Φυσίγγια για το βάλτο

Όχι αδερφέ, δεν είμαι σκοπευταράς, ούτε είπα ότι θα πάρω όσα πουλιά τουφεκίσω στα 50-60 μέτρα. Σε ένα σημείο passing όμως, όπου δεν δημιουργώ προβλήματα σε άλλους και όπου τα πουλιά δεν ψάχνονται να κάτσουν, απλά περνάνε, ναι θα ρίξω και ένα και 2 και 3 κουτιά και θα πάρω περισσότερα από ένα ή δύο πουλιά. Το αν το πουλί πετάει λίγο πιο γρήγορα ή λίγο πιο αργά ή αν είναι 10 μέτρα πάνω ή 5 μέτρα κάτω, δεν έχει τόση σημασία. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι η τουφεκιά μετά τα 40 μέτρα έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά που αφορούν την συγκέντρωση είτε είναι 50 είτε είναι 60. Δεν θέλω το παπί να το κάνω σουρωτήρι σε αυτές τις αποστάσεις. Θέλω να σπάσω την φτερούγα στην μασχάλη και αν είναι δυνατόν να πάρει και ένα σκάγι στο σώμα. Πιο χοντρά από 4άρια δεν βάζω ακόμα και αν έχει -20, δεν χρειάζονται. Το θέμα λοιπόν, για μένα, σε αυτές τις αποστάσεις, που τα κέντρα έχουν πάει περίπατο και η τουφεκιά έχει ανοίξει σαν ένα αυτοκίνητο, είναι να στείλω 2-3 σκάγια πάνω στο πουλί και αυτό έχει να κάνει με την προσκόπευση και μόνο η οποία όμως δεν είναι τόσο αυστηρή από θέμα συγκέντρωσης όπως την έχεις στο μυαλό σου.

Έτσι πως το θέτεις με τέτοιες προοπτικές κυνηγιού δεν έχεις και άδικο Στο φινάλε τι να πω ο τολμών νικά!!

Μια μερα άντε 2 θα σε στηλω μΝμα να με πεις μια συνταγή και για το όπλο τσοκ και για τι φυσίγγια και λίγα πως και τι σε θέμα βόλης ,, θα πάω επίτηδες σε σημείο που ξέρω παίρναν ψηλά θα αφήσω τα κοντά χαχαχαχαχα έτσι για δοκιμή !!

Να ξες δεν είμαι εγωιστής όσο ζούμε μαθαίνουμε !!

Απλά πιστεύω και συ καταλάβαινεις τι θέλω να πω με όσα γράφω με το θέμα υπερεκτίμηση φυσιγγιου κλπ!!

ενα καλο τσοκακι κανα 7-8 ισως και παραπανω μετρα προσκοπευση και να δουμε αν ο πρασινος δεν θα πεσει απο τα 60πλας ακαριαια.εχει γινει πολλες φορες απο εμενα και απο τον sky fall

ele9ds.jpg

Στο 2:28
Στο 4:00
Στο 5:18
Στο 7:55

Στους παραπάνω χρόνους, στο video που έβαλα, τα πουλιά είναι από 45+ μέχρι 55+ μέτρα ... το τελευταίο πράσινο μπορεί να είναι και παραπάνω :). Αυτά ;)

ενα καλο τσοκακι κανα 7-8 ισως και παραπανω μετρα προσκοπευση και να δουμε αν ο πρασινος δεν θα πεσει απο τα 60πλας ακαριαια.εχει γινει πολλες φορες απο εμενα και απο τον sky fall

ele9ds.jpg
Άντε πέτυχε το όμως στα 30 με αυτή τη γεμισια

Μια μερα άντε 2 θα σε στηλω μΝμα να με πεις μια συνταγή και για το όπλο τσοκ και για τι φυσίγγια και λίγα πως και τι σε θέμα βόλης ,, θα πάω επίτηδες σε σημείο που ξέρω παίρναν ψηλά θα αφήσω τα κοντά χαχαχαχαχα έτσι για δοκιμή !!
Εγώ λέω 2 μέρες πριν να με πάρεις τηλέφωνο να έρθω να σου δείξω από κοντά ... .big smile. . Πλάκα κάνω ;)

Φίλε βενετατο όντως η βόλη είναι πολύ καλή μμαζί σου και να σε πω και κάτι που είναι και το πιο σωστό αν βρε φιλαράκι το ποσοστό εκεί που κυνηγάς πάπια περνάει ψιλά το 70 80 της εκατό ναι βαλε και 4,3 ότι θες και κάπου μμέσα μου θα πιστό ότι ο άνθρωπος 3χει δίκιο !!

