Φυσίγγια για το βάλτο

Τελικά πήρα τα NSI 35gr δύο 10άδες Νο3 και μια 10άδα Νο 2. Αυτά πολύ κουδουνίζουν ρε μάγκες! Έχουν κλείσιμο με διαφανές πλαστικό και τα σκάγια μέσα κάνουν βόλτες... .sarcastic.

Ούτε συνεννοημένοι να είμαστε, τα ίδια πήρα και γω σήμερα :)

Να δεις πως θα κουδουνίσει το κεφάλι σου μόλις τα ρίξεις :D

Γιώργο αν κουδουνάει το κεφάλι με την 18,6 φαντάζομαι ότι θα είναι καμπάνα με την 18,3... .sarcastic.
Από περιέργεια πόσο τα πήρες;

Εδώ τα καινούργια φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια του Κύργια και τα στοιχεία τους...
http://www.kirgias.gr/default.asp?page=listview&LangId=316&MID=17&CID=11&menu=left
Εντύπωση προκαλεί το εύρος των νούμερων σκαγίων που έχουν και τα τρία φυσίγγια!

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα βλητικά χαρακτηριστικά (ταχύτητα, πιέσεις) είναι πανομοιότυπα με φυσίγγια μολύβδινων σκαγιών. Από αυτά που έχω δει, τα φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια έχουν αρκετά μεγαλύτερες αρχικές ταχύτητες και κατ' επέκταση πιέσεις, από τα φυσίγγια με μολύβδινα σκάγια, προκειμένου τα ''ελαφριά'' ατσάλινα να διατηρούν ικανοποιητικές μένουσες ταχύτητες.
Αυτό τον 30γρ. Νο 7 θα είναι πιστεύω αποδοτικό στα μπεκατσίνια.
Να πω πάντως, πως οι γνώσεις μου πάνω στα φυσίγγια ατσάλινων σκαγιών είναι εντελώς θεωρητικές, μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ φυσίγγια αυτού του είδους, προκειμένου να έχω ''ιδία άποψη'' επι του θέματος.

Εδώ τα καινούργια φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια του Κύργια και τα στοιχεία τους...
http://www.kirgias.gr/default.asp?page=listview&LangId=316&MID=17&CID=11&menu=left
Εντύπωση προκαλεί το εύρος των νούμερων σκαγίων που έχουν και τα τρία φυσίγγια!

Aυτο οντως πολυ θετικο. Εγω για να πω την αληθεια χλωμειασα που ειδα τοσο χαμηλες για ατσαλινα αρχικες.

Αγόρασα σήμερα 2 δεκάδες B&P F2 long range 36gr με επινικελωμένα σκάγια σε νούμερο 4 για τελευταίο φυσίγγι στα παπιά.
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τον παρακάτω συνδυασμό:

Πρώτο φυσίγγι Biturbo 36gr νούμερο 6
Δεύτερο B&P ΜΒ Mygra COLOMBACCIO 36gr νούμερο 5.5
Τρίτο B&P F2 long range 36gr νούμερο 4

πως σας φαίνεται;;;

Κωστα για μενα μην χρησιμοποιεις 3 διαφορετικα φυσιγγια στο οπλο σου, καθε ενα εχει την δικη του συμπερφιφορα και μπορει να θελει κ διαφορετικες προσκοπευσεις... Προσπαθησε να μεινεις σε μια ή σε δυο μαρκες το πολυ ειδικα σε ενα κυνηγι που δεν εχει πολλες ευκαιριες για δοκιμες... Οπου επιτρεπονται τα μολυβδινα παντως το F2 ειναι πολυ καλο φυσιγγι... Παιξε με Biturbo και F2... Το Biturbo το γουσταρει πολυ η Benelli, και το 36αρι και το 38αρι, πολυ αποτελεσματικα... Οταν με το καλο σου τελιεωσουν τα F2 παρε ενα 38αρι σε 4αρι... ;)

Κωστα για μενα μην χρησιμοποιεις 3 διαφορετικα φυσιγγια στο οπλο σου, καθε ενα εχει την δικη του συμπερφιφορα και μπορει να θελει κ διαφορετικες προσκοπευσεις... Προσπαθησε να μεινεις σε μια ή σε δυο μαρκες το πολυ ειδικα σε ενα κυνηγι που δεν εχει πολλες ευκαιριες για δοκιμες... Οπου επιτρεπονται τα μολυβδινα παντως το F2 ειναι πολυ καλο φυσιγγι... Παιξε με Biturbo και F2... Το Biturbo το γουσταρει πολυ η Benelli, και το 36αρι και το 38αρι, πολυ αποτελεσματικα... Οταν με το καλο σου τελιεωσουν τα F2 παρε ενα 38αρι σε 4αρι... ;)

Οκ, σε ευχαριστώ Άρι. Εκεί που κυνηγάω υδρόβια επιτρέπονται τα μολύβδινα οπότε δεν έχω εμπόδιο στις επιλογές.

