Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
αμάν βρε συ Αλέξη , πολύ παρεξηγιάρης είσαι. Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.

Σύμφωνοι....αλλά....η ειρωνία είναι δύσπεπτη!
Χαίρομαι που πήγες Κουτσοπόδι...και έκανες το κέφι σου. 9 πουλιά (μαζί με τα χαμένα) είναι μια χαρά....αν είσασταν 3....τότε ίσως είχατε την ευκαιρία να τα κάνετε 19!! Είδες καμιά φορά...o_O δεν είναι μακριά τα 21 που κάναμε εμείς!
Τουλάχιστον είσαι από αυτούς που υποστηρίζει ότι καρτέρι στα ξινά...ΓΙΝΕΤΑΙ!
Καλή σου μέρα!

αμάν βρε συ Αλέξη , πολύ παρεξηγιάρης είσαι. Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.
Εδώ είμαστε για να "φεύγουμε" από την καθημερινότητα μαζί με άλλους που έχουν την ίδια "τρέλα" με μας.

και για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα ...... ξαναγυρνάω στο topic ...... όπως έγραψα το πρωί θα πήγαινα για ένα δυωράκι ...... στο ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ ....... χεχεχε.
και τελικά πήρα πάνω από ........... 5 !!!!!!!!!! ( φοβερός αριθμός για φέτος ξανά χεχεχεχε ) .
και επειδή σε εμένα μου αρέσει να βάζω αλλά κυρίως να βλέπω φωτό και βίντεο ( που είναι εκείνος ο Άρης αλήθεια ... χάθηκε) βάζω και τη φωτό.

VaBVsAK.jpg

για την ιστορία και μόνο , ακόμα δύο χαμένες σε ένα πυκνό ( σήμερα δεν πήρα τη σκυλίτσα μαζί , βαριόμουν και είχε και ψιλόβροχο ) και να πέρασαν στο οπτικό μου πεδίο μακρυά , καμιά δεκαριά ακόμη.
Καρτερατος Γιωργο?
Αν ναι,σε τι τοπο?

Μην λες τέτοια....θα θυμόσουν τα "ξαδέρφια"!! .yel. για 9 πουλιά...αυτοί περπατάνε 4 ώρες.... που καρτέρι πρωινό για 1:30 ώρα??
Που να γράψω κ εγώ για την Πρέβεζα που βρεθηκα το πσκ:)Ειχε αρκετά πουλιά με πιο αποδοτικό το απογευματινο στον Ωρωπό;)

Εδώ είμαστε για να "φεύγουμε" από την καθημερινότητα μαζί με άλλους που έχουν την ίδια "τρέλα" με μας.

και για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα ...... ξαναγυρνάω στο topic ...... όπως έγραψα το πρωί θα πήγαινα για ένα δυωράκι ...... στο ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ ....... χεχεχε.
και τελικά πήρα πάνω από ........... 5 !!!!!!!!!! ( φοβερός αριθμός για φέτος ξανά χεχεχεχε ) .
και επειδή σε εμένα μου αρέσει να βάζω αλλά κυρίως να βλέπω φωτό και βίντεο ( που είναι εκείνος ο Άρης αλήθεια ... χάθηκε) βάζω και τη φωτό.

VaBVsAK.jpg

για την ιστορία και μόνο , ακόμα δύο χαμένες σε ένα πυκνό ( σήμερα δεν πήρα τη σκυλίτσα μαζί , βαριόμουν και είχε και ψιλόβροχο ) και να πέρασαν στο οπτικό μου πεδίο μακρυά , καμιά δεκαριά ακόμη.
Γιωργο τι κυνηγι εκανες;

Που να γράψω κ εγώ για την Πρέβεζα που βρεθηκα το πσκ:)Ειχε αρκετά πουλιά με πιο αποδοτικό το απογευματινο στον Ωρωπό;)

........ να γράψεις , να γράψεις .....

