Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
το μαγνητικό πεδίο της Γης λέγεται ότι είναι ένας από τους παράγοντες που καθοδηγεί τα αποδημητικά πουλιά για τις μετακινήσεις τους και είναι ένας (επιπλέον) λόγος που οι ανεμογεννήτριες πιθανώς να κάνουν κακό, φαντάζομαι ότι δημιουργούν γύρω τους περίεργα μαγνητικά πεδία...
Κατι αλλο πρεπει να παιζει παιδια.Αν τα πουλια μπερδευονταν απο τα μαγνητικα πεδια θα τα βλεπαμε σε ακυρες περιοχες του κοσμου.
Εδω τηρουν τα μεταναστευτικα νηματα αλλα με τον μεγαλυτερο ογκο τους δυστυχως μακρια απο εμας.

και φακους -κυαλια νυχτερινης ορασεως για το απογευματινο!

Γίνεται ήδη αυτό, καθώς τα περισσότερα πουλιά στα απογευματινά ανεβαίνουν... "ίσα με τη νύχτα"...!!! Εγώ πάντως, εδώ και χρόοονια όλες με φακό τις βρίσκω, μετά πέρας του καρτεριού...!!!

θυμαμαι ακομη τα απογευματινα στα μερη μου-ημιορεινη Μεσσηνια- οπου τα πουλια κυριολεκτικα σα χαζα και με μικρες ταχύτητες αναζητουσαν το δρομο για τις κουρνιες από τις 2-3 χαριζοντας ευκολες και πολλες τουφεκιες!

Αυτό, πλέον, έχει "πεθάνει"...!!! Όλες στο σούρουπο περνούν (τουλάχιστο οι περσσότερες)...!!! Βλέπετε... έχει "εναποτεθεί" στο DNA των πουλιών αρκετή "πονηριά", με το συσσώρευση δεκαετιών εντατικού τους κυνηγίου...!!!

Last edited:
Ηταν πολύ καλά...Ειδαμε πουλιά,οχι αυτό το χαλι που υπάρχει εδώ τριγύρω.... Σάββατο εφτασα το οριο με πρωινο ένα ψευτοπερπατητο μισή ώρα κ απογευματινο καρτερι.Κυριακη μεχρι τις 9-30 που φυγαμε ειχα παρει 4..Καλα ηταν ξεφύγαμε λιγο, ήπιαμε τα κρασάκια μας Σάββατο βραδυ με τον Χρήστο,πηραμε κ τα πεσκεσια μας.sarcastic.

Μπράβο Τζίμηηηηηηηη!!! .flamenco..flamenco..flamenco..flamenco..flamenco..flamenco.

Καλησπέρα σας κύριοι απογευματινό περπατητό τσίχλας για 40 λεπτά σε αμπελώνες στον κάμπο.Πολύ λίγα τα πουλιά τα οποία σηκώνοταν σε μεγάλή απόσταση χωρίς να μπορώ να τα τουφεκήσω με αξιώσεις.Περπατώντας στο τελευταίο αμπέλι σήκωσα 1 μπεκάτσα στο καθαρό την οποία και χτύπησα και στην συνέχεια 70 μέτρα πιο κάτω άλλη μια μακρομύτα που την άφησα να φύγει ατουφέκιστη χαζεύοντας την εντυπωσιακή της πτήση.Κατά της 16:30 ανέβηκα σε γνωστό κυνηγότοπο στα ημιορεινά για απογευματινό καρτέρι,παίξανε αρκετά πουλιά αλλά για μια ακόμη φορά η αστοχία μου στέρησε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα .Για την ιστορία και μόνο 3 τσίχλες δυστυχώς η 1 στο χέρι και οι άλλες 2 χαμένες στα πυκνά πουρνάρια.Και μια φώτο από τον τόπο που με φιλοξένησε host images

