Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κι εγώ έριξα μερικά skeet 24gr #9.5 και καταχάρηκα που έχει ανεπαίσθητη ανάκρουση.
Φέτος έριξα στις τσίχλες περπατητο κυρίως 24γρ σε 10 νούμερο σκάγια ιδιογομωση με psb6. Στα 24 γρ το 10 νούμερο σκάγια έχει 600 σκάγια περίπου δηλαδή τα ίδιο πλήθος σκαγιων που έχουν τα 28γρ σε 9,5νουμερο τα οποία έχουν αρκετα μεγάλη πυκνότητα στην τουφεκιά .

Κι εγώ το ίδιο. 24 γρ νο 8 στα μπασίματα και 24 γρ νο 9,5 στο περπατητό. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους. Δεν κατάλαβα να υστερούν κάπου. Το νο 10 δεν το εμπιστεύομαι ποτέ αν και το πιο πιθανό είναι να κάνω λάθος.

Κι εγώ το ίδιο. 24 γρ νο 8 στα μπασίματα και 24 γρ νο 9,5 στο περπατητό. Μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους. Δεν κατάλαβα να υστερούν κάπου. Το νο 10 δεν το εμπιστεύομαι ποτέ αν και το πιο πιθανό είναι να κάνω λάθος.
Κάνεις λάθος δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς! Φέτος το δοκίμασα και στα μπασίματα με τα σταθερά 1-3 που είμαι πάντα και είδα ωραία πράγματαα

Κάνεις λάθος δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς! Φέτος το δοκίμασα και στα μπασίματα με τα σταθερά 1-3 που είμαι πάντα και είδα ωραία πράγματαα
Όσοι το χρησιμοποιούν έτσι μου λένε. Του χρόνου να είμαστε καλά θα του δώσω ευκαιρίες.

Δοκίμασε το #10 σε συνδυασμό με 3*.

Για μένα δεν έχει καμία σημασία πόσα σκάγια είναι μέσα σε ένα φυσηγγι το θέμα είναι να έχουν την απαιτούμενη δύναμη να καταβάλουν το θήραμα μεχρει 25/30μετρα πέφτουν τα πάντα και με 15γρ..
Μα μέχρι τα 35 μέτρα κανονικά πρέπει να τουφεκαμε την τσίχλα. Πιο μακριά είναι εξαιρετικά αμφίβολη η τουφεκιά κυρίως όσον αφορά την σκόπευση μας ακόμη και το καλύτερο φυσίγγι να έχουμε. Ένα καλό φυσιγγι με 10 νούμερο σκαγια μέχρι και τα 35-40 μέτρα έχει την δύναμη να την καταβάλει την τσιχλα ειδικά αν συνδυάζεται με σφιχτό τσοκαρισμα. Αλλά δεν είναι εύκολο να το υποστηρίξει σκοπευτικά ο καθένας. Το λέω γιατί έχω καταφέρει φετος να παρω σε αυτή την απόσταση τσίχλα με 24γρ και 10νουμερο σκάγια με 3*τσοκ και μάλιστα την βρήκα ξερή.

Για την ακρίβεια, με τις τιμές που έχουν φτάσει τα μολύβδινα φυσίγγια στην Ελλάδα, η τιμή για ατσάλινα είναι η ίδια ή ελάχιστα ψηλότερη.
Από βλητικής άποψης που είναι το κύριο θέμα, είναι πως πρέπει να κατέβεις 2 νούμερα σκαγιων πιο χοντρά για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα στην διατήρηση. Αυτό όμως μειώνει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό σκαγιων κατά αντιστοιχία με τα μολύβδινα.
Τα πλείστα όπλα των τελευταίων δεκαετιών είναι ικανά να ρίξουν ατσάλινα. Το θέμα ξεκινάει με παλιότερα όπλα.
Όσον αφορά τα τσοκ, είναι απαγορευτικά τα 1*,2*. Τα υπόλοιπα ενδείκνυνται για χρήση ατσάλινων!

Ένα από τα ελάχιστα θετικά τούς, είναι η μειωμένη παραμόρφωση κατά την βολή, άρα καλύτερη κατανομή. Το ζήτημα που δημιουργείται εδώ είναι σε κοντινές ντουφεκιες σε σκληρή επιφάνεια (κυνήγι πέρδικας, λαγού) από τον εξωστρακισμο τούς...
Το μεγαλύτερο θέμα είναι το ορτύκι

Back