Φερ' το στα μέτρα σου...

Βασίλη ορμα του!
Γαζωνουν! Ρε δεν παίρνετε κάνα σοβαρό όπλο που να μην διαλέγει φυσίγγια λέω γω;
Έχουμε (1187) αλλά διαλέγει και αυτή.

1187 M2 - MB extra Full.jpg
1187 M2 - MB Long Range full.jpg

Γγγγγγγ γαβ γαβ, ..... γαβ 🤣 😍 🤪

Φυσιγγάρες !!!! Να τα λέμε όλα ...

Last edited:
Με διασπορας τσοκ ερηχνες?? .big smile.
Full έγραφαν πάνω Γιάννη 🤪

Λες να δοκιμάσω και με 4* μήπως γαζώσει η Rem ; 🤣

Άσε καλύτερα ... ρίχνω 3άρια που βάζουν τα ίδια σκάγια.
Λεφτά υπάρχουν ...

Winchester Rooster 4.jpg

Μια και στον Άγιο Πέτρο όπως λέει και ο ξάδερφος. 🤣

Full έγραφαν πάνω Γιάννη 🤪

Λες να δοκιμάσω και με 4* μήπως γαζώσει η Rem ; 🤣

Άσε καλύτερα ... ρίχνω 3άρια που βάζουν τα ίδια σκάγια.
Λεφτά υπάρχουν ...

View attachment 66647

Μια και στον Άγιο Πέτρο όπως λέει και ο ξάδερφος. 🤣
Εμένα πάντως μου αρέσει πιο πολύ η τουφεκιά του long range που ανέβασες με τη m2!!!
Δεν με ενδιαφέρουν τα ποσοστά ούτε οι αποστάσεις στα 40 και στα 50 μέτρα...στον κόκκινο κύκλο με το long range έχεις περισσότερες πιθανότητες να πέσει η φάσσα με το long range παρά με το Rouster!!!

Εμένα πάντως μου αρέσει πιο πολύ η τουφεκιά του long range που ανέβασες με τη m2!!!
Δεν με ενδιαφέρουν τα ποσοστά ούτε οι αποστάσεις στα 40 και στα 50 μέτρα...στον κόκκινο κύκλο με το long range έχεις περισσότερες πιθανότητες να πέσει η φάσσα με το long range παρά με το Rouster!!!
Τα πάντα εξαρτώνται από την απόσταση και τον κύκλο γύρω από το θήραμα στον οποίο συνήθως καρφώνουμε το κέντρο της τουφεκιάς όταν αυτή φτάσει εκεί.
Τεράστια σημασία επίσης το #σκαγιού ειδικά σε μακρινές βολές και η ποιότητα του σκαγιού.

Όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε χαβαλέ και να πειράζουμε αλλήλους.
Κανένα φυσίγγι δεν είναι άχρηστο ... απλά πρέπει να ξέρουμε πότε και που θα το χρησιμοποιήσουμε.

Καλησπέρα κ χρόνια πολλά σε όλους!!! Επειδή είμαι αρχάριος κ προσπαθώ να καταλάβω αν το Κοντακι είναι σωστό στα μέτρα μου κ σκέφτομαι να το στείλω για να μπει μηχανισμός ρύθμισης κοντακίου βρήκα το παρακάτω εργαλείο. Το έχει δοκιμάσει κανείς;;; Είναι εμπιστοσύνης;;;

Attachments

• F25B0DFD-A5F4-4533-9BDE-B8E9EE21A8CD.png
    F25B0DFD-A5F4-4533-9BDE-B8E9EE21A8CD.png
    238,8 KB · Προβολές: 58
Καλησπέρα κ χρόνια πολλά σε όλους!!! Επειδή είμαι αρχάριος κ προσπαθώ να καταλάβω αν το Κοντακι είναι σωστό στα μέτρα μου κ σκέφτομαι να το στείλω για να μπει μηχανισμός ρύθμισης κοντακίου βρήκα το παρακάτω εργαλείο. Το έχει δοκιμάσει κανείς;;; Είναι εμπιστοσύνης;;;
Καλό φαίνεται αλλά το κόλπο με το καλαμάκι και ο πίνακας είναι τσάμπα.

Έχεις σταθερή επωμηση;Μην χαλάς τα λεφτά σου σε τέτοια (ματζουνια) . Πήγαινε σε έναν δάσκαλο η οπλουργο να σε δεί και να σου πει τι χρειάζεται να κάνεις .

καλησπερα και χρονια πολλα.Κατεβασα την φλατσα που ειναι στο πισω μερος του κοντακιου της Α400 γιατι ψιλοτουφεκουσε,εκανα το κολπο με το καλαμακι και βλεπω τον στοχο μεσα απο το καλαμακι,ομως διαπιστωσα οτι το κοντακι ειναι μαλλον ισιο και δεν εχει καθολου CAST ON οντας αριστεροχειρας.Γιατι τα γραφω αυτα? Γιατι δεν εχω τις επιτυχιες που εχω με το πλαγιοκανο .Βεβαια σε αυτο εφτιαξα κοντακι στον Σκριβανο.Να παω την καραμπινα σε οπλουργο για μετρηση?μηπως φταιω εγω?Ξερετε καποιον να κανει την δουλεια αν χρειαστει?ευχαριστω.
υγ.δεν εχω αλλαξει την κλιση που ειναι μεταξυ κοντακιου και βασης της καραμπινας.

