Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.

Σημερα πηγα νωριτερα κι οργανωμένος....
16:00',στο καρτερι,ενα κουτακι φυσιγγια +,για καθε(καλο) ενδεχομενο!:)
Εγω, στο ραντεβου μου ήμουν κύριος!
Οι "κυριες",δεν ηταν κυριες!:(
Πρωτη τουφεκια 17:14,σε κοτσυφα(θηλυκο)
Ακολουθησε μια τσιχλα,ενας αρσενικός κοτσυφας κι αλλη μια τσιχλα που την πηρα με την 2η τουφεκια,κατω απο 10μ!
Τι τσοκακι ειναι αυτο το μιντ!!:eek::eek::eek:
Θα πω εντυπωσεις στο αναλογο topik...
Θεασεις,γυρω στις 15....
Κατω απο το 1/3 των πουλιων που εβλεπα τις αλλες μερες.
Το καλο,εκανα μεγεια σε κοτσυφακια!
Αλλαξε κι ο καιρός σε πολυ πιο ψυχρο και ειχε ενα ελαφρυ δυτικο αερακι.
Τελειωσαν οι ελιες,τελειωσε κι η αδεια,επιστροφη στο .......λο.....:(
Ψηλε,δεν θα σε κουρασω αλλο!!
Για αυριο μεθαυριο,εννοω....:cool:
Σε κανα περπατητο,θα σε ταιριαξω....:rolleyes:
Ψαχνω ακομη να βρω,ΤΙ προφητεψα....

Σύντροφοι...
Μια κακή χρονιά είναι...και θα περάσει!
Και τι δεν έχω διαβάσει πάλι....για τον ιό USUTI.... για τα μαγνητικά πεδία της γής....για ανατολικούς και δυτικούς διαδρόμους....για τον ανάδρομο Ερμή και τις προφητείες του Γέροντα.
Ε λοιπόν..."τσίχλες λέτε και κλαίτε"....
Ηρεμία....θα περάσει...και θα έρθουν πάλι καλές χρονιές!
Άλλωστε όπως λέει και η επιστημή....για να επιβεβαιωθεί μια θεωρία...πρέπει να τεκμηριωθεί τουλάχιστον 2 φορές.
Για φύγετε λίγο από τους άδειους ελαιώνες και περπατήστε στα πουρνάρια τις κουμαριές και τα βένια. Πάτε μια βόλτα και σε μέρη που έχετε να πατήσετε 2 και 3 χρόνια...και μπορεί κάτι να βρείτε!
Είπαμε...φέτος...θέλει τύχη.....πόδια...και βενζίνη!

ΥΓ: Τον 15Αύγουστο...να μαζευτούμε για τάμα....στην Τήνο!
ΥΓ2: Τυχεροί όσοι δεν αλλάξαν πλάνα λόγο καιρού την Κυριακή...και περπάτησαν στα αμπέλια.

Η χρονια δεν ειναι απο μονη της κακη επειδη στραβωσε με την παρτη μας......Υπαρχει και αιτια που φετος ζουμε αυτην την κατασταση,μπορει και πανω απο μια...
Εν ετη 2018 και την πληροφορια πλεον να κανει τον γυρο της γης σε 0,5sec ειναι λογικο να διαβαζουμε και να ακουμε πολλα..Πολλα περισσοτερα απο πριν 30 χρονια..
Δεν θα ξεχασω ,τις κυνηγοκουβεντες αρχες 1991/1992 στο καφενειο στο χωριο , που ελεγαν οτι δεν ειχε πουλια εκεινη την χρονια λογο του πολεμου στην γιουγκοσλαβια (λογο των εκρηξεων τα πουλια εστριβαν πριν απο εμας).hair..hair..hair.
Δεν ειμαστε ,πλεον σε αυτο το επιπεδο γνωσεων....(παλι καλα)
Αυτο με τον ιο ,δεν το εχω ψαξει ακομα,,αλλα μακαρι να μην ειναι ετσι, γιατι θα πεσει καμια απαγορευση απο καμια ΕΥ.ΕΝ και θα τραβαμε οτι τριχα μας εχει απομεινει,,,,Θυμομαστε ολοι αρχες 2000 με την νοσο του πτηνων και τι χαμουλης ειχε γινει τοτε,

Ψηλε,δεν θα σε κουρασω αλλο!!
Για αυριο μεθαυριο,εννοω....:cool:
Σε κανα περπατητο,θα σε ταιριαξω....:rolleyes:
Ψαχνω ακομη να βρω,ΤΙ προφητεψα....
Θα μας λείψουν οι περιγραφές σου γέροντα.....love.....είχαν βρει καμιά 30αρια πουλάκια κουιτί και τους έκοψες τον σπόρο.....λέλαπα σκέτη είσαι ffff

βασικά αναφέρει τα κοράκια ως ένα από τα ειδη που επηρεάζεται.......βασικά τα ονομάζει "μαυροπούλια" και η αυτόματη μετάφραση τα φέρνει ως "κοράκια" αλλά στοιχηματίζω ότι τα μαυροπούλια μπορεί να έχουν ανά τον κόσμο διαφορετικό έπιστημονικό όνομα....
άλλοι δίνουν αυτό το όνομα σε ψαρόνια, κοράκια, κοτσύφια κ.ο.κ.

