καλο θα ηταν να μας ελεγες και περιοχη -νομο συναδελφεΨαχνωντας σημερα για μπεκατσες συναντησα πολλες τσιχλες
καλες γιορτες να εχεις
καλο θα ηταν να μας ελεγες και περιοχη -νομο συναδελφεΨαχνωντας σημερα για μπεκατσες συναντησα πολλες τσιχλες
Σύντροφοι...
Μια κακή χρονιά είναι...και θα περάσει!
Και τι δεν έχω διαβάσει πάλι....για τον ιό USUTI.... για τα μαγνητικά πεδία της γής....για ανατολικούς και δυτικούς διαδρόμους....για τον ανάδρομο Ερμή και τις προφητείες του Γέροντα.
Ε λοιπόν..."τσίχλες λέτε και κλαίτε"....
Ηρεμία....θα περάσει...και θα έρθουν πάλι καλές χρονιές!
Άλλωστε όπως λέει και η επιστημή....για να επιβεβαιωθεί μια θεωρία...πρέπει να τεκμηριωθεί τουλάχιστον 2 φορές.
Για φύγετε λίγο από τους άδειους ελαιώνες και περπατήστε στα πουρνάρια τις κουμαριές και τα βένια. Πάτε μια βόλτα και σε μέρη που έχετε να πατήσετε 2 και 3 χρόνια...και μπορεί κάτι να βρείτε!
Είπαμε...φέτος...θέλει τύχη.....πόδια...και βενζίνη!
ΥΓ: Τον 15Αύγουστο...να μαζευτούμε για τάμα....στην Τήνο!
ΥΓ2: Τυχεροί όσοι δεν αλλάξαν πλάνα λόγο καιρού την Κυριακή...και περπάτησαν στα αμπέλια.
Θα μας λείψουν οι περιγραφές σου γέροντα....Ψηλε,δεν θα σε κουρασω αλλο!!
Για αυριο μεθαυριο,εννοω....
Σε κανα περπατητο,θα σε ταιριαξω....
Ψαχνω ακομη να βρω,ΤΙ προφητεψα....
βασικά αναφέρει τα κοράκια ως ένα από τα ειδη που επηρεάζεται.......βασικά τα ονομάζει "μαυροπούλια" και η αυτόματη μετάφραση τα φέρνει ως "κοράκια" αλλά στοιχηματίζω ότι τα μαυροπούλια μπορεί να έχουν ανά τον κόσμο διαφορετικό έπιστημονικό όνομα....
άλλοι δίνουν αυτό το όνομα σε ψαρόνια, κοράκια, κοτσύφια κ.ο.κ.
Lockheed SR-71 BLACKBIRD.
Γκουγκλάρετέ το.
Αυτό είναι .........πτηνό!!!!!
Λακωνια συναδελφε Σπαρτη ειναι στα λογγια μονο περπατητο στα περασματα δεν βγαινουν απο οτι ακουω εγω κυνηγαω μπεκατσα Καλα Χριστουγεννα Νικολακαλο θα ηταν να μας ελεγες και περιοχη -νομο συναδελφε
καλες γιορτες να εχεις
Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο 9 πουλιά ?Εξοδος κοντα στο σπιτι σημεραγια καμια τσιχλιτσα αφου χρονος για μακρια για καμια μακρομυτα δεν υπηρχε...δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο αλλα καλα ηταν σε σχεση με την φτωχεια που ακουω ότι υπαρχει...Την παρασκευη παντως εψαχνα για μπεκατσα κ σε 4 ωρες στα 500 μετρα υψομετρο δεν ειδα ουτε μια τσιχλα ουτε έναν κοτσυφα!!!δεν μου εχει ξανατυχει!![]()
Ειπα οτι δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο γιατι αυτα τα μερη τα γνωριζω καλυτερα απ'την παλαμη μου...κ παω συστημενος στα σημεια που κρατουν τα λιγοστα πουλια χωρις να χρονοτριβω...ξερω ποιο σχινο εχει καρπο κλπ...καποιος που θα ερχοταν χωρις να ξερει το μερος θα εκανε 2-3 πουλια κ αν...Δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο 9 πουλιά ?
Αυτός ο αριθμός πουλιών αντιστοιχεί για φέτος σε 2-3-4 εξορμήσεις μην πω και παραπάνω![]()
Μακάρι να έχεις συνεχομενα τέτοιες εξορμήσειςΕιπα οτι δεν ειχε τιποτα ιδιαιτερο γιατι αυτα τα μερη τα γνωριζω καλυτερα απ'την παλαμη μου...κ παω συστημενος στα σημεια που κρατουν τα λιγοστα πουλια χωρις να χρονοτριβω...ξερω ποιο σχινο εχει καρπο κλπ...καποιος που θα ερχοταν χωρις να ξερει το μερος θα εκανε 2-3 πουλια κ αν...![]()
Ναι Bill,η βαση.Μαστρογιάννη το τουφέκι είναι βαμμένο cerakote?
Φωτη ωραια σκοτωματα,τι φυσιγγια εριξες?
η χειροτερη χρονια της ελιας για μια δεκαετια τουλαχιστον ηταν το 2016-2017 φιλε νικο........................Βρε μπας και επειδή εφέτος είναι σκατοχρονιά στις ελιές, γι' αυτό δεν έχει τσίχλες...?
Εντάξει, σίγουρα η τσίχλα δεν τρέφεται/εξαρτάται αποκλειστικά από την ελιά, αλλά έχω παρατηρήσει πως τις πτωχές από άποψη ελαιοκάρπου χρονιές, είναι αντιστοίχως μειωμένοι και οι τσιχλοπληθυσμοί...!
Υ.Γ.: Για την ιστορία, να αναφέρω πως και χτες σε διαφορετικό απογεματινό καρτέρι, στην άλλη πλευρά του χωριού, 2 κοτσύφια είδα όλα κι όλα, και χωρίς να μπορέσω καν να τους ρίξω...! Σήμερα δεν πήγα λόγω καιρού, αλλά και λόγω απογοήτευσης και βαρεμάρας από τις απανωτές αποτυχίες...! Αύριο πάλι και βλέπουμε...