Μονο σκουρα Δημητρη; μαυρα εντελως τα βλεπω εγω...Παιδιά 1 φορά βλέπω τέτοιο χειμώνα από ότι φαίνεται θα έχουμε όλο τον χειμώνα καλοκαίρι οπότε τα βλέπω σκούρα τα πράγματα....
Μονο σκουρα Δημητρη; μαυρα εντελως τα βλεπω εγω...Παιδιά 1 φορά βλέπω τέτοιο χειμώνα από ότι φαίνεται θα έχουμε όλο τον χειμώνα καλοκαίρι οπότε τα βλέπω σκούρα τα πράγματα....
Δημήτρη ,πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου για τη φετινή χρονιά, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.Καλημέρα. Ξεφυλλιζοντας το κυνηγετικό ημερολόγιο μου διαπιστώνω οτι η φετινη χρονιά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σπάει τα ρεκόρ ανυπαρξιας της γαλάζιας. Πέρα απο , λίγα, καλά κυνήγια που κάναμε με τις ντοπιες μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, μετά τέρμα. Νέα πουλιά, και δεν πέρασαν(εκτός 2με 3ημερες) αλλά ούτε κόντρα ανέβηκαν όπως στην περιοχή μου συνηθίζουν. Το αποτέλεσμα, ένας τεράστιος βιότοπος με ότι χρειάζονται οι φάσσες παραμένει άδειος. Ελπίζω βέβαια πως γίνει κάτι τον Γενάρη, έχει συμβεί 2 φορές στο παρελθόν να πιάσουν χιλιάδες πουλιά στα μέσα του πρώτου μήνα του έτους. Η διαφορά με τότε ήταν όμως πως τα πουλιά κάναν τον Οκτώβρη, Νοέμβρη μια μεγάλη κατεβασιά.
Περιμένουμε!
Μπράβο Άλεξ !!!!.....χαράς στο κουράγιο σου φίλε μου, που αντέχεις και ξαναπάς παρ όλες τις φόλες !!!Χθες που πηγα να τσεκαρω εφαγα μεγαλη φολα, σημερα πηγα παλι σε ενα υψωμα να δω μπας και παιζει τιποτα και καταφερα μια παλι, περασαν καμια 10ρια πολυ χαμηλα απ το σημειο που ημουν αλλα ευτυχως περασαν 3 μετα πιο ψηλα και πηρα μια κυρια με τη δευτερη τουφεκια. Παλι με goose και Ρουμελιωτη 34 νο6
View attachment 7167
Καλημέρα. Ξεφυλλιζοντας το κυνηγετικό ημερολόγιο μου διαπιστώνω οτι η φετινη χρονιά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σπάει τα ρεκόρ ανυπαρξιας της γαλάζιας. Πέρα απο , λίγα, καλά κυνήγια που κάναμε με τις ντοπιες μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, μετά τέρμα. Νέα πουλιά, και δεν πέρασαν(εκτός 2με 3ημερες) αλλά ούτε κόντρα ανέβηκαν όπως στην περιοχή μου συνηθίζουν. Το αποτέλεσμα, ένας τεράστιος βιότοπος με ότι χρειάζονται οι φάσσες παραμένει άδειος. Ελπίζω βέβαια πως γίνει κάτι τον Γενάρη, έχει συμβεί 2 φορές στο παρελθόν να πιάσουν χιλιάδες πουλιά στα μέσα του πρώτου μήνα του έτους. Η διαφορά με τότε ήταν όμως πως τα πουλιά κάναν τον Οκτώβρη, Νοέμβρη μια μεγάλη κατεβασιά.
Περιμένουμε!
Δημήτρη ,πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου για τη φετινή χρονιά, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Έχω επισημάνει τα σημεία του κειμένου σου που με προβληματίζουν για τη φετινή χρονιά άλλα δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω, για ποιό λόγο τα πουλιά φέτος δεν κατέβηκαν από βόρεια όπως κάνουν κάθε χρόνο την περίοδο της μετανάστευσης.....
