Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πάντως μέχρι στιγμής εγώ έχω κάνει καρτέρι στα μπασιματα και 1 περπατητο το προηγούμενο Σάββατο. Πρωινά μπασιματα τα χειρότερα που θυμάμαι. Απογευματινά που έκανα τον Οκτώβρη ήταν αρκετά καλά, ενώ το περπατητο πήγε ωραία. Αν δεν είχα θέμα με τα ξεπουπουλιασματα που ανέφερα θα είχα 15 πουλιά στην τσάντα. Όχι ότι είδαμε πολλά πουλιά έτσι αλλά στα πολύ πυκνά βρίσκαμε κάτι λίγα. Αντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια.

δεν σε καταλαβα φιλε μου , αλλα δεν πειραζει , εχεις και εσυ τον καιμο σου
Νικο, θα ξανά δοκιμάσω να τα κανω πιο ....λιανά
Γράφω ποιο ειναι το κόστος της άδειας στην Αττική (50 ευρώ παραπάνω απο τα 110 που γράφεις, μάλλον για την τοπική σου) και ποσο στοιχίζει μια ...κοντινή εξόρμηση - 22 ευρώ διόδια να πας και νάρθεις Αταλάντη, στα 150 χιλ απο Αθήνα.

Διαφωνώ ριζικά στο να αυξηθεί έστω και κατα 1 ευρώ το κόστος της άδειας, πόσο δε μάλλον να πάει στα 300.

Θυμίζω οτι όσο και αν κρίνουμε τα πράγματα με βάση το προσωπικό μας συμφέρον ή τις οικονομικές μας δυνατότητες (διαφορετικές ο καθένας) αν αγαπάμε το κυνήγι, πρέπει να σκεφτόμαστε τους νέους κυνηγούς. Και την κυνηγητική τους παιδεία και τις ειδικές γνώσεις που αξίζει να έχουν για όπλα, φυσιγγια κτλ αλλα και την δυνατότητα να βγάλουν άδεια και να μην ξεπέσουν στην παρανομία. Το ίδιο φυσικα ισχύει για τους οικονομικά υποφέροντας και χαμηλο-συνταξιουχους φίλους κυνηγούς, αυτούς που μας έμαθαν.

Θέτω σαν πρόταση [ρητορική γιατι, ποιος ακούσει;;] την αναβάθμιση η την δημιουργία νέας ρεζέρβας "κοντα" στα κέντρα, οχι γιατί εκεί ζουν προνομιούχοι αλλα επειδη οι πολλοί μπορούν να τις συντηρήσουν με τις επισκέψεις τους.

Τέλος σαν αστείο (εστω κρύο) για τα ελαφρύνω την κουβέντα, προτείνω ρεζέρβα με ....κορμοράνους στον Ελαιώνα στην Αθηνα. Ειναι γνωστό τουλαχιστον στους ποδοσφαιρόφιλους, οτι η αρχική άρνηση στον ΠΑΟ προκειμένου να μην φτιάξει γήπεδο εκεί, βασίστηκε σε ένσταση και αγωγές των οικολόγων (ή οπαδών άλλης ομάδας με τέτοιο πρόσχημα) πως εκεί ειναι το καταφύγιο και ο βιότοπος των .....κορμοράνων.
Και επειδη το επιστημονικό όνομα του κορμοράνου ειναι Phalacrocorax -Φαλακροκόραξ, {δες εδω : https://el.m.wikipedia.org/wiki/Κορμοράνος } τους το αναγραμμάτισα (με δημοτική) σε καραφλοκόρακες.

Last edited:
Βρε τον Μπαγασα δεν του ξεφεύγει τίποτα :)
Την ράτσα σκυλιά είναι αυτά δεν τα έχω ξαναδεί think
Ωραίος συνδυασμός Κώστα τσίχλα κουνέλι.
Τα σκυλιά είναι ισπανικά podenco ήξερα ότι είναι κουνελοσκυλα αλλά από τι βλέπω μια χαρά απορταρουν και τις τσίχλες, σε κάθε μεσογειακή χώρα από ότι φαίνεται υπάρχει και μια συγγενική φυλή μάλλον ξεκίνησαν από την φυλή φαραώ από βόρεια Αφρική, συγγενείς με κρητικό ιχνηλατη, τσιρνεκο στην Ιταλία, ποδενκο Ισπανία και άλλες φυλές νομίζω υπάρχει και μακρυτριχο.

