Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Επειδη εχω σφαξει πολλα φυσιγγια και Ευρωπαικα και Αμερικανικα και Ελληνικα...ολα εχουν εκπληξεις.....και αλλαγες!! Απλα τα Αμερικανικα...δυσκολα τα σφαζεις λογω τιμης....

Και γι'αυτο μας πιανουν τον κωλο τα Αμερικανακια!!!
Ο Τολης εσφαξε 3- 10βολα ρεμινκτον.... και τα 3 ειχαν 9βολια μεσα !!!!

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στους συναδέλφους λαγοκυνηγους, με αφορμή ένα περαστικό προ ολίγων ημερών στα επείγοντα.
Όσο ακόμα το χώμα είναι σκληρό μπαρούτι και όσο κυνηγάτε σε πετρώδη αλπικά εδάφη, προσοχή στις κοντινές βολές προς το έδαφος, ειδικά με σκληρά, νίκελ ή ατσάλινα σκάγια για εξοστρακισμους.

Είπαμε η rotwiell η Remington για λαγό.
Κ εγω σε αυτα γερνω πιο πολυ να δουλευω μονιμα...Θα σου πω αυριο που θα τν κρεμασω με ποια τον πηρα...Χαχαχαχαχα!Benelli 123 σταθερο 2 αστρα πρωτο φυσιγγι ροτβαιλ 5αρι 36gr κ τα αλλα δυο Remington xlr 35.5gr 4αρια κ ο Θεός βοηθος

Γιατι να κοψω; σου φαινονται πολλα τα 30 μετρα?
Αλεξ..οταν πηρα τη μ2 τη δοκιμασα την πρωτη μερα σε ενα νταμαρι με κατι φυσιγγια 28 γραμμαρια 10 νουμερο...απο αυτα που βλεπαμε στο χαρτονι και σε κατι τενεκεδες που ριχναμε, λεγαμε οτι κακως βαζουμε χοντρα σκαγια στο λαγο..γαμουν και δερνουν και τα ψιλα...οταν ομως ερθει νοεμβριος-δεκεμβριος-γεναρης και τουφεκισεις κανεναν 4-5 κιλα εκει κλανουν μεντες ακομη και τα 5αρια (οπως ειδες στη φωτο που εβαλα).....

Αυτο ακριβως αδερφε, με νο9 ο φουκαρας ο λαγος καιγεται στα 30 μετρα, να μη πω 35, για οτι δεν πεφτει φταιει το εμπορικο φυσιγγι.
Αυτή την άποψη είχε και ένα φιλαράκι πριν χρόνια όταν ακόμα κυνηγούσε το λαγό με σκύλο φέρμας και οι τουφεκιές του δεν ξεπερνούσαν τα 15μ τους έπαιρνε με ν8 διασποράς. Πέρσι του βγήκε ένας στα 30μ+ σε περπατητό τσίχλας και τον έκλασε με τα 8αρια. Ευτυχώς ήταν πιο κάτω ο πατέρας του και τον κράτησε με ν5. Όταν τον γδάρανε βρήκανε 6 σκάγια ν8 πάνω στη γούνα χωρίς να έχουν περάσει μέσα.

Αυτή την άποψη είχε και ένα φιλαράκι πριν χρόνια όταν ακόμα κυνηγούσε το λαγό με σκύλο φέρμας και οι τουφεκιές του δεν ξεπερνούσαν τα 15μ τους έπαιρνε με ν8 διασποράς. Πέρσι του βγήκε ένας στα 30μ+ σε περπατητό τσίχλας και τον έκλασε με τα 8αρια. Ευτυχώς ήταν πιο κάτω ο πατέρας του και τον κράτησε με ν5. Όταν τον γδάρανε βρήκανε 6 σκάγια ν8 πάνω στη γούνα χωρίς να έχουν περάσει μέσα.
Τραβερσατος λαγός στα 30μ,με #8 και αξιοπρεπές φυσιγγι,δεν έχει καμία τύχη!
Αν βάλουμε την τουφεκιά σωστά πάνω του...
Το πιθανότερο που συνεβει στην περίπτωση που αναφέρεις είναι ότι αυτά τα σκάγια που τον βρήκαν κι έμειναν στην γούνα του,ήταν από εξοστρακισμό η το φυσιγγι ήταν για παγανα...

