Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και εγώ συνταξιούχος είμαι και μεγαλύτερης ηλικίας και συμφωνώ με το φίλο και συντοπίτη μου Δημήτρη.
Πράγματι όταν περπατάς το πλήθος των πουλιών που θα συναντήσεις είναι πολλαπλάσιο του καθιστικού. Η "ένστασή" μου εστιάζεται στο ότι πρέπει να περπατάς σε σχετικά πυκνό (και χάνονται πουλιά), αλλά κυρίως ότι είναι αποτελεσματικό και πιο ευχάριστο όταν είναι τουλάχιστον δύο κυνηγοί.
Πριν από καμιά 10αριά χρόνια πηγαίναμε τρείς. Περνάγαμε τέλεια και με ικανό αποτέλεσμα. Τώρα οι δύο, αν και νεότεροι από μένα, σταμάτησαν για διάφορους (όχι υγείας) λόγους.
Έτσι για να μην εγκαταλείψω κι εγώ, που δεν το θέλω με τίποτα, κατέληξα στο σκαμνάκι και λίγο περπατητό με τις συνέπειες που επισύρει.
Μακάρι να μπορώ να κάνω έστω κι αυτό.
Χαχαχα! Δεν είμαι συνταξιούχος αγαπητέ Γιάννη, ένα παράδειγμα έφερα !Και βέβαια είναι πιο αποδοτικό το περπατητό και κάνει και καλό. Οι ασκήσεις μοναχικότητας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες από μία ηλικία και μετά.....

Χαχαχα! Δεν είμαι συνταξιούχος αγαπητέ Γιάννη, ένα παράδειγμα έφερα !Και βέβαια είναι πιο αποδοτικό το περπατητό και κάνει και καλό. Οι ασκήσεις μοναχικότητας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες από μία ηλικία και μετά.....
Σε διαβεβαιώ ότι η μοναχικότητα, όπου κι αν υπάρχει, είναι βαριά, πολύ βαριά. Εκτός κι αν έχεις....ασκητικές τάσεις.

σ.σ. Μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ κάτι προσωπικό.

... αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια μερα που έχει πουλιά και σου έρχονται καρτεράτα ανα 2-3 λεπτά κι απο έστω μια μια...
Ναι! Φοβερή αίσθηση, αλλά και το φφρρρρ μέσα από τα κλαδιά και η στροφή που κάνει επιταχύνοντας είναι πολύ δυνατή πρόκληση. Και η επιτυχία της δύσκολης ντουφεκιάς κατεβαίνει μέσα σου σαν ζεστός καφές στο κρύο...

Σε διαβεβαιώ ότι η μοναχικότητα, όπου κι αν υπάρχει, είναι βαριά, πολύ βαριά. Εκτός κι αν έχεις....ασκητικές τάσεις.

σ.σ. Μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ κάτι προσωπικό.
Καταλαβαίνω Γιάννη. Εννοούσα εκείνη τη μοναχικότητα που δεν είναι μοναξιά και που είναι απαραίτητη για να πάρει κανείς ομαλά την τελευταία στροφή.....

Καταλαβαίνω Γιάννη. Εννοούσα εκείνη τη μοναχικότητα που δεν είναι μοναξιά και που είναι απαραίτητη για να πάρει κανείς ομαλά την τελευταία στροφή.....
Κατάλαβα. Όταν διαλύθηκε η κυνηγετική μου παρέα μου ήρθε σαν γροθιά στο στομάχι. Πάνω από 30 χρόνια κυνηγούσαμε μαζί. Είπα να σταματήσω, αλλά σφίχτηκα, αυτοκυριάρχησα, συνέχισα και προ ημερών γευτήκαμε μαζί τις τελευταίες τσίχλες της χρονιάς.

Κατάλαβα. Όταν διαλύθηκε η κυνηγετική μου παρέα μου ήρθε σαν γροθιά στο στομάχι. Πάνω από 30 χρόνια κυνηγούσαμε μαζί. Είπα να σταματήσω, αλλά σφίχτηκα, αυτοκυριάρχησα, συνέχισα και προ ημερών γευτήκαμε μαζί τις τελευταίες τσίχλες της χρονιάς.
Να μην σταματήσεις ποτε. Όσο κρατάνε τα πόδια σου και τα χέρια σου να είσαι στα καρτερια!!!! Και εύχομαι από καρδιάς να είναι πολλά αυτά τα χρόνια. Είναι υπέροχο το κυνήγι με την παρεα. Αλλά και το μοναχικό είναι σαν ψυχοθεραπεία και βάλσαμο για ψυχή και μυαλό και ας μην ρίξω ούτε μια!

