Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εμένα πάλι, σήμερα μού επιβεβαιώθηκε για πολλοστή βολά το γιατί τις αποκαλούμε "καριόλες" (τις φάσσες)...!!!

Εκεί που είχα τελειώσει με τις τσιχλούλες (βλέπε αντίστοιχη ενότητα) και είπα να πιάσω μια θεσούλα με καλή ορατότητα στη χούνη για καμιά φασσούλα, ε, τότε λοιπόν, μού έσκασε η κλασική, καθιερωμένη φασσο-γκίνια...!!!

Ενώ καθόμουνα λοιπόν στη θέση αυτή και είχα τον νου μου για καμιά φάσσα, λέω να φάω μια μπανανούλα που είχα στη πλαϊνή τσέπη του παντελονιού μου... Ενεργοποιώ την ασφάλεια στη γεμάτη δικαννάρα μου, την παίρνω παραμάσχαλα κι αρχίζω να ξεφλουδάω τη μπανανίτσα...

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ξεπετιέται μπροστά μου εντελώς άξαφνα μέσα απ' τη χούνη ένα φασσομπουλούκι καλούτσικο! Πετάω ενστικτωδώς τη μπανάνα στα πόδια μου και επωμίζω το ντουφέκι... Διαλέγω μια φασσούλα ξεκομμένη στην ουρά του σμήνους, πατάω τη σκαντάλη αλλά... είχα ξεχάσει να απενεργοποιήσω την ασφάλεια, την οποία είχα βάλει μόλις μισό λεπτό πριν!!! Την απενεργοποιώ μάνι-μάνι, αλλά ήτανε ήδη αργά... οι φασσούλες είχανε απομακρυνθεί στο απυρόβλητο και ο ντουμπλές μου έμοιαζε με ένα απλό "αντίο"...!

Τότες που τις θες, δεν σού έρχονται που να χτυπάς τον κώλο σου χάμω όλη μέρα κι όλη νύχτα!!! Τότες όμως που δεν τις περιμένεις ούτε τις θες, τότες σού κάμνουν ξάφνου την εμφάνισή τους παντελώς κυνικά και περιπαικτικά...!!! Αυτές είναι οι φάσσες στα περάσματα του φθινοπώρου...!!!

Εμένα πάλι, σήμερα μού επιβεβαιώθηκε για πολλοστή βολά το γιατί τις αποκαλούμε "καριόλες" (τις φάσσες)...!!!

Εκεί που είχα τελειώσει με τις τσιχλούλες (βλέπε αντίστοιχη ενότητα) και είπα να πιάσω μια θεσούλα με καλή ορατότητα στη χούνη για καμιά φασσούλα, ε, τότε λοιπόν, μού έσκασε η κλασική, καθιερωμένη φασσο-γκίνια...!!!

Ενώ καθόμουνα λοιπόν στη θέση αυτή και είχα τον νου μου για καμιά φάσσα, λέω να φάω μια μπανανούλα που είχα στη πλαϊνή τσέπη του παντελονιού μου... Ενεργοποιώ την ασφάλεια στη γεμάτη δικαννάρα μου, την παίρνω παραμάσχαλα κι αρχίζω να ξεφλουδάω τη μπανανίτσα...

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ξεπετιέται μπροστά μου εντελώς άξαφνα μέσα απ' τη χούνη ένα φασσομπουλούκι καλούτσικο! Πετάω ενστικτωδώς τη μπανάνα στα πόδια μου και επωμίζω το ντουφέκι... Διαλέγω μια φασσούλα ξεκομμένη στην ουρά του σμήνους, πατάω τη σκαντάλη αλλά... είχα ξεχάσει να απενεργοποιήσω την ασφάλεια, την οποία είχα βάλει μόλις μισό λεπτό πριν!!! Την απενεργοποιώ μάνι-μάνι, αλλά ήτανε ήδη αργά... οι φασσούλες είχανε απομακρυνθεί στο απυρόβλητο και ο ντουμπλές μου έμοιαζε με ένα απλό "αντίο"...!

