Βρε παιδιά κάνα "φορτωμένο" μεσοταπο υπάρχει;; Σκεφθητε "ζημιες" που θα έκανε σε πληθώρα θηραμάτων σε μεσαίες αποστάσεις
Τόλη δεν νομίζω στα 15-30 μέτρα να χρειάζεται τόσο βαριά γόμωση σε σκάγια.Χρηστο εγω μιλαω για ποιο φορτωμενο κ με ποιο χονδρα μεσα. Σκεψου ενα 38-40 με 6αρια ... τι θα εκαναν σε φασσες και σε βραδυνα/πρωινα παπια (οπου επιτρεπεται), ακομη κ σε λαγο (καβαλα). εχω ριξει ενα παρεμφερες, ευγενικη γεμισια φιλου , σε απογευματινα παπια ..... και οτι περναγε απο 15-30 κ παραπανω ισως .... ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙ!!!!!!!!
Σπυρο απλα σαν ενδιαμεση λυση διασπορεα κ κανονικου, επειδη εχω ριξει τετοιο φυσιγγι .... ηταν καλο!!!!!Τόλη δεν νομίζω στα 15-30 μέτρα να χρειάζεται τόσο βαριά γόμωση σε σκάγια.
33-34γρ μαλλινόταπο Νο 6 στα 30μ. ακόμα και με 4*, έχει αρκετή δύναμη κρούσης και πυκνότητα κατανομής να κατεβάσει οποιοδήποτε μεσαίου μεγέθους θήραμα, πατσαβούρι όπως λές...
Ισως γιατί οι εταιρίες τα προορίζουν για μεσαίες αποστασεις, δεν τα φορτώνουν και παραπάνω από 36γρ.
Στα 36γρ πάντως υπάρχουν αρκετά μαλλινόταπα και με πλαστική μισόταπα φυσίγγια
2 μαλλινοταπα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα B&P Tricolore (με ρελιαστό κλείσιμο) και τα Mythos (σε χάρτινο καλυκα) και τα NSI caccia 36gr (Σε μπλέ καλυκα).
Τα ΝSI Νο 6, τα έριχνε γνωστός μου στα απογευματινά παπιά, σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα και ήταν πολύ ευχαριστημένος.
Γιάννη Direct με spreader; .xm.
Λειτουργεί στο πρωτο φυσίγγι σαν CYL και σαν spreader στα επομενα δύο μαλλινοταπα.
Δεν το έχω δοκιμάσει Χρήστο.Το spreader λειτουργεί το ίδιο (δηλαδή σαν CYL) και με τα διασποράς ή μόνο με τα αποκεντρωτικά (Direct);
φιλε Νικο εμενα το δικανακι μου ειναι 2750 βαρος μεχρι 34 και με νορμαλ πιεσεις δεν εχω κανενα προβλημα..φυσικα ειναι μπεκατσοτουφεκο δεν ειναι να παω για τσιχλα... (οχι πως δεν το εχω κανει με νορμαλ τουφεκιες ομως).....μηπως το κοντακι σου δεν ειναι στα μετρα σου και την ακους ....οπως και το θεμα με τους εξολκεις.. καποιο μοντελο της benttinsoli ειχε ενα τετοιο θεμα..Παιδια πείτε μου ενα φυσιγγι για μπεκάτσα μαλακό για το δίκανο , ρίχνω τωρα το B&P light 31 gr No9 στην πρωτη με 4 άστρα και Νο7 στη δεύτερη με 3 άστρα να μείνω ετσι ? αμα βαλω δυνατό φυσιγγι ο εξολκεας πετάει και τις δυο ....
Σε πιο τουφέκι στο κάνει αυτό;Παιδια πείτε μου ενα φυσιγγι για μπεκάτσα μαλακό για το δίκανο , ρίχνω τωρα το B&P light 31 gr No9 στην πρωτη με 4 άστρα και Νο7 στη δεύτερη με 3 άστρα να μείνω ετσι ? αμα βαλω δυνατό φυσιγγι ο εξολκεας πετάει και τις δυο ....
Σε πιο τουφέκι στο κάνει αυτό;
Μάλλον εννοείς 30γρ. Πάντως αυτό είναι από τα πιο μαλακα φυσιγγια.ρίχνω τωρα το B&P light 31 gr No9
Μάλλον εννοείς 30γρ. Πάντως αυτό είναι από τα πιο μαλακα φυσιγγια.
Διασπορας η μαλλινόταπο δε βάζεις;
Ωραίος συνδυασμός είναι. Άντε καλές τουφεκιες.Εχεις δικιο , 30 ειναι ! Δεν εχω βαλει ποτε μαλινοταπο μονο συγκεντρωτηρα χρησιμοποιώ , εχω παρει ενα κουτι direct 32 αλλα δεν εχω ρηξει ακομα
Ωραίος συνδυασμός είναι. Άντε καλές τουφεκιες.
τοΝικο βαλε να ριχνει πρωτα η καννη με τα τρια στρα κ βαλε Direct 32 και δευτερη η καννη με τα πεντε αστρα κ MB Light κ θα με θυμηθεις...
Το θεμα με τον εξολκεα παντως θελει κοιταγμα...