Να μην σταματήσεις ποτε. Όσο κρατάνε τα πόδια σου και τα χέρια σου να είσαι στα καρτερια!!!! Και εύχομαι από καρδιάς να είναι πολλά αυτά τα χρόνια. Είναι υπέροχο το κυνήγι με την παρεα. Αλλά και το μοναχικό είναι σαν ψυχοθεραπεία και βάλσαμο για ψυχή και μυαλό και ας μην ρίξω ούτε μια!
Ευχαριστώ από καρδιάς και εύχομαι σε σας τους νεότερους να μπορείτε να το χαίρεστε για πολλές δεκάδες χρόνια ακόμα. Υγεία και δύναμη.

Οι καρτεριτζηδες στην περιοχή μου φετος στις 8 το πρωί ήταν στον καφενέ λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε φτερό και οι λίγοι που περπατούσαν σε ένα χαλαρό τρίωρο έκαναν 20-25 πουλια.
φετος στην ευβοια ευχαριστηθηκαν καρτερακι,δεν ειναι ετσι ειδικα φετος.[καλο και το περπατητο αλλα μετα της 9 και οχι οκτωμβριο νοεμβριο,δεν ειμαστε μονοι μας μεσα στης ελιες!]

φετος στην ευβοια ευχαριστηθηκαν καρτερακι,δεν ειναι ετσι ειδικα φετος.[καλο και το περπατητο αλλα μετα της 9 και οχι οκτωμβριο νοεμβριο,δεν ειμαστε μονοι μας μεσα στης ελιες!]
Σωστά, ξέρεις πόσες τσίχλες έφυγαν μπροστά μου ατουφέκιστες γιατί δεν σηκώνω ποτέ όπλο παράλληλα με το έδαφος. Μόνο όταν ψηλώσουν.
Σεβασμός ακόμα και στο φόβο που προκαλεί η ντουφεκιά σε αυτούς που είναι κοντά κυνηγοί ή μη.

Μερικά πρωινά όντος έγινε παιχνιδι. Και έγινε γιατί είχε πουλια και είχαμε μετακινήσεις μέχρι τέλος Νοεμβρίου που ήταν εντυπωσιακό. Αλλα υπηρχαν και πολλες μερες που μετα τις μαυρες δεν πετουσε τιποτα. Περπατητο απο τέλος Οκτωβρίου και μέχρι να φύγει ο κόσμος από τις ελιές δεν κάνουμε εμείς εδω παρά μόνο κάποιες μέρες που έχει προηγηθεί βροχή και δεν βγαίνουν να μαζέψουν ελιες. Είναι ρισκο που δεν αξίζει. Πάμε στα ελατα και στα απογευματινά και ριχνουμε τις τουφεκιές μας!

Εσύ δεν ευχαριστηθήκες; .yel..think.

Εδώ σήμερα σε σύγκριση με 2-3 μέρες πριν ήταν ελάχιστες, δεν είδα πάνω από 10 στον ίδιο τόπο που την Κυριακή είχε εκατοντάδες ... οι πολλές έφυγαν :) .
Καιρός ήταν. Να πάνε στο καλό και να γυρίσουν τον Οκτώβρη διπλές.

Εδώ σήμερα σε σύγκριση με 2-3 μέρες πριν ήταν ελάχιστες, δεν είδα πάνω από 10 στον ίδιο τόπο που την Κυριακή είχε εκατοντάδες ... οι πολλές έφυγαν :) .
Νοτιαδες και ζέστη άρχισαν να τα σπρώχνουν για βορεια. Εδώ ,μετά το τελείως παράδοξο με τους κοτσυφες να μην κελαηδανε αρχές Μαρτίου, γίνεται ξημέρωμα και σούρουπο συναυλία κανονική. Εαρινα αποδημητικά δεν εχω δει ακόμα!

Αμετρητα!!!!!
Νοτιαδες και ζέστη άρχισαν να τα σπρώχνουν για βορεια. Εδώ ,μετά το τελείως παράδοξο με τους κοτσυφες να μην κελαηδανε αρχές Μαρτίου, γίνεται ξημέρωμα και σούρουπο συναυλία κανονική. Εαρινα αποδημητικά δεν εχω δει ακόμα!

Εδώ δεν ξέρω αν θα έρθουν και άλλες, αυτές που είχε τελειώσανε ...
Περάσματα από πουλιά της Άνοιξης (Αφρικανούς ! τα λέω) φάνηκαν στις 20 του μήνα περίπου (χελιδόνια , ασπροκώλες, τσαλαπετεινοί, ένα μαύρο πελαργό !!! κ.λ.π.) τώρα όμως ούτε τέτοια βλέπω !

Εδώ δεν ξέρω αν θα έρθουν και άλλες, αυτές που είχε τελειώσανε ...
Περάσματα από πουλιά της Άνοιξης (Αφρικανούς ! τα λέω) φάνηκαν στις 20 του μήνα περίπου (χελιδόνια , ασπροκώλες, τσαλαπετεινοί, ένα μαύρο πελαργό !!! κ.λ.π.) τώρα όμως ούτε τέτοια βλέπω !
Εδώ έχουν έρθει από ολλα εκτός από τρυγόνια ακόμα…

Status
Not open for further replies.
Back