Υλικά για ιδιογόμωση

170Χ32 Μαυροπούλου 22 κάλυκας σεντιτ cx2000 πολύ σταδιακό 68’5-57
Σε δυο στάδια θα θέλει λογικά 24αρι και ρέλι άσμα στα 58
θελει λίγο μαγείρεμα, παντός γύρο στο 170 θα της το βρει όχι ποιο κάτο.
εγω με κάτι κρύα και υγρασίας δεν είχα πρόβλημα και έχω κράτηση αρκετή
Στο εικοσαρι ενώ της το είχα βρει μια χαρά με το κρύο με κρέμασε πανηγυρικα

καλησπερα επεσε στην κατοχη μου 1κιλο psb5 και θελω να τη γεμισω στα 14χιλ πεντασταδιακο για τα τρυγονια γνωριζει κανα φιλος κανα σεταπ
αφου ειναι σε 5σταδιακο δοκιμασε την σε 1,35χ28 με οτι βυσμα σου δωσει τα 14 χιλ, και ισχυρο καψουλι 688η maxam ,το 1,45 που δινει ο φιλος πιο πανω ειναι πολυ για το καλοκαιρι και 5σταδιακο

Πολυ ωραιους βγαζει η ατιμη

Το ωραιο ειναι υποκειμενικο Τολη μου!!! Τους πηρα....και πηρα και αρκετους πριν 2 χρονια (500 τεμ. )
με 688 καψουλι........και βλαστημησα την ωρα και την στιγμη που τους πηρα....
Ειναι για μια φορα γεμισμα....για αναγομωση....θα σου βγαλουν τα αντερα στο καλιμπραρισμα
και μετα την δευτερη φορα σχιζεται το πλαστικο στο αστερι....
Οτι χειροτερο επιασα στα χερια μου απο καλυκες......
Δεν ξερω εαν επεσα σε ''ελαττωματικη'' παρτιδα....αλλα ειδα και επαθα να τους ξεφορτωθω!!!!!

Αν θελετε καλυκες για αναγομωση, η λυση ειναι μονο φιοκι, και αυτο οχι παντα. Το σχισιμο που λεει ο Νικος συμβαινει συνηθως με τα πολυ κοφτερα μαχαιρακια που χρησιμοποιουμε οι περισσοτεροι, που στην ουσια τσακιζουν πολυ το πλαστικο.Ωστοσο την ποιοτητα προς τα κατω που εχουν οι φιεμ, δεν την εχει κανενας απο τους καλυκες που κυκλοφορουν στην αγορα. Υποψιαζομαι ομως οτι οι χυμα καλυκες που βρισκουμε δεν ειναι και πρωτης ποιοτητας οποτε ασφαλες συμπερασμα, ακομα και το δικο μου για τους FIEM, δεν μπορει να βγει.

Οι καλυτεροι καλυκες που εχω καταφερει να βρω ειναι καποιοι Ιταλικοι φτιαγμενοι οπως μου ειπε αυτος που μου τους εδωσε για την Winchester. Το καψουλι τους δεν ηταν ιδιο με καποιο απο τα γνωστα. Αφρεζαριστοι, ανετα γεμιστηκαν 3-4 φορες φυσικα για πειραματισμο, χωρις εμφανη προβληματα. Καποιο καλυκες Gordon διαλογης που ειχα παρει απο SIarm πριν αρκετα χρονια. Βλαστημησα την ωρα που δεν τους πηρα ολους, αν και ως διαλογης, ειχα και μια φυρα 5-6 καλυκες στην 100αδα. Επισης γεμιζονται 2-3 φορες, παλι λογω πειραματος, καθως max 2 φορες τους γεμιζω. Και τελος καποιους παλι αφρεζαριστους Fiocchi σε συσκευασια 2000 απο SIarm, δεν ξερω τι σοι παρτιδα ειναι, γιατι εχουν 1 αστερακι πισω, η πατουρα παντως ειναι η χαρακτηριστικη Fiocchi. Eπισης αφρεζαριστοι, δεν εχω δοκιμασει να τους γεμισω 3η φορα ομως.

Το καλυμπραρισμα Νικο εξαρταται απο τον τροπο και το εργαλειο. Με την παλια MEC αλλα και την SIzemaster που χω τωρα, καλυμπραριζα ανετα ακομα και Τ5 καλυκες χωρις ζορι. Ειδικα με την τωρινη, ειναι ακομα ευκολοτερο, και δουλευει και σε καλυκες με εσωτερικο ποτηρακι

Η αναγομωση ειναι ενα θολο τοπιο. Αυτο βολευει τους περισσοτερους ισως, και σιγουρα δεν εχει γινει για λογους ασφαλειας οπως ακουγεται δεξια και αριστερα. Ουτε για λογους προστασιας (αν και ειναι σωστο κατα τη γνωμη μου) των βιοτεχνων που ο καλυκας φερει τη φιρμα τους. Τελος παντων, παλι μεγαλη κουβεντα, που δεν βγαζει και πουθενα.

