Φυσίγγια για την Φάσσα

Το κιτρινο ειναι το παλιο με ταπα
Το κοκκινο ειναι αυτο που βγαινει απο περσυ με ταπα
δεν το χω ανοιξει για να πω επισημα εαν ειναι μαλινοταπο η με πλαστικη
Ναι μωρέ το ίδιο φυσεκι είναι απλά σε ρωτάω υπάρχει Ελλάδα ή το έφερες από έξω? Με τα παλιά τα κίτρινα είχα το απόλυτο σε δύο κουτάκια που έριξα

Επερνε παλια φασσες και ξαφνηκα σταματησε;
Η ποτε δεν τις επερνε;
Ειναι εμπειρος φασσας η σχετικα νεος στο κυνηγι της;
Θεωρω οτι κυνηγαει με το ιδιο οπλο και τρυγονι και φασσα και τσιχλα οποταν δεν ειναι θεμα μετρων αφου σε τρυγονι τσιχλα δεν εχει αποτυχιες
αρχισε μια μλκια πριν 3 χρονια να πειραζει τα οπλα ,κλισεις ,και τετοια,ηταν μετριος προς το καλος πριν αρχισει αυτα,πηγε σε δασκαλο περσυ να του πει τι κανει λαθος το μονο που του ειπε οτι σφιγγει υπερβολικα την παπια,στο σκοπευτηριο ειναι πολυ καλος.....δεν ειναι φρεσκος στην φασα,10 χρονια την κυνηγαει,ναι με το ιδιο κυνηγαει,την beretta,μεχρι λειζερ πηρε το ποιο ειναι χρησιμο αρκετα,τιποτα καμμια βελτιωση....

παιδες καλησπερα,να σας ζαλισω λιγο με καποιο θεμα που ταλανιζει τον κουμπαρο μου και συγκυνηγο μου εδω και 3 χρονια?λοιπον θα ειμαι συντομος γιατι η υποθεση αυτη εχει καταναλωσει ωρες επι ωρων συζητησεις..1ον.ειναι πολυ καλο ντουφεκι σε τσιχλα τρυγονι,2ον ριχνει ιδιογομωση,3ον βασικο οπλο beretta390,4ον στην φασα σχεδον 100% αποτυχια,με δικα του φυσιγγια,με εταιρειας δεν δοκιμαζε ,τωρα του γυρισε,που δεν κατεβασε πουλι,5ον πολλα πουλια ξεφτερισμενα,το τσοκ ειναι 2αστρα...η αποψη μου οπως και του το ειπα ειναι .η φταινε τα φυσιγγια,η εσυ,θα ξεκινησει με τα φυσιγγια εμποριου,εγω πιστευω οτι ειναι πισω απο τα πουλια,ριχνει αρκετα αργα στο θηραμα....σημερα μου ειπε οτι θα αλαξει οπλο..οτι οι αυλοι φταινε ,κλπ κλπ δεν συνεργαζονται οι νεες πυριτιδες κλπ κλπ με τα παλια οπλα.....θελω να τον βοηθησω γιατι εχει φαει πολυ πικρα..ακουω γνωμες!!
Απλά έμεινε πίσω κάμποσες φορές και του έχει μείνει ψυχολογικό η τουφεκαει πολύ μάκρια λόγο όγκου πουλιού απλά πες του να φεύγει μπροστά για αρχή

Απλά έμεινε πίσω κάμποσες φορές και του έχει μείνει ψυχολογικό η τουφεκαει πολύ μάκρια λόγο όγκου πουλιού απλά πες του να φεύγει μπροστά για αρχή
το ιδιο λεω και εγω,ακριβως με σενα,δεν παιρνει ουτε τα κοντινα ομως..πιστευω οτι ειναι ψυχολογικο...βασικα ..

