Κοντεεεέ....συγνώμη, Άλεξ ήθελα να πώ... ακόμα με το goose είσαι ? δεν το πούλησες ?Ο ψηλος κι ο κοντος σε νεες περιπετειες....
Ο ψηλος δουλευει απογευμα σημερα και μαλλον θα παει ο κοντος μονος του...
Καλή επιτυχία το απόγευμα !!!!
Κοντεεεέ....συγνώμη, Άλεξ ήθελα να πώ... ακόμα με το goose είσαι ? δεν το πούλησες ?Ο ψηλος κι ο κοντος σε νεες περιπετειες....
Ο ψηλος δουλευει απογευμα σημερα και μαλλον θα παει ο κοντος μονος του...
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο .Καταρχήν, τσοκάρισμα 6/10 σημαίνει, για την ακρίβεια, βελτιωμένο μισό, αλλά και με 5/10 (ακριβώς μισό τσοκ) είναι εφικτό...!
Όμως με χοντρά σκάγια (τα οποία διατηρούν ικανή κινητική ενέργεια σ' αυτήν την απόσταση) και σε μεγάλα θηράματα (λαγός, φάσσα, φασιανός, μεγάλα παπιά, χηνάρια)... Ναι λοιπόν, σκοτώνει, με πολύ σωστή προσκόπευση βέβαια, ώστε να σταλεί, όσο το δυνατόν, το (πάντα πιο φονικό) κέντρο της κατανομής στον στόχο...!
Ηλία αξίζει να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο, και θα καταλάβεις ότι το μισό τσοκ (3 άστρα) δίνει μία πιο ομαλή και επαρκή κατανομή στις μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και συγκρινόμενο με το φουλ τσοκ...!!!
http://oplognosia.com/?p=1895
Ευχαριστω φιλε, τι να κανω Κωστα...ακομα δεν μου παει η καρδια να βαλω αγγελια κανενα!Κοντεεεέ....συγνώμη, Άλεξ ήθελα να πώ... ακόμα με το goose είσαι ? δεν το πούλησες ?
Καλή επιτυχία το απόγευμα !!!!
Δυστυχώς Ηλία οι γνωστοί τουφεκιοφόροι .... τα ματάκια τους φταίνε όχι τα φυσίγγια .... τουλάχιστον πήρες τέσσερα πουλάκια να μη πάει χαμένη η μέρα!Προχθεσινή βόλτα στα μακρινά πάλι γιατί έχουμε ακόμα απαγορευτικο...
Φτάνω στο μέρος κατά τις 12, χωρίς να βλέπω κίνηση... Αράζω στο καρτέρι και έχω το νου σε 2 μακρινά ρεματα που ξέρω σαν καλές ταιστρες....
Μετα από κανένα τέταρτο βλέπω μια 5ρα να πάει γραμμή για το ρέμα... Σε 2 λεπτά άλλες 2 μόνες.... Λέω για εκεί είμαστε.. Μέχρι να φτάσω μπήκαν αλλά 3 μικρά κοπαδακια περίπου των 10...
Φτανω πάνω απ το ρέμα και βλέπω μέσα να γίνεται της τρελης, άλλες στα δέντρα, άλλες κάτω.. πάω στην κορυφή που περναγανε όλες και αράζω εκεί... Σε μια φάση ακούω μια 3ρα...κοντα στα 500 μέτρα... Υποψιάζομαι ότι είναι ένας λαγας γνωστός, βαράω τηλ κ επιβεβαιώνω... Προσπαθησε τουλάχιστον του λέω να ρίχνεις τα μόνα πουλιά η έστω όχι τα πολύ μεγάλα μπουλουκια για να μην χαλάσει το μέρος."Ένταξη" μου λέει....
Στην τελική έριξα 5 φυσίγγια και πήρα 4 πουλιά, και το παλικάρι έριξε όλη τη ζώνη και δεν πήρε καμία, ούτε τραυματισμενη...με κάθε 3ρα έριχνε και μπινελίκια επειδή του φτεγαν τα φυσίγγια, εγώ απ τη μία να έχω νεύρα που έριχνε 3ρες στα ψηλομενα κοπάδια π ερχόταν για το ρέμα, απ την άλλη με έπιανε και γέλιο γιατί του πέρναγαν οι μόνες στα 20 μέτρα και τις επερνε χαμπάρι στα 50, παρόλα αυτά την 3ρα την έριχνε παλι...
Εγώ έχασα πολλές ευκαιρίες να τουφεκισω επειδή πέρναγαν την ώρα που έβγαινα να μαζέψω τα πουλιά, και κάποιες άλλες πέρναγαν ανάμεσα απ τα δέντρα, οπότε προτημισα να ρίξω στα σίγουρα πουλιά.
Τελικά στο φεύγα πήγα τον χαιρέτησα κ από κοντά κ τον ρώτησα με τι έριχνε....
