Kostas ContraDosi
Moderator
Μια πράσινη κασετίνα είναι.Ο Στόκας παντως γέμιζε κ 27βολα για δαυτες..
Βρες τα μου τα γ@μ......να, να ησυχάσω....
Μια πράσινη κασετίνα είναι.Ο Στόκας παντως γέμιζε κ 27βολα για δαυτες..
Ειχα κανει μια δοκιμη πριν 2 χρονια καλοκαιρι με federal 15βολα μαγκνουμ στα 81 μετρα, την χηνα την ειχαν σιγουρα πιστευω,αυτα εδω ητανΠροσωπικά αν και έχω εμπάθεια με τα όπλα αυτά από πείρα, ειλικρινά σου λέω πως δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιο τσοκ φρενου που θα σου κάνει την δουλειά. Όλα για εμένα είναι μια συνεργασία, φυσίγγια κάννη τσοκ. Τι να σου πω. Εγώ το λέω ότι τον κύκλο που λες παραπάνω θα τον προσέγγιζε μόνο το παιδί που γράφει εδώ με την g3
Να τα όπλα... Ευτυχώς η δυστυχωςΕιχα κανει μια δοκιμη πριν 2 χρονια καλοκαιρι με federal 15βολα μαγκνουμ στα 81 μετρα, την χηνα την ειχαν σιγουρα πιστευω,αυτα εδω ηταν
https://www.kalkantzakos.com/Product/2114/15vola-buckshot-power-shok,-federal
View attachment 20489
Φιλαράκι μου 15 Βόλο είναι ...... Αν έχεις ρίξε ένα federal 41 Βόλο η Ρεμί 41 Βόλο που τα χρησιμοποιούν κυρίως για χήνες.......Ειχα κανει μια δοκιμη πριν 2 χρονια καλοκαιρι με federal 15βολα μαγκνουμ στα 81 μετρα, την χηνα την ειχαν σιγουρα πιστευω,αυτα εδω ηταν
https://www.kalkantzakos.com/Product/2114/15vola-buckshot-power-shok,-federal
View attachment 20489
Πιστεύεις ότι θα άλλαζε κάτι?Φιλαράκι μου 15 Βόλο είναι ...... Αν έχεις ρίξε ένα federal 41 Βόλο η Ρεμί 41 Βόλο που τα χρησιμοποιούν κυρίως για χήνες.......
Ναι πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα τουφεκιας.....Πιστεύεις ότι θα άλλαζε κάτι?
Τσοκ και είδος φυσιγγίου......αλλά στην πράξη έχω δει ότι όσο πιο χοντρά τα βόλια τόσο πιο πολλά μέτρα κρατούσαν άρα θα το έβαζα σαν παράγοντα για αυτό είπα να δοκιμάσει με πιο ψιλά βόλια....Από τι εξαρτάται το επίπεδο συγκέντρωσης?
Αν λες για τον Άλεξ έχω δει και έχω μιλήσει και προσωπικά μαζί του πάρα πολλές φορές και εχώ δει πολλές δοκιμές του όμως με kicks buck kicker XF για αυτό έγραψα τσοκ και είδος φυσιγγίου.......Συγγνώμη έχεις δει τι συγκεντρώσεις βγάζει με σκάγια?
Δεν εχω Τελη 41βολα καθολου, αν παρω κανενα θα σου βαλω δοκιμη.Φιλαράκι μου 15 Βόλο είναι ...... Αν έχεις ρίξε ένα federal 41 Βόλο η Ρεμί 41 Βόλο που τα χρησιμοποιούν κυρίως για χήνες.......
Είπες κουβέντα.το συγκεκριμένο κυνήγι είναι πανέξυπνο και θέλει μεγάλη παρατήρηση για να δεις τις συνήθειες...Εκεί πατάς ...Στη συνήθεια ...Έχουν ρουτίνα...Εάν τους βρεις το νερό που ξεκουραζονται τους αλλάζεις τα φώτα.Στα χωραφια και την τροφή διαλέγουν πάρα πολύ προσεκτικά και οποιαδήποτε αλλαγή τις διώχνει.Εαν το τονίζω μπορέσεις να βρεις το νερό που ξεκουραζονται κάνεις σοβαρή δουλεια.βράδυ κυνηγάνε το νερό δεν είναι σαν το παπί που γυρνοβολαει όλη νύχτα ...Έχω ξημερώσει δίπλα τους με -17 και άκουγα πως με τις μύτες κρατάνε ανοιχτό από πάγο το κομμάτι που κάθονται...είναι αρρωστια το κυνήγι τους...παρατάς ότι άλλο πετάει μετά από αυτές...Εμπειρίες με χήνες δεν έχω, τουλάχιστον όχι ακόμα...Με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι ότι αντί να τις ντουφεκάτε στα 80-90 μέτρα και πάει λέγοντας με μπίλιες και βόλια γιατί δεν κάνετε κάτι άλλο?Με υπομονή και παρατήρηση τα χωράφια που τρώνε τα πουλιά θα τα βρεις... Σκάβεις μία τρύπα βάζεις ένα βαρέλι μέσα βάζεις και λίγη βλάστηση γύρω γύρω και είσαι έτοιμος...Ούτε έρπιν ούτε κυνηγητά με αυτοκίνητα ούτε ντουφεκιές με μπίλιες και τα λοιπά.... Απλά και όμορφα πράγματα...Και αν έρχονται και λίγες λίγες κάνεις ένα κυνήγι ανεπανάληπτο!
