Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βλέποντας τα εδώ δεδομένα (Γιάννενα) και διαβάζοντας τα μνμ. των τελευταίων ήμερων...καταλαβαίνω ότι... η (μέχρι τώρα) χρονιά έχει χωριστεί στα 2...
Το 4ο δεκαήμερο του Οκτώβρη και το 1ο του Νοέμβρη, είχαμε πολύ δυνατά μπασίματα στη Βόρεια Ελλάδα (με όριο περίπου τη γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού), με τα πουλιά να μένουν εκεί και να μην κατεβαίνουν νοτιότερα...
Τις τελευταίες μέρες έχουν σταματήσει εντελώς τα μπασίματα στη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε μια κάθοδο των πουλιών νοτιότερα (ίσως όχι παντού)...
Πιθανόν λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, άρχισαν να κατεβαίνουν τα πουλιά που είχαν σταματήσει βορειότερα...
Περίεργη χρονιά...για να δούμε...

Ως το μισο κομματι καλα τα λες σπυρο,δεν ειχαμε φετος καθολου γενικο περασμα για να εχει παντου πουλια και σε μερη που περασαν λιγα πουλια για ν.ελλαδα λεω ηταν πολυ τοπικα και σε σημειο εκνευριστηκο δηλ στο ενα χιλιομετρο διαφορα να βλεπουν πουλια και παραδιπλα νεκρη φυση ,και την αλλη μερα το αντιθετο.

Αυτο ειπα και εγω.βγηκε κανενας σημερα?

Σήμερα....είδαμε πουλιά! όχι πολλά...αλλά τόσα που μας κρατήσουν το ενδιαφέρον...και να δώσουν ελπίδες για την συνέχεια!
Αν και φυσούσε....πέταξαν ψηλά...με λίγες ευκαιρίες.
Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον!

Ως το μισο κομματι καλα τα λες σπυρο,δεν ειχαμε φετος καθολου γενικο περασμα για να εχει παντου πουλια και σε μερη που περασαν λιγα πουλια για ν.ελλαδα λεω ηταν πολυ τοπικα και σε σημειο εκνευριστηκο δηλ στο ενα χιλιομετρο διαφορα να βλεπουν πουλια και παραδιπλα νεκρη φυση ,και την αλλη μερα το αντιθετο.
Ίσως τώρα ξεκινάνε τα καλά για την Νότια Ελλάδα...
Η χρονιά είναι λίγο...έξω απ' αυτά που ξέραμε...μέχρι τώρα...
Το στοίχημα είναι που θα καταλήξουν τα πουλιά και που θα μείνουν...με το δεδομένο της ασυνήθιστης, για την Δυτ. Ελλάδα, αναβροχιάς...

Τις τελευταίες μέρες έχουν σταματήσει εντελώς τα μπασίματα στη Βόρεια Ελλάδα και έχουμε μια κάθοδο των πουλιών νοτιότερα (ίσως όχι παντού)...
Πιθανόν λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, άρχισαν να κατεβαίνουν τα πουλιά που είχαν σταματήσει βορειότερα...
Έχω τους λόγους μου να πιστεύω ακριβώς το ίδιο με εσένα!
Αυτά που βλέπουμε...δεν είναι επί της ουσιάς μπασίματα....αλλά μετακίνηση των πουλιών που μπήκαν πριν 20 μέρες στα Βόρεια της χώρας. Όσοι κηνήγησαν φάσσες στα Βόρεια....(Γιάννενα, Γρεβένα κτλ) είχαν δει μπασιμάτα...που δεν έφτασαν ποτέ στους νότιους.
Τώρα βλέπουν πουλιά οι Νότιοι...και οι Βόρειοι...δεν κάνουν μπάμ.
Παρόλα αυτά...στα ψηλά και στα πυκνά....το τσιχλοκότσιφο πάει σύννεφο! Όσοι ψάχνουμε και για μπεκάτσα...τα βλέπουμε!
Η συνέχεια επί της οθόνης!

