Φυσίγγια για μπεκάτσα

Νικο βαλε να ριχνει πρωτα η καννη με τα τρια στρα κ βαλε Direct 32 και δευτερη η καννη με τα πεντε αστρα κ MB Light κ θα με θυμηθεις... ;)
Το θεμα με τον εξολκεα παντως θελει κοιταγμα...
Σωστος ο Αρις! 3* ή 4* καλύτερα;

Νικο βαλε να ριχνει πρωτα η καννη με τα τρια στρα κ βαλε Direct 32 και δευτερη η καννη με τα πεντε αστρα κ MB Light κ θα με θυμηθεις... ;)
Το θεμα με τον εξολκεα παντως θελει κοιταγμα...
+1
εξαιρετικός συνδυασμός, αν και για δεύτερη ντουφεκιά θα πρότεινα το B&P MB Classic 32 γρ Νο 7
Και γω όταν είχα ντουφέκι με εναλλασσόμενα τσοκ, τέτοιο συνδυασμό χρησιμοποιούσα με άλλα φυσίγγια βέβαια.
Στα πυκνά έβαζα σαν 1η ντουφεκιά 3* και ένα διασποράς MAX-D του Στόκα Νο 9 (πανομοιότυπο αποκεντρωτήρα με του DIRECT) και σαν 2η 5* και ένα μαλλινοταπο συνήθως το NSI superfelt No 7.
Σε ποιο ανοιχτά μέρη στα 3* ένα διασποράς της NSI στα 34 γρ (με τριπλή βυσμάτωση, μάλλον δεν το βγάζει πλέον) και σαν δεύτερη ντουφεκιά 5* ή 4* (ανάλογα το μέρος) και ένα κανονικό φυσίγγιο συγκεντρωτήρα Νο 7.
το

Θα το κάνω Άρη , ευχαριστω ! Το κοιταξα ειναι λεει ετσι ο μηχανισμός που τα πιεσμενα φυσσιγια λόγω αυξημένης ανάκρουσης οπλίζουν και τον αλλο εξολκεα ..τι να πω

Νίκο λίγο ''άκυρο'' μου φαίνεται αυτό, για σύγχρονο δίκαννο δοκιμασμένο στα 1370 bars...
Αν θυμάμαι το όπλο σου έχει 60εκ. κάννες, τέτοια κοντά μήκη καννών, ειδικά σε δίκαννα, κάνουν πιο αισθητή την ανάκρουση και τον θόρυβο της ντουφεκιάς, ίσως γι' αυτό νοιώθεις πιο έντονα την ανάκρουση.
Σκέψου, η απόσταση των στομίων των καννών από το αυτί, είναι το ίδιο με μιας καραμπίνας 50-52 εκ κάννης.

+1
εξαιρετικός συνδυασμός, αν και για δεύτερη ντουφεκιά θα πρότεινα το B&P MB Classic 32 γρ Νο 7
Και γω όταν είχα ντουφέκι με εναλλασσόμενα τσοκ, τέτοιο συνδυασμό χρησιμοποιούσα με άλλα φυσίγγια βέβαια.
Στα πυκνά έβαζα σαν 1η ντουφεκιά 3* και ένα διασποράς MAX-D του Στόκα Νο 9 (πανομοιότυπο αποκεντρωτήρα με του DIRECT) και σαν 2η 5* και ένα μαλλινοταπο συνήθως το NSI superfelt No 7.
Σε ποιο ανοιχτά μέρη στα 3* ένα διασποράς της NSI στα 34 γρ (με τριπλή βυσμάτωση, μάλλον δεν το βγάζει πλέον) και σαν δεύτερη ντουφεκιά 5* ή 4* (ανάλογα το μέρος) και ένα κανονικό φυσίγγιο συγκεντρωτήρα Νο 7.

Νίκο λίγο ''άκυρο'' μου φαίνεται αυτό, για σύγχρονο δίκαννο δοκιμασμένο στα 1370 bars...
Αν θυμάμαι το όπλο σου έχει 60εκ. κάννες, τέτοια κοντά μήκη καννών, ειδικά σε δίκαννα, κάνουν πιο αισθητή την ανάκρουση και τον θόρυβο της ντουφεκιάς, ίσως γι' αυτό νοιώθεις πιο έντονα την ανάκρουση.
Σκέψου, η απόσταση των στομίων των καννών από το αυτί, είναι το ίδιο με μιας καραμπίνας 50-52 εκ κάννης.

Παιδια πηρα ενα οπλο καινουργιο αυτη τη δύσκολη εποχή να κανω το κέφι μου να περάσω το χρονο μου στο βουνο οσο χρονο μπορω να διαθέσω δηλαδή και αντί γιαυτο πηγαινοέρχομαι στον αντιπρόσωπο ..... Έστειλα email στην εταιρεία αν δεν απάντηση εντός μηνός να μου βρει λυση το οπλο θα το παρουν πισω θελουν δεν θελουν....
Σας ευχαριστω για τους συνδυασμούς εχθες δούλεψα το 5 - 4 με m&b light Νο 9 και πηρα μια κοτούλα !! Τα direct παλι τα ξέχασα σπιτι !