Τα golden τα βγάζει και σε άλλα νούμερα? 60βολο ας πούμε?παλικάρια γιατί άκρη δεν θα βγει χαχαχα.......φίλε Λευτέρη ρίξε 41 βολα Ρεμί
Wolf 27 βολα για λίγο πιο μακριά
Και επίσης για μακριά πάρε τηλ τον Σταματιάδη που βγάζει τα golden να σου δώσει 30 βολα με lb6 και buffer......
Στην περιοχή μου Θεσσαλονίκη δηλαδή πέφτουνε στα χωράφια συνήθως τον Γενάρη που έχει χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες και όχι πολύ πρωί θα βγούνε για βοσκή αφού σηκωθεί καλά ο ήλιος και πάρει να ξεπαγωνει το χώμα! Με χιονιά σχεδόν ολη μέρα είναι στη βοσκή μέχρι να ενοχληθούν και να μπούνε μέσα στις λίμνες όπου και απαγορεύεται το κυνήγι! Εδώ βόσκουν κατά κύριο λόγο σε χασιλια σταρια και τριφύλλια!Ζωντανές εικόνες Λευτέρη, μπράβο εγώ προσωπικά δίνω βάση στις επιλογές στα φυσίγγια που ανέφερες παραπάνω.
Προσωπικά δεν έχω συναντήσει στα βόρεια σύνορα κόσμο να κάνει χαλάστρα, αντιθέτως υπάρχει μια κάποια συνεργασία. Όλα αυτά πριν 3 4 χρόνια στα τελευταία καλά μπασιματα. Πιστεύω ότι η καρπωση επειδή είναι θέμα, ακόμα και στο πέρασμα δεν θα έβλαπτε σε τίποτα την υπόθεση στο κυνήγι.
Επειδή εδώ έχεις πείρα, για να μην βγαίνουμε εκτός ποστ, αν θες και αν υπάρχει περιθώριο ανέφερε σε ποιες κλιματολογικες συνθήκες θημασαι να γίνεται μπουλουκι κι επίσης ποιες προτιμήσεις σε καλλιέργειες (και την κατάσταση τους ακολουθούν και επιλεγου). Προσωπικά έχω παρατηρήσει πως νεκρές και μυστήριες ώρες μπορείς να κάνεις καλή καρπωση.
70 Βόλο σίγουρα και 30 Βόλο Magnum και τιμή άστο πολύ καλή δεν θα βρεις αλλού σε δεκάδα βγαίνουν....Τα golden τα βγάζει και σε άλλα νούμερα? 60βολο ας πούμε?
Το ίδιο και εδώ μεγάλη αγάπη όμως έχουν τα λάχανα εκεί χτυπιουνται και πιο εύκολα.....Στην περιοχή μου Θεσσαλονίκη δηλαδή πέφτουνε στα χωράφια συνήθως τον Γενάρη που έχει χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες και όχι πολύ πρωί θα βγούνε για βοσκή αφού σηκωθεί καλά ο ήλιος και πάρει να ξεπαγωνει το χώμα! Με χιονιά σχεδόν ολη μέρα είναι στη βοσκή μέχρι να ενοχληθούν και να μπούνε μέσα στις λίμνες όπου και απαγορεύεται το κυνήγι! Εδώ βόσκουν κατά κύριο λόγο σε χασιλια σταρια και τριφύλλια!
Κώστα φιλικά στο λέω ο τρόπος κυνηγιού το επιβάλει και δεν γίνεται αλλιώςΡίχτε μονόβολα καλύτερα....τη το παλεύεται ρε παλικάρια......σωβαρεφτείτεεεεεε....γελάνε κ τα γουρούνια που διαβάζουν για μπίλιες στις αγριόχηνες....