Καλημέρα σύντροφοι,
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας!
Χθεσινό...περπατητό στην Ανατολική Αττική...μας ενθουσιάσε...γιατί είδαμε καλούς αριθμούς μέσα στα πυκνά. Δύσκολα πουλιά όμως...να φεύγουν ένα με το χώμα...να μην βγαίνουν εύκολα..και να επιστρέφουν ξανά στο ίδιο πουρνάρι από αυτό που βγήκαν.
Δεν έδιναν καλές ευκαιριές για ντουφεκιά...
Στο καρτέρι το απόγευμα.... 3 άτομα...είδαμε 3 πουλιά.
Κοτσύφια..ελάχιστα!

Ασχέτως καρπωσης, περυσι 29/11/17 είχε περισσότερα πουλιά απ'οτι φετος. Φέτος ειναι πραγματικά λιγες, σε σημεία σημεία και δεν ξεκολλάνε από το σκινο με ΤΊΠΟΤΑ. Πεταγαμε 3-4 κοτρωνες, έμπαινε η επανιελα μέσα και μετά άρχιζαν να βγαίνουν... Η ένδεια φάνηκε στο εξης γεγονός που συνέβη τρεις φορές. Κάθε σκινος σπανια είχε πάνω απο 2-3 πουλιά με αποτελεσμα να τουφεκισουμε με το φιλαράκι μου ταυτόχρονα τρεις τσίχλες.

Ασχέτως καρπωσης, περυσι 29/11/17 είχε περισσότερα πουλιά απ'οτι φετος. Φέτος ειναι πραγματικά λιγες, σε σημεία σημεία και δεν ξεκολλάνε από το σκινο με ΤΊΠΟΤΑ. Πεταγαμε 3-4 κοτρωνες, έμπαινε η επανιελα μέσα και μετά άρχιζαν να βγαίνουν... Η ένδεια φάνηκε στο εξης γεγονός που συνέβη τρεις φορές. Κάθε σκινος σπανια είχε πάνω απο 2-3 πουλιά με αποτελεσμα να τουφεκισουμε με το φιλαράκι μου ταυτόχρονα τρεις τσίχλες.
Είσαι χαμηλά και δεν έχει κάνει κρύα ακόμα...μην είσαι βιαστικος!

Είσαι χαμηλά και δεν έχει κάνει κρύα ακόμα...μην είσαι βιαστικος!
Σημερα είχε 8 βαθμούς στη θάλασσα, θα μου πεις θέλουν παρατεταμένο παγετό για να κατεβουν. Οκ αλλά και ψηλά δεν εχει τπτ ιδιαίτερο για να κατεβει.

Σημερα είχε 8 βαθμούς στη θάλασσα, θα μου πεις θέλουν παρατεταμένο παγετό για να κατεβουν. Οκ αλλά και ψηλά δεν εχει τπτ ιδιαίτερο για να κατεβει.
Έχω μάθει να σκέφτομαι θετικά,έχω δει και καλά πράγματα στα απογευματινά που έχω κάνει,στα Μπάσιματα και εγώ απογοητεύτηκα,αλλά συμπεράσματα στις γιορτές που θα περπατήσω για να φτιάξω την σκυλίτσα!

Χτες στο κλασικό απογεματινό μου, δεν είδα ούτε μία...!!! Ναι! Συνέβη κι αυτό...!!! Ήτανε μόνο ζήτημα χρόνου να γίνει κι αυτό...!!!
Ε, λοιπόν σήμερα, δεν μου 'κανε καρδιά να πάω...!!! Κάτι με τραβούσε πίσω, στο σπίτι...!!! Σαν να μου κοπήκανε τα πόδια...!!!
Έλεος...!!!:(

Status
Not open for further replies.
Back