Εγώ πάντως, γνωρίζω πολύ καλά ότι "blackbird" είναι ο κότσυφας (και μόνο αυτός) αγγλιστί...! Προφανώς σε δαύτονα αναφέρονται τα σχετικά δημοσιεύματα/μελέτες...!

Last edited:
καλο θα ηταν να μας ελεγες και περιοχη -νομο συναδελφε
καλες γιορτες να εχεις
Λακωνια συναδελφε Σπαρτη ειναι στα λογγια μονο περπατητο στα περασματα δεν βγαινουν απο οτι ακουω εγω κυνηγαω μπεκατσα Καλα Χριστουγεννα Νικολα

Εξοδος κοντα στο σπιτι σημεραγια καμια τσιχλιτσα αφου χρονος για μακρια για καμια μακρομυτα δεν υπηρχε...δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο αλλα καλα ηταν σε σχεση με την φτωχεια που ακουω ότι υπαρχει...Την παρασκευη παντως εψαχνα για μπεκατσα κ σε 4 ωρες στα 500 μετρα υψομετρο δεν ειδα ουτε μια τσιχλα ουτε έναν κοτσυφα!!!δεν μου εχει ξανατυχει!

Εξοδος κοντα στο σπιτι σημεραγια καμια τσιχλιτσα αφου χρονος για μακρια για καμια μακρομυτα δεν υπηρχε...δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο αλλα καλα ηταν σε σχεση με την φτωχεια που ακουω ότι υπαρχει...Την παρασκευη παντως εψαχνα για μπεκατσα κ σε 4 ωρες στα 500 μετρα υψομετρο δεν ειδα ουτε μια τσιχλα ουτε έναν κοτσυφα!!!δεν μου εχει ξανατυχει!
Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο 9 πουλιά ? :eek::eek::eek:
Αυτός ο αριθμός πουλιών αντιστοιχεί για φέτος σε 2-3-4 εξορμήσεις μην πω και παραπάνω :p:p:p

Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο 9 πουλιά ? :eek::eek::eek:
Αυτός ο αριθμός πουλιών αντιστοιχεί για φέτος σε 2-3-4 εξορμήσεις μην πω και παραπάνω :p:p:p
Ειπα οτι δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο γιατι αυτα τα μερη τα γνωριζω καλυτερα απ'την παλαμη μου...κ παω συστημενος στα σημεια που κρατουν τα λιγοστα πουλια χωρις να χρονοτριβω...ξερω ποιο σχινο εχει καρπο κλπ...καποιος που θα ερχοταν χωρις να ξερει το μερος θα εκανε 2-3 πουλια κ αν...:)

Ειπα οτι δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο γιατι αυτα τα μερη τα γνωριζω καλυτερα απ'την παλαμη μου...κ παω συστημενος στα σημεια που κρατουν τα λιγοστα πουλια χωρις να χρονοτριβω...ξερω ποιο σχινο εχει καρπο κλπ...καποιος που θα ερχοταν χωρις να ξερει το μερος θα εκανε 2-3 πουλια κ αν...:)
Μακάρι να έχεις συνεχομενα τέτοιες εξορμήσεις
το καλύτερο δώρο για εσένα και το σκυλάκι σου ;);)

Βρε μπας και επειδή εφέτος είναι σκατοχρονιά στις ελιές, γι' αυτό δεν έχει και τσίχλες...?
Εντάξει, σίγουρα η τσίχλα δεν τρέφεται/εξαρτάται αποκλειστικά από την ελιά, αλλά έχω παρατηρήσει πως τις πτωχές από άποψη ελαιοκάρπου χρονιές, είναι αντιστοίχως μειωμένοι και οι τσιχλοπληθυσμοί...!

Υ.Γ.: Για την ιστορία, να αναφέρω πως και χτες σε διαφορετικό απογεματινό καρτέρι, στην άλλη πλευρά του χωριού, 2 κοτσύφια είδα όλα κι όλα, και χωρίς να μπορέσω καν να τους ρίξω...! Σήμερα δεν πήγα λόγω καιρού, αλλά και λόγω απογοήτευσης και βαρεμάρας από τις απανωτές αποτυχίες...! Αύριο πάλι και βλέπουμε...

Last edited:
Βρε μπας και επειδή εφέτος είναι σκατοχρονιά στις ελιές, γι' αυτό δεν έχει τσίχλες...?
Εντάξει, σίγουρα η τσίχλα δεν τρέφεται/εξαρτάται αποκλειστικά από την ελιά, αλλά έχω παρατηρήσει πως τις πτωχές από άποψη ελαιοκάρπου χρονιές, είναι αντιστοίχως μειωμένοι και οι τσιχλοπληθυσμοί...!

Υ.Γ.: Για την ιστορία, να αναφέρω πως και χτες σε διαφορετικό απογεματινό καρτέρι, στην άλλη πλευρά του χωριού, 2 κοτσύφια είδα όλα κι όλα, και χωρίς να μπορέσω καν να τους ρίξω...! Σήμερα δεν πήγα λόγω καιρού, αλλά και λόγω απογοήτευσης και βαρεμάρας από τις απανωτές αποτυχίες...! Αύριο πάλι και βλέπουμε...
η χειροτερη χρονια της ελιας για μια δεκαετια τουλαχιστον ηταν το 2016-2017 φιλε νικο........................

Status
Not open for further replies.
Back