Υλικά για ιδιογόμωση

Σε ρελιαστο προτιμο χαρτακι.σε αστερι οπτουρεητορ.απο πυριτιδες σε ρελι προτιμο σιπε.και σε αστερη μονοβασηκες.πρωοδευτικοτητας 34γρ+
Προσπαθώ να φτιάξω ένα μαλλινοταπο με τζαμακι (ρελιαστο), μαλακό που να βγάζει μια ωραία ροζετα και ν' ακούει στα τσοκ.
Χρησιμοποιώ την PSB2 στα 36 σε 7αρια. Αυτή μου περισσεύει προκειμένω να πειραματιστώ με βυσματωσεις.

Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές διατάξεις - στησίματα.
Ένα που έβγαλε ωραία ροζετα ήταν 1,90*36 με σκληρό χαρτάκι 2,5mm, diana 8,5mm φελο 2mm, diana 8,5 και χαρτάκι 1mm πριν τα σκάγια αλλά είχα 5-6 συσσωματωσεις.
Ένα δεύτερο που παρ' όλο που έβγαλε καταπληκτική κατανομή και σωστή σε σχέση με το τσοκ πρέπει να ανέβασε πίεση και που έσκισε τον κάλυκα στα χείλια. Αυτό ήταν με Obtuator, μαλλινη 6, χαρτάκι 1, μαλλινη 6, χαρτάκι 1.
Δεν γράφω δοσολογία γιατί μάλλον είναι ήδη λάθος το στήσιμο και είναι επικίνδυνο.
Γι' αυτό ρωτάω την γνώμη σου και όποιος άλλος έχει διάθεση ν' απάντηση.

Να συμπληρώσω άλλη μια διάταξη αλλά μου φάνηκαν λίγο αδύναμα τα σκάγια στην περιφέρεια με σκληρό χαρτάκι 2,5 και diana ενιαία 20. 1,90*36. Πολύ μαλακό με άριστη κατανομή.

Φτιαξε ενα ''νορμαλ'' στησιμο....Κουβετ + ντιανα + μαλλινη 10 χιλιοστα +1cal12 με τζαμακι....Ασε τα
σκληρα χαρτακια...και μην κοβεις την μαλλινη στην μεση....Τα πολλα ''τζουρτζουλια'' ( τεμαχια ) μεσα στο
φυσιγγιο μονο καλο δεν κανουν.....και παραλληλα χανεις τον ''λογαριασμο'' εννοω δεν βγαζεις ακρη !!!

εικόνα_Viber_2021-03-19_07-08-38.jpg
εικόνα_Viber_2021-03-19_07-09-08.jpg

Φτιαξε ενα ''νορμαλ'' στησιμο....Κουβετ + ντιανα + μαλλινη 10 χιλιοστα +1cal12 με τζαμακι....Ασε τα
σκληρα χαρτακια...και μην κοβεις την μαλλινη στην μεση....Τα πολλα ''τζουρτζουλια'' ( τεμαχια ) μεσα στο
φυσιγγιο μονο καλο δεν κανουν.....και παραλληλα χανεις τον ''λογαριασμο'' εννοω δεν βγαζεις ακρη !!!

View attachment 59469
View attachment 59470
Θα το δοκιμάσω.
Σημειώστε ότι έστησα για την επόμενη δοκιμή μου και μερικά με MB32 που φτιάχνω και το βασικό μου φασσοφυσιγγο.

Θα το δοκιμάσω.
Σημειώστε ότι έστησα για την επόμενη δοκιμή μου και μερικά με MB32 που φτιάχνω και το βασικό μου φασσοφυσιγγο.

ΟΚ. Αλλα για να βοηθησει καποιος που ισως να ξερει κατι παραπανω απο αυτα που γνωριζεις εσυ....πρεπει
να γραφεις αναλυτικα το σεταπ και το στησιμο του φυσιγγιου ωστε να βλεπει αυτος που θελει να
βοηθησει τι πρεπει να διορθωσεις!!!

ΟΚ. Αλλα για να βοηθησει καποιος που ισως να ξερει κατι παραπανω απο αυτα που γνωριζεις εσυ....πρεπει
να γραφεις αναλυτικα το σεταπ και το στησιμο του φυσιγγιου ωστε να βλεπει αυτος που θελει να
βοηθησει τι πρεπει να διορθωσεις!!!
Όπως έγραψα προς το παρών με νοιάζει να δω ποιο υλικό και στήσιμο από βυσματωση δουλεύει καλά.
Παρ' όλα αυτά δείτε στην φώτο τα setup που θα δοκιμάσω στην MB και αν λείπει κάτι θα σας το συμπληρώσω. Είναι με κάλυκα FIOCCHIT3 αφρεζαριστο.

