Φυσίγγια για το βάλτο

Εγώ πάντως σου βγάζω το καπελο που κυνηγας υδρόβια με 32γρ...congrats.
Μπορεί να μην εχω ιδέα απο αυτο το κυνηγι αλλά εχω την εντύπωση οτι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτα τα γραμμάρια ειναι μετρημένοι στα δάκτυλα..

Φιλε τασο σε εξηγω και γιατι αν καποιος πει κατι αλο εδω ειμαστε να το αναλυσουμε φιλικα και ομορφα !!! ο μονος που μπορει να τα βαλει με αυτα τα γραμαρια τα 32,, ειναι ο καρτερακιας του περασματος που καθεται στο εβγα και στο εμπα ακριβως στο σημειο 0 και βαραει τα πουλια στο θεο και εχει το περιθωριο της μεγαλης προσκοπευσης κ ριχνει με χοντρα και πολλα γραμαρια μηπως κοψει κανενα ,, απο κει και περα σε φυσιολογικες καταστασεις κυνηγιου τα 32 γραμαρια ειναι ποιο λειτουργικα οπως ειπα σε γρηγορες ενστικτωδεις τουφεκιες απανω στο πουλι σχεδον μπαμ μπαμ γρηγορα πραγατα τα πολλα γραμαρια σε αυτα τα κολπα πανε πισω και τα χοντρα νουμερα !! αν εχω αδικο εδω ειμαστε !!!

δεν στο κριβω του χρονου για το σουρουπο θα δοκιμασω να δουλεψω 10ρια τα 8ρια παντως φυνασε πανε πολυ καλα φετος ειχα και με μια τουφεκια 2 πρασινα δεν πιστεψα οτι θα ειναι νεκρα αν και ειδα οτι πεσαν και τα 2 ειπα μπα το 1 θα το χασω θα ειναι ζωντανο και δεν θα το βρω αλλα ηταν και τα 2 σεκος μετα που πηγα και τα μαζεψα !!!

Εχω κυνηγησει αρκετες φορες παπια με 32 γρ κ σκαγια 6/7 αναμικτα κ ειναι φοβερα αρκει να κυνηγας στο νερο κ να τουφεκας μεχρι 35 μετρα... Το παπι, οποιοδηποτε μεγθους, ερχεται κατω κεραυνοβολημενο... Αν οι τουφεκιες ειναι στα 15 μετρα ολα τα νουμερα των σκαγιων αποδιδουν, αρκει να υπαρχει η ψυχραιμια κ να τουφεκας αυστηρα κατω απο τα 25 μετρα... Το σοκ απο τον αριθμο των σκαγιων ειναι τετοιο που δεν αφηνει περιθωρια αντιδρασης στο θηραμα...
Στο καρτερι τα πραγματα περιπλεκονται λιγο κ μετρα πολυ κ η συνηθεια... Αλλη προσκοπευση κ συμπεριφορα εχει το 3αρι, αλλη το 4αρι, αλλη το 5αρι... Οι διαφορες ειναι οφθαλμοφανεις...
Εγω για παραδειγμα την εχω καταβρει με το 4/5... Αν προσπαθησω να τουφεκισω με 3αρια, δεν μπορω, απιατουν διαφορετικη κινηση στην καννη κ σαφως συνηθεια...

Εχω κυνηγησει αρκετες φορες παπια με 32 γρ κ σκαγια 6/7 αναμικτα κ ειναι φοβερα αρκει να κυνηγας στο νερο κ να τουφεκας μεχρι 35 μετρα... Το παπι, οποιοδηποτε μεγθους, ερχεται κατω κεραυνοβολημενο... Αν οι τουφεκιες ειναι στα 15 μετρα ολα τα νουμερα των σκαγιων αποδιδουν, αρκει να υπαρχει η ψυχραιμια κ να τουφεκας αυστηρα κατω απο τα 25 μετρα... Το σοκ απο τον αριθμο των σκαγιων ειναι τετοιο που δεν αφηνει περιθωρια αντιδρασης στο θηραμα...
Στο καρτερι τα πραγματα περιπλεκονται λιγο κ μετρα πολυ κ η συνηθεια... Αλλη προσκοπευση κ συμπεριφορα εχει το 3αρι, αλλη το 4αρι, αλλη το 5αρι... Οι διαφορες ειναι οφθαλμοφανεις...
Εγω για παραδειγμα την εχω καταβρει με το 4/5... Αν προσπαθησω να τουφεκισω με 3αρια, δεν μπορω, απιατουν διαφορετικη κινηση στην καννη κ σαφως συνηθεια...