Έχει δοκιμάσει κάποιος το alfa game χρυσή μπεκάτσα;
http://alfagame.gr/ΦΥΣΙΓΓΙΑ-kinigi/alfa-game-xrisi-bekatsa
Όταν κυνηγουσα πιο συστηματικά μπεκατσα ήταν το πρώτο μου φυσίγγι.
Καλό για πρώτο το 8/10 και δεύτερο το 7/9 ειδικά στα πυκνά και με πολύ κρύο.
Δοκίμασε με κυλινδρο στα 12 μέτρα πιο είναι πιο ανοιχτό, αυτό ή το Direct, για να το βάλεις πρώτο (μάλλον το Direct) και βάλε το alfa game δεύτερο και τρίτο.

Last edited:
Γιάννη σκέφτομαι με spreader το 8/10 για πρώτο φυσίγγι και τα άλλα δυο τα HUNTING PERFECTION BEKATSA. Τι λέτε;
Παλιότερα δούλευα και αυτό το συνδυασμο με δεύτερο τρίτο φυσίγγι το μαλλινόταπο NSI Special Game ν.8.Σε λιγο πιο ανοιχτά μέρη.

Έχει δοκιμάσει κάποιος το alfa game χρυσή μπεκάτσα;
http://alfagame.gr/ΦΥΣΙΓΓΙΑ-kinigi/alfa-game-xrisi-bekatsa
Εχω ριξει μονο το alfa game elite 36γρ(γκρι) κ ήταν πολύ καλο..
Αν θες να πας στα 38γρ τότε δοκίμασε κ τα κουτουμανος 40γρ διασπορας..Εξαιρετικό κ πιο φθηνό από το alfa game..Αν υπάρχει Κομοτηνή τότε δωστου μια ευκαιρία. Τα πουλιά γαζί..Μια φορά ειχα ριξει σε μια που βγηκε στο καθαρό με ν7 ήταν δεν ήταν 20μ και όταν την μαδησα δεν έβλεπα τίποτα άλλο εκτός από τρύπες..Δίχως να καταστραφεί το πουλί..Μιλάμε για πολλά σκάγια..

Last edited:
Εχω ριξει μονο το alfa game elite 36γρ(γκρι) κ ήταν πολύ καλο..
Αν θες να πας στα 38γρ τότε δοκίμασε κ τα κουτουμανος 40γρ διασπορας..Εξαιρετικό κ πιο φθηνό από το alfa game..Αν υπάρχει Κομοτηνή τότε δωστου μια ευκαιρία. Τα πουλιά γαζί..Μια φορά ειχα ριξει σε μια που βγηκε στο καθαρό με ν7 ήταν δεν ήταν 20μ και όταν την μαδησα δεν έβλεπα τίποτα άλλο εκτός από τρύπες..Δίχως να καταστραφεί το πουλί..Μιλάμε για πολλά σκάγια..

Τάσο δυστυχώς δεν τα βρίσκω στην Κομοτηνή. Είναι με διασπορέα ή με αποκεντρωτήρα;

Τάσο δυστυχώς δεν τα βρίσκω στην Κομοτηνή. Είναι με διασπορέα ή με αποκεντρωτήρα;
Χρήστο του Κουτουμανου ειναι με ελικοειδή διασπορεα.
Η γνωμη μου ειναι πως πρέπει να κανεις μια δοκιμή σε χαρτί στα 15 μέτρα με δυο διαφορετικα τσοκ (κατα προτίμηση 4 και 5). Εκει θα σου λυθούν οι αποριες και θα κρινεις πιο διασποράς ταιριαζει στη κανη σου. Για πιο γρηγορη διασπορά σε κοντινες αποστάσεις ειναι με ελικοειδή διασπορεα και για πιο μακρινες βολες (μεχρι 25-30 μετρα) σταυρός με πτερυγια. Δεν αναφέρω τα Direct γιατι εμένα προσωπικά με απογοητυσαν. Τα εχω ξαναγράψει και παλαιοτερα.

Τα τελευταία 4 χρόνια κυνηγάω την μπεκάτσα με καραμπίνα breda Altair lusso,με τροποποιημενη (κοντή) κανη 57 εκ. και μόνιμα κύλινδρο πάνω...Ο συνδυασμός φυσίγγιων που κατέληξα είναι σαν 1ο Lambro Feltro no7 34gr. και 2ο και 3ο το Berreta Special no7 34gr...Κατέληξα σε αυτόν τον συνδυασμό μετά από μπόλικες δοκιμές πάνω στο κυνήγι...το 7αρι μπορεί να έχει λιγότερα σκάγια αλλά δεν συγχωρεί...

το 7αρι μπορεί να έχει λιγότερα σκάγια αλλά δεν συγχωρεί...

Είναι και το αγαπημένο Νο σκαγιού, για τις ξυλόκοτες και όχι μόνο, των κυνηγών της γενιάς του πατέρα μου, που κυνήγησαν κυρίως τις δεκαετίες '60-'70-'80...

Είναι και το αγαπημένο Νο σκαγιού, για τις ξυλόκοτες και όχι μόνο, των κυνηγών της γενιάς του πατέρα μου, που κυνήγησαν κυρίως τις δεκαετίες '60-'70-'80...
Τότε οι μπεκατσες ήταν δευτερεύον θηραμα, στο λαγό ήταν το μυαλό τους, στην περδικα και σε κανένα κοπάδι φασσες καθιστες.

Back