Σε μέρος που συνήθως ξεκινάω να περπατάω αρχές Δεκέμβρη είδα σχετικά λίγα πουλιά σήμερα. Είχα το beagle μαζί οπότε δεν τους έριχνα και πήρα 2 μόνο γυρνώντας στο αυτοκίνητο. Αν τις κυνηγούσαμε καθ' αυτού θα ήμασταν γύρω στις 10 έκαστος.
Οργωμενα και φρεζαρισμενα όλα τα χωράφια και ήταν καταξερα. Περπατάς και σηκώνει σκόνη. Μετά τις βροχές πάλι..

ΒΑ Αττική σε καρτέρι που δεν παω συνηθως. Πηγα για να κανω περπατητό μετα χωρις να ξαναμπώ στο αυτοκινητο.
Δυο τρια κοπαδάκια το πρωι και λίγες μεμονωμένες αργοτερα. Κατευθυνση και στυλ περασμάτων. Πιασμένες απελπιστικά λίγες , και εχουν εγκατασταθεί και καποια κοτσύφια στα ρέματα. Καθε μερα απο 16-18/10 μεχρι τωρα ετσι ειναι , με λίγες εξάρσεις καποιες μερες που εχουν αναφερθεί εδω απο ολους.
Έπεσαν καποιες τουφεκιες αλλα ειναι λιγοι πλεον στα καρτερία και δεν βγαζεις συμπερασμα

στην περιοχη αναμεσα Σπατα και Πικερμι το πρωι εως 8,15 ειδαμε 2-3 τσίχλες και απειρες καρακάξες και 2 εξ αυτων ακολουθησαν την ""μακαρια οδο""
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΜΕ ΠΙΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Xτες και προχτές στο δειλινό, μηδαμινές τσίχλες και πολύ αργά...! Μηδαμινή και η κάρπωση φυσικά...!
Σήμερα το δειλινό σε άλλο, κλειστό καρτέρι, πιο ανατολικό και ψηλότερο υψομετρικά, φάνηκαν καμιά 15αριά στο τελευταίο τέταρτο, αλλά πήγαιναν σαν "στούκας" και δεν έδωσαν πολλές ευκαιρία για βολή...! Τελικά κατάφερα μερικές... Πάλι καλά...!Το "σώσαμε" κάπως σήμερα...!

Καλημερα,πρωτο χθεσινο απογευματινο καρτερι στα Χανια,λιγα πραγματα οτι περασε απο 17.00 εως 17.30 δυο τρια ντου απο μαζεμενα πουλια ολα ψηλωμενα,πηρα 3 τουφεκισα αλλες 3, αντε και να ειδα καμια 15αρια με το ματι.

Αύριο θα είμαι στα ορεινά της Ζαχάρως για ΠΣΚ.
Η πρόβλεψη του καιρού λέει:
Παρασκευή: βροχή
Μετάφραση: ίσως ψιχαλίσει

Σάββατο: ασθενής βροχή
Μετάφραση: Συνεφιασμένος ουρανός

Κυριακή: βροχή

Ετοιμάζομαι για ξέφρενο κυνήγι πρωινό - απογευματινό!
Καλό ΠΣΚ σε όλους!!!

μετα τις 07,10 εμφανιστηκαν μερικα κοπαδακια ( 4 εως 10 πουλια το κοπαδακι ) αρκετα ψηλωμενα
Αποτελεσμα 3 μας ακολουθησαν και αλλες 2 δωρεα στις αλεπουδες της περιοχης του Καπανδριτιου
ΕΥΔΑΠ η απο την αλλη μεριά Νικόλα?

Καλό ΠΣΚ σε όλους!!!
Μεταφραστης επρεπε να γινεις....big smile.

Καλό ΠΣΚ σε όλους!!!

Πάντως, εάν είσαι αποφασισμένος να βραχείς... κάλλιστα μπορείς να κυνηγήσεις...!!! Οι τσίχλες περνάνε και υπό βροχή στα καρτέρια (χιλιοτσεκαρισμένο)...!!!
Υπό μία βασικότατη προϋπόθεση όμως: να υπάρχουν...!!!

Πάντως, εάν είσαι αποφασισμένος να βραχείς... κάλλιστα μπορείς να κυνηγήσεις...!!! Οι τσίχλες περνάνε και υπό βροχή στα καρτέρια (χιλιοτσεκαρισμένο)...!!!
Υπό μία βασικότατη προϋπόθεση όμως: να υπάρχουν...!!!
Πολυ σωστά Νίκο

Status
Not open for further replies.
Back