Αλεξ..οταν πηρα τη μ2 τη δοκιμασα την πρωτη μερα σε ενα νταμαρι με κατι φυσιγγια 28 γραμμαρια 10 νουμερο...απο αυτα που βλεπαμε στο χαρτονι και σε κατι τενεκεδες που ριχναμε, λεγαμε οτι κακως βαζουμε χοντρα σκαγια στο λαγο..γαμουν και δερνουν και τα ψιλα...οταν ομως ερθει νοεμβριος-δεκεμβριος-γεναρης και τουφεκισεις κανεναν 4-5 κιλα εκει κλανουν μεντες ακομη και τα 5αρια (οπως ειδες στη φωτο που εβαλα).....
Για λαγο δεν εχω παει ποτε μου με νο9 ουτε και προκειται, απλα ανεφερα καποιες τουφεκιες που εχουν γινει απο αρκετους φιλους.

Πριν μερικα χρονια που πηγαινα συνεχεια για λαγο, επαιζα με 4-3-2 ουτε καν νο5 δεν εβαζα, πλεον μπορει να βαλω το 1ο νο5 αναλογα το καρτερι αλλα και παλι σπανια.
Ο λαγος παντως δεν ειναι αλεπου να θελει πολυ χοντρα σκαγια κι εγω με το νο2 που βαζω ειμαι υπερβολικος, αλλα το βαζω 3ο για μακρια, οταν χανουμε ενα θηραμα πρωτα κοιταμε εμεις τι μαλακια καναμε και μετα το φυσιγγι η το οπλο.

Η ευκολη λυση ειναι αν χανουμε ενα λαγο να λεμε ηταν σκαρτο το φυσιγγι αλλα δεν ειναι ετσι τουλαχιστον τις πιο πολλες φορες.

Για λαγο δεν εχω παει ποτε μου με νο9 ουτε και προκειται, απλα ανεφερα καποιες τουφεκιες που εχουν γινει απο αρκετους φιλους.

Πριν μερικα χρονια που πηγαινα συνεχεια για λαγο, επαιζα με 4-3-2 ουτε καν νο5 δεν εβαζα, πλεον μπορει να βαλω το 1ο νο5 αναλογα το καρτερι αλλα και παλι σπανια.
Ο λαγος παντως δεν ειναι αλεπου να θελει πολυ χοντρα σκαγια κι εγω με το νο2 που βαζω ειμαι υπερβολικος, αλλα το βαζω 3ο για μακρια, οταν χανουμε ενα θηραμα πρωτα κοιταμε εμεις τι μαλακια καναμε και μετα το φυσιγγι η το οπλο.

Η ευκολη λυση ειναι αν χανουμε ενα λαγο να λεμε ηταν σκαρτο το φυσιγγι αλλα δεν ειναι ετσι τουλαχιστον τις πιο πολλες φορες.

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου. Τα πρώτα χρόνια έβαζα αποκλειστικά 3αρια. Με πολύ προσπάθεια έπεσα στα 4αρια και έμεινα εκεί για αρκετά χρόνια. Πλέον δουλεύω αποκλειστικά 5αρια.... Ποιο κάτω δεν πέφτω χαχαχαχαχαχα

Τραβερσατος λαγός στα 30μ,με #8 και αξιοπρεπές φυσιγγι,δεν έχει καμία τύχη!
Αν βάλουμε την τουφεκιά σωστά πάνω του...
Το πιθανότερο που συνεβει στην περίπτωση που αναφέρεις είναι ότι αυτά τα σκάγια που τον βρήκαν κι έμειναν στην γούνα του,ήταν από εξοστρακισμό η το φυσιγγι ήταν για παγανα...
Γιάννη επώνυμο εμπορικό φυσίγγι ήταν που το δούλευε χρόνια. Τα σκάγια που βρέθηκαν στο τομάρι του ήταν σχεδόν άθικτα για να πεις ότι ήταν από εξοστρακισμό και δεν έκαναν διάτρηση στο εσωτερικό του ζώου.

Από άλλους και εγώ ακούω ότι είχαν επιτυχίες με τέτοια νούμερα σκαγίων αλλά ήταν απλώς τυχεροί. Στην περίπτωση που ανέφερα είχε πάρει σκάγια ο λαγός και από ότι φάνηκε δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια να διαπεράσουν την δερματική του αντίσταση.

Back