Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το καλύτερο απογευματινό μέχρι στιγμής για φέτος. Οι πληθυσμοί είναι πολύ μικροί προς το παρόν. 6 πουλιά τουφεκισμένα σε διάφορες αποστάσεις, 4 έπεσαν, 3 στο χέρι. Όλα τσίχλες. Φυσίγγια Lambro Euromix
pvyE66R.jpg

Mike, πολύ όμορφη η φωτό σου...!!! Λιτή και απέριττη, μα με ιδιαίτερη έμφαση στα ωραία πουλάκια (που είναι και το ζητούμενο, κι ας είναι λιγοστά)...!!! .well done.

Απογευματινό σήμερα με τα πουλιά να περνούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, τα πρώτα φάνηκαν 5 πάρα 20,ισως το καλύτερο απογευματινό με αρκετά πουλιά κ 9 στο σακούλι, δοκίμασα κ φυσ ν8 rotweil 34gr,περσινα απομεινάρια από μπεκάτσα.. Γαζωναν

Απογευματινό σήμερα με τα πουλιά να περνούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, τα πρώτα φάνηκαν 5 πάρα 20,ισως το καλύτερο απογευματινό με αρκετά πουλιά κ 9 στο σακούλι.

Eγώ χτες δεν βγήκα λόγω καιρού, μα σήμερα που θα κάνει καλύτερα, λέω να ξαναπάω μια βόλτα για το απογεματινό μου...
Αντλώ αισιοδοξία από τα ενθαρρυντικά ανωτέρω γραφόμενα του συναδέλφου Ηλία, και ευελπιστώ και 'γω για κάτι καλούτσικο απόψε...!
Για να δούμε...

η απολυτη νεκρα στο Καπανδριτι 2 τσίχλες περασαν λιγο πιο κατω από το Θεο, και μια κοτσυφινα ηρθε μαζι μας
Α Π Ε Λ Π Ι Σ Ι Α …………………..
Tις έφαγα κ γω εκει τις φόλες μ πρόσφατα...μην αγχώνεσαι συνήθεια ειναι!!!

Αφου βρεθηκα στα πατρια,ειπα να δοκιμασω.
Ανηφορησα κατα τις 16:00'.
Πηρα την κρυαδα μου οταν ειδα την ανταρα παρουσα κι αμετακινητη![url=https://postimg.cc/1gdKPMKs][/URL]
Φανηκαν 7-8 πουλια στον οριζοντα,το επιχειρησα σε 2 τις καταφερα .
Ορατοτητα ειχα στα 40-50μ.
Ερχονταν καταδρομικα κι εσκαγαν μεσα στα μουτρα μου.
Κατα τις 17:10,εμπαιναν καλα...
Δοκιμασα σ'αλλες 6,πηρα τις 5.
Αυτη που μου εφυγε,εφυγε παλικαρισια!
Ευτυχως μου αφησε τον σκουφο μου!:)
Απο τις 5,τις 2 τις "εφαγε" η πουρναρα!
Δεν περναει φιδι εκει!
Δεν τουφεκαω "πισω",σ'αυτο το καρτερι,σημερα ομως αν δεν το εκανα,επρεπε να φυγω απο τις 17:00!
Μπηκε ο αρκουδης,κουνηθηκε απο την ριζα,κρίνοντας απο την γκρινια του τα πουλια ειχαν κλαρωσει και δεν τα εφτανε!:(:(
Δοκιμασα το Anaconda mid range,πρωτη φορα στην τσιχλα!
Μαλλον θα δουλεψει κολλα σπειρωματων!!:cool:
Ωραια,καθαρα, σκοτωματα τολμω να πω και στα 40++!
Μου αρεσει το γεγονος πως ριχνω με τις ιδιες προσκοπευσεις!;)
Φυσιγγια ιδιογομωμενα,ανακατεμενα μεσα στην τσεπη,Α1 32 γραμ.#9 και C7 30 γραμ.#8,οπως ειχαν μεινει....απο τα μπασιματα:confused:
Την καλη ωρα,με την αυξημενη κυκλοφορια,μ'επνιξε η ομιχλη!
Τις ακουγα,το τσικ και τα φτερα τους και δεν τις εβλεπα!:mad:
Μου ανεβηκε η πιεση!
Η κινηση ηταν για χαλαρο διψηφιο!
Δε βαριεσαι....
Το καλο ειναι οτι το καρτερακι,δειχνει να δουλευει!
Θα το τσεκαρω κι αυριο,αν δεν βρεχει....
Δυτικη Κορινθια.

Eγώ χτες δεν βγήκα λόγω καιρού, μα σήμερα που θα κάνει καλύτερα, λέω να ξαναπάω μια βόλτα για το απογεματινό μου...
Αντλώ αισιοδοξία από τα ενθαρρυντικά ανωτέρω γραφόμενα του συναδέλφου Ηλία, και ευελπιστώ και 'γω για κάτι καλούτσικο απόψε...!
Για να δούμε...

Τελικά, "φρούδες ελπίδες εξέτρεφα" για το σημερινό μου απογεματινό...!
Τα πουλιά πολύ λίγα, καμιά 10ριά πήρε το μάτι μου, και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, από τις 17:25 έως και 17:35...!
Δύσκολα πουλιά, οι λεγόμενες "μαύρες", ταχύτατες, με ελιγμούς και ιδιαίτερα χαμηλωμένες, μες στο μισοσκόταδο...!
Με πολύ λίγες ντουφεκιές, κατάφερα όλα κι όλα, 2 τσιχλάκια...!
Πάλι καλά, για 5 λεπτά δρόμο από το σπίτι...!