και θέλω και φωτό , και video , και ότι άλλο έχεις ...... μου αρέσει να το ακούω και να το βλέπω ( θυμάστε την διαφήμιση ??? )

Ναι γινοταν και αυτο, το τοπιο που παω εναλασετε με ελιες,και αγριελιες, και για αυτο παω το πρωϊ περπατητο, και το απογευμα κοντα στα ριζα του βουνου, μεσα στην απεραντοσυνη των ξινων που να κατσης; ασε που απο κατω εχουν τριφυλια και οτι πεσει μεσα κλαφτα:)
Δεν καθεσαι προσδοκώντας τα πουλια στο εσωτερικο των πορτοκαλιων αλλα εξω από αυτές και συνηθως σε γωνια., σε καθαρο που γειτονιαζει με τα δεντρα!Επισης κατά τη γνωμη μου πιο αποδοτικο είναι το απογευματινο καρτερι ,όταν τα πουλια ερχονται για κουρνια.Τελος καλο είναι να αποφεύγονται τα σχολια που υποκρυπτουν ειρωνια ποσο δε μαλλον όταν δεν εχεις κυνηγησει με τον τροπο αυτό τσίχλες και δεν γνωρίζεις τον γραφοντα.

Ρε παιδια, δεν εχει αναγκη κανενας να πει φιδια και ιστοριες στα πλαίσια ενος φορουμ...εαν εαν ημασταν φβ εννοειται οτι θα υπηρχε τετοιο θεμα! Τωρα ομως μοιραστηκε ο overlord μια εικονα που ελαβε μετα απο εξορμηση που εκανε, και αρχισαν καποιοι το κραξιμο....παρτε αποφαση οτι φετος παει να γινει κανόνας να βλεπει βλεπει ενας πουλια και δυο χωρια πιο περα να μην ακουγεται τσικ! Τι θελετε δλδ να τα κραταει ο καθενας για παρτη του?

Και καρτερι στα πορτοκαλια (απεξω) προφανως και γινεται...μεχρι και στο youtube εχουν ανεβει απο αργος και ναυπλιο βιντεακια..γιατι ακουγεται τοσο περιεργο?..εχουν και τους ανεμιστηρες εκει στο ναυπλιο κ σπαει η παγωνια και μια χαρα κουρνιαζει η τσιχλα!

Ναι...στάσου...γιατί στην αρχή όταν έγραψα εγώ.....μου σχολίασες...ότι μάλλον αναφέρομαι σε μια Αργολίδα από άλλη χώρα! .yel.

....... είπαμε , εσύ είσαι παρεξηγιάρης . .yel..yel..yel.

άντε γιατί με "φουντώσατε" τώρα και πάω απογευματινό καρτεράκι να "ξεφουντώσω" ........hunter.1.hunter.1.hunter.1

..... η συνέχεια το βράδυ.

Ναι...στάσου...γιατί στην αρχή όταν έγραψα εγώ.....μου σχολίασες...ότι μάλλον αναφέρομαι σε μια Αργολίδα από άλλη χώρα! .yel.
Εγω μια βόλτα στο Κουτσοπόδι θα την κανω παντως...Οχι για κυνηγι αλλά για να ανοίξω μια καντίνα το σκ.sarcastic.

Last edited:
Παιδια πουλια υπαρχουν με κάθε χρονια να εχει ανέκαθεν αυξομοιωσεις .Εκεινο που εχει αλλαξει δραματικα και καθοριζει σημαντικα τους αριθμούς κάθε είδους θηράματος είναι η υπακοή των πουλιων στο νομο του δαρβινου:Επιβιωνει και συνεχιζει τη διαιωνιση του το ειδος που προσαρμόζεται καλυτερα αποκοδικοποιωντας τους κινδυνους! Το κυνηγι της τσίχλας με λειοκαννο εχει ακμασει τα τελευταια 40-50 χρονια,φυσιολογικο είναι λοιπον τα πουλια να αναζητουν πιο σφιχτα και απροσιτα μερη. Και τουτο γιατι και αυτά μαθαινουν προσαρμοζόμενα αναλόγως ,αλλιως θα ειχαν γραφτει και αυτά στα απειλουμενα με εξαφανιση ειδη.Ειμαι 47 ετων και παρατηρω κυνηγώντας, ότι οι τσίχλες σε λιγο καιρο θα απαιτουν δυναμιτη για να φυγουν από το πυκνο ,σκυλι φερμας για τον εντοπισμο και φακους -κυαλια νυχτερινης ορασεως για το απογευματινο! Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΩ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ!Κλεινοντας θυμαμαι ακομη τα απογευματινα στα μερη μου-ημιορεινη Μεσσηνια- οπου τα πουλια κυριολεκτικα σα χαζα και με μικρες ταχύτητες αναζητουσαν το δρομο για τις κουρνιες από τις 2-3 χαριζοντας ευκολες και πολλες τουφεκιες!

