Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Eψές, στο απογιοματινό μου, λίγα τσιχλάκια και πολύ καθυστερημένα στην ώρα...! Με πολλή προσοχή και μπηχτές ντουφεκιές, κράτησα 7 τσιχλίτσες, εκ των οποίων εκαρπώθην τες 4.

Σήμερα πρωί είχε έλατα το πρόγραμμα... Κάθησα ως τις 11:30, οπότε κι έφυγα με 5 κυργιάρες. Λίγες ήτανε και γυρόφερναν πότε-πότε... Και κοτσυφάκια έχει εκεί ψηλά, αλλά δεν ξεμυτάνε στο καθαρό καθόλου εύκολα τα "μπαγάσικα"...! Παραμένουν μες στην ασφάλεια των πυκνών...

Σήμερα πάλι, αλλά το απόγεμα, ξανά η ίδια, μάλλον απογοητευτική εικόνα: Πολύ λίγα τα τσιχλοκότσυφα και πολύ αργά η ώρα διέλευσής τους...! Κατάφερα μες στο μισοσκόταδο 4 επιτυχημένες, μπηχτές ντουφεκιές. Περισυνέλλεξα τα 3 (όλα κελαηδότσιχλες) κι άφησα στις αλεπές το τρίτο...
Συμπέρασμα: τα τσιχλάκια έχουνε ελαττωθεί δραματικά στα καρτέρια τουλάχιστο!

Eψές, στο απογιοματινό μου, λίγα τσιχλάκια και πολύ καθυστερημένα στην ώρα...! Με πολλή προσοχή και μπηχτές ντουφεκιές, κράτησα 7 τσιχλίτσες, εκ των οποίων εκαρπώθην τες 4.

Σήμερα πρωί είχε έλατα το πρόγραμμα... Κάθησα ως τις 11:30, οπότε κι έφυγα με 5 κυργιάρες. Λίγες ήτανε και γυρόφερναν πότε-πότε... Και κοτσυφάκια έχει εκεί ψηλά, αλλά δεν ξεμυτάνε στο καθαρό καθόλου εύκολα τα "μπαγάσικα"...! Παραμένουν μες στην ασφάλεια των πυκνών...

Σήμερα πάλι, αλλά το απόγεμα, ξανά η ίδια, μάλλον απογοητευτική εικόνα: Πολύ λίγα τα τσιχλοκότσυφα και πολύ αργά η ώρα διέλευσής τους...! Κατάφερα μες στο μισοσκόταδο 4 επιτυχημένες, μπηχτές ντουφεκιές. Περισυνέλλεξα τα 3 (όλα κελαηδότσιχλες) κι άφησα στις αλεπές το τρίτο...
Συμπέρασμα: τα τσιχλάκια έχουνε ελαττωθεί δραματικά στα καρτέρια τουλάχιστο!
Ένα περπατητο Νικολαε δεν θα κάνεις μια φορα???? Έτσι για να μας πεις τις εντυπώσεις σου ρε παιδί μου!!!

Επιστροφια ίσως να έχουμε αυτές τις μέρες που έχει φεγγάρι.
Επιστροφια έχει εδώ και 10 μέρες ,εδω που δεν ειχε καθόλου τσίχλες, τώρα έχει , όπως και μπεκάτσες επιστροφιες είχε προχθές , λογικά επιστροφή από τα νησιά...

Καλησπέρα κι από μένα.Βγηκα κι εγώ σήμερα για μια απογευματινή βόλτα.Τρια πουλιά τουφεκισα όλα κι όλα και μια τσίχλα ήρθε μαζί μου.Τουφεκιες τριγύρω,λίγες έως ελάχιστες.Αυτα από παράλια Ν. Ηλείας
Ασε τα παραλια Σωτηρη....
Ανεβα προς Φραγκαπίδημα μια γυρα...εκει θα'ναι καλυτερα πιστευω....

Ασε τα παραλια Σωτηρη....
Ανεβα προς Φραγκαπίδημα μια γυρα...εκει θα'ναι καλυτερα πιστευω....
Κώστα,σίγουρα είναι καλύτερα.Εχει πιο πολλά πονηρά σημεία το μέρος...αλλά και περισσότερο κόσμο.Χτες το πρωί να φανταστείς,είχα κάτσει καρτέρι σε κάτι δέντρα με κισσους.Αν δε φωναζα,θα με στραβωναν δύο που κυνηγουσαν περπατητο.Ο ένας μάλιστα μου είπε:Ευτου(όπως λέμε στο Παρίσι)που κάθεσαι,αν είχες κι ένα μηχανάκι...κι έμεινα μ@@@@@ςo_O:mad:.no.

Καλημέρα! Ενω είχαμε γεμίσει το κανόνι για χιλιομόδι, ειδα ότι στις 11:00 θα είχε αισθητή 17 βαθμούς αισθητή θερμοκρασία και δεν απομάκρυνθηκαμε. Μάνδρα στις 8 με 10 , πήραμε 6 πουλάκια με το ζόρι. Δεν έχει πουλιά εδώ. Ο μικρός απορτ τα πάντα.

Attachments

• 20220219_094511.jpg
    20220219_094511.jpg
    878,4 KB · Προβολές: 23
Last edited:
Μέσα σε 12 ώρες τεράστια διαφορα. Μόνο μαύρες έπαιξαν και πάλι καλά που πέρασε και ένας βοσκός και σήκωσε μερικά πουλιά. 10 στο χερι και 1 χαμένη. Περπατητο δεν μπορούσα να κάνω. Πολύς ο κόσμος που ασχολείται με κλαδέματα και λιπάσματα στις ελιες και βγήκαν και οι γριές με την λιακάδα να μαζέψουν χορτα.

Status
Not open for further replies.
Back