Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αχ αυτος ο πουστης που ανακαλυψε το χρημα..
Ας παμε κ εμεις ιταλια να τα κανουμε αυτα κ θα δεις..
Για αυτο κ εχουμε φουνταρει σαν χωρα..
Και μετα συζηταμε για καποιον που βαρεσε 3-4 τσιχλες κ περασε το επιτρεπτο οριο..τι να λεμε τωρα..

Κυριακή έξοδο αλλά λίγα πράγματα γιατί πλέον αν μια μέρα υπάρχουν λίγα πουλιά την επόμενη η γαγγραινα των ιταλων δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Πλέον εξελίσσεται σε μάστιγα και να δείτε δεν είναι μακριά η μέρα που θα γίνουμε Αλβανία με απαγόρευση ολική. Έτσι ξεκίνησε πριν χρόνια στην Αλβανία αφανισαν τα πάντα και να η απαγόρευση. Εμείς έχουμε σειρά θα το δείτε...
Άιντε στο διάβολο με τους "κωλομουσολίνηδες"...!!! Θα τους ρίξουμε στη θάλασσα στην κυριολεξία τους κοπρίτες τους βρωμοϊταλούς...!!! Όπως έκαναν οι παππούδες μας στο ελληνοαλβανικό έπος...!!!
Oλόκληρη Ιταλία, δεν τους φτάνει για να κυνηγήσουνε...; Είναι ανάγκη να μας κουβαλιούνται εδώ για να παρανομούν...; Τρομάρα τους...!!! Βρε "ουστ" από δω!!! Αλήτες Ιταλοί!!! Άι σιχτίρ...!!!
Πρώτα να μάθουν να σέβονται τους ελληνικούς νόμους και την ελληνική φιλοξενία...!!!
Αφιερωμένο εξαιρετικά: www.youtube.com/watch?v=H9m0TpquUag & www.youtube.com/watch?v=vJ6jeZIfyQc & www.youtube.com/watch?v=H3wsCLJ5ePc

Last edited:
Καλησπέρα παιδες.
Βγήκαμε και εμείς εχθές.
Σταματωντας για ένα πρωινό καφέ στα Olympus στην εθνική οδό είδα παραααα πολλούς συναδέλφους.
Τα πουλιά στο περπατητο σχετικά λίγα και δύσκολα, παρολα αυτά είχα κάποια για βολή.
Το απόγευμα σε άλλο μέρος για καρτέρι είδαμε πάρα πολλά πουλιά αλλά τα περισσότερα σε απαγορευτικες αποστασεις.
Όσο πέρναγε η ώρα βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο χαμηλωνανε.
Εκεί που ήθελα να καταληξω.
Δοκίμασα 3 διαφορετικά φυσιγγια.
Το πρώτο που το δουλεύω καιρό είναι το lambro mezzo 32/αναμεικτα 8/9 που δεν με απαγοητευει σχεδόν ποτε.
Το δευτερο είναι το lambro tordo 32gr/8,5 διασπορας που το θεωρώ εξαιρετικό φυσιγγι και τις λίγες φορές που το έχω δουλέψει μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις.
Και το τριτο που το άφησα τελευταιο είναι το lambro euromix 31/αναμεικτα 7/8 που ήθελα να δουλέψω στο καρτέρι.
Να σημειώσω ότι κυνηγάω με πλαγιοκανο σχετικά ελαφρύ, κοντά στα 3kg.
Βάζοντας και στις δύο κάννες από ένα euromix περιμενω υπομονετικά στο καρτέρι.
Περνάει η πρώτη κυρία σε απόσταση βολής ακολουθώ την γραμμή της προσπερνάω και τραβάω την σκανδάλη.
Έφαγα τέτοιο κλώτσημα σαν να έριχνα ρουκετα.
Λέω θα έτυχε.
Για να μην σας παιδευω αυτό έγινε σε όσες βολές εριξα.
Δεν ξέρω αν έχουν κάποιο θέμα τα συγκεκριμένα αλλά και ο κρότος και το κλώτσημα είναι απαράδεκτα για ένα φυσιγγι 31γρ.
Θα έριχνα το βάρος στην πυρίτιδα αλλά έχω ρίξει πολλά φυσίγγια με την συγκεκριμένη gm3 και δεν είχαν τέτοιο θέμα.
ιδια εντυπωση για το euromix απο φιλο (εγω δεν το εχω ριξει ποτε). εγινε πιο δυνατο μου λεει, μαλλον μετα την αποτυχια της περισινης και προπερσινης παραγωγης του.
αυτος το βρισκει πολυ καλο , στα γουστα του τωρα.
Το ίδιο παρατήρησα με τα Euromix κι εγώ χθες στο περπατητό. Το πρωί που ειχε 3 βαθμούς στις μαύρες όλα καλά και σε κρότο και σε ανάκρουση και σε απόδοση. Μετά τις 11 που ανέβηκε η θερμοκρασία με κουδούνισαν αρκετά οι λίγες τουφεκιές που έριξα. Και φανταστείτε ότι πριν μισή ώρα είχα ρίξει με Remington 36 και 39 γραμμάρια σε φάσσες και δεν με είχαν ενοχλήσει μπορώ να πω καθόλου...

