Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πέρυσι στην Κακαβιά εμφανίστηκαν αρκετά πουλιά τα οποία κουρνιαζαν στο Ελληνικό έδαφος και όλη μέρα αλωνιζαν στα καλαμπόκια της Αλβανίας ανενόχλητες.
Σε δύο μέρες ίσως λέω και πολύ,μαζεύτηκε όλη η Άρτα,η Κέρκυρα και λοιποί συγγενείς. Σε δύο μέρες δεν πέταγε πια ούτε πεταλούδα. Παρέμεναν πια στο Αλβανικό που είχε και ησυχία. Εγώ βρέθηκε εκεί λίγες μέρες μετά ,για να μαζέψω πούπουλα και κάλυκες. .yel.
Γιαυτό ειμαι κατά της "πληροφορίας"... όποιος σπασει ποδια, αμαξια, κλπ αξίζει να παει να τις τουφεκισει..το να γραψω στο fb ή στο φορουμ οτι πηγα εκει βρηκα φασσες αλλα δεν μπορω να κυνηγήσω οπότε ας παει οποιος θελει, το μόνο που κάνω ειναι ζημια στο θήραμα, στον κυνηγότοπο και σε όποιον κυνηγό ετυχε ή θα τύχαινε να βρει τις φασσε μονος με την αξία του σε αυτο το μερος, και θα έκανα μάγκες καποιους στ@@@στές που θα λεγαν οτι μια φορα θα κυνηγήσουμε εκει, ας τα "κάψουμε"...

5 η ωρα το πρωι μονο για το κρύο θα ηταν :p
για το σύννεφο που λες δεν το ξερω, αλλα φωτιά βαζω σχεδόν παντα στο καρτέρι, και κανα2 φορες που ξεχνιέμαι(κακώς) στο κινητό εχει τύχει να κάτσουν σε δέντρα πάνω μου σχεδόν αθόρυβα...έκανα να σηκωθώ να τεντωθώ και τότε φεύγαν απ τα κλαδια και δεν προλάβαινα να σηκώσω όπλο...
Αυριο θα παο με καπνογονα .hunter.

Γιαυτό ειμαι κατά της "πληροφορίας"... όποιος σπασει ποδια, αμαξια, κλπ αξίζει να παει να τις τουφεκισει..το να γραψω στο fb ή στο φορουμ οτι πηγα εκει βρηκα φασσες αλλα δεν μπορω να κυνηγήσω οπότε ας παει οποιος θελει, το μόνο που κάνω ειναι ζημια στο θήραμα, στον κυνηγότοπο και σε όποιον κυνηγό ετυχε ή θα τύχαινε να βρει τις φασσε μονος με την αξία του σε αυτο το μερος, και θα έκανα μάγκες καποιους στ@@@στές που θα λεγαν οτι μια φορα θα κυνηγήσουμε εκει, ας τα "κάψουμε"...
Το μεγάλο θέμα είναι ακριβώς το κάψιμο που λες Ηλία.. Δεν τους νοιάζει γιατί περαστικοί ειναι. Όπου τις βρουν τις καίνε και ειδικά σε κούρνια γίνετε σφαγή.

Θυμάμαι κοντά στην περιοχή για την οποία μιλάμε Γιάννη σε χρονια με πάρα πολύ φασσα ένα καρτέρι που ήταν 100 -150 μέτρα πάνω από τον δρόμο
Περνάγαμε για να πάμε για γουρούνια πέντε το πρωί με πάγο και έβλεπες πάνω από τον δρόμο φωτιά αναμμένη στο καρτέρι
Μιλάμε οι τύποι πρέπει να ήταν ψυχασθενείς δεν έφευγαν καθόλου κρυώνω μόνο που το θυμάμαι
Με την καλή έννοια το ψυχασθενείς
Ακριβώς υποπτεύομαι για πιο καρτέρι μιλάς. Είναι μια πλαγιά "σφαγείο" όπως λένε τα καλά καρτερία. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω πάει σε τρελογιατρο λες.....think.

Χωρίς να ξέρω, η φωτιά θα ήταν για το κρύο. Aλλά κάπου είχα δει οτι ο καπνός δημιουργεί ενα σύννεφο και τις τραβάει στο πέρασμά τους.
Ειδικά εάν είναι από προβατίνα.
Πλάκα πλάκα το έχω ακούσει και εγώ για τις φασες και για τις μπεκατσες δεν ξέρω εάν υσχιει .

Σχετικά κοντά με εκεί που λέγαμε Γιάννη
Αφού γυρναγες εκεί κάτι θα σου θυμίζει ;)
Γιώργο δεν μου λέει κάτι, δεν μπορώ να καταλάβω που είναι. Το καρτέρι που λέω εγώ έχει πάνω σε μια στροφή ένα πλατοματακι που χωράει δυο αμάξια, και ανεβαίνεις με τα πόδια ένα μονοπάτι για 100-200 μετρα
Το μονοπάτι είναι ίσιο και από την μια πλευρά είναι απότομη πλαγιά και στην άλλη ένα μικρό ταμπανι τα καρτερία είναι για τρία τέσσερα άτομα.

Στο βάθος πια μέρη είναι? Βαρνακοβα Λιμνιτσα η Ποτοδανια Παλαιοξαρη?
Εκεί που κάθομαι εγώ στο βάθος μακριά και δεξια μου είναι ο Αβορος.
Είναι απέναντι από εκεί που κάθεσαι εσύ όπως πάς για φράγμα αριστερά

Εσύ κάθεσαι όπως πάει για φράγμα δεξιά
Τειχιο Παλιοξαρι Ποτειδανια Στιλια και βγαίνεις Αβορο
Στο βάθος είναι δεξιά Γκιώνα αριστερά Βαρδούσια πιο κοντά Κροκυλειο

Σαν τα μέρη που τις κυνηγάω Γιώργο δεν είναι!!

Ακριβώς.

Ο ξεπατωμενος ο Αβορος συννεφιαζε ο τόπος κάποτε
Δεν έχω πάει ποτέ. Άκουγα τις τουφεκιές όμως και λέγαμε ντουφεκαει ο Αβορος. Εμείς αραχτοί και εκεί πόλεμος. Αλλά και πάρα πολύ κόσμος και πολύ τσακωμοί από ότι άκουγα και γι'αυτό δεν πήγα ποτέ.

Status
Not open for further replies.
Back