Φυσίγγια για Λαγό

• Thread starter Thread starter sam13
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μετά τη συγκέντρωση ξαναρίξαμε στον κλασικό τενεκέ !! Μόνο το rottweil είχε διάτρηση και απ τις δυο πλευρές και λίγο το winchester. Το Remighton με την καλύτερη συγκέντρωση απ όλα δεν είχε τρυπήσει ούτε μια πλευρά !! Όχι 1 φυσίγγι , από κάθε μάρκα έριξα 2 !
Απόσταση, #σκαγιού Rot, Win, Rem ?
Λαδοτενεκέ να υποθέσω ?

Αυτο ακριβως αδερφε, με νο9 ο φουκαρας ο λαγος καιγεται στα 30 μετρα, να μη πω 35, για οτι δεν πεφτει φταιει το εμπορικο φυσιγγι.
Τον Ιανουαριο του 2013 καηκε λαγός (κατσίκι) με Navaro 30gr No10 απο τον πατερα μου ενω ηταν για τσιχλες....όλος τυχαιος, Οκτώβριος του 2014 στα μπασιματα τσιχλας σε καρτερι, φανερωθεικε λαγος στα 20-25m διπλα μου, οπου τον κυνηγουσαν 2 Μπικγλ, 2 Γκεκα κ 1 Σεγκουτσι.....τον αφησα εστρωσε κ την εφαγε στα 30-35m ομείως με Navaro 30gr No9..

(γεματη τουφεκια).

Για την ιστορια, ο λαγος παραδώθηκε στους κυνηγους, μου δωσαν το φυσιγγι μου πισω κ εκανα εναν ακομη νεο φιλο οπου καναμε κ μερικα κυνηγια μαζι σε λαγο για 2 χρονιες....
Ξεχασα...επειτα απο 2 μερες, με πηρε τηλ. κ περασα κ πηρα το μισο λαγο...πραγμα που δε το περιμενα κ ξαφνιαστεικα με την κινηση του.

Όπως λέει και ο τιτανομεγιστοτεραστιος @gvp9000, για να βγάλεις σωστό κ ακριβές αποτέλεσμα - συμπέρασμα - μέτρηση πρέπει να ρίξεις πανω απο 5 βολες με το ιδιο φυσιγγι κ τσοκ... Οπότε η αναφορά μεμονωμένων εμπειριών στο κυνηγι λαγου δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ως θεσφατο... Τι είπα πάλι ρε σεις;... Ουαουυυ...

Γιάννη επώνυμο εμπορικό φυσίγγι ήταν που το δούλευε χρόνια. Τα σκάγια που βρέθηκαν στο τομάρι του ήταν σχεδόν άθικτα για να πεις ότι ήταν από εξοστρακισμό και δεν έκαναν διάτρηση στο εσωτερικό του ζώου.
Είναι πολλά τα "επώνυμα"που έχουν φαρμακωσει πολύ κόσμο,δυστυχώς!:(
Το γεγονός ότι ήταν σχεδόν άθικτα δεν αποκλείουν τον εξοστρακισμό.
Εξαρτάται από την επιφάνεια που χτύπησαν και την γωνία.
Σε πάγο η γενικότερα γυαλιστερή επιφάνεια με μικρή γωνιά πρόσκρουσης,δεν παθαίνουν ιδιαίτερη ζημια...

Γιάννη επώνυμο εμπορικό φυσίγγι ήταν που το δούλευε χρόνια. Τα σκάγια που βρέθηκαν στο τομάρι του ήταν σχεδόν άθικτα για να πεις ότι ήταν από εξοστρακισμό και δεν έκαναν διάτρηση στο εσωτερικό του ζώου.

