Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
κουλουρια αναβρας,και καλλιδρομου,ξεροψημενα ,μαλακα,παρε κοσμε.....ουτε φτερο ολη μερα,1 κοπαδακι φασοπεριστερα καμμια 30 πουλια περασαν καλλιδρομο στις 2 το μεσημερι,οι φασες αφαντες....τι στο διαολο ολοι φασες βαρανε ,εγω ουτε τις ειδα τα γαμοπουλα..
Όσες φορές πήγα παλιότερα, ούτε που την είδα, ένας μπάρμπας από εκείνα τα μέρη μου είχε πει... Όταν πιάσει χιόνι στην οξιά τότε πέφτουν πουλιά, φυσικά δεν μιλούσε για περάσματα.. Δύσκολο μέρος με πολλούς γουρουναδες, καμμια δένδροτσιχλα φάνηκε, η δεν ανέβηκες στα ψηλά?

Όσες φορές πήγα παλιότερα, ούτε που την είδα, ένας μπάρμπας από εκείνα τα μέρη μου είχε πει... Όταν πιάσει χιόνι στην οξιά τότε πέφτουν πουλιά, φυσικά δεν μιλούσε για περάσματα.. Δύσκολο μέρος με πολλούς γουρουναδες, καμμια δένδροτσιχλα φάνηκε, η δεν ανέβηκες στα ψηλά?
ελαχιστες,οπως και τσιχλες το ιδιο,οι γουρουναδες εχουν τραβηχτει αλλου,δεν σε ενοχλει κανεις,πουλια δεν εβαλε!

Και βουντού να μας ειχαν κάνει κάτι θα βλέπαμε:)..Ούτε που την είδαμε ούτε που την απαντήσαμε σήμερα,παρ'όλη την ωραία βραδιά που είχε. :)
Γιάννη , αν πήγατε ορεινή Ηλεία-Αρκαδία , είναι λίγο νωρίς.....από 25-26/10 συνήθως εμφανίζονται πιο δυναμικά.

Γιάννη , αν πήγατε ορεινή Ηλεία-Αρκαδία , είναι λίγο νωρίς.....από 25-26/10 συνήθως εμφανίζονται πιο δυναμικά.
Το μέρος ειναι αποκλειστικά για τώρα στα περάσματα.Ειναι ανάλογα τις χρονιές.Παλιότερα που είχα και περισσότερη όρεξη το φυλάγαμε απο τις 15 του μήνα.Σχεδόν πάντα απο τις 18 και μετά αρχίζουμε και ψιλοβλέπουμε πουλιά..και απο κει και πέρα εχει να κανει με πολλούς παράγοντες.Η αποψινή βραδιά για μένα ηταν αλάνθαστη,η δε ημερομηνία σημαδιακή αφου τουλάχιστον 3-4 φορές εχουμε κανει τα καλύτερα κυνήγια της σεζόν σαν σήμερα.Παντως ολα τα χρόνια απο τις 22 εως και τη πρωτη εβδομάδα του Νοέμβρη είμαστε με το δαχτυλο στη σκανδάλη :)

Σήμερα το πρωί τίποτα...
Χτες το απόγεμα όμως, αργά, κατά τις 18:00, έτσι όπως καθόμουνα για τσίχλες, ξάφνου ξεπρόβαλε ένα κοπαδάκι καμιά δεκαριά γαλάζιες, το οποίο μάλιστα με πλησίαζε νωχελικά και απονήρευτα με τάσεις "αυτοκτονικές"...
Εγώ εν τω μεταξύ, εντελώς απροκάλυπτος, όρθιος καταμεσής του αγροτικού δρόμου στο διάσελο της μεγάλης χούνης (εκεί περνάνε και τσίχλες όλη τη σεζόν, αλλά και φάσσες τέτοια εποχή)...
Ε λοιπόν, δεν πανικοβλήθηκα στην ξαφνική τους θέα και έμεινα ακίνητος αφήνοντάς τες να μπουν καλά...
Διαλέγω ένα βολικό πουλί και του μπουμπουνάω μία δεξιά τραβέρσα στα 20 μέτρα περίπου με 28άρι Νο 9 (λίγα λεπτά πριν είχα βγάλει ο βλάκας τα χοντρά και έβαλα τα ψιλά για καμιά τσίχλα)... Το πτηνό φαίνεται να αρπάζει σκάγια αλλά δεν πέφτει αμέσως...
Του μπουμπουνάω και τη δεύτερη πιο μακριά (τρίτη δεν έχω, κυνηγώ αποκλειστικά με αλληλεπίθετα), τρώει πάλι σκαγάκια, πάει, πάει, πάει, και "σβήνει" στον αέρα πέφτοντας κάθετα με ανοιχτές τις φτερούγες μέσα σε μια απότομη κατηφορική πλαγιά σαν "ζούγκλα"...!
Φυσικά δεν το ρίσκαρα να κατέβω εκεί κάτω και να σκοτωθώ για μια φάσσα, και έτσι πήγε χαμένο το πουλάκι, δυστυχώς...
Απ' την άλλη πλευρά του καρτεριού, είναι όλο το μέρος καθαρό (παίζεις και μπάλα άμα λάχει)... Χάθηκε να πήγαινε να πεθάνει εκεί η άτιμη...? Αχ...!!!