Χτες ήταν μια ωραία μέρα με αρκετά πουλάκια, καλή παρέα και ωραίες τουφεκιές. 18 στο χέρι( 17 τσίχλες και μια σταρήθρα ) και 5 χαμένα.
2 πράγματα με έκαναν να ευχαριστηθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μια τουφεκιά που πήρα 2 κότσυφες μαζί, έφυγε Ο ένας από μια ελιά και καθώς τον έβαλα στο στο στόχο ο άλλος ένας εμφανίστηκε από πίσω του...:).ha ha..big smile..big smile..sarcastic..my man.
Και το δεύτερο ότι έριξα 12 δικά μου φυσίγγια τα οποία πήγαν πάρα πολύ καλά σε σε σχέση με τα αγορασμένα με 8 πουλιά στις 12 τουφεκιές:) Με σκοτώματα καθαρά χωρίς αίματα η ζωντανά και σε πολύ καλές αποστάσεις ,το αρνητικό η κούραση από την λάσπη που έκανε κάθε βήμα δύσκολο που με έκανε να χάσω μερικά πέναλτι.
Εδωσα και 2 φυσιγγια μου και σε ένα φίλο να τα δοκιμάσει και οι εντυπώσεις ήταν άριστες και από αυτόν.

20190113-130144.jpg

20190113-130138.jpg
Ωραίοι οι παίχτες!

Χτες ήταν μια ωραία μέρα με αρκετά πουλάκια, καλή παρέα και ωραίες τουφεκιές. 18 στο χέρι( 17 τσίχλες και μια σταρήθρα ) και 5 χαμένα.
2 πράγματα με έκαναν να ευχαριστηθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μια τουφεκιά που πήρα 2 κότσυφες μαζί, έφυγε Ο ένας από μια ελιά και καθώς τον έβαλα στο στο στόχο ο άλλος ένας εμφανίστηκε από πίσω του...:).ha ha..big smile..big smile..sarcastic..my man.
Και το δεύτερο ότι έριξα 12 δικά μου φυσίγγια τα οποία πήγαν πάρα πολύ καλά σε σε σχέση με τα αγορασμένα με 8 πουλιά στις 12 τουφεκιές:) Με σκοτώματα καθαρά χωρίς αίματα η ζωντανά και σε πολύ καλές αποστάσεις ,το αρνητικό η κούραση από την λάσπη που έκανε κάθε βήμα δύσκολο που με έκανε να χάσω μερικά πέναλτι.
Εδωσα και 2 φυσιγγια μου και σε ένα φίλο να τα δοκιμάσει και οι εντυπώσεις ήταν άριστες και από αυτόν.

20190113-130144.jpg

20190113-130138.jpg
Μπράβο παίχτες με τσι τουφεκάρες σας και τσι φυσιγγάρες σας !

