Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν ξέρω πραγματικά αν θα είχε διαφορά το 10ήμερο του Μαρτίου. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι οτι και μόνο στην ιδέα, οτι είναι περίοδος αναπαραγωγής και όλα ανθίζουν δε μου κάνει όρεξη να βγώ για κυνήγι ακόμα κι αν επιτρεπόταν. Ας κρατήσουμε τις ημερομηνίες που κυνηγάμε και μετά ας τα αφήσουμε όλα στην ησυχία τους. Μπορούμε να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα την νεκρή περίοδο. Εγώ το ρίχνω περισσότερο στον αθλητισμό την νεκρή περίοδο.
Εάν δεν ζητήσεις κάτι παραπάνω,δεν θα κρατήσεις αυτό που έχεις!

Εάν δεν ζητήσεις κάτι παραπάνω,δεν θα κρατήσεις αυτό που έχεις!
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ισχύει. Κανόνικα θα έπρεπε η χρονικη περίοδος να είναι κατοχυρωμένη και η ρυθμιστική να αφορά τα θηρευσιμα τον αριθμό τους κλπ ανάλογα με το αποτέλεσμα της μελέτης των θηραματολόγων. Αλλά που...κάθε χρόνο παίζεται και η διάρκεια...

Αρκετές δεκαετίες πισω που πραγματικα υπήρχε σοβαρό προβλημα με τα επιβλαβη κ ήταν επικυρηγμενα,σε καποιες περιοχες γινόταν δίωξη αλεπούδων ακόμα κ με δηλητηριασμένα δολώματα που τοποθετουσαν δασασρχες κ θηροφυλακες,
Και για τα κοραειδη καταστροφή των φωλιών......

Σήμερα όμως υπάρχει ο λόγος για κάτι τετοιο?
Εκτός κ τα επιβλαβη έχουν "πνιξει" κάποια μέρη της Ελλάδας κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απειλούν αλλά ειδη με αφανισμό....

Οταν επιτρεπόταν η εαρινή θήρα σε συγκεκριμένα θηράματα, εμπαιναν κ αρκετοί λαγοί στην τσάντα κ όχι μόνο,γιατί πολλοι έβρισκαν την ευκαιρία.....

Σε περιοδους αναπαραγωγής των θηραμάτων τα όπλα ξεκουράζονται κ είναι υποχρεωμένα να το κάνουν........

Κάθε φορά συζητάμε τα αυτονόητα γιατί απλά ζούμε σε ένα ανοργάνωτο κράτος που ότι του καβλωσει του κάθε υπουργού και από το που προέρχονται η ψήφοι του αποφασίζει .Είμαστε παντελώς για γέλια σε όλα σαν πολιτεία και αυτό τους μόνους που ωφελεί είναι τους παράνομους διότι αφού δεν έχεις τίποτα σταθερό και κάποια δεδομένα αυτόματα είσαι και μαλθακός και βαδίζεις ότι βολεύει προσωπικά τον καθένα.Απο ότι βλέπω όμως το ότι δεν υπάρχει συνέχεια σε τίποτα και δεν αλαζει τα κακώς γινόμενα μάλλον αρέσει σε όλους ή τουλάχιστον στους περισσότερους .Από παιδί ακούω για όλα έχουν περάσει χρόνια τα ίδια πάλι και νομίζω πως έτσι είναι πάρα πολλά χρόνια .Μας αρέσει να κλαίμε τη μοίρα μας μη φανώ κακός και μου κόψουν και άλλο μη το ένα μη το άλλο μη ζητήσω ραβδωτό μη ζητήσω την επέκταση του κυνηγιού μη ζητήσω να απαγορευτεί η εμπορία ηχομιμητικων συσκευών ,πράγματα που θα έπρεπε όλοι μαζί 1/23/4 έτσι πρέπει να γίνουν γιαυτούς τους λόγους και οι ποινές αυστηρότατες για όποιον παράνομει .Απαγορεύεται το 80% των υδροβιότοπων στη χώρα μας φάγανε τα γουρούνια οι κουρουνες οι καρακάξες σε λίγο οι λύκοι και περιμένουμε από το κάθε ανίδεο αρχιδι μαζί με την αρχιδια ηγεσία που έχουμε να κανονίσει deal που άμα τους μαζέψεις όλους μαζί δε φτιάχνουν έναν κανονικά λογικά σκεπτόμενο,και έρχομαι εγώ να σκέφτομαι μη κάνω αυτό μη κάνω το άλλο .Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη αντίθετα αν είναι ένας το μόνο που καταλαβαίνει είναι πόσο μαλακας είναι αφού δεν ακολουθεί κανείς άλλος και στο τέλος θα έρχεται από τους τελευταίους.