M1 super 90 με 3ρι(απ τις παλιές, αγορασμένη απ τον πατέρα του) και φυσίγγια B&P winter, και ήταν κάθετος ότι φτεγαν τα φυσίγγια, επειδή αυτός που του τα προτεινε τα ρίχνει σε πάπιες, και μάλλον στις φασσες δεν κάνουν...
Εγώ του είπα τη γνώμη μου βέβαια, ότι μάλλον φτεει το ότι τα μισά πουλιά ήταν στα 90 μέτρα ψηλά, και ότι στα λίγα που τουφεκισε σε νορμάλ απόσταση ήταν καθαρά θέμα αστοχιας, ξύνισε λίγο αλλά δεν πειράζει.
Αυτη είναι μια απ τις βασικές περιπτώσεις που μερικές φορές βρησκεις πουλιά, λες θα κυνηγισω ήρεμα με διαλεχτες τουφέκιες για να τα κυνηγισω παλι σε 2 μέρες, κ έρχετε ο σταλονε κ αδειάζει κουτιά σαν να κυνηγάει χήνες στον Καναδά...
Και να βαραγε και μερικές θα έλεγα τουλάχιστον δεν χάλασαν άδικα τα πουλιά, τώρα και τα ξέσκισε στο τουφεκιδι, και με άδεια χέρια έφυγε, και έμεινα κ εγώ με την όρεξη επειδη το συγκεκριμένο μέρος συνήθως αδειάζει εύκολα με το κυνήγι...
Οποτε αναμένουμε να φύγει η απαγόρευση, να πάμε στις γνώστες βοσκες που δεν πατάει ψυχή να κυνηγισουμε σαν άνθρωποι.
Xαίρομαι Νικόλα που το διάβασες...! Μπορείς να βρεις και πολλά άλλα τέτοια, "διδακτικά" άρθρα για τη βλητική του λειόκαννου (και όχι μόνο) στην ίδια ιστοσελίδα του Νικήτα Κυπρίδημου...!Πολύ ενδιαφέρον άρθρο .
Έχω διαβάσει πολλά άρθρα του Νικήτα και άλλων , κι ομολογώ ότι αυτο πρώτη φορά το είδα . Πολύ ενδιαφέρον όντως κι δεν είχα γνώση Τι γίνεται όταν περνάς τα όρια της κάθε σύσφιξης . Πάντως από μικρός το αγαπημένο μου τσοκ είναι το 3 κι σε ευχαριστώ που το ανέβασες . Να σε καλά .Xαίρομαι Νικόλα που το διάβασες...! Μπορείς να βρεις και πολλά άλλα τέτοια, "διδακτικά" άρθρα για τη βλητική του λειόκαννου (και όχι μόνο) στην ίδια ιστοσελίδα του Νικήτα Κυπρίδημου...!
Εάν διαβάζουμε και μελετάμε έγκυρους βλητικούς αρθρογράφους... μπορούμε να μάθουμε πολλά και χρήσιμα πραγματάκια γύρω απ' το αγαπημένο μας χόμπι, που θα θα μας βοηθήσουν και θα μας "ανοίξουν τα μάτια"...! Και καλύτερα, ας αγνοήσουμε την "μπουρδολογία" του "κυνηγετικού καφενείου" από αδαείς και ξεροκέφαλους...!
![]()
Xαίρομαι Νικόλα που το διάβασες...! Μπορείς να βρεις και πολλά άλλα τέτοια, "διδακτικά" άρθρα για τη βλητική του λειόκαννου (και όχι μόνο) στην ίδια ιστοσελίδα του Νικήτα Κυπρίδημου...!
Εάν διαβάζουμε και μελετάμε έγκυρους βλητικούς αρθρογράφους... μπορούμε να μάθουμε πολλά και χρήσιμα πραγματάκια γύρω απ' το αγαπημένο μας χόμπι, που θα θα μας βοηθήσουν και θα μας "ανοίξουν τα μάτια"...! Και καλύτερα, ας αγνοήσουμε την "μπουρδολογία" του "κυνηγετικού καφενείου" από αδαείς και ξεροκέφαλους...!
![]()
Νικολάε οφείλω να συμφωνήσω μαζί σου...εγώ πάντα δούλευα κλειστά τσοκ στην Φάσσα από δύο και πάνω αλλά θα το δοκιμάσω!Καταρχήν, τσοκάρισμα 6/10 σημαίνει, για την ακρίβεια, βελτιωμένο μισό, αλλά και με 5/10 (ακριβώς μισό τσοκ) είναι εφικτό...!
Όμως με χοντρά σκάγια (τα οποία διατηρούν ικανή κινητική ενέργεια σ' αυτήν την απόσταση) και σε μεγάλα θηράματα (λαγός, φάσσα, φασιανός, μεγάλα παπιά, χηνάρια)... Ναι λοιπόν, σκοτώνει, με πολύ σωστή προσκόπευση βέβαια, ώστε να σταλεί, όσο το δυνατόν, το (πάντα πιο φονικό) κέντρο της κατανομής στον στόχο...!
