Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παλικάρια και στα δικασας τα μέρη δεν εχει πουλιά ; Ο Νέστος μεσα τι λέει ;
Τέτοια κάνουν και ανάγκασαν ακόμη και τον Γιάννη να παρατήσει τις καριόλες και να ασχολείται μόνο με ..."κυρίες". Γι αυτο κι εγω δεν ξαναπέρασα απο το μαγαζί για να του αφήσω φτερά στη τζαμαρία .sarcastic.
Μεσα στο ποταμι τα βαλαν χερι τα πουλια στο απαγορευμενο στην κουρνια και φυγανε.
Στο βουνο εχει πουλια,αλλα εχει και τροφη παντου!
Βεβαια,ειμαι σχεδον βεβαιος οτι φταιει ο μαλακος καιρος,αν σφιξουν τα κρυα κατι θα κινηθει!

Μεσα στο ποταμι τα βαλαν χερι τα πουλια στο απαγορευμενο στην κουρνια και φυγανε.
Στο βουνο εχει πουλια,αλλα εχει και τροφη παντου!
Βεβαια,ειμαι σχεδον βεβαιος οτι φταιει ο μαλακος καιρος,αν σφιξουν τα κρυα κατι θα κινηθει!
Αν βαλανε χέρι και μεσα στο απαγορευμένου του Νέστου ,τότε ειμαστε αξιοι της μοίρας μας.
Τόσο θράσος ή μεγαλες πλάτες ;
Όπως και ναχει το αποτέλεσμα μετράει.

Αν βαλανε χέρι και μεσα στο απαγορευμένου του Νέστου ,τότε ειμαστε αξιοι της μοίρας μας.
Τόσο θράσος ή μεγαλες πλάτες ;
Όπως και ναχει το αποτέλεσμα μετράει.
Χάχα άμα ήξερες τζιμ τι παρανομία πέφτει στον Νέστο... Άστα

Ολοήμερο καρτέρι/περπατητό σήμερα μέσα σε ενα ρέμα με βελανιδιές και πλατάνια, σε μέρος που λιγο-πολύ παντα κραταγε απο καμια φάσσα...
Αποτέλεσμα, ούτε τουφεκιά!!! Μια φάσσα σηκώθηκε απο ενα πλατάνι κ αυτή "καταλάθος" όταν φώναξα το σκύλο να ερθει κοντά...
Καλοκαιρινός ο καιρος, με λάσπη αρκετή απ τις βροχές των προηγούμενων ημερών, το μόνο που πέταγε ηταν οι τσαρτσάρες που την τελευταία εβδομάδα ειναι πάρα πολλες και κλασικά οταν δεν θες να τις τουφεκίσεις έρχονται και κάθονται πάνω σου...

Ολοήμερο καρτέρι/περπατητό σήμερα μέσα σε ενα ρέμα με βελανιδιές και πλατάνια, σε μέρος που λιγο-πολύ παντα κραταγε απο καμια φάσσα...
Αποτέλεσμα, ούτε τουφεκιά!!! Μια φάσσα σηκώθηκε απο ενα πλατάνι κ αυτή "καταλάθος" όταν φώναξα το σκύλο να ερθει κοντά...
Καλοκαιρινός ο καιρος, με λάσπη αρκετή απ τις βροχές των προηγούμενων ημερών, το μόνο που πέταγε ηταν οι τσαρτσάρες που την τελευταία εβδομάδα ειναι πάρα πολλες και κλασικά οταν δεν θες να τις τουφεκίσεις έρχονται και κάθονται πάνω σου...

Τετοια βλέπουμε και προσπαθούμε να παρηγορηθούμε και μεις εδώ κάτω.
Αν και απο την άλλη Τρίτη δεν θα βρίσκομαι κάτω αλλά πάνω :)

Η περσινη και η φετινη σεζον , απο τις χειροτερες στα οσα χρονια κυνηγαω φασσα....και ειναι πολλα τα
χρονια....... Εχθες πηρα δυο πουλια.....και σημερα ενα χαμενο.....ε και.....παρα λιγο να ξεχασω τι χρωμα εχουν....
πανω απο 20 ημερες ειχα να δω πουλι........οντως και μη χειροτερα......