Το μέρος ειναι αποκλειστικά για τώρα στα περάσματα.Ειναι ανάλογα τις χρονιές.Παλιότερα που είχα και περισσότερη όρεξη το φυλάγαμε απο τις 15 του μήνα.Σχεδόν πάντα απο τις 18 και μετά αρχίζουμε και ψιλοβλέπουμε πουλιά..και απο κει και πέρα εχει να κανει με πολλούς παράγοντες.Η αποψινή βραδιά για μένα ηταν αλάνθαστη,η δε ημερομηνία σημαδιακή αφου τουλάχιστον 3-4 φορές εχουμε κανει τα καλύτερα κυνήγια της σεζόν σαν σήμερα.Παντως ολα τα χρόνια απο τις 22 εως και τη πρωτη εβδομάδα του Νοέμβρη είμαστε με το δαχτυλο στη σκανδάλη :)
Από τα μέρη σου είμαι και εγώ Γιάννη και θυμάμαι περίπου τις ημερομηνίες. Όντως από χθες είχε καθαρίσει ο καιρός και περίμενα και εγώ να βάλει πουλιά. Στις 18 μια χρονιά που ήμουν κάτω, έμπαιναν κοπάδια από νωρίς και στα παράλια και στα βουνά μετά , αλλά κάθε χρονιά δεν είναι ίδια ....

Λίγα τα πουλιά και σήμερα. Ο ένας φίλος ήταν τυχερός και του πέρασαν ένα κοπαδακι και μερικά σπασμένα και πήρε τρεις. Ο άλλος κατέβασε 1 με μια πολύ μακρινή ντουφεκιά. Σε εμενα ήρθε ένα πανεύκολο πουλί αλλά το κλαμπάνισα, όλα στο πρόγραμμα είναι.
Από τσιχλοκότσυφα ελάχιστα, περισσότερες οι κυργιαρίνες.
Ο καιρός τέλειος, βοριαδάκι και ξαστεριά, ελπίζουμε πάλι για αύριο...IMG_20201022_121218.jpg

Η βόλτα έγινε σημερα στα ορεινά της Βοιωτίας και τον ήπιαμε .
.my man. Τον καφέ μας .

Μητσάρα , δεν σε πρόλαβα το πρωί στη γέφυρα ... ;) ελπίζω να προλάβατε ...

ΥΓ Τι λακωνικός σχολιασμός είναι αυτός ρε φίλε για φασοκυνήγι ??
Κανόνισε τώρα που θα πας επάνω... περιμένουμε αναλυτικές περιγραφές , μας έχεις κακομάθει :D

Τι να πω κ εγώ το πρώτο πουλί το είδα να μου έρχεται χαμηλά κ λέω θα το αφήσω να Μ έρθει πολύ κοντά όμως την ώρα που σηκώνομαι να το τουφεκισω το τουφεκαει ο θείος μου οπότε η πρώτη τουφεκιά πάει στο Βροντο 2,3 για κλάματα.Μετα βλέπω 3+1 που ήταν στο όριο αλλά επειδή πήγαιναν προςστον θείο μ της άφησα αλλά αυτός κοίταζε τν μοναχή κ του περνάνε στα 20 μέτρα κ δεν τις βλέπει.Μετά βλέπω ακόμα δύο τουφεκαω την μία κ την βλέπω να πέφτει κ με σπασμένο φτερό κ την αφήνω να τουφεκισω την άλλη αλλά με την άκρη του ματιού μου το πουλι να πέφτει στο γκρεμό
.

Μητσάρα , δεν σε πρόλαβα το πρωί στη γέφυρα ... ;) ελπίζω να προλάβατε ...

ΥΓ Τι λακωνικός σχολιασμός είναι αυτός ρε φίλε για φασοκυνήγι ??
Κανόνισε τώρα που θα πας επάνω... περιμένουμε αναλυτικές περιγραφές , μας έχεις κακομάθει :D
Βασικά για αλεπούδες πήγαμε....

Status
Not open for further replies.
Back