Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντως παιδιά, προς επίρρωση (επιβεβαίωση) του ότι εφέτος δεν έχει τσίχλες, ας ανατρέξει κανείς στα περυσινά μου ποσταρίσματα τέτοιον καιρό (και λιγάκι νωρίτερα ή αργότερα), και θα καταλάβει πόσο σκ@τ@ είναι φέτος τα πράγματα στα τσιχλοκότσυφα σε σχέση με μόλις έναν χρόνο πριν...!!!
Τα περσινά μου νούμερα στα αντίστοιχα, καθημερινά απογιοματινά μου (μέχρι και όριο είχα κάνει !!!), φαντάζουν μια "ουτοπία", συγκρινόμενα με την εφετινή ανυπαρξία πουλιών...!!!
Διαβάζοντας τις καρπώσεις από τα περσινά μου απογεματινά τέτοιον καιρό, μου φαίνονται σαν "βγαλμένα από όνειρα" (!), συγκρίνοντάς τα με τα αντίστοιχα εφετινά, τα οποία θυμίζουν περισσότερο απογεματινά "Σεπτεμβρίου" παρά Νοεμβρίου (όπου και "υποτίθεται" ότι έχουν μπει για τα καλά τα τσιχλοκότσυφα)...!!!
Και μη χειρότερα...!!!
Κάτι πρέπει να αλλάξει το σκηνικό κατεπειγόντως...!!!

Last edited:
Πάντως παιδιά, προς επίρρωση (επιβεβαίωση) του ότι εφέτος δεν έχει τσίχλες, ας ανατρέξει κανείς στα περυσινά μου ποσταρίσματα τέτοιον καιρό (και λιγάκι νωρίτερα ή αργότερα), και θα καταλάβει πόσο σκ@τ@ είναι φέτος τα πράγματα στα τσιχλοκότσυφα σε σχέση με μόλις έναν χρόνο πριν...!!!
Τα περσινά μου νούμερα στα αντίστοιχα απογευματινά μου (μέχρι και όριο είχα κάνει !!!), φαντάζουν μια "ουτοπία" συγκρινόμενα με την εφετινή ανυπαρξία πουλιών...!!!
Διαβάζοντάς τις καρπώσεις από τα περσινά μου απογεματινά τέτοιον καιρό, μου φαίνονται σαν "βγαλμένα από όνειρα" (!), συγκρίνοντάς τα με τα αντίστοιχα εφετινά, τα οποία θυμίζουν περισσότερο απογεματινά "Σεπτεμβρίου" παρά Νοεμβρίου...!!!
Και μη χειρότερα...!!!

Καλημέρα φίλε ..Το κυνήγι θέλει υπομονή και το Μ...νι κουβέντα...έλεγε ο παππούς μου....αχαχαχαχ ....
Υπομονή μέχρι τα Νικολοβαρβαρα και μετα θα κλάψουμε όλοι μαζί ....

Καλημέρα φίλε ..Το κυνήγι θέλει υπομονή και το Μ...νι κουβέντα...έλεγε ο παππούς μου....αχαχαχαχ ....

Μακάρι αγαπητέ Περικλή (αμήν), αλλά και... "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται"...!!!

η δευτερες μετακινησης γινονται νικολοβαρβαρα ,εκει θα ξυρισουμε τον γαμπρο.

Μάθανε τα τσιχλάκια ότι φορτώσατε μολύβι αρκετό και δεν το κουνάνε από τα βορειότερα .yel..yel.
Πέρα από την πλάκα, η ανομβρία είναι ο κυριότερος λόγος που δεν έχετε πουλιά κάτω....για να δούμε τώρα που στρίμωξε ο καιρός τι θα γίνει. Πουλάκια έχει και θα μετακινηθούν μόλις ζοριστούν ;)