Attachments

• 16675766786507408647960789260354.jpg
    16675766786507408647960789260354.jpg
    159 KB · Προβολές: 55
Θα το δοκιμάσω.

Δοκιμασε και αυτο...εφοσον δουλευεις ΜΒ32....

εικόνα_Viber_2021-01-03_17-39-10.jpg
εικόνα_Viber_2021-01-03_17-39-38.jpg
εικόνα_Viber_2021-01-03_17-40-14.jpg
Μπορεις χωρις να αλλαξεις τιποτα στην δοσολογια - στησιμο - να το κανεις με Ν5 σκαγια.

Όπως έγραψα προς το παρών με νοιάζει να δω ποιο υλικό και στήσιμο από βυσματωση δουλεύει καλά.
Παρ' όλα αυτά δείτε στην φώτο τα setup που θα δοκιμάσω στην MB και αν λείπει κάτι θα σας το συμπληρώσω. Είναι με κάλυκα FIOCCHIT3 αφρεζαριστο.

Αυτο που βλεπω... ειναι οτι δεν κοβεις τους καλυκες ωστε να εχουν το ιδιο υψος...
Πρεπει να τους κοβεις ολους στα 68,5 και ρελιαζεις στα 63 τελικο υψος...
Στο λεω γιατι αλλο χωρο καυσης δινει και εχει ο καλυκας στα 68,5 - 63 - και αλλον ο 69,4 στα 64,4.
Την αλλη πυριτιδα psb2 δεν την εχω ...δεν την δουλευω....δεν την ξερω...
Το σεταπ με την ΜΒ32 σε 67,4 καλυκα ειναι χειμερινο...δλδ για κρυο .

Το σεταπ με την ΜΒ32 σε 67,4 καλυκα ειναι χειμερινο...δλδ για κρυο .
Να ρωτήσω κ εγώ κάτι σχετικά με τα κοψίματα... ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΏΝΤΑΣ όταν μικραίνεις, κόβεις το κάλυκα,(ενώ θα μπορούσες να προσθέσεις ύψος στη βυσμάτωση) μικραίνοντας το χώρο καύσης, ΤΙ συμβαίνει? Ανεβαζει πιέσεις?

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι σχετικά με τα κοψίματα... ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΏΝΤΑΣ όταν μικραίνεις, κόβεις το κάλυκα,(ενώ θα μπορούσες να προσθέσεις ύψος στη βυσμάτωση) μικραίνοντας το χώρο καύσης, ΤΙ συμβαίνει? Ανεβαζει πιέσεις?
Οχι Δημητρη....ο χωρος καυσης μικραινει, καιγοντας την πυριτιδα ποιο γρηγορα....τα μπαρ ανεβαινουν οταν η στηλη σκαγιων, πλησιαζει τα χειλη του καλυκα κατω απο 11m κενο χώρο...

Ανοιγεις μεγαλο κεφαλαιο Δημητρη μου !!
Ποιος σου ειπε οτι οταν προσθετεις βυσματωση μικραινει ο χωρος καυσης ???
Ενα θα σου πω...Οι καλυκες πρεπει να εχουν ολοι το ιδιο υψος!!!
Ενα δεκατο του χιλιοστου περισσοτερο η λιγοτερο ρελιασμα = 10 με 15 bar στο + - αναλογα την
πυριτιδα...
Δλδ .Εαν ενα σεταπ εχει 600 bar στα 57 χιλιοστα στα 57,3 εχει 30 εως 45 λιγοτερα και στα 56,7 -30 εως
45 + δλδ 630 η 645 αναλογα την πυριτιδα οπως προειπα...και παντα με τον ιδιο κενο απατητο χωρο
απο τα σκαγια μεχρι τα τα χειλη του καλυκα....

Οπως καταλαβαινεις σε ακοπους καλυκες με διαφορετικο υψος....δεν εχεις ποτε σταθερο φυσιγγιο,,,γιατι
το ο κενος χωρος ειναι παντα διαφορετικος ασχετα εαν εσυ ρελιαζεις σε συγκεκριμενο υψος πχ στα 57 χιλιοστα!!
Δεν ειναι τυχαια η ασταθεια των εμπορικων φυσιγγιων Δημητρη μου !!!

