Υλικά για ιδιογόμωση

Με την παρούσα κατάσταση σε ότι αφορά την πρόσβαση σε υλικά και την τιμή τους,το ξανακοιταζεις του χρόνου.
Αν είσαι ευχαριστημένος από τα αμερικάνικα,το πιθανότερο,θα εξακολουθήσεις να είσαι,με το ανάλογο κόστος.
Αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις,μια χαρά δουλειά κάνεις με την χειρός,αφού της φτιάξεις ένα σωστό στοπ,ένα στροφείο,έναν καλυκοκοφτη,ένα παχύμετρο και μια σωστή ζυγαριά που μετράει από 1/100στο του γρμ.
Ξεκινά από κει και ...βλέπεις.
Αυτό που σου είπε ο Γιάννης .
Μια χαρά είναι το ρελι , δε χρειάζεται να μπλέξεις με αστερι

Αν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο θα ξερεις και πως να κινηθεις.
Αυτη την στιγμη πολλοι απο εμας θα βρεθουμε να εχουμε ferrari αλλα να μη βρισκουμε βενζινη να της βαλουμε.
Οτι κι αν γινει, εγω θα τα κρατησω να τα θυμαμαι τα εργαλεία μου....εριξα υδρωτα να τα αποκτησω όοοοολα αυτα που εχω αποκτησει....

Οτι κι αν γινει, εγω θα τα κρατησω να τα θυμαμαι τα εργαλεία μου....εριξα υδρωτα να τα αποκτησω όοοοολα αυτα που εχω αποκτησει....
Αν βαλτωσει η ιδιογομωση απο ελειψη υλικων η οτιδηποτε αλλο, και να θες να τα πουλησεις δεν θα υπαρχει αγοραστης.

Αν βαλτωσει η ιδιογομωση απο ελειψη υλικων η οτιδηποτε αλλο, και να θες να τα πουλησεις δεν θα υπαρχει αγοραστης.
Μα κ γι'αυτο το λογο το λεω...ειναι +1 λογος, που δε θα με νοιαξει κιολας αν δε βρω ούτε αγοραστή.

Καλησπέρα.Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ,με την ιδιογόμωση.Πάντα διάβαζα σχετικά άρθρα,βιβλιά,αλλά ως εκεί.

Ωστόσο,σκέφτομαι από του χρόνου, να αρχίσω,να γεμίζω τα δικά μου φυσίγγια,για την Πέρδικα (κυρίως,ορεινή)και μόνο.
Να αρχίσω,με μια ρελιάστρα χειρός ή να πάω σε κάτι τέτοιο, απευθείας;
https://idiogomosishop.gr/14.-mihan...ep-v-s-1500-modded-reloading-machine-3-stage/

Ή μήπως να μείνω,στα αμερικάνικα κυρίως φυσίγγια,που τα έχουμε βρεί;

Ευχαριστώ,εκ των προτέρων,για τις όποιες απαντήσεις.
Να κάτσεις όπως είσαι και να μην ασχοληθείς.

Καλησπέρα.Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ,με την ιδιογόμωση.Πάντα διάβαζα σχετικά άρθρα,βιβλιά,αλλά ως εκεί.

Ωστόσο,σκέφτομαι από του χρόνου, να αρχίσω,να γεμίζω τα δικά μου φυσίγγια,για την Πέρδικα (κυρίως,ορεινή)και μόνο.
https://idiogomosishop.gr/14.-mihan...ep-v-s-1500-modded-reloading-machine-3-stage/