Τα περσινά μου νούμερα στα αντίστοιχα, καθημερινά απογιοματινά μου (μέχρι και όριο είχα κάνει !!!), φαντάζουν μια "ουτοπία", συγκρινόμενα με την εφετινή ανυπαρξία πουλιών...!!!
Διαβάζοντας τις καρπώσεις από τα περσινά μου απογεματινά τέτοιον καιρό, μου φαίνονται σαν "βγαλμένα από όνειρα" (!), συγκρίνοντάς τα με τα αντίστοιχα εφετινά, τα οποία θυμίζουν περισσότερο απογεματινά "Σεπτεμβρίου" παρά Νοεμβρίου (όπου και "υποτίθεται" ότι έχουν μπει για τα καλά τα τσιχλοκότσυφα)...!!!
Και μη χειρότερα...!!!

Η ίδια κατάσταση ήταν εφέτος κ με τα τρυγόνια σε κλασσικές ημερομηνίες περασμάτων (2-3 /7 /14 Σεπτεμβρίου)ώσπου κάναμε νούμερο που είχε χρόνια να κάνουμε στις ......30 του Σεπτέμβρη αλλά καί πολύ καλή κάρπωση 7 του Οκτώβρη ...

Γιαννη,δεν θελω να τον ταλαιπωρω!
Αν φυγω για κυνηγι και με παρει χαμπαρι...κλαφτα!
Αυτο που λεμε"δαρμενος σκυλος"!:(
Εχει παθος ο μπαγάσας!
Αφου καθεται διπλα μου κι αν δεν εχει "παιχνίδι",αρχίζει και μασουλαει τους καλυκες απο την ανυπομονησια του!
Δεν ηταν ποτε ο "σκύλος ανεμος"...
Βαρυ ζωντανο που ειναι για... αλλα κολπα!
Δεν εχω παραπονο!
Οτι πεσει κατω η στο υψος του,στα πισω ποδια,ερχεται στο χερι μου!
Καμια φορα και πανω απο αυτο το υψος...
Αν παρει μυρωδια,θα ξεθεμελιωσει τον τοπο για να απορταρει!
Μαλακο ζωντανο,ψυχουλα!:)
Αγνοια κινδυνου!
Δεν "μασαει"ουτε σε τσοπανοσκυλα!
Θα μπορουσε να ειναι καλυτερος,εργασιακά...
Δεν ειναι φτιαγμενος για τετοια θηραματα!
Υπάρχουν απειρα σκυλια,καλυτερα του,σ'αυτο το κομματι!
Ειχα κανα δυο,στο παρελθον...
Ηρθε στο σπιτι οταν ο μεγαλος γιος μου ηταν 11,τωρα ειναι στα 22...
Παρεακι μας,ανηκει στον στενο οικογενειακο κυκλο!
Οταν "φυγει"(μακαρι ν'αργησει),ο διαδοχος του,παλι απο την ρατσα του θα ειναι!!
Κι ας μην ειναι "αστερι"!
Ειναι απιστευτα ζωντανα!
Με συνεπηρε....offt
.congrats..congrats..congrats..congrats..congrats.

Περικλή ωραία παροιμία! Μου θύμισε μία αντίστοιχη που έχει εφαρμογή και στο κυνήγι: "Το μ..νί και το πριόνι, όποιος δεν το ξέρει ιδρώνει"!

Περικλή ωραία παροιμία! Μου θύμισε μία αντίστοιχη που έχει εφαρμογή και στο κυνήγι: "Το μ..νί και το πριόνι, όποιος δεν το ξέρει ιδρώνει"!
αφού δεν έχει πουλιά για να γράψουμε κάτι....ασ το συνεχίσουμε.....
"το μ..νί και το χταπόδι, όσο το χτυπάς απλώνει"

Το φιλαράκι μου με έναν μπάρμπα του σήμερα στα έλατα για μπεκάτσα, τίποτα, αλλά είδαν και μόνο μία τσίχλα και λίγα κοτσύφια. Ο πατέρας μου λίγο πιο χαμηλά, λίγες και αγριεμενες, έχει τουφεκισει 6 με μπηχτες αλλα τζιφος. Ο καιρός ενώ λέγανε βροχές και χιόνια τπτ ακόμα.

