Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εδώ δεν ξέρω αν θα έρθουν και άλλες, αυτές που είχε τελειώσανε ...
Περάσματα από πουλιά της Άνοιξης (Αφρικανούς ! τα λέω) φάνηκαν στις 20 του μήνα περίπου (χελιδόνια , ασπροκώλες, τσαλαπετεινοί, ένα μαύρο πελαργό !!! κ.λ.π.) τώρα όμως ούτε τέτοια βλέπω !
Κρατάει ακόμα εδω. Το πρωί σε μια τούφα με δέκα πεύκα δίπλα στην δουλειά γινόταν πανζουρλισμος απο το κελάηδημα. Έχει κι άλλες πισω σίγουρα αλλά ο κύριος όγκος θα έχει ανέβει.

Οι νοτιάδες που επικρατούν αυτή την βδομάδα δίνουν την βοήθεια που θέλουν για την μετανάστευση....αν και εφέτος ο Μάρτης ήταν αρκετά τραβηγμένος με κρύα...και δείχνει για σαββατοκύριακο πιο βόρεια ...Βουλγαρία και πάνω...μια αναστάτωση πάλι .

Εχθές είδα τουλάχιστον 10 τσίχλες οι πολλές όμως έχουν φύγει.
Σήμερα κοντά στη θάλασσα σε μια ποτίστρα για πρόβατα είδα μόνο αυτή !!! ... τραυματίας πολέμου.
Χελιδόνια, καλαμοκανάδες, πρασινοσκέληδες, ερωδιοί, ασπροκώλες, τσαλαπετεινοί κ.λ.π. σήμερα έδιναν το παρόν παντού.

Attachments

• DSC02405.JPG
    DSC02405.JPG
    234,6 KB · Προβολές: 40
Εχθές είδα τουλάχιστον 10 τσίχλες οι πολλές όμως έχουν φύγει.
Σήμερα κοντά στη θάλασσα σε μια ποτίστρα για πρόβατα είδα μόνο αυτή !!! ... τραυματίας πολέμου.
Χελιδόνια, καλαμοκανάδες, πρασινοσκέληδες, ερωδιοί, ασπροκώλες, τσαλαπετεινοί κ.λ.π. σήμερα έδιναν το παρόν παντού.
Που την πέτυχες την κακομοίρα...

Που την πέτυχες την κακομοίρα...
Σταμάτησα με το αυτοκίνητο για λίγο δίπλα στην ποτίστρα μήπως έρθει κανένα πτηνό να το βγάλω φωτογραφία ... και ήρθε αυτή!
Όταν πρωτοήρθε κατάλαβα ότι παραπάτησε! (φωτό) έτσι πρόσεξα το πόδι της, μετά όμως μια χαρά, ήπιε νερό άνετα και δεν μου απάντησε όταν ρώτησα τι όπλο; τι φυσίγγια; ποιά περιοχή ... (δεν εξέθεσε τίποτα και κανέναν) και έφυγε

Attachments

• DSC02392.JPG
    DSC02392.JPG
    291,3 KB · Προβολές: 45
Σταμάτησα με το αυτοκίνητο για λίγο δίπλα στην ποτίστρα μήπως έρθει κανένα πτηνό να το βγάλω φωτογραφία ... και ήρθε αυτή!
Όταν πρωτοήρθε κατάλαβα ότι παραπάτησε! (φωτό) έτσι πρόσεξα το πόδι της, μετά όμως μια χαρά, ήπιε νερό άνετα και δεν μου απάντησε όταν ρώτησα τι όπλο; τι φυσίγγια; ποιά περιοχή ... (δεν εξέθεσε τίποτα και κανέναν) και έφυγε
.shake hands..love....έχεις καρδιά Γιώργη!...και αυτή μάλλον άλλη τόση!!!:)

Παρασκευή και Σάββατο είχε ακόμα κάμποσες εδώ κάτω, στο χωριό. Όχι όσες είχα δει το προηγούμενο σαββατοκύριακο, δεν περπάτησα όμως και πολύ, γιατί έφτιαχνα τον κήπο. Άσε που γινόταν χαμός από τον αέρα και την αφρικανική σκόνη ...

