πρώτες κοκκινουλες επιτέλους και καρπωθηκα και τα 5 είδη τσιχλες φετος!!!
Καθενιωτικο....
View attachment 42594
KillDim!!!! Έχεις πάρει και κεδρότσιχλα με γκρι κεφάλι;;;

Ωραιος καιρος σημερα, κ καναμε ενα συντομο περπατητο με τον κολλητό μου για 1.5 ωριτσα κ μετα καρτερι...

Περπατητο ειχε αρκετα πουλια στο μερος εκεινο, αλλα ηθελε +2 ατομα για να γινει καλο παιχνιδι.....
Στο καρτερι παλι, λιγα τα πουλια σχετικα...επαιξαν καποια στις 17.30 κ μετα παλι στις 18.20 σα σφηνες...
Τελικο συνολο 9 πουλακια +3 χαμενα ο φιλος με Artemis 30gr No9 (πολυ καλά) +7 πουλακια εγω με κανενα χαμενο ευτυχως...+2 κλαμπανια=πεναλτυ εγω.....big smile. παντα με επιλεκτικες τουφεκιες στο καθαρό...

20220218_194027.jpg

Φυσιγγια ιδιογομωση GP 30gr No:9,5 μισοταπα..!!

Λοιπόν....πήγαμε σήμερα το πρωί για περπατητο με το φίλο Χάρη.

Το μέρος θεωρείτε από τα καλύτερα.
Όμως τα πουλιά ελάχιστα.

Κι αυτά φεύγουν απ τα 100 μέτρα λες και είναι φασες.

Εγώ βέβαια πήγα ξανα και το απόγευμα διότι είμαι λίγο σχιζοφρένης.

Και ενώ είχα αποφασίσει πως μόλις ρίξω το τελευταίο κουτί με τσιχλοφυσιγγα που μου είχε απομείνει τέλος.
Αλλάξα γνώμη και πήρα σήμερα αλλα 3 κουτιά.

Αυτά...

Λοιπόν....πήγαμε σήμερα το πρωί για περπατητο με το φίλο Χάρη.

Το μέρος θεωρείτε από τα καλύτερα.
Όμως τα πουλιά ελάχιστα.

Κι αυτά φεύγουν απ τα 100 μέτρα λες και είναι φασες.

Εγώ βέβαια πήγα ξανα και το απόγευμα διότι είμαι λίγο σχιζοφρένης.

Και ενώ είχα αποφασίσει πως μόλις ρίξω το τελευταίο κουτί με τσιχλοφυσιγγα που μου είχε απομείνει τέλος.
Αλλάξα γνώμη και πήρα σήμερα αλλα 3 κουτιά.

Αυτά...
Και το βασικό δεν μας είπες.Τι κάνατε;

Καθενιωτικο....
View attachment 42594
Ωωωρεεε μανααααα μουυυυυ......love..shake hands.

Status
Not open for further replies.
Back