Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κι επαυξανω!!!!:D:D
Τρια ατομα,5 τσιχλες!
Βοιωτια.
Το ωραιο....
Ανεβαινοντας για το καρτερι,πεταγονταν πουλια που ηταν καθιστα στον χωματοδρομο.
Ωμοιως κι απο τα ντυμενα παραπλευρα.
Προφανες μπασιμο!
Ο ενας της παρεας,τις ακουγε να περναμε συνεχόμενα την νυχτα και το ιδιο ,την ωρα που σηκωθηκε,νυχτα ακομη....
Τα πουλια,περνανε ΝΥΧΤΑ!
Δε βαριεσαι! :)
Αρκει να μπουνε και να κατσουν!
Θα το επιχειρησω μια-δυο φορες ακόμη,μεχρι να δω κοπαδιαστα κοτσυφακια να μπαινουν...
Ααααν δω....
Περπάτημα κάνατε; είχε τίποτα;

Τέτοια φόλα σήμερα στα Δερβενοχώρια πραγματικά δεν την περίμενα...
Την πρώτη ώρα μόνο έπεσαν μαζεμένες τουφεκιές σε ένα σημείο και μετά επικράτησε ησυχία.Πουλιά από μπασίμο στο μέρος δεν είδα,μόνο λίγες πιασμένες.
Φάνηκαν και 2-3 κυριαρίνες και μια τριάδα κοκκινότσιχλες.
Το θετικό είναι ότι όσοι βγήκαν πιο παραλιακά είδαν αρκετά πουλιά .
9QSFIZ9.jpg

Την πρώτη ώρα μόνο έπεσαν μαζεμένες τουφεκιές σε ένα σημείο και μετά επικράτησε ησυχία.Πουλιά από μπασίμο στο μέρος δεν είδα,μόνο λίγες πιασμένες.
9QSFIZ9.jpg
Κάτι βαρεσες όμως βλέπω!!!

9QSFIZ9.jpg
Πολυ ωραια φωτο Γιαννη

Ναι μου έκατσαν καλά σήμερα οι πιασμένες για ωραίες τουφεκιές .
Καμιά γαλάζια δεν μου έχει κανει την χάρη ακόμα ...:D
Μην φανταστείς και εγώ τρεις πήρα στο χέρι και αυτές από νωρίς...τις βαρβατες μέρες ούτε που ντουφεκισα!

Σήμερα από φωτογραφίες φίλων είδα ότι πήραν πολλά κοτσύφια μαζί με τσίχλες.
Οπότε σιγά σιγά φτάνουμε στο τέλος των μπασιμάτων.
Εδώ πάντως νομό Θεσσαλονίκης είχε αρκετές ημέρες με πολύ δυνατούς αριθμούς πουλιών.
Εγώ πέτυχα δύο τέτοιες ημέρες και το ευχαριστήθηκα!
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί στα νότια δεν βλέπεται πουλιά...think

Σήμερα από φωτογραφίες φίλων είδα ότι πήραν πολλά κοτσύφια μαζί με τσίχλες.
Οπότε σιγά σιγά φτάνουμε στο τέλος των μπασιμάτων.
Εδώ πάντως νομό Θεσσαλονίκης είχε αρκετές ημέρες με πολύ δυνατούς αριθμούς πουλιών.
Εγώ πέτυχα δύο τέτοιες ημέρες και το ευχαριστήθηκα!
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί στα νότια δεν βλέπεται πουλιά...think
Ίσως από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή?

Καλημερα,ευκολα το οριο σημερα μονο που μου λειπουν ακομα 24 για να το πιασω,.yel. διαστημικη πιτα σημερα και πηγα πιο μακρινη εξοδο για καλυτερα.Ενα αλλο τωρα σε μια σελιδα στο fb ειδα καποιες φωτο στο νοτιο λιβανο με ημερομινιες 28/10 και 31/10 με πολλες τσιχλες βγαλτε τα συμπερασματα σας,τα πουλιαα περνανε νυχτα. η σελιδαα στο fb Saida and South Lebanon Hunters https://www.facebook.com/groups/158764864458547/?ref=group_header

Βρε φίλε, σ' αυτή τη φωτό του Rami Altala, το καπό δεν έχει τσίχλες...!!! Σταρήθρες έχει...!!! (Τουλάχιστο, έτσι μου φαίνονται...)

Last edited:
Σήμερα το πρωί είχε ένα μικρό (τονίζω το "μικρό") μπάσιμο και είδα και καμιά 20ριά νεοαφιχθέντες κότσυφες...!
Κάτι τσιχλάδες πιο μακριά, έριχναν σχετικά αραιά, έκοψαν κάπως νωρίς, υπολογίζω από κάνα κουτάκι ο καθείς...
(Εγώ είχα τον νου μου στις φασσούλες...)

Κυριε Νκολαε σε ενα παραπανω βιντεο απο εκει με το καπο,μαζευουν τισ τσιχλες απο το χωραφι σαν να ειναι ραδικια...:(

Α, ΟΚ Τάκη μου! Δεν το είδα το βιντεάκι αυτό...! Δίκιο έχεις! Λοιπόν, τι να πω...? Δεν ξέρω...!
(Εντωμεταξύ, κοροϊδεύονται κιόλας οι "ταλιμπάν" αυτοί με τις τσιχλίτσες...! Φαίνεται να τους κόβουν το λαιμό μία προς μία, λέγοντας μια "ευχή"...! Επίσης, οι ήχοι από τους κράχτες καλά κρατούν από πίσω...!!!)

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back