Ανοιγεις μεγαλο κεφαλαιο Δημητρη μου !!
Ποιος σου ειπε οτι οταν προσθετεις βυσματωση μικραινει ο χωρος καυσης ???
Δεν εννοώ αυτό ακριβώς. Εξισορροπείται το κόψιμο με την αύξηση του ύψους βύσματος? Αντί να κόψεις το κάλυκα να βάλεις χαρτάκι π.χ.??
Δλδ .Εαν ενα σεταπ εχει 600 bar στα 57 χιλιοστα στα 57,3 εχει 30 εως 45 λιγοτερα και στα 56,7 -30 εως
45 + δλδ 630 η 645 αναλογα την πυριτιδα οπως προειπα...και παντα με τον ιδιο κενο απατητο χωρο
απο τα σκαγια μεχρι τα τα χειλη του καλυκα...
Αυτό είναι λογικό! Γιατί αν διατηρείς το ΚΑΧ στα 6, στο πιο κοντό σημαίνει ότι πιέζεις παραπάνω για να κλείσει, ανεβάζοντας τα bar...

Δεν εννοώ αυτό ακριβώς. Εξισορροπείται το κόψιμο με την αύξηση του ύψους βύσματος? Αντί να κόψεις το κάλυκα να βάλεις χαρτάκι π.χ.??

Αυτα ειναι ''ταρζανιες'' .......Δημητρη μου !!!
Η κανεις ιδιογομωση η βηχεις.....Εαν ειναι ετσι....αγοραζεις εμπορικα και πορευεσαι....
Η λεπτομερεια κανει την διαφορα φιλαρα μου !!!

Μπορεις να κοψεις καλυκα για δυο λογους.
1.Επειδη σε ενα πακετο καλυκες ποτε δεν τους βρισκεις ολους με το ιδιο μηκος ....τους περνεις ολους ελαφρα και τους φερνεις ολους στο ιδιο υψος.Ετσι καταφερνεις να εχεις σταθεροτητα στο setup σου.
2.Μειωνης προοδευτικοτητα σε μια προοδευτικη ( αργη) πυριτιδα και την κανεις ποιο ζωηρη για να την καψεις σε λιγοτερα γραμμαρια απ οτι ειναι κατασκευασμενη να προωθει
Πχ Για να καψεις την Tecna στα 34 γραμμαρια πρεπει να την στριμωξεις σε 67αρι καλυκα για να εχεις καλα αποτελεσματα.
Ελπιζω να βοηθησα.

Ευλογημενη η ΤΕΚΝΑ Γιωργο μου!!!
Την ρημαξα με τις δοκιμες....που να φανταστω οτι θα την κανουν δυσευρετη . :(
300 γραμμαρια εχω....και την κραταω.....για δοκιμες με Τεκνα ουτε λογος πλεον!!!

Εχεις απολυτο δικιο για τον 67ρι καλυκα φιλαρα μου !!!:)

εικόνα_Viber_2022-09-03_16-24-34-109.jpg
εικόνα_Viber_2022-09-03_16-24-55-354.jpg

Το σεταπ παλικαρια!!!

Καλυκας ΝΟΒΕL-T4 - 686 -1,85X36+15αλευρι - Θωδη 16 -σουπερ -Ν5-8* πτυχο -67,4 -56-
Κ.Α.Χ. κενος απατητος χωρος 14 χιλιοστα. Θελει χρηση 3του σταδιου που μαγκωνει για να κλεισει σωστα
το φυσιγγιο !!

Last edited:
Ευλογημενη η ΤΕΚΝΑ Γιωργο μου!!!
Την ρημαξα με τις δοκιμες....που να φανταστω οτι θα την κανουν δυσευρετη . :(
300 γραμμαρια εχω....και την κραταω.....για δοκιμες με Τεκνα ουτε λογος πλεον!!!

Εχεις απολυτο δικιο για τον 67ρι καλυκα φιλαρα μου !!!:)

View attachment 59551
View attachment 59552
Δεν θελει κοπο θελει τροπο 😀..Οπως ελεγε και ο κουζουλος απο τα Χανια.

Σε ρελιαστο προτιμο χαρτακι.σε αστερι οπτουρεητορ.απο πυριτιδες σε ρελι προτιμο σιπε.και σε αστερη μονοβασηκες.πρωοδευτικοτητας 34γρ+
Γιάννη, γιατί σε ρελι προτιμάς σιπε ;; Και όχι μονοβασηκι ;; Τη έχεις δει και θες την σιπε ;; Για πε .fff. .fff.

Back