Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
αμερικανικο φυσιγγι και υπερβολικες πιεσεις είναι αδύνατος συνδυασμος , πολύ χαμηλες πιεσεις όλα τα αμερικανικα φυσίγγια , τρομερα αυστηρος ο νομος στο αμερικα , αν γινει ατύχημα με οπλο το εργοστασιο αυτόματα εκλεισε , το προστιμο είναι εξοντωτικο ακομα και για την μεγαλυτερη επιχειρηση

Σχεδόν τα 3/4 των λαγών ειναι στα 5-15 μέτρα, το 1/3 ειναι στα 15-25μ και κάποια φορά 3-4 απο αυτούς να βρεθούν σε πεδίο των 25-45 μέτρων.
Και εγώ Χαμηλα και σε υψόμετρο
Καποιοι θα σου πουν να βαλεις διασπορας οπως lambro direct για τις κοντινές και μαλλινοταπο για τις μεσαιες. Προσωπικά ριχνω μονο συγκεντρωτηρα σε αποστασεις 5 έως 45 μετρα. Ποτε δε χρειαστηκα διασπορας στον λαγο. Ψυχρο αιμα θελει.
Κυνηγω σε μεγαλο υψομετρο παντα με διβασικεςkai τροποποιημενες μονοβασικες. Απο νουμερα 4 ιταλικο και 4,2 αμερικανικο.

αν οι βολες σου ειναι μεχρι 20-30 μετρα κι ενα καλο 7αρι στα 33 γρ. του τσακιζει τα πεταλα
Σεβαστη η αποψη σας, αλλα σε ενα θηραμα οπως ο λαγος υπερβολες προς τα πανω η προς τα κατω δε θα λεγα πως ειναι το καλυτερο πραγμα. Ο λαγος για σιγουρη καταβολη θελει 3.1 εως 3.3 χιλιοστα σκαγι. Και μερικες φορες τα βρισκεις πλακε στα κόκκαλα. Ποσο μαλλον τα ψιλα νουμερα. Σιγουρα ο λαγος της κρητης με τον λαγο της μακεδονιας εχει διαφορα. Η μικρη πειρα μου δειχνει οτι ενα φυσιγγι 33 γρ με τεσσαρι εχει πληθος σκαγιων και κινιτικη ενεργεια να αφησει το ζωο στον τοπο. Μην ξεχναμε οτι μετα την τουφεκια, ο τραυματισμενος λαγος σταματα να παράγει απο τα πισω ποδια ντορο και ενδεχεται τα σκυλια να τον χασουν.

Last edited by a moderator:
Το Rem Express μπορώ να το ρίξω και εγώ με το δίκαννό μου;
ο μπαρμπας μου εριχνε αυτάhttp://www.lambro.gr/el/product/36-50/DEMI-MAGNUM για καμια 20αρια χρονια και κουνησανε τα κλειδιά στο κακομοιρο το robust, για την ακρίβεια πάντα demi έριχνε.sarcastic.

Νομίζω πως το μυστικό της επιτυχία ηταν οι υψηλές πιέσεις, θα ηταν άραγε αποδοτικά σε όπλα 20-30 ετών; Μιλάω για τα πρώτα Λάμπρο, αυτά που ερχόταν καραβιες στη Κρήτη και δεν υπήρχε κυνηγός να μην αγοράζει το μπλε και το καφέ

Last edited by a moderator:
Έχει ρίξει κανείς με δικανο το B&P MB long range 36gr? Να μου πει εντυπώσεις (συγκέντρωση, απόδοση σε κρύο ζέστη , ανακρουση κλπ).
Το χω ρίξει σε πέρδικα με ποζε με αρκετή ζέστη, από ανακρουση αρκετά ανεκτη για 36αρι με κοντομανικο , συγκέντρωση τώρα δεν μπορώ να σου πω δεν έκανα δοκιμές στον πίνακα αλλά το χρησιμοποιουσα σαν δεύτερο , και τρίτο (στην καραμπινα) με ακαριαία σκοτωματα .