το ιδιο λεω και εγω,ακριβως με σενα,δεν παιρνει ουτε τα κοντινα ομως..πιστευω οτι ειναι ψυχολογικο...βασικα ..
Ψυχολογικό είναι φίλε είχα και εγώ ένα φίλο που πηγαίναμε παλιά στο λαγό και ενώ ήταν μπαμ και τέλος στο λαγό αν τύχαινε να του φύγει λαγός τελείωνε και η μέρα μια φορά έριξε σε 11 και δεν σκότωσε κανέναν ευτυχώς οι σκύλες εγλωβισαν μετά ένα και τον επνιξαν γιατί μάλλον είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους την επόμενη έξοδο ήταν ο παλιός καλός εκτελεστής

Εντάξει στα κοντινα τώρα με το 2 τσοκ και χωρίς ψυχολογία τι ψάχνεις? Αν ξέρεις κανένα πέρασμα που να περνάνε βολικά πήγαινε τον και πες του να χρησιμοποιήσει 4 άστρα πιστεύω εκεί θα λυθεί

Απόψη είναι η εξής.... Βγάζει τα 2* και βάζει 4*.
Παιρνει ή φτιάχνει φυσιγγι με μεσοταπα Ν6 ή Ν7 και τουφεκαει 25-30 μέτρα το πολύ. Θα κάτσει στο καρτέρι και θα βάλει σημαδι μέχρι πιο σημείο θα σηκώνει όπλο.

1-2-3 θα ξεμπουκωσει και θα τις καίει σαν τις τσίχλες μετά.

αρχισε μια μλκια πριν 3 χρονια να πειραζει τα οπλα ,κλισεις ,και τετοια,ηταν μετριος προς το καλος πριν αρχισει αυτα,πηγε σε δασκαλο περσυ να του πει τι κανει λαθος το μονο που του ειπε οτι σφιγγει υπερβολικα την παπια,στο σκοπευτηριο ειναι πολυ καλος.....δεν ειναι φρεσκος στην φασα,10 χρονια την κυνηγαει,ναι με το ιδιο κυνηγαει,την beretta,μεχρι λειζερ πηρε το ποιο ειναι χρησιμο αρκετα,τιποτα καμμια βελτιωση....
Αυτό με την πάπια παραπέμπει σε εμένα μάλλον αλλά αποκλείεται να είπα σε κάποιον ΜΟΝΟ αυτό!!! Για μάθε, με εμένα έκανε μάθημα; Όσα περιγράφεις πάντως παραπέμπουν σε κυνηγό που έχει επιτυχίες με τεχνάσματα, όχι με τεχνική.

Ο στόχος είναι στόχος, μας ενδιαφέρουν απόσταση, ταχύτητα, γωνία, όχι μέγεθος. Αν κάποιος τουφεκαει σωστά, τουφεκαει σωστά παντού. Εκτός αν είναι όντως ψυχολογικό, τι να πω...

Εντάξει στα κοντινα τώρα με το 2 τσοκ και χωρίς ψυχολογία τι ψάχνεις? Αν ξέρεις κανένα πέρασμα που να περνάνε βολικά πήγαινε τον και πες του να χρησιμοποιήσει 4 άστρα πιστεύω εκεί θα λυθεί
Όσο έγραφα, έκανες σχόλιο και απαντήσαμε το ίδιο... Με συγχωρείς!

Αυτό με την πάπια παραπέμπει σε εμένα μάλλον αλλά αποκλείεται να είπα σε κάποιον ΜΟΝΟ αυτό!!! Για μάθε, με εμένα έκανε μάθημα; Όσα περιγράφεις πάντως παραπέμπουν σε κυνηγό που έχει επιτυχίες με τεχνάσματα, όχι με τεχνική.

Ο στόχος είναι στόχος, μας ενδιαφέρουν απόσταση, ταχύτητα, γωνία, όχι μέγεθος. Αν κάποιος τουφεκαει σωστά, τουφεκαει σωστά παντού. Εκτός αν είναι όντως ψυχολογικό, τι να πω...
ναι λεωνιδα σε σενα εκανε..τον ειδες στους δισκους απο οτι μου ειπε..ριχνει μια χαρα,το βλεπω και εγω αλλωστε

ναι λεωνιδα σε σενα εκανε..τον ειδες στους δισκους απο οτι μου ειπε..ριχνει μια χαρα,το βλεπω και εγω αλλωστε
Αν θελεις πες μου σε προσωπικό μήνυμα ποιος είναι. Ακόμα καλύτερα πες του να με πάρει ένα τηλέφωνο μήπως και καταφέρω να τον βοηθήσω.