Last edited:
Τελικά, "φρούδες ελπίδες εξέτρεφα" για το σημερινό μου απογεματινό...!
Τα πουλιά πολύ λίγα, καμιά 10ριά πήρε το μάτι μου, από τις 17:25 έως και 17:35...!
Δύσκολα πουλιά, οι λεγόμενες "μαύρες", ταχύτατες, με ελιγμούς και ιδιαίτερα χαμηλωμένες, μες στο μισοσκόταδο...!
Με πολύ λίγες ντουφεκιές, κατάφερα όλα κι όλα, 2 τσιχλάκια...!
Πάλι καλά, για 5 λεπτά δρόμο από το σπίτι...!
5 λεπτα ποδαρατο? η αμαξατο?

5 λεπτα ποδαρατο? η αμαξατο?

Αμαξάτο Περικλή, αμαξάτο...!
Ποδαράτο είναι κάνα 20λεπτο...!
Τα καρτέρια αυτά τα βλέπω απ' το σπίτι μου στην κυριολεξία...!
Είναι ακριβώς απέναντι...! Σε ευθεία, περί τα 1000 με 1100 μέτρα μακριά (μετρημένα από τον χάρτη της google)...!
Βέβαια, η διαδρομή για να φτάσω με τα πόδια δεν είναι... "αεροδρόμιο" (!), αλλά ανώμαλη, με ανηφόρες, κατηφόρες και πολλές στροφές...! Έντονο, ορεινό ανάγλυφο...!

Last edited:
Αμαξάτο Περικλή, αμαξάτο...!
Ποδαράτο είναι κάνα 20λεπτο...!
Τα καρτέρια αυτά τα βλέπω απ' το σπίτι μου στην κυριολεξία...!

Εγω εχω φυλαχτρα φιλε στο χωριο 5 λεπτα με τα ποδια..αναβω τσιγαρο σπιτι και το τελειωνω στην φυλαχτρα,,,
Ειστε τυχεροι οσοι ειστε στην επαρχια μονιμα....., μονο και μονο που σε 5 λεπτα εισαι στον κυνηγοτοπο ,και ας περναει 1 μονο να την χαιρεταω καθε μερα μου φτανει.....

Εγω εχω φυλαχτρα φιλε στο χωριο 5 λεπτα με τα ποδια..αναβω τσιγαρο σπιτι και το τελειωνω στην φυλαχτρα,,,
Ειστε τυχεροι οσοι ειστε στην επαρχια μονιμα....., μονο και μονο που σε 5 λεπτα εισαι στον κυνηγοτοπο ,και ας περναει 1 μονο να την χαιρεταω καθε μερα μου φτανει.....

.well done..well done..well done.

Αφου βρεθηκα στα πατρια,ειπα να δοκιμασω.
Ανηφορησα κατα τις 16:00'.
Πηρα την κρυαδα μου οταν ειδα την ανταρα παρουσα κι αμετακινητη!
Φανηκαν 7-8 πουλια στον οριζοντα,το επιχειρησα σε 2 τις καταφερα .
Ορατοτητα ειχα στα 40-50μ.
Ερχονταν καταδρομικα κι εσκαγαν μεσα στα μουτρα μου.
Κατα τις 17:10,εμπαιναν καλα...
Δοκιμασα σ'αλλες 6,πηρα τις 5.
Αυτη που μου εφυγε,εφυγε παλικαρισια!
Ευτυχως μου αφησε τον σκουφο μου!:)
Απο τις 5,τις 2 τις "εφαγε" η πουρναρα!
Δεν περναει φιδι εκει!
Δεν τουφεκαω "πισω",σ'αυτο το καρτερι,σημερα ομως αν δεν το εκανα,επρεπε να φυγω απο τις 17:00!
Μπηκε ο αρκουδης,κουνηθηκε απο την ριζα,κρίνοντας απο την γκρινια του τα πουλια ειχαν κλαρωσει και δεν τα εφτανε!:(:(
Δοκιμασα το Anaconda mid range,πρωτη φορα στην τσιχλα!
Μαλλον θα δουλεψει κολλα σπειρωματων!!:cool:
Ωραια,καθαρα, σκοτωματα τολμω να πω και στα 40++!
Μου αρεσει το γεγονος πως ριχνω με τις ιδιες προσκοπευσεις!;)
Φυσιγγια ιδιογομωμενα,ανακατεμενα μεσα στην τσεπη,Α1 32 γραμ.#9 και C7 30 γραμ.#8,οπως ειχαν μεινει....απο τα μπασιματα:confused:
Την καλη ωρα,με την αυξημενη κυκλοφορια,μ'επνιξε η ομιχλη!
Τις ακουγα,το τσικ και τα φτερα τους και δεν τις εβλεπα!:mad:
Μου ανεβηκε η πιεση!
Η κινηση ηταν για χαλαρο διψηφιο!
Δε βαριεσαι....
Το καλο ειναι οτι το καρτερακι,δειχνει να δουλευει!
Θα το τσεκαρω κι αυριο,αν δεν βρεχει....
Δυτικη Κορινθια.
Ωραίος ο μάστορας!!!

Φίλε Περικλή είναι τρελή ψυχοθεραπεία η τσίχλα, σε 5 λεπτά με τα αυτοκίνητο είμαι κ εγώ στο καρτέρι κ όντως σε αυτό η επαρχία είναι καλα

Μονο τον γεναρη και μετα περιμενετε λιγα πουλια,αυτα τα λιγα πουλια που εχει ο καμπος,, πεσουνε και λιγα απο τα βουνα θα εχει πολυ λιγο ενδιαφερον τωρα ειναι απελπισια το καλο ειναι οτι αυτα τα λιγα περνανε κανονικα στα απογευματινα και ευτυχως εχει και λιγες κυργιαρηνες και περναει η ωρα.

Status
Not open for further replies.
Back