Φυσίγγια για την Φάσσα

Poia ta merh sou?
Κυνηγάω συνήθως Ήπειρο και πιο πολύ Άρτα,ημιορεινά και ορεινά.Έχει αρκετά καλά περάσματα και τώρα που όλοι ασχολούνται με τα γουρουνια βρίσκεις όλα τα καρτερια άδεια ειδικά Τετάρτη και ΣΚ.

Καλησπέρα ομαδα!Οκτώβρη εχει εξόρμηση για φασες και πρεπει να εφοδιαστούμε καταλληλα.
Τα φυσίγγια που λεω να παρω ειναι τα εξης:
Nobel speed 34 gr 5αρια
BP classic 34 gr 6αρια
Lambro biturbo 38gr 5αρια
Και αυτα που εχω:
Bp winter με τον περίεργο συγκεντρωτηρα 5αρια
Action 35gr 5αρια
Τι λετε?

Καλησπέρα ομαδα!Οκτώβρη εχει εξόρμηση για φασες και πρεπει να εφοδιαστούμε καταλληλα.
Τα φυσίγγια που λεω να παρω ειναι τα εξης:
Nobel speed 34 gr 5αρια
BP classic 34 gr 6αρια
Lambro biturbo 38gr 5αρια
Και αυτα που εχω:
Bp winter με τον περίεργο συγκεντρωτηρα 5αρια
Action 35gr 5αρια
Τι λετε?
Σπύρο με τα πρώτα δύο πιστεύω είσαι καλυμμένος.
Τα πολλά γραμμάρια τέτοια εποχή περισσότερο κακό θα κάνουν παρά καλό.

ρε παιδια τι παιζει με τον καραμανιδη. Γιατι εχει 3 μαρκες SUPER KILL , DIVA & DYNAMIC ποιος ο σκοπος????
Τα diva νομιζω ειναι για ελαφρια δικαννα,εται γραφει στην ιστοσελιδα του παντως,με μικρο λακτισμα, τα dynamic ειναι με μεσοταπα, εκτος το 36 που εχει 2 νουμερα σκαγιων μαζι σε ολους τους συνδυασμους κ πιστευω ειναι βολικο στο κυνηγι,απλα εγω δεν το βρισκω ευκολα,τα super kill ειναι τα "κανονικα" του φυσιγγια θα ελεγα,τα hunting perfection ειναι "ειδικα" για καθε θηραμα κ τα nickel series παλι "ειδικα" για 4 θηραματα,αλλα με επινικελλωμενα σκαγια,για τα δραμια κ τα μονοβολα δεν εχω γνωμη,δεν ασχολουμε

Ένα ωραίο βιντεάκι για το μέγεθος του σκαγιού στη φάσσα!
Εγώ προσωπικά είμαι fan του Νο5 και του Νο4 και τα 2 στα 36γρ και συνήθως βάζω Νο4 λόγω διάτρησης σε μακρινή βολή. Έχω παρατηρήσει σε κρύες μέρες με ομίχλη ή υγρασία αρκετή τα 5άρια να ''κωλώνουν'' στο φτέρωμα ενώ το 4άρι τις έκοβε. Μιλάω πάντα για βολές στα 45+ για να μην παρεξηγηθώ και θερμοκρασίες -8 και -12.
Το 6άρι αν και πολλοί το προτιμάτε εγώ δεν έχω καλή άποψη διότι όσες φορές το χρησιμοποίησα είχα πολλούς τραυματισμούς και τα πουλιά πέφταν πολύ μακριά και στα μέρη μου δεν μπορείς να τα βρεις αν πέσουν 100 μέτρα μακριά...μέσα στα πουρνάρια και τα ντούσκα! Επίσης αυτό που παρατήρησα είναι ότι είχα επιτυχίες με 4αρια και με ανοιχτό τσοκ 4* και βολές ακόμη και στα 40 μέτρα με άμεσες καταβολές, δηλαδή δεν χάναν τη δύναμή του τόσο δραματικά όσο ένα 6αρι...
Πιστεύω ότι το 5αρι είναι το ιδανικό Νο σκαγιού για τη φάσσα απλά για να μην αλλάζω 4αρια και 5αρια κατέληξα στην χρήση του Νο4 (προσωπική λόξα). Αν τα πουλιά περνάνε χαμηλά πάνω από τα δέντρα και ο καιρός είναι ζεστός (ελάχιστες φορές το έχω πετύχει το σκηνικό) χρησιμοποιώ 7άρι 36γρ με 3* ή 4*τσοκ.
Όταν τεστάρω φυσίγγια πάντα τα ρίχνω σε τενεκέ λαδιού μεγάλο στα 50 μέτρα με 2* τσόκ το οποίο συνήθως δουλεύω στα κυνήγια μου για μακρινές βολές. Ασχέτως το πόσο καλή είναι η διασπορά των σκαγιών αν τα Νο4 δεν τρυπήσουν σε ποσοστό 30% αυτών που θα πετύχουν την πλευρά ή σε Νο5 ένα 20% να ραγίσουν τη λαμαρίνα του τενεκέ σε αυτά τα μέτρα δεν θα καταβάλλουν ούτε τη φάσσα ούτε το πρασινοκέφαλο.
Περιμένω τις απόψεις σας και τις παρατηρήσεις σας, μιας και σε κανένα 20ήμερο ξεκινάμε .my man.