ή πάρε κάνα Remington long range σε 5 .... Και νεταρες
Κωστα το πιο φονικο φυσιγγι που εχω ριξει ειναι το Remington Nitro Magnum σε 70αρι καλυκα, αλλα ειναι του πανακριβου... Αν κανεις πολλες τουφεκιες δεν συμφέρει ουτε αυτο, ουτε το Express Long Range που επισης ειναι πολυ καλο... Αν παντως εριχνα 1-2 κουτια το χρονο, μονο σε Remington θα κοιταγα, να ξερω οτι αν δεν παρω το παπι θα ειναι καθαρα δικο μου λαθος ακομα και σε οριακες αποστασεις...;)

Κωστα το πιο φονικο φυσιγγι που εχω ριξει ειναι το Remington Nitro Magnum σε 70αρι καλυκα, αλλα ειναι του πανακριβου... Αν κανεις πολλες τουφεκιες δεν συμφέρει ουτε αυτο, ουτε το Express Long Range που επισης ειναι πολυ καλο... Αν παντως εριχνα 1-2 κουτια το χρονο, μονο σε Remington θα κοιταγα, να ξερω οτι αν δεν παρω το παπι θα ειναι καθαρα δικο μου λαθος ακομα και σε οριακες αποστασεις...;)

Συμφωνώ για τα remington και ξέρω την αξία τους ( και με τις δυο έννοιες .sarcastic.)
Στη φάσσα γεμίζω το όπλο αποκλειστικά με Remington nitro magnum και ίσως για τελευταίο ένα duplex 4x6. Πολύ ακριβά και τα δυο σαν φυσίγγια αλλά είναι αυτό που λες. Αν ξέρεις ότι οι τουφεκιές θα είναι μετρημένες αξίζουν.

αποκλειστικά με Remington nitro magnum και ίσως για τελευταίο ένα duplex 4x6.
Ax τι μου θυμισες τωρα... Το 4χ6 να δεις τι εκανε...αχχχχχχχ... .ghe. Μια δεκαδουλα τετοια θελει το δικανο...
Βρε βαλε αυτα τα φυσιγγια στα παπια να δεις χαρά κ ασε τις φασσες... Η φασσα σκοτωνεται με την υπομονη κ τη φυλαχτρα, το παπι με το φυσιγγι... ;)

ή πάρε κάνα Remington long range σε 5 .... Και νεταρες
Συμφωνώ για τα remington και ξέρω την αξία τους ( και με τις δυο έννοιες .sarcastic.)
Στη φάσσα γεμίζω το όπλο αποκλειστικά με Remington nitro magnum και ίσως για τελευταίο ένα duplex 4x6. Πολύ ακριβά και τα δυο σαν φυσίγγια αλλά είναι αυτό που λες. Αν ξέρεις ότι οι τουφεκιές θα είναι μετρημένες αξίζουν.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ενώ τα φυσίγγια αυτά φτιάχτηκαν για τέλειος διαφορετικές κλιματολογικες συνθήκες, και έχουν χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από κυνήγι περδικας, λαγου ως υδροβια και πάντα τα καλύτερα λόγια και οι κυνηγοί να πίνουν νερό στο όνομα τους. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό εκτός την τεχνογνωσία που έχει σαν εταιρεία.

Το θέμα δεν είναι η ιδιογομωση αλλά να έχουμε τουλάχιστον από τους γνωστούς βιοτέχνες που εχουν κ πιστοποιήσεις σταθερή ποιότητα φυσιγγίων. Το γιατί πάντα να χαλάνε ένα καλό φυσιγγι και ποτε να μην καλυτερεύουν ένα μέτριο δεν το κατάλαβα πότε!
Ποιος ο λόγος π.χ. Στα τσιχλοφυσιγγα να έχουν στη γκάμα τους 10 τύπους και όχι 2-3 ψαγμένους που να κεντάνε

Back