Στη μέθοδο που διδάσκω εγώ, όλες οι κινήσεις παράγονται ΚΑΤΩ από τη μέση (ισχία, γόνατα, αστράγαλοι).
Σωστότατο αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όμως που δεν μπορείς πάντα να έχεις άνεση κίνησης των ποδιών τότε το να δουλέψει λίγο η μέση δεν είναι σωστότερο ή πάντα πρέπει να την έχεις κλειδωμένη ?

Εφ' όσον δεν έχεις καταλάβει αν το κοντάκι είναι στα μέτρα σου , ο καλύτερος τρόπος να το καταλάβεις είναι να κάνεις το λεγόμενο Churchill test. Ψάξτο εδώ μέσα υπάρχουν πολλές αναφορές σ' αυτό. Αν έχεις απορίες ευχαρίστως να τις συζυτήσουμε.
Αφού το κάνεις και δείς τα αποτελέσματα τα ξαναλέμε. ( Ανέβασε και καμιά φωτογραφία να τα δούμε κι εμείς)

Μην αναλώνεσαι σε αγορές που μπορεί τα χρήματα που θα δώσεις να τα εκμεταλευτείς σε πιο χρήσιμα πράγματα (πχ να φέρεις το κοντάκι στα μέτρα σου).

Χρονια πολλα πρωτα πρεπει να εχεις μια στεθερη επωμηση κ να κρατας το κεφαλι ισιο οταν σκοπευεις κανεις το τεστ που ανεφεραν πιο πανω κ βλεπεις που πανε οι τουφεκιε σου αφου πρωτα εχεις τσεκαρη οτι η καννη σου ισια
το εργαλειο που αναφερεις μπαινει στην σκοπευτικη ριγα

καλησπερα και χρονια πολλα.Κατεβασα την φλατσα που ειναι στο πισω μερος του κοντακιου της Α400 γιατι ψιλοτουφεκουσε,εκανα το κολπο με το καλαμακι και βλεπω τον στοχο μεσα απο το καλαμακι,ομως διαπιστωσα οτι το κοντακι ειναι μαλλον ισιο και δεν εχει καθολου CAST ON οντας αριστεροχειρας.Γιατι τα γραφω αυτα? Γιατι δεν εχω τις επιτυχιες που εχω με το πλαγιοκανο .Βεβαια σε αυτο εφτιαξα κοντακι στον Σκριβανο.Να παω την καραμπινα σε οπλουργο για μετρηση?μηπως φταιω εγω?Ξερετε καποιον να κανει την δουλεια αν χρειαστει?ευχαριστω.
υγ.δεν εχω αλλαξει την κλιση που ειναι μεταξυ κοντακιου και βασης της καραμπινας.
εχεις βαλει τις φλατζες που ειναι για cast on ?οι περισοτερες καραμπινες ειτε για δεξιοεπωμηζων η αριστεροεπωμηζων περνουν καπιες ελαχιστες μοιρες cast με τις φλατζες αλλα ειναι αναλογα το σωματοτυπο του καθενος

Το παραπάνω εργαλείο σε "κατηφορικες" ρίγες όπως πχ Browning, λειτουργεί όπως πρέπει? Έχω κάνει το τέστ με το καλαμάκι και το σκόπευτρο είναι ακριβώς στη μέση. Εννοείται, το καλαμάκι το είχα προσαρμόσει στη βάση του όπλου, που είναι φλατ.

εχεις βαλει τις φλατζες που ειναι για cast on ?οι περισοτερες καραμπινες ειτε για δεξιοεπωμηζων η αριστεροεπωμηζων περνουν καπιες ελαχιστες μοιρες cast με τις φλατζες αλλα ειναι αναλογα το σωματοτυπο του καθενος
ναι εχω βαλει μονο την φλατζα που ειναι στο πισω μερος του κοντακιου,κοντα στο πελμα.την αλλη που ειναι μεταξυ βασης και πελματος οχι.μαλλον θα παω σε οπλουργο γιατι μπορει να θελει και αλλα πραγματα.

ναι εχω βαλει μονο την φλατζα που ειναι στο πισω μερος του κοντακιου,κοντα στο πελμα.την αλλη που ειναι μεταξυ βασης και πελματος οχι.μαλλον θα παω σε οπλουργο γιατι μπορει να θελει και αλλα πραγματα.
πρεπει να αλλαξεις κ την φλατζα στην μεταξυ βασης κ κοντακιου,πανε σετ οτι φλατζα βαλεις μεταξυ βασης κ κοντακιου τον ιδιο αριθμο η γραμμα βαζεις κ αυτη που ειναι μεσα στο κοντακι

• Like
Reactions: fot
Αν δεν έχεις βάλει την φλατζα μεταξύ κοντακιου-βασης, μάλλον θα υπάρχει κενό μεταξύ των...

Back