Υλικά για ιδιογόμωση

Η συγκεκριμενη ρελιαστρα εχει στοπ; και αν ναι ρυθμιζεται ευκολα;
View attachment 90259
Δεν εχει στοπ η συγκεκριμενη........
Μπορεις βεβαια ξεβιδωνοντας την βιδα στο χερουλι να προσθεσεις καποιες ροδελες και να φτιαξεις ετσι στοπ........
Με αυτη τη ρελιαστρα κατα τη γνωμη μου δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα........
Η θα παρεις αυτη του Λαναρα την χειροκινητη που κανει και για ρελι και για αστερι η θα παρεις,η γνωμη μου,ενα σταθερο δραπανο παγκου στο οποιο θα προσαρμοσεις ενα καλο στροφειο και ενα κοντρα στοφειο και θα αρχισεις φτιαχνοντας φυσιγγια με ρελι........
Εαν αργοτερα θελεις και αστερι προσαρμοζεις ενα πρεσακι,υπαρχουν διαφορα στο εμποριο με δυο τρια,ακομη και πεντε σταδια,και φτιαχνεις οτι φυσιγγιο θελεις...... .
Για πρεσακι θα σου προτεινα κατι με τρια σταδια....... Ειναι υπερ αρκετα...

Καλησπέρα στην παρέα,
Είχα την εντύπωση ότι η ιδιογόμωση είναι οικονομικά συμφέρουσα και το σκεφτόμουν να ασχοληθώ. Με μια πρόχειρη αναζήτηση, έβγαλα το κόστος που φαίνεται στην φώτο. Τόσο στοιχίζει όντως;; Γιατί η τιμή είναι ίδια με των φυσιγγίων του εμπορίου.

Attachments

• Screenshot_20240822_190808_Microsoft 365 (Office).jpg
    Screenshot_20240822_190808_Microsoft 365 (Office).jpg
    77 KB · Προβολές: 45
Καλησπέρα στην παρέα,
Είχα την εντύπωση ότι η ιδιογόμωση είναι οικονομικά συμφέρουσα και το σκεφτόμουν να ασχοληθώ. Με μια πρόχειρη αναζήτηση, έβγαλα το κόστος που φαίνεται στην φώτο. Τόσο στοιχίζει όντως;; Γιατί η τιμή είναι ίδια με των φυσιγγίων του εμπορίου.
Και έβαλες και από τα φθηνότερα υλικά αν θες ποιο καλό φυσιγγι παραπάνω βγαίνει από του εμπορίου στο μόνο που συμφέρει είναι στα χοντρά και στα διασποράς που θα σου κοστίζουν σχεδόν όσο τα ψιλά ενώ οι έμποροι τα πωλούν 2/3/4/5 € παραπάνω αλλά πόσα τέτοια θα ρίξεις? Η ιδιογομωση πλέον δε συμφέρει .Και σκέψου ότι μάλλον έχεις και έτοιμη συνταγή από κάποιον δοκιμασμένη στο όπλο σου αν θέλεις να πειραματιστεί για κάτι άλλο δικό σου καληνύχτα .

Νομίζω ότι, όσοι κάνουν ιδιογόμωση ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν, δεν είναι ο παράγοντας κόστος, που παίζει τον πρώτο ρόλο. Σίγουρα το κοστολόγιο μετράει, όμως άλλοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους ιδιογομωτές ή να συνεχίσουν ή να ξεκινήσουν.

Η ιδιογομωση βγαίνει πιο ακριβή.
Γιατί δεν είναι το καθαρό κόστος των υλικών αλλά και άλλα παρελκόμενα όπως εργαλεία,χωρος, δοκιμές, μεταφορικά, κλπ...
Επειδή τα δίνεις λίγα λίγα δεν σου φαίνεται.
Αν όμως κρατάς τεφτέρι με ότι ξοδεύεις , τα φυσίγγια ιδιογομωσης βγαίνουν ακριβά.