Αν και τα πράγματα είναι λίγο θολά τώρα με την ιδιογομωση λόγο έλλειψης πυριτιδων και την ακρίβεια των υλικών εγώ σε παροτρύνω να ξεκινήσεις ιδιογομωση εφόσον έχεις όρεξη ,χρόνο και σου αρέσει. Καλό θα κάνει να υπάρχουν και να πληθαίνουν οι ιδιογομωτες. Μηχανή θα σου πρότεινα και εγώ την δύο σταδίων του Λανάρα. Είναι και οικονομική και μπορείς να κλείσεις και αστεροειδή και ρελιαστο καθώς και έχει και ρυθμιζόμενο στοπ που θα σε βοηθήσει να φτιάχνεις πιο σταθερά φυσίγγια. Η άλλη που προτείνεις είναι ακριβή και δεν συμφέρει. Υπάρχουν στα ίδια περίπου χρήματα η ελάχιστα παραπάνω 5σταδιακες μηχανές πλέον που μπορείς να φτιάξεις ότι φυσίγγι θέλεις με άψογο κλείσιμο σαν των εμπορικών και καλύτερο. Αλλά εφόσον δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις μην δώσεις τόσα χρήματα. Η ιδιογομωση μπορεί να γίνει πολύ ακριβό χόμπι αν σου αρέσει και αγοράζεις διαρκώς μηχανές και υλικά για πειραματισμούς αλλά μπορεί να σε γλυτώσει από χρήματα αν καταλήξεις σε συγκεκριμένες μεμονωμένες συνταγές είτε έτοιμες είτε τις προσαρμόσεις εσυ με ελάχιστο πειραματισμό η με την βοήθεια κάποιου που ξέρει ώστε να σε ικανοποιεί και αγοράζεις υλικά μόνο για αυτές και τίποτα άλλο. Για αρχή εγώ αυτό σου προτείνω. Να πάρεις μια value for money μηχανή όπως την δύο σταδίων του Λανάρα , να βρεις η να σε βοηθήσει κάποιος να βρεις 2-3 συνταγές που σε ικανοποιούν με βάση τα υπάρχοντα στην αγορά υλικά και να κλείνεις μόνο αυτά. Έτσι ούτε πολλά χρήματα θα ξοδέψεις αλλά θα φτιάχνεις και καλά φυσίγγια χωρίς να σπαταλήσεις αρκετό χρόνο σε δοκιμές και πειραματισμούς.

Από προσωπική εμπειρία τα φυσίγγια ιδιογομωσης είναι μακράν καλύτερα από οτιδήποτε κυκλοφορεί στο εμπόριο..
Αν μάθεις να γεμίζεις και έχεις χρόνο για δοκιμές,...ποιος Ιταλός και ποιος Αμερικάνος και ποιος Έλληνας...
Φτιάχνεις το φυσεκι στα μέτρα ΣΟΥ που είναι το βασικότερο πλεονέκτημα. Δεν είσαι αναγκασμένος να δοκιμάζεις συνέχεια εμπορικά γιατί άλλαξαν πχ την πυρίτιδα,το καψυλι ή τα νούμερα που αναγράφονται,που στο κουτί γράφει 7 νούμερο και τελικά είναι 8 ή άντε βρες το τάδε φυσεκι που έχει να το φέρει ο μαγαζατορας 5 μήνες και ακόμα το περιμένει..
Παλιά που γέμιζα με έναν ξάδελφο για τσίχλες φυσέκια,είδα ότι είχε διάφορα από τη πρώτη στιγμή. 19 χρονών του λέω ρεσυ ,δε ξέρω να γεμίζω ,αν μπορείς φτιάξε μου ένα πακέτο για την Πέρδικα. Δε γέμιζε ποτέ του πάνω από 34 γραμμάρια,γιατί έπρεπε πρώτα από όλα να ψάχνει πυριτιδες μεγαλύτερων γομωσεων και δε έκανε τέτοια κυνήγια..
Μου φτιάχνει 3-4 φυσέκια τα δοκιμάζω σε συνθήκες Οκτώβρη με τάδε θερμοκρασία και καιρό σε πίνακα ,καταλήγουμε σε ένα φυσεκι 34 γρ με άλφα μπαρούτι ( αγαπημένη εδώ στο νησί) σε 6 νούμερο. Μη με ρωτήσεις πληροφορίες δε το θυμάμαι καν τι υλικά είχε εκτός από την άλφα. ( Αν ήξερα θα το ζητούσα από κάποιον από εδώ μέσα να μου το φτιάξει)
19 χρονών που ίσα ίσα είχα ψιλομαθει να σηκώνω τουφέκι έκανα 17 πέρδικες στο κουτί.. ποσοστό πολύ μεγάλο ,αν βάλεις ως παράγοντες ότι εδώ οι πέρδικες δε σηκώνονται στα πόδια σου και ότι ήμουν πιτσιρικάς με πέντε τρίχες μουστάκι για εμπειρία. Σε ότι σήκωνα έπεφτε!και το σημαντικότερο .. έπεφτε ψοφιο!! Όχι αυτές οι νεκροαναστασεις που συναντάμε τα τελευταία χρόνια.Νόμιζα ότι είμαι ο Λούκυ Λουκ, μέχρι που αναγκάστηκα να αγοράσω φυσέκια εμπορίου (από τότε μέχρι σήμερα εμπορίου χρησιμοποιώ) γιατί βαριέται να μου δείξει να φτιάξω ( το παράτησε το κυνήγι έπιασε και αυτός το ψάρεμα).
Θέλει δοκιμές και χρόνο,αν έχεις αυτά τα δύο και βρεις το φυσεκι σου,μετά το 50 αρικο που δίνεις για το αμερικανικό φυσεκι θα σου φαίνεται μεγααααλη υπερβολή!!! Γνώμη μου!