Τότες που τις θες, δεν σού έρχονται που να χτυπάς τον κώλο σου χάμω όλη μέρα κι όλη νύχτα!!! Τότες όμως που δεν τις περιμένεις ούτε τις θες, τότες σού κάμνουν ξάφνου την εμφάνισή τους παντελώς κυνικά και περιπαικτικά...!!! Αυτές είναι οι φάσσες στα περάσματα του φθινοπώρου...!!!

Το πρωι σχεδον τιποτε...ενα μπουλουκακι 8-9 πουλια ειδα κι αυτα μακρυα.Τ απογευμα πιο πολλες...5-6 μπουλουκακια μικρα (των 7-8 πουλιων εως 15) κατι μου λεει οτι αυριο θα χει περασμα...ειδωμεν.Επρεπε να χω αλλη μια αλλά δυστυχως μολις σηκωσα οπλο με τυφλωσε ο ηλιος....

Last edited:
View attachment 34840
Το τι σου επιφυλάσσει το κυνήγι είναι ένα πραγμα που μόνο μαγικό μπορείς να το πεις!Σήμερα μας έκαναν με το πατέρα τη τιμή λίγα σιδερένια πουλιά μια ο πατέρας (συν μία χαμένη) και εγώ 3 στο σύνολο (άλλη μια χαμένη) αλλά το καλύτερο που ξεκίνησε την σημερινή μέρα στο μονοπάτι για το καρτέρι μου λίγα μέτρα πρώτου φτάσω πετάχτηκε αυτός ο αυτιας θείο δώρο της θεάς Άρτεμης.Η χαρά απερίγραπτη.Εχω κατουρήθει στη κυριολεξία από το πρωί
Σε ποιο νόμο φίλε

Αρκετά τα πουλιά και σήμερα πάλι εδώ, έγινε πάλι παιχνίδι....
.
Μπράβο πατριώτη!!!
Και στα μέρη μου έμαθα ότι μπήκανε πουλιά σήμερα!!!
Αύριο βράδυ μετά τη δουλειά αναχωρώ, οπότε Παρασκευή πρωί θα τις περιμένω... ελπίζω μόνο να μη με στήσουνε πάλι!!!

Μπράβο πατριώτη!!!
Και στα μέρη μου έμαθα ότι μπήκανε πουλιά σήμερα!!!
Αύριο βράδυ μετά τη δουλειά αναχωρώ, οπότε Παρασκευή πρωί θα τις περιμένω... ελπίζω μόνο να μη με στήσουνε πάλι!!!
Αυτά που λέγαμε και προχθές πατριώτη για τα μπασίματα . Πάρα πολύς ο κόσμος, πιασμένα όλα τα καρτέρια, αλλά πιασμένη και η τελευταία καβάτζα που είχα που ποτέ δεν έβρισκα εκεί κάποιον .
Σήμερα είχε πέντε άτομα φίλε !
Τα μάζεψα έφυγα και έχω κάτσει κάπου και γάιδαρο να ντουφέκισω , εδώ μέσα δεν πρόκειται να τον βρω.
.big smile.

Και στα μέρη μου πρέπει να πας πρωί αλλά πάντα βρίσκεις μέρη να κάτσεις!!!
Το Σκ που ανεβαίνει η μισή Άρτα τότε δυσκολεύει το πράμα αλλά υπάρχει και η λύση στα κοντινά δίπλα στο σπίτι τα οποία είναι και αυτά αρκετά καλά και πλέον δεν πατάει ψυχή!!! Πιο παλιά γέμιζε από ντόπιους τώρα δεν έχει μείνει κανένας άλλοι φύγανε άλλοι γεράσανε...

View attachment 34840
Το τι σου επιφυλάσσει το κυνήγι είναι ένα πραγμα που μόνο μαγικό μπορείς να το πεις!Σήμερα μας έκαναν με το πατέρα τη τιμή λίγα σιδερένια πουλιά μια ο πατέρας (συν μία χαμένη) και εγώ 3 στο σύνολο (άλλη μια χαμένη) αλλά το καλύτερο που ξεκίνησε την σημερινή μέρα στο μονοπάτι για το καρτέρι μου λίγα μέτρα πρώτου φτάσω πετάχτηκε αυτός ο αυτιας θείο δώρο της θεάς Άρτεμης.Η χαρά απερίγραπτη.Εχω κατουρήθει στη κυριολεξία από το πρωί
Φάσσα με αυτιά!!!!