Αν η περσινή χρονιά συγκαταλέγεται στις χειρότερες (που προσωπικά θα την χαρακτήριζα μέτρια) ...η φετινή έχει πιάσει πάτο σε βαθμολογία, να μην πω κάτω από το μηδέν.....Εντάξει , ο καιρός δεν ευνόησε και ακόμα δεν λέει να χειμωνιάσει , αλλά πως έχουμε ικανοποιητικούς αριθμούς από άλλα είδη πουλιών (όπως αναφέρεται και σε προηγούμενα post) ? Τσαρτσάρες , τσίχλες , μπεκάτσες κλπ κατέβηκαν από βόρεια, χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα από τις καιρικές συνθήκες. Δηλ. μόνο οι φάσσες δεν κατέβηκαν ή γύρισαν πίσω και περιμένουν να χιονίσει για να κατέβουν από τα βόρεια σύνορα ?
Λογική εξήγηση και απάντηση στα παραπάνω δεν μπορώ να εκφράσω ή να σκεφτώ......

Η φασσες κατασταλαζουν στα βουνα τις βουλγαριας οπου και δεν τις ενωχλουν αφου δεν τις κυνιγουν αμα ριξει κανα καλο χιονι εκει ειμαστε ετοιμοι θα πεσουν στα καλαμποκια ηλιοσπορα παντως οσες βαραω εχουν βελανι και ελαχιστες φυτρο σταριου

Η φασσες κατασταλαζουν στα βουνα τις βουλγαριας οπου και δεν τις ενωχλουν αφου δεν τις κυνιγουν αμα ριξει κανα καλο χιονι εκει ειμαστε ετοιμοι θα πεσουν στα καλαμποκια ηλιοσπορα παντως οσες βαραω εχουν βελανι και ελαχιστες φυτρο σταριου
Τόλη, τι να πω φίλε μου, ίσως είναι στη Βουλγαρία όπως λες.....αλλά σίγουρα στο παρελθόν (απ'ότι θυμάμαι) δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοια κατάσταση....

Τόλη, τι να πω φίλε μου, ίσως είναι στη Βουλγαρία όπως λες.....αλλά σίγουρα στο παρελθόν (απ'ότι θυμάμαι) δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοια κατάσταση....
Εγω φιλε μου 1-2 βαραω και μου φτανουν δε τις διωχνω ασχολουμε με τις τσιχλες για τουφεκιες μακρυα απο τις φασσες αλλα παρατηρησα φετος αλλαζουν πολυ ευκολα Διαδρομες βοσκες και κουρνια και βοσκουν στα αβατα μεροι

Η περσινη και η φετινη σεζον , απο τις χειροτερες στα οσα χρονια κυνηγαω φασσα....και ειναι πολλα τα
χρονια....... Εχθες πηρα δυο πουλια.....και σημερα ενα χαμενο.....ε και.....παρα λιγο να ξεχασω τι χρωμα εχουν....
πανω απο 20 ημερες ειχα να δω πουλι........οντως και μη χειροτερα......

Πέρσυ για τα μέρη που κυνηγάω εγω ήταν απο τις καλύτερες χρονιές.. Φέτος μάπα το καρπούζι.

Σήμερα 5 κοπαδακια των 30 πουλιών και μετα από 3 έως 5 πουλιά πήρα 4ρα πουλιά αλλά μπορούσα και παραπάνω αλλά εκατσα λάθος αλλά αύριο θα γίνει χαμός γτ είδα ακριβώς που περνανε
Αντε να δούμε γιατί θα ξεχάσουμε και πως είναι στο τέλος.Μακάρι να τις πετύχεις.
Θα περιμένουμε νέα.

Status
Not open for further replies.
Back