Κωστα μια χαρα ειναι οι επιλογες σου, ειδικα απο τη στιγμη που εχεις επιτυχιες... Βεβαια εγω να σου πω την αληθεια δσυκολα βρισκω 4αρι συμβατικο που να τρυπαει τον τενεκε στα 50 μετρα, παρολλο που τα πρασινα τα σκοτωναν... Συνηθως στα 40 μετρα τον τρυπανε τον τενεκε τα 4αρια απο τις δικες μου δοκιμες με διαφορα οπλα...
Η επιλογη σου εχει λογικη, το 4αρι ειναι ενα νουμερο που χρησιμοποιεται απο πολλους στα μπασιματα κ στα καλαμποκια γιατι λεγεται οτι δινει πουλια ακομα κ με ενα σκαγι...

Κωστα μια χαρα ειναι οι επιλογες σου, ειδικα απο τη στιγμη που εχεις επιτυχιες... Βεβαια εγω να σου πω την αληθεια δσυκολα βρισκω 4αρι συμβατικο που να τρυπαει τον τενεκε στα 50 μετρα, παρολλο που τα πρασινα τα σκοτωναν... Συνηθως στα 40 μετρα τον τρυπανε τον τενεκε τα 4αρια απο τις δικες μου δοκιμες με διαφορα οπλα...
Η επιλογη σου εχει λογικη, το 4αρι ειναι ενα νουμερο που χρησιμοποιεται απο πολλους στα μπασιματα κ στα καλαμποκια γιατι λεγεται οτι δινει πουλια ακομα κ με ενα σκαγι...

Άρη κυνηγάω χρόνια με φυσίγγια της αγοράς και δύσκολα την αλλάζω την μάρκα που μου κάθεται στα γούστα μου. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν έχω καλή εικόνα για τα φυσίγγια που κυκλοφορούν σήμερα και σας είχα ρωτήσει ποια να δοκιμάσω γιατί τα πυρκάλ που ρίχνω δεν μπορώ να τα ξαναβρώ. Πρόσφατα δοκίμασα μετά από παρότρυνση ενός παιδιού από εδώ μέσα ένα σχετικά φτηνό φυσίγγι για τις μέρες μας σε 36γρ και μου έδωσε σχεδόν την ίδια τουφεκιά και από τα 26 σκάγια που έβαλα στον τενεκέ στα 50 μέτρα τα 9 τρυπήσαν, στα 40 μέτρα περάσανε όλα. Βέβαια για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου πέρυσι που δοκίμασα ένα 35,5 γρ στα 50 μέτρα Νο4 τα σκάγια ίσα που έφτασαν τον τενεκέ .sarcastic.

Μου είπαν χθες σκοπευτήριο εντυπωσιακά λόγια γι'αυτο το φυσίγγι για την Φασσα!
Από ότι γράφει έχει και 5% αντιμόνιο στα σκάγια!
KjBMAyN.png

Άρη κυνηγάω χρόνια με φυσίγγια της αγοράς και δύσκολα την αλλάζω την μάρκα που μου κάθεται στα γούστα μου. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν έχω καλή εικόνα για τα φυσίγγια που κυκλοφορούν σήμερα και σας είχα ρωτήσει ποια να δοκιμάσω γιατί τα πυρκάλ που ρίχνω δεν μπορώ να τα ξαναβρώ. Πρόσφατα δοκίμασα μετά από παρότρυνση ενός παιδιού από εδώ μέσα ένα σχετικά φτηνό φυσίγγι για τις μέρες μας σε 36γρ και μου έδωσε σχεδόν την ίδια τουφεκιά και από τα 26 σκάγια που έβαλα στον τενεκέ στα 50 μέτρα τα 9 τρυπήσαν, στα 40 μέτρα περάσανε όλα. Βέβαια για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου πέρυσι που δοκίμασα ένα 35,5 γρ στα 50 μέτρα Νο4 τα σκάγια ίσα που έφτασαν τον τενεκέ .sarcastic.
Κωστα μπορεις να μας πεις αυτο το 36grπου σ' αρεσε να μαθαινουμε κ εμεις οι νεοι;

Μου είπαν χθες σκοπευτήριο εντυπωσιακά λόγια γι'αυτο το φυσίγγι για την Φασσα!
Από ότι γράφει έχει και 5% αντιμόνιο στα σκάγια!
KjBMAyN.png

...... όντως είναι εντυπωσιακό φυσίγγι και με ......... εντυπωσιακή τιμή.

περίπου 16 euro το κουτί. Αλλά αν είναι να "κατεβάζει" τις φάσσες ..... χαλάλι του.

και με ενα σωστο φυσιγγι του 10ευρου μια χαρα πεφτει η φασσα αρκει να εισαι στο στοχο. Δεν προσφερει κατι το special παρα μονο να τα αρπαξει χονδρα. Αν ειναι να αγοραζαμε φυσιγγια του 50 ευρου το κουτι κ να ειχαμε 25 στις 25 φασσες ,,,,, ολοι αυτα θα περναμε ..μα ΟΛΟΙ!!! αλλα δεν ..ακομη,

και με ενα σωστο φυσιγγι του 10ευρου μια χαρα πεφτει η φασσα αρκει να εισαι στο στοχο. Δεν προσφερει κατι το special παρα μονο να τα αρπαξει χονδρα. Αν ειναι να αγοραζαμε φυσιγγια του 50 ευρου το κουτι κ να ειχαμε 25 στις 25 φασσες ,,,,, ολοι αυτα θα περναμε ..μα ΟΛΟΙ!!! αλλα δεν ..ακομη,

......... ρε γαμ..το , και εγώ που νόμιζα ότι αυτά είναι τηλεκατευθυνόμενα και πάνε μόνα τους στο πουλί. .sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Back