Αλλά άκου και Εμένα που έβαζα τα σούπερ γκασια τα ροτγουελ τα μαύρα τα βτουρμπο τα nasi τα 42 και πόσα άλλα ακριβής φυσίγγια σε 4 και 3 νούμερα και μου έρχονταν τα πουλιά να με φάνε και έριχνα 3 σφαίρες και με κορόιδευαν το γιατί δεν στο αναλύω το καταλάβαινεις και όσο για τα μμακρινά πάλι δεν με βγαιναν Εμενα μμπορεί να έκανα κάτι λάθος τι να πω άλλα Η συνάντηση που έχω με αυτά τα πουλιά συνήθως είναι απόγευμα 10,25 μέτρα και μερα που βαραω από 15, 40 στα πολυ ακραία γι'αυτό μμιλάω έτσι πίστευα ότι η πλειοψηφία έχει τέτοιες συναντήσεις τώρα αν κάνω λάθος εγώ η αυτοί κάθονται λάθος εκεί που τα περιμένουν αλλουνού παπά ευαγγέλιο αυτό!!!

Αυτη ειναι στα 65 βηματα με 3 αστρα 3 αρια αν ειναι μεγαλο θα παρει 10 με 15 σκαγια ολα διαμπερη οποτε μπορεις να το φας το αν εχεις τη ψυχραιμια να το πετυχεις ειναι αλλη δουλεια.οποτε το εχεις στο τελος.........αλλα αν εισαι στο passing μπροστα.ο sky fall εριξε μια διπλετα τα χριστουγεννα σε σαρσελακια ισως και 70 μετρα και επεσαν ακαριαια 5 .............

Εγώ λέω 2 μέρες πριν να με πάρεις τηλέφωνο να έρθω να σου δείξω από κοντά ... .big smile. . Πλάκα κάνω ;)

Φίλε αν ήσουν από κοντά εδώ από τα μγέροι μας θα σε μμιλούσα στα ίσια θα σε ελεγα πάω μμόνος για κυνήγι που είναι και η αλήθεια μόνο ένα φίλο μΛεκατσά παίρνω που και που και τον είπα αν εισουν Ύδροβιος όχι χωρίς παρεξηγήσει πάντα στα ίσια και παλικαρίσια !!
Αλλά έτσι σχέδιο αν μμπορέσεις και έρθεις κατά εδώ πιστέψετε θα μου το πεις μια δύο βδομάδες πιο μπροστα και άστο απάνω μου να κάνω προεργασία και πάρε κάμερα μαζι σου τίποτα αλο και όπλο και φυσίγγια τα δικά μου εγώ θα ββλέπω και θα έχω την κάμερα μμιλάω σοβαρά αν μμπορέσεις σφύρα !!

Φίλε βενετατο όντως η βόλη είναι πολύ καλή μμαζί σου και να σε πω και κάτι που είναι και το πιο σωστό αν βρε φιλαράκι το ποσοστό εκεί που κυνηγάς πάπια περνάει ψιλά το 70 80 της εκατό ναι βαλε και 4,3 ότι θες και κάπου μμέσα μου θα πιστό ότι ο άνθρωπος 3χει δίκιο !!

Αλλά άκου και Εμένα που έβαζα τα σούπερ γκασια τα ροτγουελ τα μαύρα τα βτουρμπο τα nasi τα 42 και πόσα άλλα ακριβής φυσίγγια σε 4 και 3 νούμερα και μου έρχονταν τα πουλιά να με φάνε και έριχνα 3 σφαίρες και με κορόιδευαν το γιατί δεν στο αναλύω το καταλάβαινεις και όσο για τα μμακρινά πάλι δεν με βγαιναν Εμενα μμπορεί να έκανα κάτι λάθος τι να πω άλλα Η συνάντηση που έχω με αυτά τα πουλιά συνήθως είναι απόγευμα 10,25 μέτρα και μερα που βαραω από 15, 40 στα πολυ ακραία γι'αυτό μμιλάω έτσι πίστευα ότι η πλειοψηφία έχει τέτοιες συναντήσεις τώρα αν κάνω λάθος εγώ η αυτοί κάθονται λάθος εκεί που τα περιμένουν αλλουνού παπά ευαγγέλιο αυτό!!!
Φιλε τα εχουμε ξαναπει αυτα για τα μερη σου που δεν εχουν σχεση με τα δικα σου μακαρι να βαραγαμε και εμεις τα πουλια ετσι πιστεψε με το ψαχνω πολυ με το παπι γιατι μονο αυτο κυνηγαω,οταν τα βρω τα βαραω μονο κοντα και πολλες φορες με το sky fall εχουμε τσακωθει με πολλους φιλους για το ποσο κοντα τα βαραμε οταν ομως χρειαστη ανοιγουμε απο λιγο εως πολυ τα μετρα μας.απο οτι εχω καταλαβει κυνηγας απογευματινα και σε πιασμενα πουλια οποτε τα φυσιγγια που αναφερες απλως δεν κανουν σε 3-4.το καλητερο για σενα θα ηταν η ιδιογομωση ετσι θα αλλαζες γνωμη για πολλα πραγματα,και φτηνα και καλα και οτι ακριβως θες για το κυνηγι που κανεις...............