Καλησπέρα στην παρέα,
Μονο οικονομικα συμφερουσα δεν ειναι.........
Εαν υπολογισεις τα υλικα που θα παρεις να πειραματιστεις και αυτα που θα σου μεινουν στο ντουλαπι αχρησιμοποιητα καληνυχτα.... .. ...
Η ιδιογομωση για μενα ειναι μια πολυ ωραια ασχολια για να περναω ελευθερα τον χρονο μου ,αλλα κοστιζει πολυ.........
Μπαινεις στο τρυπακι να φταξω το ενα,το αλλο να δοκιμασω κι εκεινο και παει λεγοντας........
Εαν θελεις να αρχισεις για να οικονομησεις καποια χρηματα μη την αρχιζεις καθολου.........
Εαν θελεις κατι να ασχολεισαι και παραλληλα να καρπωνεσαι θηραματα απο δικα σου φυσιγγια,που ειναι φτιαγμενα στα μετρα σου και καλυπτουν τις αναγκες σου και ακομη ξερεις παντα τι εχουν μεσα ,ξεκινα την με χιλια και εδω μεσα εχει πολλους και αξιολογους ανθρωπους με γνωσεις και προθυμους να σε βοηθησουν.......

Καλησπέρα στην παρέα,
Νομίζω ότι έχεις κάνει ένα λάθος.
Στην θέσει καψουλι θα πρέπει να βάλεις κάλυκα με τιμη 13,50€
Και αν υπολογίσεις και το κόστος μεταφορικών των υλικών στην έδρα σου θα δεις ότι δεν συμφέρει για κανένα λόγο.
Όσοι το κάνουμε το κάνουμε από μεγάλο μεράκι και τρέλα, βιώνουμε το κυνήγι περισοτερο.

Μονο οικονομικα συμφερουσα δεν ειναι.........
Εαν υπολογισεις τα υλικα που θα παρεις να πειραματιστεις και αυτα που θα σου μεινουν στο ντουλαπι αχρησιμοποιητα καληνυχτα.... .. ...
Η ιδιογομωση για μενα ειναι μια πολυ ωραια ασχολια για να περναω ελευθερα τον χρονο μου ,αλλα κοστιζει πολυ.........
Μπαινεις στο τρυπακι να φταξω το ενα,το αλλο να δοκιμασω κι εκεινο και παει λεγοντας........
Εαν θελεις να αρχισεις για να οικονομησεις καποια χρηματα μη την αρχιζεις καθολου.........
Εαν θελεις κατι να ασχολεισαι και παραλληλα να καρπωνεσαι θηραματα απο δικα σου φυσιγγια,που ειναι φτιαγμενα στα μετρα σου και καλυπτουν τις αναγκες σου και ακομη ξερεις παντα τι εχουν μεσα ,ξεκινα την με χιλια και εδω μεσα εχει πολλους και αξιολογους ανθρωπους με γνωσεις και προθυμους να σε βοηθησουν.......
Είπες τα πράγματα όπως έχουν

Καλησπέρα στην παρέα,
Φίλος δεν υπάρχει οικονομία στην ιδιογομοση. Αν μάθει γυναίκα πόσα λεφτά έχω ρίξει στην ιδιογομοση, όχι θα χωρίσει, αλλά θα μου κάνει περιοριστικά μέτρα να μην πλησιάζω το σπίτι λιγότερο από 10 χιλιόμετρα..🤪🤪🤪

Φίλος δεν υπάρχει οικονομία στην ιδιογομοση. Αν μάθει γυναίκα πόσα λεφτά έχω ρίξει στην ιδιογομοση, όχι θα χωρίσει, αλλά θα μου κάνει περιοριστικά μέτρα να μην πλησιάζω το σπίτι λιγότερο από 10 χιλιόμετρα..🤪🤪🤪
Εχω μια ντιβανοκασέλα υλικα...η ντιβανοκασέλα σήμερα κοστίζει γυρω στα 1.000€ +/-.....χε χε χε.....χώρια τα ραφια κ τα συρτάρια της βιβλιοθήκης... .sarcastic.

Εχω μια ντιβανοκασέλα υλικα...η ντιβανοκασέλα σήμερα κοστίζει γυρω στα 1.000€ +/-.....χε χε χε.....χώρια τα ραφια κ τα συρτάρια της βιβλιοθήκης... .sarcastic.
Από που τα αγοράζεις Κώστα; Υπάρχει κάποιο άλλο κατάστημα στο νομό Ηλείας με ιδιογομωτικά υλικά εκτός από τον Αντώνη;

Από που τα αγοράζεις Κώστα; Υπάρχει κάποιο άλλο κατάστημα στο νομό Ηλείας με ιδιογομωτικά υλικά εκτός από τον Αντώνη;
Εχω να αγοράσω υλικα, σχεδον ενα χρονο... απο stock ειναι αυτα...τα ποιο πολλα απο τον Αντωνη με τους καλους καιρούς....