Καλησπέρα σας κύριοι απογευματινό περπατητό τσίχλας για 40 λεπτά σε αμπελώνες στον κάμπο.Πολύ λίγα τα πουλιά τα οποία σηκώνοταν σε μεγάλή απόσταση χωρίς να μπορώ να τα τουφεκήσω με αξιώσεις.Περπατώντας στο τελευταίο αμπέλι σήκωσα 1 μπεκάτσα στο καθαρό την οποία και χτύπησα και στην συνέχεια 70 μέτρα πιο κάτω άλλη μια μακρομύτα που την άφησα να φύγει ατουφέκιστη χαζεύοντας την εντυπωσιακή της πτήση.Κατά της 16:30 ανέβηκα σε γνωστό κυνηγότοπο στα ημιορεινά για απογευματινό καρτέρι,παίξανε αρκετά πουλιά αλλά για μια ακόμη φορά η αστοχία μου στέρησε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα .Για την ιστορία και μόνο 3 τσίχλες δυστυχώς η 1 στο χέρι και οι άλλες 2 χαμένες στα πυκνά πουρνάρια.Και μια φώτο από τον τόπο που με φιλοξένησε host images
Φωτη πολυχρονος!Υπαρχουν μερες που δεν τραβαει σκοπευτικα με τιποτα.
Σε ολους συμβαινει....υπομονη και θα ερθει η μερα.

Εγω μια βόλτα στο Κουτσοπόδι θα την κανω παντως...Οχι για κυνηγι αλλά για να ανοίξω μια καντίνα το σκ.sarcastic.

χε χε χε ..... εγώ που είμαι και δίπλα θα αναλάβω την τροφοδοσία και θα βάλω και ταμπέλες με οδηγίες ( βέλη κατευθυνσης ) μην και χαθεί κανένας πελάτης.......yel..yel..yel.

χε χε χε ..... εγώ που είμαι και δίπλα θα αναλάβω την τροφοδοσία και θα βάλω και ταμπέλες με οδηγίες ( βέλη κατευθυνσης ) μην και χαθεί κανένας πελάτης.......yel..yel..yel.
Εγω θα ανοιξω εργοστασιο ανακυκλωσης απο τους πολλους καλυκες:D

Last edited:
Εσύ εμαθες ότι έχει πουλάκια στο Κουτσοπόδι κ τα πελεκας;)

Καλησπερα.
Την Κυριακη που μας περασε βγηκαμε για περπατητο λιγο πριν την Αταλαντη.
Μεγαλη βολτα, ελαχιστα πουλια.
Το σκηνικο μονο Δεκεμβριο δεν θυμιζε καθως ειχε γυρω στους 16 βαθμους και ηλιο.
Παρ ολα αυτα σηκωσαμε και δυο βασιλισσες οι οποιες εξαφανιστηκανε στους ελαιωνες.

Εσύ εμαθες ότι έχει πουλάκια στο Κουτσοπόδι κ τα πελεκας;)
πλάκα - πλάκα , θα πιστέψετε ότι έχει πουλιά εδώ κάτω.
εγώ πάντως δεν θέλω να ακούσω γκρίνιες του στυλ ..... ρε συ τι μας κουβάλησες , δεν έχει τίποτα :(:(:(

...... αλλά από μπυρόνια η καντίνα του Τζίμη θα είναι x - full......

εγώ πάντως δεν θέλω να ακούσω γκρίνιες του στυλ ..... ρε συ τι μας κουβάλησες , δεν έχει τίποτα :(:(:(

Κ όχι μόνο μπυρονια;)

Καηκαμε ηδη!Παζαρευα ενα κτημα στο Κουτσοποδι και τωρα μου ζηταει τα διπλα:(

!Κλεινοντας θυμαμαι ακομη τα απογευματινα στα μερη μου-ημιορεινη Μεσσηνια- οπου τα πουλια κυριολεκτικα σα χαζα και με μικρες ταχύτητες αναζητουσαν το δρομο για τις κουρνιες από τις 2-3 χαριζοντας ευκολες και πολλες τουφεκιες!

Καρτερια απογευματινα πιασμενα απο 8 το πρωι αναλογα τον αερα παντα.......Και τωρα πας μια ωρα πριν νυχτωσει.....hair..hair..hair..hair..hair..hair.

Status
Not open for further replies.
Back