Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
pedia kalispera exw ena oplo baikal IJ27 mpori kapios na me voithusi ligo me ta fisikia gia tsixla
tora ton agwrasa k den exw idia ti na tou vazw
efxaristw
Καλώς ήρθες Μάριε, τι τσοκ έχει το όπλο σου και τι κυνήγι κάνεις στις τσίχλες ; (καρτέρι ή περπατητό)
Πρέπει να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες.

Last edited by a moderator:
Τίποτα κι απόψε ... Μετά τις 5.15' περάσανε 7-8 όλες όλες, οι μισές μακριά πάνω από τα πυκνά, και οι άλλες σαν βέλη δίπλα μου, δεν πρόλαβα να ρίξω τουφεκιά ... Και 2 φάσσες, μακριά επίσης ... Παράξενο δεν είναι φάσσες τόσο αργά (5.25') ???? o_O
Δε βαριέσαι, γλύτωσα και το καθάρισμα του τουφεκιού !!!.yel.

Kαι 'γω πάλι απόψε στο ίδιο απογευματινό πόστο με χτες...!
Σήμερα τα πουλιά ήταν εξαφανισμένα...! Μόνο 1 - 2 πέρασαν σαν "φαντάσματα" πολύ αργά στην ώρα...! Δεν πρόλαβα καν να σηκώσω ντουφέκι...!
Ε λοιπόν, δεν φτάνει που τα πουλιά είναι ελάχιστα στα απογεματινά μου (οι κότσυφες σχεδόν ανύπαρκτοι), μου παίζουν και "κρυφτούλι" κιόλας...! Τη μία φαίνονται και την άλλη εξαφανίζονται...!
Ιδιαίτερα "ζαβή" η εφετινή σεζόν στα τσιχλοκότσυφα...!!!

Πράγματι παράξενο όλα τα περιστερια θέλουν αρκετο φως για να κυκλοφορούν... Αλλά μπορεί κατι να τα σήκωσε ανθρωπινος παραγοντας και να αλλάξανε κουρνια
Εχει γινει αυτο πολλες φορες ,απλως ο τοπος τροφης τους ειναι πολυ κοντα με την κουρνια .

Βόλτα σήμερα πέριξ Μαραθώνα για χάρη της σκυλίτσας
γύρω στης 8.00 βγήκαμε με χαλαρό περπάτημα 1 και κάτι ώρα,μία τσίχλα τουφέκισα χωρίς να την πάρω
υγρασία σαπίλα λάσπη
χόρτασα όμως φύση πολλή φύση,την οποία χορταίνω και εκτός κυνηγητικής περιόδου χωρίς σκασίλα έχει δεν έχει πουλιά,βγάζοντας βόλτα την σκυλίτσα
μεγάλο προτέρημα να ζείς έξω από μεγαλούπολη και δή Αθήνα :)

Παρολο που έλεγε βροχή εγώ ξυπνησα πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα για τον κυνηγότοπος αλλά το σύμπαν είχε άλλα σχέδια ... Άνοιξαν οι ουρανοί στην κυριολεξία . Το μονο παρηγορο είναι οτι αν βάλει νερό μπορεί να δούμε κανένα παπακι !!!

pedia kalispera exw ena oplo baikal IJ27 mpori kapios na me voithusi ligo me ta fisikia gia tsixla
tora ton agwrasa k den exw idia ti na tou vazw
efxaristw
Καλησπέρα φίλε, με γειά το κανόνι! Καλύτερα να γράφεις με Ελληνικούς χαρακτήρες για να είναι ευανάγνωστες οι δημοσιεύσεις σου. Πρώτα από όλα προσπάθησε να εξοικειωθείς λίγο με το νέο όπλο σου, να το επωμίζεις σωστά και να σου κάθεται γενικώς καλά. Αν όλα αυτά πάνε καλά, τότε μπορείς σε γενικές γραμμές να χρησιμοποιήσεις στην τσίχλα είτε κάποιο σκοπευτικό φυσίγγι sporting 28 γρ πχ lambro sporting, είτε κάποιο άλλο κυνηγετικό φυσίγγι 30-32 γραμμάρια πχ lambro tordo σε νούμερο 8 ή 9. Στην πορεία μπορεί να δείς κ εσύ κάποιο φυσίγγι που μπορεί να σου πηγαίνει καλύτερα.