Νομιζω δεν υπαρχει νοημα να ριχνουμε πιο χοντρα στον πρασινο απο Ν4 κι αυτο κατω απο ειδικες συνθηκες σε ημερησιο και ψηλωμενα πουλια. Το πουλι το χανεις πρωτα απο τη συγκεντρωση της τουφεκιας σου και μετα απο διατρηση.

Νομιζω δεν υπαρχει νοημα να ριχνουμε πιο χοντρα στον πρασινο απο Ν4 κι αυτο κατω απο ειδικες συνθηκες σε ημερησιο και ψηλωμενα πουλια. Το πουλι το χανεις πρωτα απο τη συγκεντρωση της τουφεκιας σου και μετα απο διατρηση.
ετσι ακριβως ειναι!!!!

Εχω πειστει πλεον γι αυτο Παυλο κ δεν ξαναμπαινει στο οπλο μου τιποτα πιο χοντρο... Το 4αρι εχει την ενεργεια σε αποστασεις εκτος οριων να ριξει το παπι αρκει να καταφερεις με καποιο τροπο να κρατησεις μια υποτιπωδη συγκεντρωση κ φυσικα να στειλεις τα σκαγια εκει που πρεπει...

Εγώ πάντως Αρη αν κάνω παπιοκυνηγι φέτος θα ρίξω 5αρι που λέγαμε....mythos valle special 37gr.
Βέβαια δεν ξέρω σε 0 ...εως -8 αν θα δουλεύει ή θέλει πιο φορτωμένο

Εγώ πάντως Αρη αν κάνω παπιοκυνηγι φέτος θα ρίξω 5αρι που λέγαμε....mythos valle special 37gr.
Βέβαια δεν ξέρω σε 0 ...εως -8 αν θα δουλεύει ή θέλει πιο φορτωμένο

Toλη εχω ακουσει τα καλυτερα γιαυτο το φυσιγγι. Σε τι τιμη το βρισκεις Ελλαδα?

πιστευω στανταρ οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να κουβαλας καν στα παπια 4ρια και να πεφτεις 50-60 σκαγια κατω ας ειναι και μερα και λιακαδα και οτι θες εκει που κατεβενει με το 4αρι κατεβαινει και με το 6αρι και με το 6αρι αυξανεις πιθανοτιτες λογο σκαγιων αν γουσταρεις τοσο μα τοσο της μακρινες τουφεκιες ριξε με 6αρι φουλ και ελα να τα πουμε αν δεν πεφτει !!! τα πολλα γραμαρια και τα χοντρα νουμερα ενα υπερ εχουνε ριχνεις 30 φυσιγκια και περνεις ενα απο το θεο και σου μενει στο μυαλο να κοιτα απο που επεσε ειναι ψυχολιγικο ,, πιστεψεμε και με το 6αρι θα επεφτε απο εκει !!! και το φουλ κακο που εχουν τα πολλα γραμαρια και χοντρα νουμερα που πιστευω το εχουμε παθει ολοι ειναι εκει που εχεις κατσι για παπια στο καρτερι και εχεις μεσα τα cacia π.χ που εχου σφιχτες συγκετρωσεις 38 γραμαρια 4-3 νουμερα και λες οτι πεταει και στα συνεφα να ειναι θα το κατεβασω με τα φουλ τσοκ και 2 τσοκ η καυλα σου στο ζενιτ με τετοιο σεταρισμα,,,, σου ερχονται τα παπια στα 20 μετρα πανω απο το κεφαλι σου και ριχνεις 3 σφαιρες τραταζετε ο τοπος και αυτα φευγουν ανεπαπφα γιατι δεν εχει ανοιξει τιποτα με τα λιγα σκαγια και σφοιχτα τσοκ απο τα πολλα γραμαρια σε κλωτσαν και σαν γαιδουρια ειναι και αργα και παει λεγοντας και τα παπια λιγες ειναι η φορες που θα πηγαινουν σε νορμαλ ταχυτητες ,, και βγαζουν και το σημαιακι και λεν γεια σου κοροιδο που αν ειχεις 30 γραμαρια 8αρια θα τα επερνες με κλειστα ματια !!! το εχω παθει αμετριτες φορες πριν χρονια και καθε φορα που εμπαινα σε τετοιο τρυπακι και πιστευω και πολοι σαν εμενα !!!

Φιλε μου ένα καλό 6αρι με ένα καλό τσοκακι σφιχτό θα το κατεβάσει το παπί στα 40-45....ως εκεί μετά τραυματιζεις. Μιλάμε για πράσινα και κρύο όχι για σαρσελακια

Και μη ξεχνάς κ την υγρασία που κάνει την ατμόσφαιρα πυκνή και το 6αρι χάνει σε κινητική ενέργεια σε μακρινές βολές

O καθενας εχει τη δικη του αποψη κ ειναι σεβαστη... Οταν αναφερεσαι σε μακρινες βολες με το 6αρι σε τι αποστασεις αναφερεσαι?