αφού δεν έχει πουλιά για να γράψουμε κάτι....ασ το συνεχίσουμε.....
"το μ..νί και το χταπόδι, όσο το χτυπάς απλώνει"

Αν δεις καράβι στο βουνό μ...νι θα το έχει σύρει.. .sarcastic.topic.

Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο....9 φορές είναι αδειανο και 1 φορά γεμάτο!
Με άδειο πιάτο μας βλέπω το ΣΚ...αφού η βροχή θα είναι ο πρωταγωνιστής σε όλη την χώρα!
Σύντροφοι...
Παρακαλετό μ..νι...ξινό μαμήσι!

Κάθομαι στο γραφείο και γελάω .... ευτυχώς είχα προλάβει να καταπιώ τον καφέ .very happy.

τα περάσματα στην Αθήνα έγιναν Δευτέρα, Τρίτη,Τετάρτη με καλύτερη μέρα την Τρίτη!!! Χτες είχε ελάχιστα πουλιά έως καθόλου, σήμερα τίποτα!!! Όσοι βρέθηκαν σε ψηλά καρτερία τις ημέρες που προανέφερα σιγουρα τα είδαν!!! το όριο την Τρίτη πιάστηκε πολύ νωρίς!!! άντε και του χρόνου!!!

Last edited:
OXI τα περασματα στην αθηνα ,τα περασματα εκει που εισουν εσυ ,γιατι δεν εγινε γενικο μπασιμο ,παλι,.[μονο ωροπο και κατσιμιδι]
μπασιματα εγιναν και φυλή χασια και σεσι γραματικο και θηβα και Καπανδρίτι με την διαφορά ότι στα χαμηλά σημεία τα πουλιά περναγαν πάνω από 100-150μ ατουφεκιστα!!! Δεν υποστηρίζω ότι όλα έγιναν όπως πρέπει άλλα φέτος η χρονιά είναι διδακτική και τρελή!!!! εχουμε να δουμε πολλα ακομα!!!!

Last edited:
Χθες και σηνερα στα ψηλα πιυ ανέβηκα για μπεκατσα τα κιχλοκότσυφα σου έβγαζαν τα μάτια. Στα χαμηλά ακόμα λίγα πουλιά αν σε κάποια σημεία ειναι μαζεμένα περισσότερα. Τώρα με τη βροχή πιστεύω θα κατέβουν χαμηλότερα και θα σκορπίσουν.

Χθες και σηνερα στα ψηλα πιυ ανέβηκα για μπεκατσα τα κιχλοκότσυφα σου έβγαζαν τα μάτια

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ Γιάννη! Το έχω γράψει εδώ και μέρες...ότι σε κάθε επίσκεψη στο ελατοπουρνάρι για μπεκάτσα....το τσιχλοκότσυφο βγάζει μάτια! Χαμηλά...με τέτοια ανομβρία και έλλειψη καρπού...δεν ξέρω τι θα κατέβει και τι θα μείνει. Το προηγούμενο ΣΚ τα λίγα πουλιά που βρήκαμε και πήραμε στους κάμπους της Φθιώτιδας....ήταν πετσί και κόκκαλο! Από την άλλη...ότι καταφέραμε να ξελογγόσουμε στα ψηλά...ήταν θρεφτάρι!

και σε εμας παιδες εδω πανω ακωμη τιποτα το σπουδεω,,το απογευμα που ταιζω τα σκυλια στο κτημα ενα φιλαρακιμου καμια 100στη μετρα πιω πανω τουφεκαη τσιχλονια αλα η τουφεκιεστου ειναι μετρημενες καμια 10αρια,,,,,τα καλα παιχνιδια αρχηζουνε απο τελη του μηνα εδω σε εμας

Status
Not open for further replies.
Back