5 (4 τσίχλες+1 κότσυφα) πουλάκια στο χέρι και 1 χαμένο κότσυφα το πρωί ο πατέρας μου σε περπατητό, άλλαξε 2 μέρη για να τα μαζέψει...
Καλησπέρα φίλε, λίγο άσχετο αλλα παλιά με αυτό το φυσίγγι που έχεις φωτογραφία στο προφίλ, το maionchi tordo, και το πλαγιόκανο του παππού μου, αχρωμίωτο 71 εκ τσοκ 1 κ 3 άστρα, έχω κάνει απίστευτες τουφεκιές σε τσίχλα. Είχα δοκιμάσει πάρα πολλά φυσίγγια τότε, αλλά το συγκεκριμένο ήταν τρομερό.

Καλησπέρα φίλε, λίγο άσχετο αλλα παλιά με αυτό το φυσίγγι που έχεις φωτογραφία στο προφίλ, το maionchi tordo, και το πλαγιόκανο του παππού μου, αχρωμίωτο 71 εκ τσοκ 1 κ 3 άστρα, έχω κάνει απίστευτες τουφεκιές σε τσίχλα. Είχα δοκιμάσει πάρα πολλά φυσίγγια τότε, αλλά το συγκεκριμένο ήταν τρομερό.
Φυσίγγι με τεράστια ιστορία στα ελληνικά (και όχι μόνο) κυνηγοτόπια και αμέτρητα θηράματα στο παλμαρέ του!
Τεράστιο κρίμα που χάθηκε!

Τραβηξε πολυ το μεροκαματο σημερα!
Με την ψυχη στο στόμα,17:15' στο καρτερι!
Επρεπε να ειμαι κανα 10λεπτο νωριτερα!
Οτι προλαβα...
C7, #9.5,ρελιαστο.
Οτι βρηκα μπροστα μου,το εριξα στην τσεπη.
Δεν ηταν ασχημα!
Δεν χαθηκε καμία.

Καλησπέρα και από μένα παιδιά, Μια και σπάνια γράφω, ήθελα σήμερα να πω ότι δεν έχει σημασία τόσο η κάρπωση αλλά αυτό που φέρνουμε πίσω μαζί μας στη ψυχή μας: εικόνες, μυρωδιές και ήχους της φύσης. Η φωτογραφία είναι σημερινή από κεντρική Εύβοια.

Καλησπέρα και από μένα παιδιά, Μια και σπάνια γράφω, ήθελα σήμερα να πω ότι δεν έχει σημασία τόσο η κάρπωση αλλά αυτό που φέρνουμε πίσω μαζί μας στη ψυχή μας: εικόνες, μυρωδιές και ήχους της φύσης. Η φωτογραφία είναι σημερινή από κεντρική Εύβοια.

Αγαπημενο μερος!!
Ειχε τπτ απο πουλια?

Φυσίγγι με τεράστια ιστορία στα ελληνικά (και όχι μόνο) κυνηγοτόπια και αμέτρητα θηράματα στο παλμαρέ του!
Τεράστιο κρίμα που χάθηκε!
Εχω κρατήσει νομιζω καποια φυσιγγια απο τότε. Εχω κρατήσει κ AZ-20 . Και σε τσίχλα με άλλο πλαγιόκανο πάλι τσοκ 1-3 είχα κάνει τρομερές τουφεκιές με πυρκάλ ideal το κόκκινο αλλα και το μαύρο. Και γι αυτά νομίζω κρίμα.

Τραβηξε πολυ το μεροκαματο σημερα!
Με την ψυχη στο στόμα,17:15' στο καρτερι!
Επρεπε να ειμαι κανα 10λεπτο νωριτερα!
Οτι προλαβα...
C7, #9.5,ρελιαστο.
Οτι βρηκα μπροστα μου,το εριξα στην τσεπη.
Δεν ηταν ασχημα!
Δεν χαθηκε καμία.

Ωραίος ο Γιάννης ....

Και σήμερα στο απογευματινό μου, λίγο πιο πέρα από το χτεσινό και προχτεσινό μου πόστο.
Ένας μοναδικός κότσυφας πέρασε στις 17:25 και αυτό ήταν όλο...!!!
Τον κράτησα ευτυχώς...! Είναι και σπάνιοι εφέτος, κρίμα θα ήταν να τον έχανα...!

Status
Not open for further replies.
Back