Πολλά μπορούμε να σκεφτούμε πχ. καιρός, τροφή κλπ. αλλά πάντα πολλά ή λίγα έμπαιναν....φέτος δυστυχώς σχεδόν τίποτα...
σημασια εχη φιλεμου αλεχ οχι ο αρηθμος θυραματος αλα η συναντηση που θα εχουμε με το κυνηγιμας με ενα 2 3 πουλια πρεπη να ειμαστε οκ οκ απο εκη και περα η θεα αρτεμις βαζη το χερακιτηςςςΧθες που πηγα να τσεκαρω εφαγα μεγαλη φολα, σημερα πηγα παλι σε ενα υψωμα να δω μπας και παιζει τιποτα και καταφερα μια παλι, περασαν καμια 10ρια πολυ χαμηλα απ το σημειο που ημουν αλλα ευτυχως περασαν 3 μετα πιο ψηλα και πηρα μια κυρια με τη δευτερη τουφεκια. Παλι με goose και Ρουμελιωτη 34 νο6
View attachment 7167
Ωραίος !Χθες που πηγα να τσεκαρω εφαγα μεγαλη φολα, σημερα πηγα παλι σε ενα υψωμα να δω μπας και παιζει τιποτα και καταφερα μια παλι, περασαν καμια 10ρια πολυ χαμηλα απ το σημειο που ημουν αλλα ευτυχως περασαν 3 μετα πιο ψηλα και πηρα μια κυρια με τη δευτερη τουφεκια. Παλι με goose και Ρουμελιωτη 34 νο6
View attachment 7167
Καλημέρα. Ξεφυλλιζοντας το κυνηγετικό ημερολόγιο μου διαπιστώνω οτι η φετινη χρονιά, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σπάει τα ρεκόρ ανυπαρξιας της γαλάζιας. Πέρα απο , λίγα, καλά κυνήγια που κάναμε με τις ντοπιες μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, μετά τέρμα. Νέα πουλιά, και δεν πέρασαν(εκτός 2με 3ημερες) αλλά ούτε κόντρα ανέβηκαν όπως στην περιοχή μου συνηθίζουν. Το αποτέλεσμα, ένας τεράστιος βιότοπος με ότι χρειάζονται οι φάσσες παραμένει άδειος. Ελπίζω βέβαια πως γίνει κάτι τον Γενάρη, έχει συμβεί 2 φορές στο παρελθόν να πιάσουν χιλιάδες πουλιά στα μέσα του πρώτου μήνα του έτους. Η διαφορά με τότε ήταν όμως πως τα πουλιά κάναν τον Οκτώβρη, Νοέμβρη μια μεγάλη κατεβασιά.
Περιμένουμε!
Να προσθεσω επισης πως οταν αναφερομαστε στο παρελθον και εννοουμε π.χ 30 χρονια , το διαστημα αυτο μπορει να φανταζει μακρυνο με την αντιληψη που εχουμε γα το χρονο ως ανθρωποι, αλλα για τη φυση ειναι μια σταγονα στον ωκεανο.Επειδή δεν κρίνω απο ενα μόνο μέρος ,απο πληροφορίες οι οποίες μάλιστα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διασταυρώνονταν και με άλλες περιοχές. μπήκαν κάμποσα πουλιά. Όχι όσα έμπαιναν παλιότερα ,αλλά μπήκαν αυτα τα "ρέστα" που μπήκαν.Το που πήγαν ας το αφήσουμε .Εγω μένω σ αυτο που αναφέρει ο Δημητρης και το οποίο συνέβαινε πάντα από τα τέλη Νοέμβρη .Οτι δηλαδή ".....αλλά ούτε κόντρα ανέβηκαν όπως στην περιοχή μου συνηθίζουν. " Αυτό ειναι εκείνο που έμενα με κάνει να απορώ περισσότερο.
Από τροφή Κώστα στα περισσότερα μέρη πάντως υπάρχει πάρα πολύ.Τουλάχιστον απο βελανίδι,το οποίο όμως δεν είναι και το δέλεαρ με τέτοιο ζεστό καιρό.