Ηλία αξίζει να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο, και θα καταλάβεις ότι το μισό τσοκ (3 άστρα) δίνει μία πιο ομαλή και επαρκή κατανομή στις μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και συγκρινόμενο με το φουλ τσοκ...!!!
http://oplognosia.com/?p=1895
Και συ να 'σαι καλά Νικόλα! Καλή Χρονιά και καλά κυνήγια...!σε ευχαριστώ που το ανέβασες . Να σε καλά .
Χαίρομαι που με κατανόησες Ηλία! Δοκίμασέ το το 3άρι στις φασσούλες και θα δεις ότι θα 'ναι μια χαρά...!Νικολάε οφείλω να συμφωνήσω μαζί σου...εγώ πάντα δούλευα κλειστά τσοκ στην Φάσσα από δύο και πάνω αλλά θα το δοκιμάσω!
Στο επόμενο μου φασσοκυνηγι θα σε ακούσω και θα το δοκιμάσω...με ποια φυσίγγια το χρησιμοποιείς Νικολάε...με τα περκοσο θα έχω σίγουρα και μακρινές καταβολές...αλλά εσύ με ποιο φυσίγγιο το προτιμάς?Χαίρομαι που με κατανόησες Ηλία! Δοκίμασέ το το 3άρι στις φασσούλες και θα δεις ότι θα 'ναι μια χαρά...!![]()
Ηλία με το F Carson's που της κυνηγησα φέτος το οποίο σε μένα βγάζει 2.5 άστρα και έριξα Gorilla 34gr και percorso Νο 6 μέχρι και τα 45 τις πήρε και τις σήκωσε. Το 3 * είναι πολύ ωραίο τσοκ σε όλα τα όπλα.... Με F δεν έχω κυνηγήσει ποτέ για να είμαι ειλικρινής.Στο επόμενο μου φασσοκυνηγι θα σε ακούσω και θα το δοκιμάσω...με ποια φυσίγγια το χρησιμοποιείς Νικολάε...με τα περκοσο θα έχω σίγουρα και μακρινές καταβολές...αλλά εσύ με ποιο φυσίγγιο το προτιμάς?
Το 3 * είναι πολύ ωραίο τσοκ σε όλα τα όπλα
Ηλία, όλα μου τα χρόνια έχω ρίξει αρκετές μάρκες 36γρ. σε Νο 6 και 5 στις φάσσες (λίγα ρίχνω, καθότι τις κυνηγώ μόνο στα μπασίματα/περάσματα του φθινοπώρου)...Στο επόμενο μου φασσοκυνηγι θα σε ακούσω και θα το δοκιμάσω...με ποια φυσίγγια το χρησιμοποιείς Νικολάε...με τα περκοσο θα έχω σίγουρα και μακρινές καταβολές...αλλά εσύ με ποιο φυσίγγιο το προτιμάς?
Καλα περναει ο Σανιδες εγκαρσια κομμενες,εμεις τι κανουμε.....Πολύ πράμα...
Εχω διαβασει κι εγω ολες τις αποψεις που λες και για μενα καλυτερα να μη βαλεις πορτοκαλι στις φασες, εχει τυχει πολλες φορες που ειμαι για λαγο και καθομαι ακινητος ετσι για πειραμα με πορτοκαλι γιλεκο να με δουν αμεσως και αλλαξουν πορεια.Θεωρείται ότι με ένα κόκκινο ή πορτοκαλί μπουφαν (επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ενα) στο κυνήγι της φάσας θα έχω θεμα;
Ρωτάω γιατί έχω ακουσει διάφορες αποψεις και αυτές διίστανται...Άλλος μου λέει ότι οι φάσες δεν αναγνωρίζουν τα χρώματα καθώς τα βλέπουν όλα γκρι,άλλο μου λέει ότι θα έχω θεμα διοτι το πορτοκαλί το βλεπουν από χιλιόμετρα και άλλος ότι οι φάσες σε αντιλαμβάνονται μόνο όταν σε δουν να κινείσαι.
Τελικά τι ισχυει;
Το μπουφάν αυτό στα περισσότερα θα με βολέψει αρκετά μόνο στην φάσα φοβάμαι μην έχω θέμα.
Υ.γ το ενδεχόμενο να το πάρω και να το φοράω στα άλλα κυνήγια και οταν πηγαινω για φάσες να βάζω ένα χακί το έχω σκεφτεί, απλά επειδη το συγκεκριμένο μπουφάν είναι πολύ καλύτερο από το χακί που έχω θα ήθελα να το φοράω και στην φασα.
Η αλήθεια είναι ότι κατά βάθος και εγώ αυτό πίστευα...Εχω διαβασει κι εγω ολες τις αποψεις που λες και για μενα καλυτερα να μη βαλεις πορτοκαλι στις φασες, εχει τυχει πολλες φορες που ειμαι για λαγο και καθομαι ακινητος ετσι για πειραμα με πορτοκαλι γιλεκο να με δουν αμεσως και αλλαξουν πορεια.