Παιδια πουλια υπαρχουν με κάθε χρονια να εχει ανέκαθεν αυξομοιωσεις .Εκεινο που εχει αλλαξει δραματικα και καθοριζει σημαντικα τους αριθμούς κάθε είδους θηράματος είναι η υπακοή των πουλιων στο νομο του δαρβινου:Επιβιωνει και συνεχιζει τη διαιωνιση του το ειδος που προσαρμόζεται καλυτερα αποκοδικοποιωντας τους κινδυνους! Το κυνηγι της τσίχλας με λειοκαννο εχει ακμασει τα τελευταια 40-50 χρονια,φυσιολογικο είναι λοιπον τα πουλια να αναζητουν πιο σφιχτα και απροσιτα μερη. Και τουτο γιατι και αυτά μαθαινουν προσαρμοζόμενα αναλόγως ,αλλιως θα ειχαν γραφτει και αυτά στα απειλουμενα με εξαφανιση ειδη.Ειμαι 47 ετων και παρατηρω κυνηγώντας, ότι οι τσίχλες σε λιγο καιρο θα απαιτουν δυναμιτη για να φυγουν από το πυκνο ,σκυλι φερμας για τον εντοπισμο και φακους -κυαλια νυχτερινης ορασεως για το απογευματινο! Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΩ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ!Κλεινοντας θυμαμαι ακομη τα απογευματινα στα μερη μου-ημιορεινη Μεσσηνια- οπου τα πουλια κυριολεκτικα σα χαζα και με μικρες ταχύτητες αναζητουσαν το δρομο για τις κουρνιες από τις 2-3 χαριζοντας ευκολες και πολλες τουφεκιες!
Αν δεν υπηρχε η χρονια του 2016-17 που τα καρτερια θυμιζαν αλλες εποχες, θα ημουν πεπεισμενος κ σιγουρος για αυτη την αποψη! Το πιστευω κατα 90%, οντως τα πουλια εχουν πολυ περιεργη συμπεριφορα και συζητωντας πριν λιγες μερες με καποιον φιλο, μου μιλησε για κατι που δεν το ειχα ξανακουσει κ μου εκανε εντυπωση! Μου μιλησε για τη συχνοτητα της γης που ισως εχει επηρεασει τα πουλια κ τις μετακινησεις τους!! Τι να πω!! Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα πουλια ειναι πιο εξυπνα απ οτι νομιζουμε κ χρειαζονται πολυ μελετη κ ερευνα ακομη!

........ να γράψεις , να γράψεις .....

και θέλω και φωτό , και video , και ότι άλλο έχεις ...... μου αρέσει να το ακούω και να το βλέπω ( θυμάστε την διαφήμιση ??? )
Ηταν πολύ καλά...Ειδαμε πουλιά,οχι αυτό το χαλι που υπάρχει εδώ τριγύρω.... Σάββατο εφτασα το οριο με πρωινο ένα ψευτοπερπατητο μισή ώρα κ απογευματινο καρτερι.Κυριακη μεχρι τις 9-30 που φυγαμε ειχα παρει 4..Καλα ηταν ξεφύγαμε λιγο, ήπιαμε τα κρασάκια μας Σάββατο βραδυ με τον Χρήστο,πηραμε κ τα πεσκεσια μας.sarcastic.

Μου μιλησε για τη συχνοτητα της γης που ισως εχει επηρεασει τα πουλια κ τις μετακινησεις τους!!
το μαγνητικό πεδίο της Γης λέγεται ότι είναι ένας από τους παράγοντες που καθοδηγεί τα αποδημητικά πουλιά για τις μετακινήσεις τους και είναι ένας (επιπλέον) λόγος που οι ανεμογεννήτριες πιθανώς να κάνουν κακό, φαντάζομαι ότι δημιουργούν γύρω τους περίεργα μαγνητικά πεδία...

Ηταν πολύ καλά...Ειδαμε πουλιά,οχι αυτό το χαλι που υπάρχει εδώ τριγύρω.... Σάββατο εφτασα το οριο με πρωινο ένα ψευτοπερπατητο μισή ώρα κ απογευματινο καρτερι.Κυριακη μεχρι τις 9-30 που φυγαμε ειχα παρει 4..Καλα ηταν ξεφύγαμε λιγο, ήπιαμε τα κρασάκια μας Σάββατο βραδυ με τον Χρήστο,πηραμε κ τα πεσκεσια μας.sarcastic.
Έχω βαλει του Σαββάτου στην χόβολη ..

Status
Not open for further replies.
Back