Ηλια ευχομαι να τα χαρεις τα υλικα και να τα ευχαριστηθεις και στο γεμισμα και στο κυνηγι

Η αναγομωση απαγορευεται αν δεν κανο λαθος παιδες
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011
Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου "Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008 "για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων" και άλλες διατάξεις"
http://voulinet-kinovouleutikoreportaz.blogspot.com/2011/03/blog-post_568.html

"...............................................
Όσον αφορά στο θέμα της γόμωσης και αναγόμωσης φυσιγγίων. Πρώτα απ' όλα η αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων για ιδία χρήση επιτρέπεται. Δεν μπορεί να επιτραπεί όμως για εμπορικούς λόγους. Στόχος εδώ είναι η θέσπιση ενιαίων διαδικασιών στα κράτη μέλη σχετικά με τον πληρέστερο έλεγχο, όχι μόνο των όπλων, αλλά και των πυρομαχικών τους.
..................................................................................."

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η παραπάνω φράση-διευκρίνιση δεν υπάρχει ρητά και κατηγορηματικά, τόσο στον Ν.2168/1993, όσο και στις μετέπειτα τροποποιήσεις του. :(:mad:
Αλλά μόνο η αόριστη φράση: "Η αναγόμωση φυσιγγίων απαγορεύεται" ... (Ποιων φυσιγγίων ;;; Και από ποιούς ;;; ... φυσίγγια δεν είναι μόνο αυτά των λειόκαννων, φυσίγγι είναι και το .38 Special και το .45 ACP και το .44 Magnum και το .30-06 και το .308Win - και πολλά άλλα ... και σε πολλές χώρες επιτρέπεται η αναγόμωσή τους, από ιδιώτες σκοπευτές & κυνηγούς, για ιδίαν χρήσιν) !!!
Αποτέλεσμα αυτής της αοριστίας είναι ότι ο κάθε "σερίφης" και το κάθε "όργανο" (ελέγχου) να το ερμηνεύει όπως του καπνίσει !!! :mad: Έλεος !!!

Last edited:
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011
Ομιλία Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου "Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008 "για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων" και άλλες διατάξεις"
http://voulinet-kinovouleutikoreportaz.blogspot.com/2011/03/blog-post_568.html

"...............................................
Όσον αφορά στο θέμα της γόμωσης και αναγόμωσης φυσιγγίων. Πρώτα απ' όλα η αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων για ιδία χρήση επιτρέπεται. Δεν μπορεί να επιτραπεί όμως για εμπορικούς λόγους. Στόχος εδώ είναι η θέσπιση ενιαίων διαδικασιών στα κράτη μέλη σχετικά με τον πληρέστερο έλεγχο, όχι μόνο των όπλων, αλλά και των πυρομαχικών τους.
..................................................................................."

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η παραπάνω φράση δεν υπάρχει ρητά και κατηγορηματικά, τόσο στον Ν.2168/1993, όσο και στις μετέπειτα τροποποιήσεις του. :(:mad:
Αλλά μόνο η αόριστη φράση: "Η αναγόμωση φυσιγγίων απαγορεύεται" ... (Ποιων φυσιγγίων ;;; Και από ποιούς ;;; ... φυσίγγια δεν είναι μόνο αυτά των λειόκαννων, φυσίγγι είναι και το .38 Special και το .45 ACP και το .44 Magnum και το .30-06 και το .308Win - και πολλά άλλα ... και σε πολλές χώρες επιτρέπεται η αναγόμωσή τους, από ιδιώτες σκοπευτές & κυνηγούς, για ιδίαν χρήσιν) !!!
Αποτέλεσμα αυτής της αοριστίας είναι ότι ο κάθε "σερίφης" και το κάθε "όργανο" (ελέγχου) να το ερμηνεύει όπως του καπνίσει !!! :mad: Έλεος !!!
Αφου σου λεω, βολεψε κυριως οσους πουλανε καλυκες οποτε μια χαρα. Τα βαλαν ολα στο ιδιο τσουβαλι, σωστα και λαθος, μεταλλικα φυσιγγια και κυνηγετικα, εχοντας στο μυαλο κυριως την αποτροπη του να γεμιζουν οι σκοπευτες τα ραβδωτα, ωστε να μειωνουν το κοστος προπονησεων, κατι που γινεται κατα κορον στον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο.

Back