Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αχ κυνηγάω Φωκίδα πολλααα χρόνια μια και κατάγομαι από εκεί. Περασμένα μεγαλεία. Έχω φάει κάτι πίτες στα μπασίματα τα τελευταία χρόνια που έχω ξενερώσει. Πλέον θέμα τύχης να σου πέσουν καλά. Όσον αφορά το χειμώνα σπάνια θα τις πετύχεις.
Δεν ξέρω για πίτες αλλά τα καλυτερα κυνήγια μου μετά την Αράχωβα τα έχω κάνει στις Μηλιές Φωκίδας εποχές που θύμιζε Ομόνοια και Μοναστηράκι το υψίπεδο του χωριού, μάλιστα δύο φορές έχω ξεμείνει από φυσίγγια, οπότε θα έλεγα ότι είναι ιεροσυλία το να πάω κάποιες φορές τώρα και να μην βρω τίποτα και να λέω καμένο το μέρος.Και κάτι ακόμη η φάσσα θέλει ψάξιμο καλό και το κυριότερο να έχεις άκρες για ειδοποίηση πρώτον και δεύτερον να πας άμεσα γιατί μια μέρα καθυστέρηση μπορεί να είναι αρκετή για να μην βρεις πούπουλο

Δεν ξέρω για πίτες αλλά τα καλυτερα κυνήγια μου μετά την Αράχωβα τα έχω κάνει στις Μηλιές Φωκίδας εποχές που θύμιζε Ομόνοια και Μοναστηράκι το υψίπεδο του χωριού, μάλιστα δύο φορές έχω ξεμείνει από φυσίγγια, οπότε θα έλεγα ότι είναι ιεροσυλία το να πάω κάποιες φορές τώρα και να μην βρω τίποτα και να λέω καμένο το μέρος.Και κάτι ακόμη η φάσσα θέλει ψάξιμο καλό και το κυριότερο να έχεις άκρες για ειδοποίηση πρώτον και δεύτερον να πας άμεσα γιατί μια μέρα καθυστέρηση μπορεί να είναι αρκετή για να μην βρεις πούπουλο
Αράχωβα Ναυπακτίας Ηλία;

Τις εποχές αυτές τις έχω ζήσει μιλάω για τα τελευταία χρόνια έχεις ανεβεί τώρα τελευταία; Όσο αφορά για ψάξιμο και άκρες είπα ότι έχω καταγωγή από εκει

Τις εποχές αυτές τις έχω ζήσει μιλάω για τα τελευταία χρόνια έχεις ανεβεί τώρα τελευταία; Όσο αφορά για ψάξιμο και άκρες είπα ότι έχω καταγωγή από εκει
Δυστυχώς έχω να πάω κοντά μια δεκαετία και αυτό γιατί έχω χάσει την ενημέρωση για το μέρος,οι αναμνήσεις όμως δεν χάνονται και αν ξαναπάω κάποια στιγμή και να μην υπάρχει τίποτα δεν θα μου κακοφανει αυτό είναι σίγουρο.

Αράχωβα Ναυπακτίας Ηλία;
Αράχοβα Αρκαδίας Aγιος Πέτρος αξέχαστες στιγμές πιτσιρικάδες θυμάμαι βάζαμε τα προσκεφαλα των καθισμάτων για σκούφο με μείον και κατεβαίναμε με τους γηραιοτερους στις Καρυές για βραστό 8 το πρωί χαρούμενοι είτε είχαμε βαρέσει είτε όχι.Τα μέρη που ανδριονεσαι κυνηγετικά δεν τα ξεχνάς ποτέ.

Αράχοβα Αρκαδίας Aγιος Πέτρος αξέχαστες στιγμές πιτσιρικάδες θυμάμαι βάζαμε τα προσκεφαλα των καθισμάτων για σκούφο με μείον και κατεβαίναμε με τους γηραιοτερους στις Καρυές για βραστό 8 το πρωί χαρούμενοι είτε είχαμε βαρέσει είτε όχι.Τα μέρη που ανδριονεσαι κυνηγετικά δεν τα ξεχνάς ποτέ.
Στα Μαρμαρα, στον Αγιο Θοδωρα, στο Ζυγό, στον Αγιο Κωνσταστίνο...