Last edited:
Θέλει δοκιμές και χρόνο,αν έχεις αυτά τα δύο και βρεις το φυσεκι σου,μετά το 50 αρικο που δίνεις για το αμερικανικό φυσεκι θα σου φαίνεται μεγααααλη υπερβολή!!!
Εξαρτάται πόσο εκτιμάς τον χρόνο σου (σε €/ώρα) και το κυριότερο πόσο εκτιμάς την ψυχική σου ηρεμία.

Εξαρτάται πόσο εκτιμάς τον χρόνο σου (σε €/ώρα) και το κυριότερο πόσο εκτιμάς την ψυχική σου ηρεμία.
Για μένα δε μετριέται μόνο σε ευρώ ανά ώρα ο χρόνος μου.. υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή όπως ξέρουμε όλοι ,από το να διαθέσεις ένα ποτό η ένα γεύμα με τη κοπέλα σου- γυναίκα σου ,στο να επενδύσεις στο εαυτό σου επαγγελματικά (σε σεμινάρια -περισσοτερα πτυχία) ,να περάσεις χρόνο με τα παιδιά σου ή τα ανήψια σου γιατί και αυτά κάπως πρέπει να σε θυμούνται όταν μεγαλώσουν και φυσικά στο οικονομικό κομμάτι όπως είπες, που οι περισσότεροι συνάνθρωποι μας τσιμα τσιμα περνάνε τον μήνα τους. Το κυνήγι είναι χόμπι και ψυχική ηρεμία (και για κάποιους είναι και άθληση) ,όπως είπες,αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που δύσκολα βρίσκουμε χρόνο στην καθημερινότητα για να επενδύσουμε στο κυνήγι -φυσεκια-δοκιμες, ακόμα περισσότερο χρόνο! Οπότε θεωρώ λογικό κάποιος να μην μπορεί να ασχοληθεί με την ιδιογομωση και να πηγαίνει απευθείας στα εμπορικά.

Και να βαλτώσει η ιδιογομωση , θα κρατήσω 20 κιλά δράμια και άλλα τόσα σκάγια και θα γεμίζω μόνο για γουρούνι και λαγό.
Κανένα σεταπ φίλος για 9βολα 10βολα 11/0 με τέκνα κ σιπε καλό έχουμε;για γουρούνι αν είναι εύκολο ευχαριστώ .

Παιδια, το κυνηγι δεν ειναι για ολους το ιδιο.
Για μενα, πχ, και στη ηλικια που ειμαι τωρα , το κυνηγι ειναι τροπος ζωης και ψυχοθεραπεια η επαφη με την φυση, οπως και ο κηπος.
Δεν παω κυνηγι επειδη μου λειπει κρεας οπως δεν βαζω κηπο επειδη μου λειπει η τοματα.
Οπως χαιρομαι οταν καρπωνομαι ενα θηραμα, ετσι χαιρομαι και οταν μου φευγει αλωβητο.
Για μενα αυτα...
Αλλος θελει την καρπωση να την χαρει και στον κυνηγοτοπο και στο τραπεζι του.
Αλλος παει για την παρεα.
Αλλος γιατι αγαπαει τα οπλα και τις βολες.
Αλλος να ξεφυγει λιγο απο την πολη.
Αλλος για ολα τα παραπανω.

Θεμιτα ολα αφου ειναι νομιμα.
Ας σεβαστουμε το πως το βλεπει ο καθε ανθρωπος...ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.

Εκτός θέματος αλλά για να καταλάβουμε όλοι γιατί παρασυρομαστε και μαχόμαστε πολλές φορές για λάθος σκέψεις.Το κυνήγι είναι μια φυσική πράξη του ανθρώπου από γεννησιμιου τώρα με την εξέλιξη που υπάρχει σε όλα δεν χρειάζεται για να τραφεί κάποιος.Αλλα συνεχίζουμε πολλοί να κυνηγάμε άρα ο κάθε ένας έχει έναν λόγο και ο βαθύτερος λόγος είναι να συναντήσει θηράματα και όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν γιατί τη φύση την απολαμβάνεις και χωρίς κυνήγι .Να κάνετε στον εαυτό σας μόνοι την ερώτηση εαν σου επέτρεπαν να κυνηγάς πάντα και παντού αλλά δεν έβρισκες ποτέ θήραμα για πόσο θα συνεχίζες να το κάνεις ? Πιστεύω καταλαβαίνετε όλοι την απάντηση επομένως μην λέμε κιόλας ότι να ναι .Όπως και με το ψάρεμα το ίδιο ισχύει εννοείται ότι είμαστε φυσιολάτρες απλά είμαστε και κυνηγοί .

Back