Από άλλους και εγώ ακούω ότι είχαν επιτυχίες με τέτοια νούμερα σκαγίων αλλά ήταν απλώς τυχεροί. Στην περίπτωση που ανέφερα είχε πάρει σκάγια ο λαγός και από ότι φάνηκε δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια να διαπεράσουν την δερματική του αντίσταση.
Και το condor επωνυμο εμπορικο ειναι που καποτε ηταν φοβερο, πλεον ομως οχι, ενα κουτι νο4 που πηρα περυσι ηταν για τον γαιδαρο, αν δηλαδη τουφεκουσες λαγο με το συγκεκριμενο νο4 θα τραβουσες τα μαλλια σου, διατρηση μηδεν.
Στα 30 μετρα ενα 30γρ νο9 θα τον κανει κοσκκινο τον λαγο, ειναι υπερβολικα πολλα τα σκαγια που θα δεχθει και πολυ μεγαλο το τραυματικο σοκ που θα υποστει.

Τον Ιανουαριο του 2013 καηκε λαγός (κατσίκι) με Navaro 30gr No10 απο τον πατερα μου ενω ηταν για τσιχλες....όλος τυχαιος, Οκτώβριος του 2014 στα μπασιματα τσιχλας σε καρτερι, φανερωθεικε λαγος στα 20-25m διπλα μου, οπου τον κυνηγουσαν 2 Μπικγλ, 2 Γκεκα κ 1 Σεγκουτσι.....τον αφησα εστρωσε κ την εφαγε στα 30-35m ομείως με Navaro 30gr No9..

(γεματη τουφεκια).

Για την ιστορια, ο λαγος παραδώθηκε στους κυνηγους, μου δωσαν το φυσιγγι μου πισω κ εκανα εναν ακομη νεο φιλο οπου καναμε κ μερικα κυνηγια μαζι σε λαγο για 2 χρονιες....
Ξεχασα...επειτα απο 2 μερες, με πηρε τηλ. κ περασα κ πηρα το μισο λαγο...πραγμα που δε το περιμενα κ ξαφνιαστεικα με την κινηση του.
.shake hands. .shake hands.
Όπως λέει και ο τιτανομεγιστοτεραστιος @gvp9000, για να βγάλεις σωστό κ ακριβές αποτέλεσμα - συμπέρασμα - μέτρηση πρέπει να ρίξεις πανω απο 5 βολες με το ιδιο φυσιγγι κ τσοκ... Οπότε η αναφορά μεμονωμένων εμπειριών στο κυνηγι λαγου δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν ως θεσφατο... Τι είπα πάλι ρε σεις;... Ουαουυυ...
Γι αυτο ο τιτανομεγιστοταρστιος ριχνει μονο ενα στις δοκιμες....yel.
Οταν εχουμε 10 τετοιες περιπτωσεις να πεφτει ο λαγος με τσιχλοφυσιγγο σιγουρα δεν ειναι τυχαιο.

Είναι πολλά τα "επώνυμα"που έχουν φαρμακωσει πολύ κόσμο,δυστυχώς!:(
Το γεγονός ότι ήταν σχεδόν άθικτα δεν αποκλείουν τον εξοστρακισμό.
Εξαρτάται από την επιφάνεια που χτύπησαν και την γωνία.
Σε πάγο η γενικότερα γυαλιστερή επιφάνεια με μικρή γωνιά πρόσκρουσης,δεν παθαίνουν ιδιαίτερη ζημια...
Το έριχνε χρόνια με επιτυχίες σε φερμαριστά θηράματα τσίχλες κλπ έτσι το είχε και στη θαλάμη τότε. Εν πάση περιπτώσει για τα σκάγια μπορεί να έχεις και δίκιο δεν παίρνω όρκο. Επειδή είναι θήραμα που δεν έχεις συχνές συναντήσεις ειδικά αν δεν τον κυνηγάς συχνά και ένα παραπάνω με ιχνηλάτες, προσωπικά όταν είναι οι επιτρεπόμενες μέρες του 3ο φυσίγγι πάντα βάζω ένα χοντρό νούμερο και ότι τύχει.