Το χω ρίξει σε πέρδικα με ποζε με αρκετή ζέστη, από ανακρουση αρκετά ανεκτη για 36αρι με κοντομανικο , συγκέντρωση τώρα δεν μπορώ να σου πω δεν έκανα δοκιμές στον πίνακα αλλά το χρησιμοποιουσα σαν δεύτερο , και τρίτο (στην καραμπινα) με ακαριαία σκοτωματα .
Σ ευχαριστω Κωνσταντινε... τι ποζε εχεις (βαρος, αυλους, τσοκ,μαρκα) ?

Σ ευχαριστω Κωνσταντινε... το ποζε εχεις (βαρος, αυλους, τσοκ,μαρκα) ?
Είναι το beretta 686 onyx γύρω στα 3 κιλά και κάτι αυλοι 18,4 και οι δύο κάννες 66 εκατοστά , τσόκ briley έσω έξω κάτω κάννη το Skeet πάνω Light Modified.

καλημερα λαγαδες. φετος και μετα απο παρα πολλα χρονια θα ριξω ευρωπαικα φυσιγγια στο λαγο. τα αμερικανικα μας τελειωσαν. για πρωτο εχω παρει το b & p dual power 6+3 και για δευτερο και τριτο το B&P MB long range 36gr

Επειδή ξέρω ότι πολύ λαγάδες που κυνηγάτε "καβάλα", βάζετε το πρώτο διασποράς, πιο φυσίγγι θεωρείτε πιο φονικό;
Θέλω ένα καλό φυσίγγι διασποράς σε χοντρό σκάγι αλλά επειδή έχω χρόνια να ασχοληθώ με διασποράς, δεν το κατέχω.

Επειδή ξέρω ότι πολύ λαγάδες που κυνηγάτε "καβάλα", βάζετε το πρώτο διασποράς, πιο φυσίγγι θεωρείτε πιο φονικό;
Θέλω ένα καλό φυσίγγι διασποράς σε χοντρό σκάγι αλλά επειδή έχω χρόνια να ασχοληθώ με διασποράς, δεν το κατέχω.
που να το ριξεις το διασπορας ? παπια ?

Γιώργο το Lambro.;)
Δοκιμασμένο για χρόνια(μέχρι να μας επιβάλουν τα ατσάλινα) στον βάλτο.

χωρις να ειμαι λαγας και χωρις να ξερω πολλα απο διασπορας φυσιγγια οι περισσοτεροι λενε καλα λογια για το λαμπρο το κιτρινο το 36 γραμμαρια. νομιζω οτι ειναι με tecna αν δεν κανω λαθος. οι ειδικοι εχουν το λογο απο δω και περα

που να το ριξεις το διασπορας ? παπια ?
Όχι Μήτσο, θέλω κάτι να δοκιμάσω, αλλά τώρα που το λες δεν το αποκλείω.
Γιώργο το Lambro.;)
Δοκιμασμένο για χρόνια(μέχρι να μας επιβάλουν τα ατσάλινα) στον βάλτο.
Γιώργο δεν μου γεμίζει πλέον το μάτι .xm.Κάποτε ήμουν και γω οπαδός του. Μάλλον οι αλλαγές στην Tekna έβαλαν το χεράκι τους και σε αυτό το φυσίγγι.

Από ιδεολογία και μόνο και αν και πάω κοντά στα σκυλιά αλλά κυνηγάω με δίωξη. Δεν το θεωρώ σωστό να βάλει κάποιος διασπορας σε λαγό. Χίλιες φορές ένα με μαλινη τάπα παρα διασπορας. Ο λαγός αν τραυματιστει θα ψοφήσει. Επίσης τα δικά μου σκυλιά αν τον πιάσουν θα τον φάνε.

Back