Φυσίγγια για την Φάσσα

Είναι σκληρά πουλιά άλλα το όνομα σιδερένιο πουλί που λένε κάποιοι οφείλεται στο ότι συνήθως η απόσταση που το ντουφεκανε είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που νομίζουν οι περισσότεροι τους ξεγελάει και το έχουν θεοποιήσει .

Είναι σκληρά πουλιά άλλα το όνομα σιδερένιο πουλί που λένε κάποιοι οφείλεται στο ότι συνήθως η απόσταση που το ντουφεκανε είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που νομίζουν οι περισσότεροι τους ξεγελάει και το έχουν θεοποιήσει .
Και συνηθέστερο το να μένουν πίσω και να τους κάνουν αέρα στα λιόκια

Θα ήθελα τη γνώμη σας. Σε απόσταση 10 μέτρων εννοείται κύλινδρος και φυσίγγι διασποράς. Αλλά τι νούμερο σκαγιών ρίχνουμε στη φασα στην απόσταση αυτή; Νούμερο 8 είναι εντάξει;
Φίλε σε αυτή την απόσταση και με φυσοκαλαμο να τις ρίξεις παίζει να πέσει..!

( Ναι το 8 είναι αρκετά ικανοποιητικό για αυτή την απόσταση)

Οπότε και το 9 μάλλον είναι OK! Ευχαριστώ!
Ε κοίτα εγώ πέρσι στην έναρξη πήρα μία μετά από χρόνια που είχα την ευκαιρία να τουφεκιά με 9 νούμερο...αν όμως ήξερα ότι έχει το μέρος φάσες και ήμουν προετοιμασμένος κάτω από 8 θα έβαζα...

Θα ήθελα τη γνώμη σας. Σε απόσταση 10 μέτρων εννοείται κύλινδρος και φυσίγγι διασποράς. Αλλά τι νούμερο σκαγιών ρίχνουμε στη φασα στην απόσταση αυτή; Νούμερο 8 είναι εντάξει;
Εκεί είσαι ναι και με ελικοειδή διασποράς.

Μέχρι τα 20 μέτρα, το τονίζω, μέχρι τα 20, και με ν9 πέφτουν. Ειδικά στην έναρξη με την αυξημένη θερμοκρασία. Πάντως, ακόμα και κοντά να είναι, καλύτερα είναι το ν7. Με κύλινδρο ή διασποράς στα 10μ, θα πάρει αρκετά σκάγια, οπότε δεν τίθεται θέμα καταβολής, αλλά θέμα κατανάλωσης μετά το μαγείρεμα!!

Ε κοίτα εγώ πέρσι στην έναρξη πήρα μία μετά από χρόνια που είχα την ευκαιρία να τουφεκιά με 9 νούμερο...αν όμως ήξερα ότι έχει το μέρος φάσες και ήμουν προετοιμασμένος κάτω από 8 θα έβαζα...
Είναι σημείο που περνάνε στα μπασίματα και δυστυχώς δεν ξέρω άλλο. Σκάνε πίσω από τα δέντρα εκεί στα 10 μέτρα σου βγαίνουν. Αυτός πάντως που είχε πιάσει το καρτέρι πέρυσι δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία εκείνη τη μέρα που πήγα, κάθισα λίγο πιο πέρα και έβλεπα.

Είναι σημείο που περνάνε στα μπασίματα και δυστυχώς δεν ξέρω άλλο. Σκάνε πίσω από τα δέντρα εκεί στα 10 μέτρα σου βγαίνουν. Αυτός πάντως που είχε πιάσει το καρτέρι πέρυσι δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία εκείνη τη μέρα που πήγα, κάθισα λίγο πιο πέρα και έβλεπα.
Η φάσσα θέλει κυρίως ΨΥΧΡΑΙΜΊΑ! Αυτό το λέω εκ πείρας!! Αν δεν βγαίνουν ξαφνικά, ή αν το μέρος δεν είναι κλειστό, τότε κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος συνδυασμός είναι: 4* τσοκ, 1ο-2ο φυσίγγι διασποράς(ν8-ν7) και το τελευταίο με κλασικό συγκεντρωτηρα σε ν6. Και κάτι ακόμα: ΠΆΝΤΑ, ΜΑ ΠΆΝΤΑ σημαδεύουμε ένα πουλί από το κοπάδι και ρίχνουμε μέχρι να πέσει. Δεν ρίχνουμε τυχαία μέσα στο σωρό!!😉😉

Back