Είμαστε Κυνηγοι και όχι εξολοθρευτες...
Μείωση επιβλαβών θηραμάτων μπορεί να γίνει μια χαρά εντός κυνηγετικής περιόδου.
Την άνοιξη όλα τα πλάσματα ζευγαρώνουν!
Αυτο που πρέπει να απαιτήσουμε είναι να θεσπιστεί η κυνηγετική περίοδος με νόμο από 20/Αυγουστου ως 28,29 /Φεβρουαριου!

Είμαστε Κυνηγοι και όχι εξολοθρευτες...
Μείωση επιβλαβών θηραμάτων μπορεί να γίνει μια χαρά εντός κυνηγετικής περιόδου.
Την άνοιξη όλα τα πλάσματα ζευγαρώνουν!
Αυτο που πρέπει να απαιτήσουμε είναι να θεσπιστεί η κυνηγετική περίοδος με νόμο από 20/Αυγουστου ως 28,29 /Φεβρουαριου!
Ναι φίλε μου, αλλά τα επιβλαβή κατάντησαν περισσότερα από τα....αβλαβή
Τα πάντα με μέτρο.
Απολύτως συμφωνώ με τη τελευταία σου πρόταση.

Αρκετές δεκαετίες πισω που πραγματικα υπήρχε σοβαρό προβλημα με τα επιβλαβη κ ήταν επικυρηγμενα,σε καποιες περιοχες γινόταν δίωξη αλεπούδων ακόμα κ με δηλητηριασμένα δολώματα που τοποθετουσαν δασασρχες κ θηροφυλακες,
Και για τα κοραειδη καταστροφή των φωλιών......

Σήμερα όμως υπάρχει ο λόγος για κάτι τετοιο?
Εκτός κ τα επιβλαβη έχουν "πνιξει" κάποια μέρη της Ελλάδας κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ απειλούν αλλά ειδη με αφανισμό....

Οταν επιτρεπόταν η εαρινή θήρα σε συγκεκριμένα θηράματα, εμπαιναν κ αρκετοί λαγοί στην τσάντα κ όχι μόνο,γιατί πολλοι έβρισκαν την ευκαιρία.....

Αυτό ακριβώς φοβάμαι.

Ναι φίλε μου, αλλά τα επιβλαβή κατάντησαν περισσότερα από τα....αβλαβή
Όπου υπάρχουν κορακοειδη που ανήκουν στα επιβλαβη κυνηγιουνται την εποχή που επιτρέπεται το κυνήγι κ χωρίς περιορισμο.....
Αν χρειάζεται κάτι παραπανω είναι να ασχοληθούν περισσοτεροι κυνηγοί μαζι τους, γιατί δεν ενδιαφέρονται όλοι......
Και οσοι πανε στα σκοπευτήρια κ καίνε φυσίγγια, ας το αφήσουν για λίγο κ να..προπονηθουν εκεί...

Αυτές είναι ωραίες ενέργειες που βλέπουμε από κάποιους ΚΣ, και μακάρι να ακολουθήσουν κ άλλοι...
https://www.ihunt.gr/κυνήγι-κορακοειδών-διοργανώνει-ο-κ-σ-ε/