Στα Μαρμαρα, στον Αγιο Θοδωρα, στο Ζυγό, στον Αγιο Κωνσταστίνο...
Μια φορά θυμάμαι είχαμε μπει από Κερασιτσα είχαμε γυρίσει όλα αυτά τα μέρη και δεν υπήρχε τίποτα είχε δυνατό αερα, φεύγοντας από βουρβουρα σε ένα απαγγειο κάναμε ένα από τα καλύτερα κυνήγια φασσας

Μια φορά θυμάμαι είχαμε μπει από Κερασιτσα είχαμε γυρίσει όλα αυτά τα μέρη και δεν υπήρχε τίποτα είχε δυνατό αερα, φεύγοντας από βουρβουρα σε ένα απαγγειο κάναμε ένα από τα καλύτερα κυνήγια φασσας
[/Quot καλησπέρα είσαι από αυτά τα μέρη αν επιτρέπεται?

Είμαι από την Μάνη αλλά η Αραχοβα ήταν το κοντινότερο μέρος για Φάσσα συν ότι πολλά φιλαράκια είχαν καταγωγή από κοντινά χωριά και ειμασταν από τους πρώτους όταν γινόταν τζερτζελες
Εγώ ειμαι από τα παραθαλάσσια αλλά δεν έχω καταφέρει να πάω ποτέ για φάσσες....
Όλο το λέω αλλά μας έφαγαν τα τσιμέντα της πρωτεύουσας.....

Εγώ ειμαι από τα παραθαλάσσια αλλά δεν έχω καταφέρει να πάω ποτέ για φάσσες....
Όλο το λέω αλλά μας έφαγαν τα τσιμέντα της πρωτεύουσας.....
Μια από τα ίδια οι υποχρεώσεις πολλές τα ΣΚ λίγα όσοι μένουμε Αθήνα ζούμε περισσότερο με αναμνήσεις οι τυχεροί είναι όσοι ζουν στην επαρχία.Τα τελευταία χρόνια όταν μπορώ να ξεκλεψω χρόνο δεν βρίσκω θηράματα ,και όταν έχει δεν μπορώ να πάω.

Και μια υποσημείωση για την Αράχοβα Αρκαδίας ένα από τα καλύτερα μέρη για μπεκάτσα η ευρύτερη περιοχή της
Η Αράχωβα είναι Λακωνία... από τον Ζυγό και προς το Αραχωβίτικο δρυοδάσος είναι Λακωνία, από τον Ζυγό και όσο κατηφορίζει προς Άγιο Πέτρο και έχει τις λάκες και το πευκοδάσος Αρκαδία...

Θα ήθελα να πάω για φάσσες στον παρνωνα και στη. Ήπειρο και τρυγόνια στην Μάνη...
Ελπίζω κάποια στιγμή να τα κάνω...
Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου Άγγελε μίας και έχεις και γενέθλια σήμερα και πήγαινε με την πρώτη ευκαιρία
Πολύχρονος να τα εκατοστίσεις

Θα ήθελα να πάω για φάσσες στον παρνωνα και στη. Ήπειρο και τρυγόνια στην Μάνη...
Ελπίζω κάποια στιγμή να τα κάνω...
Η Αράχωβα είναι Λακωνία... από τον Ζυγό και προς το Αραχωβίτικο δρυοδάσος είναι Λακωνία, από τον Ζυγό και όσο κατηφορίζει προς Άγιο Πέτρο και έχει τις λάκες και το πευκοδάσος Αρκαδία...
Από εκεί είσαι συνάδελφε? Εκεί οριοθετούνται τα σύνορα του νόμου και για αυτό εμείς πιτσιρικάδες δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε με τοπική έπρεπε να βγάζουμε περιφερειακή

Από εκεί είσαι συνάδελφε? Εκεί οριοθετούνται τα σύνορα του νόμου και για αυτό εμείς πιτσιρικάδες δεν μπορούσαμε να κυνηγήσουμε με τοπική έπρεπε να βγάζουμε περιφερειακή
Ο φίλος τσακαλος είναι ακριβώς από εκεί Άγιο Πέτρο
Εγώ έχω καταγωγή από Άγιο Πέτρο και έχω μεγαλώσει Αστρος και μένω Αθήνα...

Status
Not open for further replies.
Back