Με την τιμή τον σημερινον διαθέσιμον υλικον φτιάχνεις ένα φυσηγγι στα 32γρ...με 8,5€ και στα 34 κοντά στα 9€.... Δηλαδή με psb1 μπαρούτι
Μην τα υπολογιζεις ρε.....δε συγκρινετε σε ποιοτητα το εμπορικο με το ιδιογομωτικο.

Από το να αγοράζεις δέκα κουτιά φυσίγγια και όταν έχει πουλιά να ψάχνεις Ρεμί του 50αερου για να κάνεις την δουλειά σου καλύτερα τα δικά σου ,είχα αγοράσει 8 σακιά σκάγια με 2,5 το κιλό ούτε σαπίζουν ούτε χάλανε μ92 και σ4 κοντά στο 20αερο ,δεν θέλει μόνο να την δεις βλητικος της Ρεμί γιατί τότε μπερδεύει το πράγμα 2 3σετ υπ στοκαρεις και είσαι άρχοντας.

Μην τα υπολογιζεις ρε.....δε συγκρινετε σε ποιοτητα το εμπορικο με το ιδιογομωτικο.
Ήμουν στον Αντώνη και τον παίρνουν τηλέφωνο και άκουγα τη συνομιλία τους.

- Έλα Αντώνη, βάλε μου σκάγια και τάπες για 32 γραμμάρια.
- Ποιές τάπες θέλεις;
- Αυτές που είναι για 32 γραμμάρια.
- Πρέπει να μου πεις ακριβώς ποιες θέλεις να σου στείλω.
- Αυτές που μου είχες στείλει πρόπερυσι ρε.
- Σε παρακαλώ, αν μπορείς βρες τί είχες αγοράσει πρόπερυσι και ξαναπάρε με να μου πεις ακριβώς τί θέλεις να σου στείλω.
- Έλα ρε Αντωνη σε παρακαλώ, τάπες για 32 γραμμάρια σου είπα. Ξέρεις εσύ. Στείλε μου να τελειώνουμε.

Συμπέρασμα: Τα μπαζοφύσιγγα που φτιάχνουν πολλοί ιδιογομωτές, δεν τα φτιάχνει καμία βιοτεχνία.

βιώνουμε το κυνήγι περισσότερο.
Βιώνεις περισσότερο το κυνήγι γεμίζοντας φυσίγγια ;
Ότι γουστάρεις ναι, αλλά το βίωμα του κυνηγιού τι σχέση έχει με το γέμισμα φυσιγγίων ;

και ακομη ξερεις παντα τι εχουν μεσα
Ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα, όχι τι ακριβώς έχουν μέσα.
Ξέρεις τι ποσοστό αντιμονίου έχουν τα σκάγια που αγοράζεις ;
Ξέρεις αν το επόμενο lot πυρίτιδας είναι το ίδιο με το προηγούμενο ;
Σου πήρε υγρασία η πυρίτιδα και θα το καταλάβεις ;
Όχι σε όλα, άρα πως ξέρεις τι ακριβώς έχει μέσα ;

Επίσης πως θα συμπεριφερθεί το σύνολο δεν το ξέρεις ... επιπλέον χρόνος.

Υπάρχουν πολύ καλά φυσίγγια στην αγορά και φθηνά και ακριβά, στα ακριβά δε μπορεί να μην έχεις ιδέα τι έχουν μέσα αλλά η απόδοσή τους είναι η ίδια δεκαετίες τώρα.
Υπάρχουν επίσης εμπορικά που οι ιδιογομωτές τα κοιτάνε με τα κιάλια.

Καλησπέρα στην παρέα,
Η ιδιογωμωση συμφαιρει στα 36 γρ και πανω και στα δραμια ! Οταν ενα φυσιγγι με δραμια εσενα σου κοστηζει 1,5 € και στο εμπορειο το παιρνεις 3-3,5€ εκει εχεις πραγματικα οφελος ! Για τις τσιχλες ποτε δεν ηταν πιο οικονομικα απο του εμπορειου !

Back