Δεν υπάρχει τίποτα για ιδιογομωση όσο για τα βιντεο τα βρισκεις και στο YouTube!
δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο οι ποιο πολλοι εμποροι κυνητηκων ειδων δεν εχουν υλικα ιδιογωμοσης . Προιοντα δεν ειναι και αυτα , και εαν εχουν ορηζμενοι τα εχουν πανακρυβα , οστε να μην ασχοληθη καπιος νεος με την ιδιογωμοση , ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ , εκτος απο τον Αντωνη και τον κενταυρο που τα εχει σε λογηκες τυμες . Και δεν ειναι μονο αυτο ,ουτε τα περιοδηκα αναφερουν τιποτα για την ιδιογωμοση , ακομα μερηκοι εμποροι , και αρθογραφοι την κατηγορουν οτι ειναι επικυνδηνο , και πρεπει πρωτα , να πας τα φυσιγγια σου σε βλητηκο σταθμο , για να τα τσεκαρης , πραγμα αδυνατον σε ενα ιδιογωμοτη της επαρχιας, που κανει δεκαδες σεταπ , δηλαδη θεωρουν την ιδιογωμοση κατωτερη απο τα ετοιμα φυσιγγια , και οτι οι μεγαλες εταιριες εχουν ενα σωρο μηχανηματα , και τσεκαρουν τα φυσιγγια σε ηλεκτρωνηκους ελενχους και μπλα μπλα ,που ο απλος ιδιογωμοτης δεν μπωρει λε να τα φταση στο ελαχηστο , κτλ κτλ , και αλλα παχια λογια με φουμαρα

Last edited by a moderator:
ακομα και αυτος γραφει αυτο Σημαντική σημείωση και αποποίηση ευθύνης: Όλες οι αναγραφόμενες και όλες οι σχετικές πληροφορίες για τα Setup και για τα Φυσίγγια που σας παρουσιάζουμε μέσω του Web Site μας και μέσω του ιστοτόπου αναφέρονται άκρως ενδεικτικά και μόνον για λόγους πληροφόρησης σε θεωρητικά πλαίσια! Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε την αναπαραγωγή τους ή την χρήση τους από τους αναγνώστες, εφόσον προηγουμένως δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά σε κάποιον πιστοποιημένο βλητικό σταθμό και δεν έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις ασφαλείας! Σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ίδια όλα τα κυνηγετικά όπλα και σας υπογραμμίζουμε επίσης ότι τα ίδια ή πανομοιότυπα κυνηγετικά υλικά, ενδέχεται να διαφέρουν ακόμη και αρκετά σημαντικά μεταξύ τους ανά διαφορετικές παρτίδες παραγωγής και όχι μόνον!

Μια που λέτε για ιδιογόμωση, σας προτείνω ένα αξιόλογο σχετικό βιβλίο: http://gunandknifeclassics.gr/οδηγοσ-ιδιογομωσεων-φυσιγγιων/
το εχω ,γραφει καψουλι , και αναλογια πυρητηδας και σκαγιων , και γεμηζμα με συγκρωτηρα , η ταπα μαλινη λυπαζμενη , σε ολα τα διαμετρηματα ,αλλα δεν γραφει ουτε το ειδος του συγκερωτηρα , και της μαληνης αλλα ουτε και το υψος τους , ουτε το υψος του κλεισμενου φυσιγγιου

το εχω ,γραφει καψουλι , και αναλογια πυρητηδας και σκαγιων , και γεμηζμα με συγκρωτηρα , η ταπα μαλινη λυπαζμενη , σε ολα τα διαμετρηματα ,αλλα δεν γραφει ουτε το ειδος του συγκερωτηρα , και της μαληνης αλλα ουτε και το υψος τους , ουτε το υψος του κλεισμενου φυσιγγιου
Τελικά, είναι "μανούρα" μεγάλη και "λεπτοδουλειά" η (σωστή) ιδιογόμωση...!!! Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα το μεράκι όσων ασχολούνται με δαύτη...!

Τελικά, είναι "μανούρα" μεγάλη και "λεπτοδουλειά" η (σωστή) ιδιογόμωση...!!! Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα το μεράκι όσων ασχολούνται με δαύτη...!
Νικο περα απο μερακι , οταν γεμηζεις σωστα εχεις σταθερα φυσιγγια , και λιγο οικονομια ειδηκα στα 34 με 36 γραμμαρια , που αυτα τα ετοιμα φυσιγια των 36 γραμμαριων το ποιο φτηνο στοιχηζει 10 ευρω , εκει λυπον γλυτονης και 3 ευρω το κουτι , αλλα και στα σκοπευτηκα των 24 γραμμαριων γλυτονης κατι

Status
Not open for further replies.
Back