Απόψη είναι η εξής.... Βγάζει τα 2* και βάζει 4*.
Παιρνει ή φτιάχνει φυσιγγι με μεσοταπα Ν6 ή Ν7 και τουφεκαει 25-30 μέτρα το πολύ. Θα κάτσει στο καρτέρι και θα βάλει σημαδι μέχρι πιο σημείο θα σηκώνει όπλο.

1-2-3 θα ξεμπουκωσει και θα τις καίει σαν τις τσίχλες μετά.
σωστη αποψη

σωστη αποψη
Προηγειται η αποψη του Λεωνιδα αλλα αν θες μια δικη μου ειναι οτι σκεφτεται πολυ γιατι εχασε πουλια και θελει να τα σιγουρεψει

Θα παει να ριξει δυο πουλες σκεετ
Αν τα παει καλα εκει σημαινει πατε σε ενα γηπεδο σΠορτιγκ με πορειες που προςωμοιαζουν με φασσα
Αλλα εκει θα βγαζεις εσυ τα δισκακια χωρις να ξερει τ θα βγαλεις

Πιστευω οτι γα τα παει καλα γιατι θα ριχνει χωρις να σκεφτεται κινησεις κρατηματα προσκοπευσεις

Στο κυνηγι εαν αυτο ειναι εφικτο να μπει σε καρτερι που δεν βλεπει τα πουλια απο μεγαλη αποσταση

Να μην μενει να περιμενει να σηκωνει νωρις το οπλο και να κανει υπολογισμους
Μολις παρει 2-3 θα ξεθαρεψει….

Προηγειται η αποψη του Λεωνιδα αλλα αν θες μια δικη μου ειναι οτι σκεφτεται πολυ γιατι εχασε πουλια και θελει να τα σιγουρεψει

Θα παει να ριξει δυο πουλες σκεετ
Αν τα παει καλα εκει σημαινει πατε σε ενα γηπεδο σΠορτιγκ με πορειες που προςωμοιαζουν με φασσα
Αλλα εκει θα βγαζεις εσυ τα δισκακια χωρις να ξερει τ θα βγαλεις

Πιστευω οτι γα τα παει καλα γιατι θα ριχνει χωρις να σκεφτεται κινησεις κρατηματα προσκοπευσεις

Στο κυνηγι εαν αυτο ειναι εφικτο να μπει σε καρτερι που δεν βλεπει τα πουλια απο μεγαλη αποσταση

Να μην μενει να περιμενει να σηκωνει νωρις το οπλο και να κανει υπολογισμους
Μολις παρει 2-3 θα ξεθαρεψει….
αν θυμασαι ειπα στην πρωτη αναρτηση οτι αργει πολυ να ριξει,το σκεπτεται πολυ,την ψαχνει να την σιγουρεψει..και του το εχω πει,αργεις πολυ να ριξεις..ολες οι απαντησεις σκιαγραφουν τον τροπο αποτυχιας του

αν θυμασαι ειπα στην πρωτη αναρτηση οτι αργει πολυ να ριξει,το σκεπτεται πολυ,την ψαχνει να την σιγουρεψει..και του το εχω πει,αργεις πολυ να ριξεις..ολες οι απαντησεις σκιαγραφουν τον τροπο αποτυχιας του
Το τονίζω πάντα στα μαθήματα: "μην αφήνεις την τεχνική να σκοτώνει τον αυθορμητισμό σου". Θέλει ισορροπία ο συνδυασμός τους.

Οχι μου διεφυγε οτι το ειπες φιλε

Επομενως νομιζω φαινετε η κυρια αιτια

Σε περισσοτερο βαθος και αναλυση πιστευω οτι μπορει να μπει ο Λεωνιδας ως επαγγελματιας

Εγω αποψη εξεφρασα

Αυτό πιστεύω και εγώ φταίει, στην προσπάθεια του να σιγουρέψει τη βολή χάνει την εστίαση του στο θήραμα και εστιάζει στην θέση της κάννης και του στοχαστρου.
Αποτέλεσμα να μην ακολουθεί αρμονικά την πορεία και την ταχύτητα του στόχου και να σταματάει στιγμιαία την κίνηση του οπλου κατά το πάτημα της σκανδάλης μένοντας πίσω.
Μεγάλο κομμάτι η ψυχολογία στην σκόπευση. Βέβαια εικασίες κάνουμε και μόνο ένας ειδικός που θα τον δει μπορεί να δώσει την σωστή αιτιολογία.

Back