Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Kαλημέρα παίδες...υποτονικά ακόμα τα πραγματα εδω κάτω στα ορεινά της Ηλείας..Τη δευτέρα είδαμε 1 κοπαδακι καμια 25αρια και κανα 2-3 διπλοτριαδούλες ,πιασμένες μάλλον που επεζαν τριγύρω..Χθες δε πήγαμε καθόλου, σήμερα, απο κοπάδια τίποτα απολύτως, πήραμε τις πρωτες δύο τις σεζόν απο μια τετραδούλα που πέρασε πρωί πρωί..:)...Ειχα αφησει ενα πλαστικό σκαμπό στο καρτέρι μου τη πρωτη μέρα, σήμερα το βρήκα με σπασμένο το ενα πόδι :confused:

Ειχα αφησει ενα πλαστικό σκαμπό στο καρτέρι μου τη πρωτη μέρα, σήμερα το βρήκα με σπασμένο το ενα πόδι :confused:
...Κλασική κουτοπόνηρη δολιοφθορά Γιάννη! (Ο αθάνατος ο μακάκας ο Έλληνας...!)
Και μπράβο για τις φασσούλες!

...Κλασική κουτοπόνηρη δολιοφθορά Γιάννη! (Ο αθάνατος ο μακάκας ο Έλληνας...!)
Και μπράβο για τις φασσούλες!
Μπα ,δε το έκανε επίτηδες μάλλον, το ειχε πάρει στη διπλανή φυλάχτρα του καρτεριού, ίσως στραβόκατσε ή ηταν κανενας χοντρούλης και ..ξεχάστηκε :D

Έβρο σήμερα με πολύ αέρα, πολύ λίγα πουλιά. Ένα δεκάρι κοπαδακι εσκασε αναποδα σε ενα φιλαράκι και πήρε την πρώτη της χρονιάς. Κανα δύο ζευγάρια και μερικές μονές δεν έτυχε να μας περάσουν. Το μοναδικό μεγάλο κοπάδι, 100+, πέρασε πολύ ψηλά... Τσιχλοκότσυφα και κυργιαρίνες ελάχιστα κι αυτά, αν ασχολιόσουν θα έπαιρνες 6-7...
Σε λίγο απογευματινό για καμιά ντοπιάρα και οι ελπίδες μετατίθενται για αύριο.
IMG_20201021_075500.jpg

Μπράβο για την κάρπωση Άρη....με τη φυσίγγια τους ρίχνεις;;; τόσο αίμα...:oops:
Κώστα , θα πω την δικιά μου άποψη , αν και ο Άρης γνωρίζει καλύτερα και είναι πιο αρμόδιος να σου απαντήσει.
Επειδή μου έχει συμβεί πολλές φορές να βαρέσω φάσσα σε παρόμοια κατάσταση , δεν νομίζω ότι φταίει το φυσίγγι.
Συνήθως το πουλί παίρνει σκάγια , όχι σε καίρια σημεία (πχ σύνδεσμος φτερούγας με αρτηρία κοντά), με αποτέλεσμα να είναι ζωντανό χωρίς να μπορεί φύγει φυσικά. Ας απαντήσει και ο Άρης γιατί εγώ υποθέσεις κάνω...

Πότε είπαμε θα πας σα πάνω ;
Εγω αυριο βγαζω απο τις ντουλάπες τα μπαγκάζια και τις κούτες ;)
Εγώ πήγα από Σάββατο πρωί για τσίχλες και τις 2 πρώτες σκότωνα μόνο .....κουνούπια!!!
Δευτέρα λίγες τσίχλες και 1 φάσα και Τρίτη λίγες τσίχλες.
Δευτέρα και Τρίτη είπα πολλές φορές τις φάσες ...παληοκόπελες και γύρισα στην ...σκατούπολη.
Περισσότερα σε επόμενο, θέλω χρόνο για να το περιγράψω.

Επόμενη εξόρμηση μάλλον για αλήτες φασιανούς σε συνδυασμό με παραγάδια, καθετή και καλαμαριέρες!!!!

Ευχαριστω Κωστα!!αριστερη τραβερσα γυρω στα 40μ με 3αρι τσοκ και φυσιγγι NSI supper caccia.πηρε 2 σκαγια ενα κοιλια ενα φτερο.απο το φτερο εβγαλε πολυ αιμα.

Status
Not open for further replies.
Back