Ωραίες και θεαματικές η μακρινές βολές όμως ειναι για αυτούς που γνωρίζουν καλά το θέμα προσκοπευση και την σκοπευτικη τεχνική.
Διαφορετικά μόνο πίκρες θα δώσουν..
Ούτε ειναι λογική να ρίξουμε ένα κουτί στα 60 μέτρα πχ με την ελπίδα να πάρουμε 1-2 παπια..
Υπάρχουν κυνηγοί πολλοί με "ειδικότητα"σε τραβερσες,Ρουαγιάλ,μπηχτες κλπ
Όμως την μακρινή βολη λίγη την κατέχουν..

Ωραίες και θεαματικές η μακρινές βολές όμως ειναι για αυτούς που γνωρίζουν καλά το θέμα προσκοπευση και την σκοπευτικη τεχνική.
Ούτε ειναι λογική να ρίξουμε ένα κουτί στα 60 μέτρα πχ με την ελπίδα να πάρουμε 1-2 παπια..
Μαζι σου τασο αλλα οταν δεν υπαρχει σημειο αναφορας στο βαλτο πολλες φορες σε ξεγελαει η αποσταση και εκει που νομιζεις που ειναι 40 το πολυ μετρα ειναι 60-70 οποτε οτι δοκιμη κανεις ειναι απο 45-50 πλας για να εισαι μεσα και προσπαθεις να βαλεις σχεδον διπλασια προσκοπευση απο οτι πιστευεις η απο οτι θα εβαζες κανονικα σε καποιο αλλο θηραμα π.χ. Σε τσιχλα ισως και λιγο παραπανω......

Α και κατι αλλο αυτοι που κολλανε με το βαλτο ειναι ανθρωποι ψιλοπαλαβοι που εχουν κυνηγιση αρκετα αλλα θηραματα και επιτο πλειστον ξερουν να ντουφεκανε αρκετα καλα εως πολυ καλα....

Συμφωνώ..Αυτό που έγραψα ποιό πάνω εννοούσα όλα τα θηράματα γενικά...
και η τσιχλαδες θεωρούνται καλά τουφεκια όμως δεν τα καταφέρνουν όλοι στης μακρινές βολές..Θέλω να πω ότι θέλει τεχνη εκεί..

Καλημερα σε ολους, ωραια συζητηση πιασατε εχθες κ εγω ημουν εκτος...
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με ολους απο λιγο εως πολυ, αλλο το κυνηγι του παπιου το σουρουπο που ερχεται να σε "πατησει" αν εχεις βρει το καταλληλο μερος κ αλλο το πρωινο η το ημερησιο... Αλλιως ειναι το ημερησιο στην Καλαματα που εχει 2-3 λουμπες κ θελει δεν θελει το παπι θα ερθει να πιασει εκει κ θα τουφεκιστει μεχρι τα 40 μετρα και αλλο το ημερησιο στον Εβρο που το παπι εχει να διαλεξει καποιες χιλιαδες στρεμματα βαλτου κ δεν ειναι προκαθορισμενη η αποσταση που θα περασουν... Κ μην μου πει κανενας, "προχωρα φιλε πιο βαθια να βρεις που πεφτουν" γιατι απλα δεν εχει κυνηγησει στο Δελτα...