θα σε απαντησω μετα γιατι τωρα φευγω για απογευματινο !!! κανεις πολλα λαθοι πρωτον 40 45 μετρα ριξε με δραμια !!! και το 6αρι και το 4αρι θα του κλασει τα @@@@@ του πρασινου και το μικρο εκτος τζακποτ κεφαλι και να ειχαμε να λεγαμε και τρεχα κυνηγα το παπι και τετοια !!! τα λεμε μετα αναλιτικα !!!

Τα 40-45 μετρα ειναι αποστασεις που φερνεις σαν καλτσες που λεει κ ενας φιλος τα παπια με ενα καλο φυσιγγι, 5αρια σκαγια και φυσικα εμπειρια στην προσκοπευση... Το 4αρι αν καταφερεις να κρατησεις τη συγκεντρωση σε ενα αξιοπρεπες επιπεδο σκοτωνει ακαραια ακομα κ στα 60 μετρα...
Παντως αν ειχα εξασφαλισμενο οτι τα παπια θα μου εβγαιναν μεχρι τα 35 μετρα θα τουφεκαγα μονο με 7αρια κ αντε κ με 6αρια σε πολυ παγο...
Μιλαμε για τελειως διαφορετικα κυνηγια...

Εγω δεν εχω λόγο να μιλάω για αυτο το κυνήγι γιατί ξαναλέω οτι δεν εχω ούτε ιδέα κ ούτε εμπειρια..
Εχω διαβάσει όμως οτι το πράσινο ειναι το θήραμα που δεν ισχύει ο κανόνας του τετραπλού τραύματος..
Ένας Αμερικανός αρθρογράφος (δεν θυμαμε όνομα)Έγραφε οτι απο μελέτες που εγιναν ο πρασινος καταβάλλετε με 5 σκαγια ν4,με 6 σκαγια ν5 και με 7 σκαγια ν6!!!!
Υγ δεν μιλαμε για τυχερά σκαγια σε κεφάλι λαιμό κλπ..

Έχει τύχει να ρίχνει κάποιος στο σούρουπο σε σαρσέλια με 9άρια και να νομίζει ότι ρίχνει 6άρια. Είχαν σβηστεί τα διακριτικά από το φυσίγγι και όταν μου έδειξε το κουτί διαπίστωσα ότι ήταν 9άρια ... .sarcastic.... έπεσε πολύ γέλιο, αλλά έπεφταν και τα σαρσέλια :D

θα σε απαντησω μετα γιατι τωρα φευγω για απογευματινο !!! κανεις πολλα λαθοι πρωτον 40 45 μετρα ριξε με δραμια !!! και το 6αρι και το 4αρι θα του κλασει τα @@@@@ του πρασινου και το μικρο εκτος τζακποτ κεφαλι και να ειχαμε να λεγαμε και τρεχα κυνηγα το παπι και τετοια !!! τα λεμε μετα αναλιτικα !!!
Φιλε μου σεβαστή η άποψη σου αλλά μάλλον κυνηγάς διαφορετικά εκτός εάν έχεις βρει το μοναδικό μαγικό τόπο στην Ελλάδα που χωρίς κρακτες κ πλανουρια τα πάπια σου κάθονται ή περνούν μπροστά σου στα 30μετρα όλα αυτά τα χρονια.....κατι δεν κολλα! Τεσπα για να ακούς κ των άλλων τις απόψεις....εχω κατεβάσει ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑ πάπια από τα 45+ με 4αρι κ σε αποστάσεις μετρημένες με range finder .... Όχι με το μάτι κ μαλακιες.

Εγω δεν εχω λόγο να μιλάω για αυτο το κυνήγι γιατί ξαναλέω οτι δεν εχω ούτε ιδέα κ ούτε εμπειρια..
Εχω διαβάσει όμως οτι το πράσινο ειναι το θήραμα που δεν ισχύει ο κανόνας του τετραπλού τραύματος..
Ένας Αμερικανός αρθρογράφος (δεν θυμαμε όνομα)Έγραφε οτι απο μελέτες που εγιναν ο πρασινος καταβάλλετε με 5 σκαγια ν4,με 6 σκαγια ν5 και με 7 σκαγια ν6!!!!
Υγ δεν μιλαμε για τυχερά σκαγια σε κεφάλι λαιμό κλπ..

Tασο 1 με 2 με την καταλληλη κινητικη ενεργεια. Δες τη ταμπελα του Τom Roster και υπολογισε Ηeavy Shot = Lead (στο περιπου).

Back