3 Ραφάλ μου βγήκαν το ένα καταρρίφθηκε επιτυχώς απο το Αντιαρεπορικο Β -325 . Πρώτη και για εμένα φέτος. Τα πουλιά βγήκαν στη πλατη μου τελείως τυχαία κοιτουσα προς τα εκεί. Δέν έχω παραπονο από Τυχη στο κυνήγι μια ζωή άλλο τιποτα.

Attachments

• IMG_20211028_095316_compress50.jpg
    IMG_20211028_095316_compress50.jpg
    395,3 KB · Προβολές: 65
Για μία ακόμη χρονιά όπως τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια πουλιά από το βορρά δεν έρχονται πια και για αυτό τα μέρη τα δικά μας είναι πολύ φτωχά πια σε μπασιματα . Οτι πουλιά εμφανιστουν έρχονται από νότο και αυτά ψηλωμένα.
Αυτά τα ελάχιστα καρτερια της περιοχής ήταν πιασμένα οπότε και αναγκάστηκα να κάτσω κάπου που δενν είχα και πολλές ελπίδες .
Πέρα από δύο μονές και ένα κοπάδι των 15 πουλιών ψηλωμένο δεν είδα τίποτα άλλο. Οι ντουφεκιες που ακούστηκαν σε όλη την περιοχή μετρημένες.
Μια με το ζόρι και σηκώθηκα και έφυγα από το καρτέρι στις 9:45 !

Καλη αρχη φιλαρακι
Και στα ταιρια της
Θυσιασε ενα πρωινο και κατσε καπου να χει πανοραμικη των πιασμενων καρτεριων
Οι πληστοι στα μπασιματα θαμπωμενοι απο την προσμονη της καρπωσης δεν διαβαζουν τα πουλια
Φτιαξε νια νοητη γραμμη των καρτεριων
Σιγουρα θα υπαρχουν καρτερια που ρθιχνουν ψηλα στα πουλια ειδικα οσα ειναι ατην αρχη αυτης της γραμμης
Η που ριχνουν πολυ νωρις πριν μπουν σωστα εστω και αν ειναι χαμηλομενα
Δες τα πουλια που πανε οταν σπαζουν
Η θα κανουν ημικυξκλιο συφωνα με την γραμμη των οροσειρων και θα συνεχιζουν η θα κανουν επαναστροφη και θα πιανουν στην πρωτη πλαγια πισω στην ιδια πορεια
Στησου εκει κατα τες 9-10 αφου βγαλεις συμπερασμα
Πιατευω θα αποζημιωθεις

Καλη αρχη φιλαρακι
Και στα ταιρια της
Θυσιασε ενα πρωινο και κατσε καπου να χει πανοραμικη των πιασμενων καρτεριων
Οι πληστοι στα μπασιματα θαμπωμενοι απο την προσμονη της καρπωσης δεν διαβαζουν τα πουλια
Φτιαξε νια νοητη γραμμη των καρτεριων
Σιγουρα θα υπαρχουν καρτερια που ρθιχνουν ψηλα στα πουλια ειδικα οσα ειναι ατην αρχη αυτης της γραμμης
Η που ριχνουν πολυ νωρις πριν μπουν σωστα εστω και αν ειναι χαμηλομενα
Δες τα πουλια που πανε οταν σπαζουν
Η θα κανουν ημικυξκλιο συφωνα με την γραμμη των οροσειρων και θα συνεχιζουν η θα κανουν επαναστροφη και θα πιανουν στην πρωτη πλαγια πισω στην ιδια πορεια
Στησου εκει κατα τες 9-10 αφου βγαλεις συμπερασμα
Πιατευω θα αποζημιωθεις
Ειναι πάρα πολυ δύσκολος ο τόπος Χρύσανθε. Τι νοητές γραμμές και κόλπα. Ανάγλυφο με μεγάλες κλίσεις και πολυ πυκνη ,ψηλη και ποικίλη βλάστηση. Τα μέρη αυτά τα εχω φάει με το κουτάλι .
Δεν σπαω τα μπαλάκια μου πια για τα μπασίματα. Περισσότερο ήρθα να ηρεμησω και οτι βγει. Απλά μου την έδωσε ο πολύς κόσμος και μάλλον θα φύγω Κυριακή αντι Τρίτης που υπολόγιζα. Τελος Νοέμβρη θα επανελθω για 15ημερο.