Και το condor επωνυμο εμπορικο ειναι που καποτε ηταν φοβερο, πλεον ομως οχι, ενα κουτι νο4 που πηρα περυσι ηταν για τον γαιδαρο, αν δηλαδη τουφεκουσες λαγο με το συγκεκριμενο νο4 θα τραβουσες τα μαλλια σου, διατρηση μηδεν.
Στα 30 μετρα ενα 30γρ νο9 θα τον κανει κοσκκινο τον λαγο, ειναι υπερβολικα πολλα τα σκαγια που θα δεχθει και πολυ μεγαλο το τραυματικο σοκ που θα υποστει.
Άλεξ το έριχνε στις τσίχλες εκείνες τις μέρες και ήταν φωτιά. Δεν ήταν από παλιά για να πεις ότι άλλαξε. Σίγουρα πέφτει λαγός με ν8 ν9 αλλά όχι πάντα. Όπως είπε και ο @vazelos πριν αν τύχεις κάνα μεγάλο λαγό στο βαρύ χειμώνα οι πιθανότητες είναι εναντίον σου με αυτά τα νούμερα. Αυτά πιστεύω εγώ τουλάχιστον. Ο καθένας ξέρει για τον εαυτό του καλύτερα.

Δςν τρυπάει το τομαριτ ρε σλεου.... Μι του μαχαιρ τον καμς κ δε σκίζει τα μαμημενο... Αλλου πράγμα σλεου...

(γεματη τουφεκια).

Tα navaro 30 σε 9 έχουν φάει πολλούς λαγούς πέρυσι πάλι σε τσιχλοκυνηγι τον εκτέλεσα σε οριακή απόσταση και λαγός δασιτης αρσενικός αν και έμεινε στην κατάψυξη μετά από 2 φορές στη φωτιά και κοντά στις 8 ώρες δεν ψηστηκε οπότε δεν έχει να λέει τίποτα μικρός μεγάλος όταν η τουφεκιά είναι εκεί που πρέπει ο λαγός πέφτει άνετα και με το 9 αρι

Γι αυτο ο τιτανομεγιστοταρστιος ριχνει μονο ενα στις δοκιμες..
Πόσα να ρίξω ο κακόμοιρος ... δεν κάνω μελέτες ρε φίλε ... μια ιδέα παίρνω.
Οταν εχουμε 10 τετοιες περιπτωσεις να πεφτει ο λαγος με τσιχλοφυσιγγο σιγουρα δεν ειναι τυχαιο.
Τα πάντα είναι θέμα πιθανοτήτων, απόστασης, κρύου, φυσιγγίου, #σκαγιού, σκόπευσης.

Και εγώ έχω πάρει λαγό με #8 αλλά δεν θα πάω για λαγό με #8.
Επίσης δεν θα έχω μετεωρολογικό σταθμό και 10 είδη φυσιγγίων για να επιλέξω το κατάλληλο.
1 για παντού με οποιεσδήποτε συνθήκες.
Την απλοποιούμε την ζωή μας δεν την δυσκολεύουμε.

όταν η τουφεκιά είναι εκεί που πρέπει ο λαγός πέφτει άνετα και με το 9 αρι
Και με 12άρι, αλλά λες με 3-4 να παρεξηγηθεί ? :cool:

Πόσα να ρίξω ο κακόμοιρος ... δεν κάνω μελέτες ρε φίλε ... μια ιδέα παίρνω.

Τα πάντα είναι θέμα πιθανοτήτων, απόστασης, κρύου, φυσιγγίου, #σκαγιού, σκόπευσης.

Και εγώ έχω πάρει λαγό με #8 αλλά δεν θα πάω για λαγό με #8.
Επίσης δεν θα έχω μετεωρολογικό σταθμό και 10 είδη φυσιγγίων για να επιλέξω το κατάλληλο.
1 για παντού με οποιεσδήποτε συνθήκες.
Την απλοποιούμε την ζωή μας δεν την δυσκολεύουμε.

Και με 12άρι, αλλά λες με 3-4 να παρεξηγηθεί ? :cool:
Το νο9 ηταν απλα μια αναφορα του εχει γινει πολλες φορες με τους λαγους, η ουσια του ποστ μου ηταν, οτι οταν χανουμε εναν λαγο, πρωτα κανουμε κριτικη στον εαυτο μας και στο που τουφεκισαμε και μετα τα ριχνουμε στο φυσιγγι.
Αλλά άποψη αμετακίνητη και ακλόνητη έχεις όμως! Θου Κύριε φυλακή τω στοματι μου!😁
Πιπερι πιπερι...

Back