Όλα τα αποδίδω στον γαμόκαιρο που έκανε φέτος και τον οποίο δεν πρέπει να βλέπουμε μεμονωμένα ,σαν μια κακή χρονιά. Είναι αποτέλεσμα όλου αυτού που ζούμε δω και κάμποσα χρόνια με την κλιματική αλλαγή που έχει επέλθει.
Το 1990 και για κάποια χρόνια ακόμη ,τέλη Οκτώβρη η Πάρνηθα ήταν χιονισμένη και τα καλοριφέρ δούλευαν ασταμάτητα. Τετοιες μερες τα χιόνια και η παγωνιές ήταν ρουτίνα σε όλη τη χώρα .Πόσο μάλλον βορειότερα και αυτό ειχε τη σημασία του.
Μεχρι τα τελη της 10ετίας του 90 τα βουνά είχαν σταθερά κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες χιονιού. Πράγμα που τάρα πια δεν το βλέπεις. Αυτο που βλέπουμε σήμερα ειναι να εχει μπει Νοέμβρης και στην κεντρική Ευρώπη οι θερμοκρασίες να είναι καλοκαιρινές. Τι πουλιά να κατεβούν και πόσα. Οταν βλέπουμε εδω και χρόνια ,τι καιρό κάνει μεχρι τα Βαλκάνια που παραμένουν ξέχιονα μέχρι τον Ιανουάριο. Περα από ενα μέρος που μετακινείται απο ένστικτο τα υπόλοιπα ,μετακινούνται μερικώς αφού δεν τα ζορίζει πια ο χιονιάς και ο πάγος που κάποτε είχαν διάρκεια μηνών. Πέρα απο την αλλαγή των διαδρόμων που βλέπουμε όλοι τα τελευταία χρόνια .
Και έτσι λοιπόν ,φτάσαμε να περιμένουμε ολοι περιμένουμε τι θα γίνει τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
Εχουμε μπει σε πτωτικό κανάλι και δεν το έχουμε καταλάβει ή δεν θέλουμε να το πιστέψουμε γιατί ζήσαμε και θυμόμαστε τα παλιότερα και μην ξεγελιόμαστε με κάποιες δήθεν καλές ενδιάμεσες χρονιές.
Δηλαδή μπορώ να το χρησιμοποιώ κι εγώ που είμαι Αρης ε;Ειμαι ΑΕΚ γι αυτο....![]()
Εσυ ναι ανετα, εγω παλια ημουν ΑΕΚ, παρα πολυ παλια, πλεον ουτε καν ασχολουμε...Δηλαδή μπορώ να το χρησιμοποιώ κι εγώ που είμαι Αρης ε;![]()
Θα ασχοληθείς τώρα που θα φτιάξουμε το ομορφότερο γήπεδο στην Ευρώπη νεα Φιλαδέλφεια Αγία Σοφία μόνο αεκΕσυ ναι ανετα, εγω παλια ημουν ΑΕΚ, παρα πολυ παλια, πλεον ουτε καν ασχολουμε...
Από συζήτηση που είχα πριν λίγο καιρό με Θηροφυλακα μου είπε πως φέτος μπήκαν αρκετά πουλιά για περιοχή κεντρικής Μακεδονίας μιλούσε που είναι η περιοχή που ελέγχει.
Και χαρακτηρίστηκα είπε "που πήγαν όλα αυτά τα πουλιά που ειδαμε".
Εκτίμηση μου είναι πως πρέπει να είναι λίγο πιο βόρεια από εμάς προς Σκόπια και πέριξ.
Με μια απότομη αλλαγή του καιρού θα μας εμφανιστούν.
Μακαρι Γιαννη γιατι προς το παρον σπαμε τα αμαξια και αιμοδοτουμε τα βενζιναδικα!γυρισαν πισω. θα ξαναρθουν.
γυρισαν πισω. θα ξαναρθουν.
Ρε παλικάρια και στα δικασας τα μέρη δεν εχει πουλιά ; Ο Νέστος μεσα τι λέει ;Μακαρι Γιαννη γιατι προς το παρον σπαμε τα αμαξια και αιμοδοτουμε τα βενζιναδικα!
Τουλαχιστον να εχουμε αποτελεσμα!