Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν έχω πάει ποτέ. Άκουγα τις τουφεκιές όμως και λέγαμε ντουφεκαει ο Αβορος. Εμείς αραχτοί και εκεί πόλεμος. Αλλά και πάρα πολύ κόσμος και πολύ τσακωμοί από ότι άκουγα και γι'αυτό δεν πήγα ποτέ.
Στον Άβορο φίλε κάποτε συννέφιαζε ο ουρανός από δαύτες! Τώρα περνούν αλλά λίγα, όχι όπως παλιά, και από κόσμο? τροχόσπιτα, σκηνές, τσαντίρια με νά’υ’λον, ότι μπορείς να φανταστείς. Εγώ χρόνια να πάω, πάω σε άλλα μέρη, παρ’ όλο που έχω σχέση με το Τείχιο από το 1970, που πολλοί από εσάς θα ήσασταν ακόμη αγέννητοι! Περνούσαν φάσες και έκρυβαν όλο το βουνό! Άααρε χρόνια περασμένα!.

Στον Άβορο φίλε κάποτε συννέφιαζε ο ουρανός από δαύτες! Τώρα περνούν αλλά λίγα, όχι όπως παλιά, και από κόσμο? τροχόσπιτα, σκηνές, τσαντίρια με νά’υ’λον, ότι μπορείς να φανταστείς. Εγώ χρόνια να πάω, πάω σε άλλα μέρη, παρ’ όλο που έχω σχέση με το Τείχιο από το 1970, που πολλοί από εσάς θα ήσασταν ακόμη αγέννητοι! Περνούσαν φάσες και έκρυβαν όλο το βουνό! Άααρε χρόνια περασμένα!.
Αυτό ξαναπεστω ...χρόνια περασμένα,
Δυστυχώς .... αλλά τα έχω ζήσει και εγώ κυνηγετικά, δεν είμαι και πολύ μικρός.

Είναι πριν τρία τέσσερα χρόνια Γιάννη τραβηγμένη Ιανουάριο
Περίμενα να μου πεις Οκτώβρη πριν αρκετά χρόνια. ..Και τότε πραγματικά θα πηδαγα από το παράθυρο. Γιατί θυμάμαι κάτι Οκτωβριους Αγίου Δημητρίου με χιονισμένα τα Βαρδούσια.

Εγώ είμαι μικρότερος και από τους δύο δεν τα πρόλαβα με όπλο αλλά τα είδα σαν πιτσιρικάς κοντά στον πατέρα μου που πηγαίναμε για γουρούνια φτάναμε μέχρι τον Κόκκινο τότε

Εγώ είμαι μικρότερος και από τους δύο δεν τα πρόλαβα με όπλο αλλά τα είδα σαν πιτσιρικάς κοντά στον πατέρα μου που πηγαίναμε για γουρούνια φτάναμε μέχρι τον Κόκκινο τότε
Τι μικρότερος 82 χρονών το 37 γεννηθείς μικρός λέγεσαι. :D

Πανω απ τους Πενταγιους, ανεβαινοντας για Αρτοτινα, στο Διχωρι δεξια, κατεβαινοντας για το Παλαιο Χωριο, καποτε, απιστευτα καρτερια, καποτε, .....με νοσταλγια τα θυμαμαι...

Πανω απ τους Πενταγιους, ανεβαινοντας για Αρτοτινα, στο Διχωρι δεξια, κατεβαινοντας για το Παλαιο Χωριο, καποτε, απιστευτα καρτερια, καποτε, .....με νοσταλγια τα θυμαμαι...
Εκεί είναι ο παράδεισος επί της γης Ιακωβε και όχι μόνο για φασσες
Παλαιό Χωριό μήπως εννοείς το Ψηλό Χωριό η υπάρχει και δεν το θυμάμαι;

Εκεί είναι ο παράδεισος επί της γης Ιακωβε και όχι μόνο για φασσες
Παλαιό Χωριό μήπως εννοείς το Ψηλό Χωριό η υπάρχει και δεν το θυμάμαι;
Εμεις Γιωργο το λεμε ετσι, επισημα λεγεται Ψηλο. Οταν πηγα τον αειμνηστο Παπαδοδημα εκει για πρωτη φορα, στην οποια ετυχε και σε περασμα, ειχε τοσο εκστασιασθει με τα μερη αυτα, που ..... δεν θα πω παραπερα.. Οπως και στην Ελευθεριανη, την Ποκιστα και, και, και..... Αλλα χρονια, αλλες εποχες, δυστυχως...

Αχ κυνηγάω Φωκίδα πολλααα χρόνια μια και κατάγομαι από εκεί. Περασμένα μεγαλεία. Έχω φάει κάτι πίτες στα μπασίματα τα τελευταία χρόνια που έχω ξενερώσει. Πλέον θέμα τύχης να σου πέσουν καλά. Όσον αφορά το χειμώνα σπάνια θα τις πετύχεις.

Εμεις Γιωργο το λεμε ετσι, επισημα λεγεται Ψηλο. Οταν πηγα τον αειμνηστο Παπαδοδημα εκει για πρωτη φορα, στην οποια ετυχε και σε περασμα, ειχε τοσο εκστασιασθει με τα μερη αυτα, που ..... δεν θα πω παραπερα.. Οπως και στην Ελευθεριανη, την Ποκιστα και, και, και..... Αλλα χρονια, αλλες εποχες, δυστυχως...
Ευτυχώς που τα πρόλαβες Ιακωβε αλλά αν παραπονιόμαστε εμείς οι νεότεροι ότι προλάβαμε καλές εποχές φαντάζομαι πως φαίνεται σε εσάς αυτό το χάλι

Ευτυχώς που τα πρόλαβες Ιακωβε αλλά αν παραπονιόμαστε εμείς οι νεότεροι ότι προλάβαμε καλές εποχές φαντάζομαι πως φαίνεται σε εσάς αυτό το χάλι
Τα εζησα και τα χορτασα Γιωργο, δοξα τω Θεω και παρα πολυ εντονα, πολλες φορες και σε διαφορα κυνηγια.. Τωρα, αναμνησεις, γιατι αλλαξαν πολλα στη ζωη μας....

Status
Not open for further replies.
Back