Αφου πιασαμε τις παγιδες σύλληψης στο θέμα "τρυγονι"...

Ένα ωραίο κείμενο για τους παλιους αγκιστρολογους.....

https://www.kynigesia.gr/paradosiaka-kynigia-ston-moria/

Η φωτο ειναι από κατάσχεση μέσων λαθροθηρίας....

Βλέπουμε το παραδοσιακο καλαμενιο κοφίνι η καλάθι η πανέρι, το οποίο φιλοξενούσε τα
"παλουκια" κατά την μεταφορά τους από κ προς τον κυνηγοτοπο....
Διακρίνονται κ τα μακρυλαιμα αγκιστρια που βοηθάνε στην δολωση του σκουληκιου...
Το νημα τα παλαια εκείνα χρόνια συνήθως ήταν από δυνατή κλωστή που την κερωναν για να να έχει αντοχή στις καιρικές συνθήκες κ να κρατάει περισσοτερο...

viber_image_2020-03-09_15-15-25.jpg

Καλησπέρα στην παρέα!

Είπα να γράψω μια καλησπέρα....μιας και έχω καιρό να γράψω. Σε ρυθμούς έκθεσης είμαστε....καθώς και άλλων εξελίξεων γύρω από το κυνήγι. Στα άλλα νέα της ημέρας....είδαμε τα πρώτα τριγόνια στα Σπάτα.....ορτύκια τίποτα ακόμα....και τα κοτσύφια πετούν συνέχεια φτιαχνοντας τις φωλίες τους. Κάθε απόγευμα δε....το τραγούδι τους είναι μοναδικό!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Αφου πιασαμε τις παγιδες σύλληψης στο θέμα "τρυγονι"...

Ένα ωραίο κείμενο για τους παλιους αγκιστρολογους.....

https://www.kynigesia.gr/paradosiaka-kynigia-ston-moria/

Η φωτο ειναι από κατάσχεση μέσων λαθροθηρίας....

Βλέπουμε το παραδοσιακο καλαμενιο κοφίνι η καλάθι η πανέρι, το οποίο φιλοξενούσε τα
"παλουκια" κατά την μεταφορά τους από κ προς τον κυνηγοτοπο....
Διακρίνονται κ τα μακρυλαιμα αγκιστρια που βοηθάνε στην δολωση του σκουληκιου...
Το νημα τα παλαια εκείνα χρόνια συνήθως ήταν από δυνατή κλωστή που την κερωναν για να να έχει αντοχή στις καιρικές συνθήκες κ να κρατάει περισσοτερο...

View attachment 46005
Ωραίο άρθρο Τάσο. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.
Όταν ήμουν πιτσιρικάς ερχόταν στο χωριό ένας γεράκος ,φίλος του θείου μου, με το μουλάρι του. Μας έβλεπε λοιπόν με τα δίκανα που πηγαίναμε απ' το μεσημέρι στις τσίχλες και μας έλεγε:
Εγώ στα νιάτα μου τουφέκι δεν είχα... τσίχλες και κοτσυφους όμως πιάναμε...
Πώς βρε θείε; του απαντούσα εγώ κι ας μου είχε πει 50 φορές...
Τα βράδια που έκανε κρύο,ψιλοβρεχε και φυσούσε, επερναν τον λύχνο και ένα ραβδί ή κλαδί,και πήγαιναν σε δέντρα η σε παλιά μισόπεσμένα σπίτια αποθήκες,στάβλους κτλ. Εκει λοιπόν έβρισκαν τσίχλες,κοτσυφους και άλλα μικροπουλα τα οποία λόγω του καιρού δεν κουνούσαν...τα στραβωνε φαίνεται λιγάκι και το φως του λύχνου και έτσι τα χτυπούσαν με το ραβδί η το κλαδί και τα έπιαναν. Αυτό ήταν το "τσιχλοράβδι"...όπως το έλεγε.

Status
Not open for further replies.
Back