Άρχοντες εκεί που έχει φτάσει η ακρίβεια και η δυσκολίες της καθημερινότητας
είναι πολύ δύσκολο κάποιος να διαθέσει ένα ΣΚ για κυνήγι επιβλαβών
Τα πράγματα άλλαξαν οι καλές εποχές που υπήρχε χρήμα και ελεύθερος χρόνος τελείωσαν
Όσοι μπορούν και έχουν την δυνατότητα ασχολούνται με το θήραμα που τους αρέσει
και εδώ στα αστικά κέντρα ήδη έχουν περιορίσει και τις εξορμήσεις τους
Η μόνη λύση είναι η οργάνωση από τους Κ Συλλόγους και με κάποια κίνητρα πχ δωρεάν 2 κουτιά φυσίγγια
κάποιοι να μπορέσουν να ακολουθήσουν
Αυτό βέβαια δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη εκτός από κάποιες εξαιρέσεις Συλλόγων
οπότε είναι λογικό να υπάρχει διπλασιασμός των επιβλαβών

Καλημερα! Το τι γίνεται από το κελάηδημα των τσιχλων μεσα και περιμετρικά στο χωριο αλλά δεν περιγράφεται. Πρέπει να είναι εκατοντάδες πουλια..
Δημήτρη λες και έχεις βαλει εκατοντάδες κράχτες με ηχεία Dolby surround και Atmos μαζι! Και δεν είναι απλά εκατοντάδες, αλλά θυμίζουν τις πρώτες "χαζουλες" τσίχλες των πρώτων ημερών... Πεταγονται απο θαμνους και αντί να αλλάξουν όχι απλά βουνό, αλλά χωριό, φεύγουν μπροστά, παίρνουν κάθετα ύψος και στρίβουν 10 μετρα αριστερά, δεξιά ή πάνω από το κεφάλι σου και πιανουν μια φούντα πιο δίπλα από εκεί που ήταν... Το ποσες κάθονται αφού αφού πεταχτούν σε κλαριά και ξεράδια και μετά φεύγουν μπροστά σαν ορτυκια και τις κάνε τα σκυλιά με το μάτι κυνηγητά δεν λέγεται...

Περπατητη βόλτα με το αδιάβροχο υπό βροχή τώρα το πρωί και κόντεψα να πάθω αυχενικό από τις φορές που έστριβα το κεφάλι μου να βλέπω τσίχλες... Σε βαρικα χωράφια σήκωσαν τα σκυλιά ένα ζευγάρι μπεκάτσες και 5-6 κουφομπεκατσινα μαζεμενα..

Ακόμα και χωρίς όπλο ειναι απόλαυση να εχει πουλιά...

Δημήτρη λες και έχεις βαλει εκατοντάδες κράχτες με ηχεία Dolby surround και Atmos μαζι! Και δεν είναι απλά εκατοντάδες, αλλά θυμίζουν τις πρώτες "χαζουλες" τσίχλες των πρώτων ημερών... Πεταγονται απο θαμνους και αντί να αλλάξουν όχι απλά βουνό, αλλά χωριό, φεύγουν μπροστά, παίρνουν κάθετα ύψος και στρίβουν 10 μετρα αριστερά, δεξιά ή πάνω από το κεφάλι σου και πιανουν μια φούντα πιο δίπλα από εκεί που ήταν... Το ποσες κάθονται αφού αφού πεταχτούν σε κλαριά και ξεράδια και μετά φεύγουν μπροστά σαν ορτυκια και τις κάνε τα σκυλιά με το μάτι κυνηγητά δεν λέγεται...

Περπατητη βόλτα με το αδιάβροχο υπό βροχή τώρα το πρωί και κόντεψα να πάθω αυχενικό από τις φορές που έστριβα το κεφάλι μου να βλέπω τσίχλες... Σε βαρικα χωράφια σήκωσαν τα σκυλιά ένα ζευγάρι μπεκάτσες και 5-6 κουφομπεκατσινα μαζεμενα..

Ακόμα και χωρίς όπλο ειναι απόλαυση να εχει πουλιά...
Έτσι ειναι και εδώ. Σηκώνονται χαλαρές αφού φτάσεις δίπλα ακριβώς από εκεί που έχουν πιάσει και πιάνουν 20 μέτρα πιο κατω. Απόλαυση είναι όντως και χαρά γιατί βλέπεις ότι υπάρχουν παρα πολλά πουλιά παρ'όλο το τουφεκιδι που έχουν φάει όλο το χειμωνα. Το κεφάλαιο λοιπόν παραμένει δυνατό και εμείς καρπωνομαστε τους θηραματικους τόκους. Και έτσι πρέπει να ειναι.

Status
Not open for further replies.
Back