Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Άριστα φυσίγγια για τις αποστάσεις των 45+ μέτρων, 5-6 από αυτά είναι αρκετά τη χρονιά, πόσους λαγούς να δεις σε τόσα μέτρα.
Νικο κα στα 40 και στα 30 φυσιγγι και θάνατος. Ο λαγος δεν παει με την αππσταδη για μενα αλλα με το πως θα σε βγει και ποσο μεγαλος ειναι ;)

Νικο κα στα 40 και στα 30 φυσιγγι και θάνατος. Ο λαγος δεν παει με την αππσταδη για μενα αλλα με το πως θα σε βγει και ποσο μεγαλος ειναι ;)
Δεν θα το έλεγα και καθημερινό φυσίγγι, σίγουρα οι ανάγκες προσαρμογής είναι διαφορετικές (θήραμα, τόπος, κλίμα)

Ενα καλο ιδιογομενο φυσιγγη απο γνωστη ιδιογομωτη των 0.30-40 λεπτων ανα φυσιγγη δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα απο τα αμερικανηκα των 1.5 γιουρο.......
Tι ειναι αυτο που κάνει τη διαφορά στο καλό λαγοφύσεγγο;
Προσωπικα πιστευω πως ειναι τα σκληρά και πολύ καλης ποιότητας σκάγια (λειασμένα καλά).

Tι ειναι αυτο που κάνει τη διαφορά στο καλό λαγοφύσεγγο;
Προσωπικα πιστευω πως ειναι τα σκληρά και πολύ καλης ποιότητας σκάγια (λειασμένα καλά).
Ολα τα υλικά συνθέτουν το ποιοτικό φυσίγγι σωστά τοποθετημένα.

evripidis302,22 Αυγούστου 2016
ρε νικολη εσεις στο λασιθι εχετε τρελλη παραδοση στο λαγο. δεν ξερω απο ποιο χωριο εισαι η αν εισσι μεσα στη πολη κανενα περιεργο μπαρμπα δεν εχεις να σου μαθει σε μια σεζον οσα δεν θα μαθεις σε μια ζωη για τον αυτια?
Περνάει ο καιρός σιγά σιγά και εκεί που έψαχνα τι φυσίγγια να πάρω νομίζω ότι της ιδιογόμωσης με καλύπτουν καθολικά από οποιαδήποτε μάρκα. Το αγαπημένο μου είναι 33γρ Νο4 μετά τα 40μ.
Από περιέργεια θα ήθελα να ρίξω και ένα Νο3 στα 34γρ τον Γενάρη λέτε να υπερβάλλω ;

Περνάει ο καιρός σιγά σιγά και εκεί που έψαχνα τι φυσίγγια να πάρω νομίζω ότι της ιδιογόμωσης με καλύπτουν καθολικά από οποιαδήποτε μάρκα. Το αγαπημένο μου είναι 33γρ Νο4 μετά τα 40μ.
Από περιέργεια θα ήθελα να ρίξω και ένα Νο3 στα 34γρ τον Γενάρη λέτε να υπερβάλλω ;
Ανέβα στα 36 γρ νο 3 να κερδισεις μερικα σκαγακια.
Ριχτο, μια χαρα θα είναι.

Ανέβα στα 36 γρ νο 3 να κερδισεις μερικα σκαγακια.
Ριχτο, μια χαρα θα είναι.
Στα 36γρ ίσως να μην έχει τις ταχύτητες που βλέπω με τα 33γρ νο4 στα 40μ++ θέλω με το πάτημα της σκανδάλης νεκρό το θήραμα σχεδόν μηδενική προ σκόπευση.

Όχι δεν υπερβάλλεις. Το Νο 3 είναι το ποιο χοντρό σκαγι που εχω βάλει στον λαγό και το ποιο παραδοσιακό. Συνήθως βάζω Νο4 το οποίο έχει την ενέργεια να τον καταβάλει μέχρι τα 50 μέτρα άνετα. Τώρα άμα πρόκειται για βολές πολύ μακριά διάλεξε στενή τουφεκιά και χοντρό Νο.

Όχι δεν υπερβάλλεις. Το Νο 3 είναι το ποιο χοντρό σκαγι που εχω βάλει στον λαγό και το ποιο παραδοσιακό. Συνήθως βάζω Νο4 το οποίο έχει την ενέργεια να τον καταβάλει μέχρι τα 50 μέτρα άνετα. Τώρα άμα πρόκειται για βολές πολύ μακριά διάλεξε στενή τουφεκιά και χοντρό Νο.

Φιλε μου το Νο 4 που λες τη διαμετρο εχει....????

Στα 36γρ ίσως να μην έχει τις ταχύτητες που βλέπω με τα 33γρ νο4 στα 40μ++ θέλω με το πάτημα της σκανδάλης νεκρό το θήραμα σχεδόν μηδενική προ σκόπευση.
Νικο μηδενική προσκοπευση δεν υπάρχει. Εκτος αν είναι σταματημενος. Σε καθε αλλη περιπτωση χρειάζεται απο λίγη εως πολυ. Αναλογα τη τροχιά του στοχου ;)

Τολη παιχτουρα Μηδενική δεν υπαρχει, σχεδόν μηδενική εννόησα λιγο πιο μπροστά απο το κεφάλι καθώς τρέχει ο λαγός. Ένα πολύ γρήγορο φυσίγγι βοηθά αρκετά να μειώσεις την προ σκόπευση. Την πολυτέλεια του ορίζοντα να στείλεις το όπλο μπροστά στο έδαφος δεν την έχουμε.

Το #3 στην ιταλικη κλιμακα μέτρησης εχει διαμετρο 3.30mm.
Στη γερμανική εχει διάμετρο 3.50mm.
Στην ιταλικη το νουμερο σκαγιων αλλαζει ανά 0.2mm.
Στη γερμανικη,ανα 0.25.
Με βαση μετρησης το #7,που και στις δυο περιπτωσεις είναι Φ2.50mm.

Πείτε μου την γνώμη σας αν το έχετε ρίξει.
28_D2_A134-9888-42_D5-9_F3_B-_B0_F1902_FF7_E2.jpg

Πείτε μου την γνώμη σας αν το έχετε ρίξει.
28_D2_A134-9888-42_D5-9_F3_B-_B0_F1902_FF7_E2.jpg
Είναι το αντίστοιχο (express, super x) από την federal ,το χα ρίξει παλιότερα στις πέρδικες μαλακό και συγκεντρωτικό όπως όλα τα αμερικανικά πολύ καλό φυσιγγι αν δεν κάνω λαθος γεμίζετε με τον διαιρουμενο συγκεντρωτηρα της federal σε τι τιμή το βρίσκεις Νικόλα.

Back