Last edited:
Δεν υπάρχει! Άλλες δύο σήμερα. .RESPECT. Του βγήκαν 5 πουλιά και πήρε τα δύο και στεναχωρήθηκε που δεν πήρε και την τρίτη.

Υγ. Δύο μέρες εδώ εγώ δεν έχω πάρει καμία...:oops::oops:
View attachment 34527
Κυριάκο να τον χαίρεσαι σαν να θυμάμαι τα νιάτα μου, τη χαρά μου για τα πρώτα πουλιά, αλλα πιο πολύ θυμάμαι τη χαρά του πατέρα μου όταν εγώ είχα επιτυχίες. Μπράβο σου που κατάφερες να τον κάνεις κυνηγό, δυστυχώς τα νέα παιδια πια δύσκολα ακολουθούν. Εμείς τότε σε αυτες τις ηλικίες κοιτούσαμε το ρολόι ξάγρυπνοι πότε θα έρθει η ώρα να σηκωθούμε απ το κρεβάτι να πάμε κυνήγι.

Κυριάκο να τον χαίρεσαι σαν να θυμάμαι τα νιάτα μου, τη χαρά μου για τα πρώτα πουλιά, αλλα πιο πολύ θυμάμαι τη χαρά του πατέρα μου όταν εγώ είχα επιτυχίες. Μπράβο σου που κατάφερες να τον κάνεις κυνηγό, δυστυχώς τα νέα παιδια πια δύσκολα ακολουθούν. Εμείς τότε σε αυτες τις ηλικίες κοιτούσαμε το ρολόι ξάγρυπνοι πότε θα έρθει η ώρα να σηκωθούμε απ το κρεβάτι να πάμε κυνήγι.
Δεν έχεις άδικο φίλε. Θυμάμαι στην ηλικία του και μέχρι τα 17 μου τον πατέρα μου να μου λέει την προηγούμενη από το κυνήγι ότι αν δεν γυρίσω σπίτι μέχρι τις 11, το πρωί δεν θα με ξύπναγε για κυνήγι. Πού να αργησσω εγώ. Οι φίλοι μου στα μπαράκια κι εγώ στο κρεβάτι :D

Για μία ακόμη χρονιά όπως τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια πουλιά από το βορρά δεν έρχονται πια και για αυτό τα μέρη τα δικά μας είναι πολύ φτωχά πια σε μπασιματα . Οτι πουλιά εμφανιστουν έρχονται από νότο και αυτά ψηλωμένα.
Αυτά τα ελάχιστα καρτερια της περιοχής ήταν πιασμένα οπότε και αναγκάστηκα να κάτσω κάπου που δενν είχα και πολλές ελπίδες .
Πέρα από δύο μονές και ένα κοπάδι των 15 πουλιών ψηλωμένο δεν είδα τίποτα άλλο. Οι ντουφεκιες που ακούστηκαν σε όλη την περιοχή μετρημένες.
Μια με το ζόρι και σηκώθηκα και έφυγα από το καρτέρι στις 9:45 !

Να γράφει το κοντέρ αυτό μετράει.. Στα ταιρια του..

Μια βολτιτσα μέχρι την Κωπαιδα πήγαμε είδαμε κάτι λίγα κοπαδακια και κάποιες διπλές και τριπλές.Τις τουφεκισαμε μερικές φορές αλλά στα χωράφια κραταγανε μέτρα .Μια χτύπησε ο αδελφός μου και πήγε σε πυκνουρα από κανάλι .Έχει παντού κομμένα καλαμπόκια και είναι δύσκολο να τις στριμωξεις.Τα μποφόρ που είχε έπαιρναν και τα διχτακια της παραλλαγής.Να δούμε την επόμενη φορά πρώτα ο Θεός.Καλες επιτυχίες σε όλους.

Status
Not open for further replies.
Back