Δυστυχως οτι κ να σου πει, το οπλο του να σου δωσει, τα φυσιγγια του να σου δωσει, κ την ευχη του να σου δωσει δεν θα καταφερεις να κανεις τιποτα γιατι η νουμερο ενα συνταγη της επιτυχιας ειναι η προσκοπευση κ η σωστη κινηση του οπλου... Αν το μυαλο σου εχει μαθει να τουφεκα τις σκιες του σουρουπου που δεν θελουν σχεδον καμια προσκοπευση αν κινεις σωστα το οπλο σου δεν θα καταφερεις ποτε σε μια φορα να συνειδητοποιησεις ποση προσκοπευση πρεπει να βαλεις στα 50 μετρα... Οποτε οτι κ να εχεις, αν τα σκαγια δεν συναντησουν το θηραμα, δεν εχει κανενα νοημα... Δεν λεω οτι δεν ξερεις να τα τουφεκας με αυτο, προς θεου, απλα η προσκοπευση μπαινει υποσεινηδητα με τις εικονες που εχουμε στο μυαλο μας... Οσο περισσοτερες εικονες εχει κανεις τοσο πιο ευκολο ειναι...Επισης αλλο ενα σημαντικο θεμα στις τουφεκιες των πολυ μακρινων αποστασεων ειναι η αργη κ σωστη επωμιση, το οπλο πρεπει να πατησει πολυ σωστα στο σωμα μας και η καννη να ευθυγραμιστει απολυτα με τα ματια μας... Μια πολυ μικρη αποκλιση οδηγει σε τεραστια διαφορα στις οριακες αποστασεις...
Ο Altair Lusso ας πουμε εχει πολυ αργη κ σταθερη επωμιση κ αυτο τον κανει πολυ καλο στις μακρινες βολες, το οπλο ριχνει ακρινως εκει που κοιταει... Γι αυτο κ σε πουλια που θα τα δει να ερχονται ειναι φωτια... Εγω αντιθετα ειμαι αρκετα πιο "νευρικος" επωμιζω για πλακα κ τουφεκαω ακομα κ σε πουλια που θα δω για μηδαμηνο χρονο... Αυτο με κανει να παιρνω γρηγορα παπια που ενδεχομενως καποιος αλλος δεν θα προλαβαινε να επωμισει καν αλλα ειναι αρνητικο στα πολυ ψηλωμενα πουλια αν δεν πιεσω τον εαυτο μου να κινηθω πιο ηρεμα κ αρμονικα... Λιγο στραβα να κουμπωσει το οπλο, τα σκαγια αποκλινουν αρκετα απο το στοχο...
Απο οτι βλεπεις λοιπον περα απο το οπλο κ τα φυσιγγια υπαρχουν πιο σημαντικα πραγματα που θα εξασφαλισουν την επιτυχια στα ορια...

Τολη εχει τυχει πολλες φορες φιλε να ξεχασω το Ufo ας πουμε επανω στο οπλο και να μπουν πουλια στα 20-25 και τα 30 μετρα... Σε πληροφορω οτι αν τουφεκισεις σωστα οι επιτυχιες ειναι ιδιες με αυτες ενος πιο ανοιχτου τσοκ... Στο μυαλο σου ειναι αυτη η αμφιβολια για τα πιο κοντινα παπια και σε προκαλω να το δοκιμασεις... Δεν κυνηγαμε μπεκατσα που θα ριξουμε δυο τρεις μπηχτες σε χρονο Dt με το οπλο στη μασχαλη, καρτερι κυνηγαμε... Εγω ειμαι σιγουρος πως ακομα και το σουρουπο αν βαλω το Ufo και τουφεκισω σωστα, τα ιδια πουλια θα παρω...
Το Δεκεμβρη στον Εβρο το δουλεψα πολυ το Ufo ακομα και σε σηκωτα πρασινα σε κοντινες αποστασεις... Σε πληροφορω οτι σε οσα πουλια ενιωσα οτι ημουν σωστα πριν ακομα πατησω τη σκανδαλη, επεσαν ολα, ΟΛΑ ομως... Σε οσα ατσοχησα απο την αλλη το ηξερα πριν ακομα πατησω, το ενιωθα οτι δεν ημουν καλα... Κ με 2 η 3 αστρα να ημουν την ιδια αστοχια θα ειχα... Αυτη ειναι η γνωμη μου...

Φίλε Άρη είδα το ββίντεο 2 φορές και από της βόλες μμακρινές μμακρινές μου φάνηκαν 2,3 τα άλλα πιστεύω και χωρίς της τρελές προσκοπευσεις και τα χοντρά σκάγια σφιχτά τσοκ κλπ θα έπεφταν τα πουλιά δεν είχαν πάντα τα πουλιά υψωμένη πορεια ήταν σε εφικτά υψοι και μμπορεί σε αρκετές βόλες που είδα αν είχατε πιο ψηλά σκάγια να Έβγαινε σε καλύτερο π.χ σε κάποια κοπαδακια που σας μμπήκαν από τα πλάγια κλπ ήταν σε καλά μμέτρα Και μμερικά μεμονωμένα ήταν σε καλά μμέτρα και φενονταν καθαρά ότι οι τουφεκιές σε πολλά πουλιά ήταν πολύ σφιχτές ,,αλλά πάω πάσο και το τονίζω ότι ρίχνατε με ατσαλια που έχουν αυτοί την τάση και όπως ξαναειπα απέχουμε ακόμα πολύ για να μάθουμε και να έχουμε πάνω κάτω μια πλήρης άποψη για αυτά τα σκάγια γραμ. Κλπ ,, γι'αυτό είχα ρωτήσει τον φίλο αλταιρ με τι βαρουσατε στην Αλή σελίδα που έβαλε το ββίντεο !!

Back