Φυσίγγια για τρυγόνι

Η προσθήκη χρωστικών ουσιών στα πλαστικά μεταβάλει τη σκληρότητα τους... Οι διάφανοι κάλυκες έχουν εμφανώς πιο λεπτό πλαστικό από ότι οι χρωματιστοί... μιλάμε πάντα για ίδιους κάλυκες...
Αυτό έχει ένα αντίκτυπο στην αντίσταση ξερελιασματος για πολλούς κ μαζί με αυτούς κ για μένα...
Mπορεί και να ισχύει αυτό βρε Άρη (και λοιποί φίλοι που διατυπώσατε παρόμοιες θέσεις), αλλά είναι κάτι άξιο λόγου...? Πιστεύω πως είναι άνευ σημασίας ως προς τη συνολική απόδοση του φυσιγγίου...? Κάτι εντελώς επουσιώδες δηλαδή... (Προσωπική μου άποψη εννοείται...)

Last edited:
Mπορεί και να ισχύει αυτό βρε Άρη (και λοιποί φίλοι που διατυπώσατε παρόμοιες θέσεις), αλλά είναι κάτι άξιο λόγου...? Πιστεύω πως είναι άνευ σημασίας...? Κάτι εντελώς επουσιώδες δηλαδή... (Προσωπική μου άποψη εννοείται...)
Η μόνη σημασία του έχει να κάνει με την αλλαγή κάλυκα στη μέση μιας χρονιάς διατηρώντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του φυσιγγίου ίδια... Η αίσθηση του φυσιγγίου μεταβάλλεται ενδεχόμενος για πολλούς...

Η μόνη σημασία του έχει να κάνει με την αλλαγή κάλυκα στη μέση μιας χρονιάς διατηρώντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του φυσιγγίου ίδια... Η αίσθηση του φυσιγγίου μεταβάλλεται ενδεχόμενος για πολλούς...
Και ανάμεσα στα φυσίγγια του ίδιου κουτιού ενός ποιοτικού κατασκευαστή, με ολόιδια όλα τα χαρακτηριστικά των φυσιγγίων, οι ασήμαντες, ανάξιες λόγου μικροδιαφορές στις πιέσεις και τα λοιπά, θαρρώ πως πάντα θα υπάρχουν... Είναι εντελώς αναπόφευκτες... Μα ξαναλέω, παντελώς ασήμαντες και επουσιώδεις...!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο χρωματιστός ή ημιδιαφανής ή διαφανής κάλυκας... Αλλού είναι το ζήτημα...! Αυτά δεν πρέπει να μας απασχολούν καθόλου μα καθόλου...! Καμιά φορά μου φαίνεται πως: "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον", δίχως κανέναν απολύτως λόγο...!!! Κοινώς ασχολούμαστε με... "πίτουρα"...!
Ας επικεντρώσουμε τη προσοχή μας στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι σκοπευτές, κι ας αφήσουμε τις ανούσιες λεπτομέρειες στην άκρη...! Έτσι, μόνο κερδισμένοι θα βγούμε...! Το μόνο σίγουρο!

Και ανάμεσα στα φυσίγγια του ίδιου κουτιού ενός ποιοτικού κατασκευαστή, με ολόιδια όλα τα χαρακτηριστικά των φυσιγγίων, οι ασήμαντες, ανάξιες λόγου μικροδιαφορές στις πιέσεις και τα λοιπά, θαρρώ πως πάντα θα υπάρχουν... Είναι εντελώς αναπόφευκτες... Μα ξαναλέω, παντελώς ασήμαντες και επουσιώδεις...!
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο χρωματιστός ή ημιδιαφανής ή διαφανής κάλυκας... Αλλού είναι το ζήτημα...! Αυτά δεν πρέπει να μας απασχολούν καθόλου μα καθόλου...! Καμιά φορά μου φαίνεται πως: "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον", δίχως κανέναν απολύτως λόγο...!!! Κοινώς ασχολούμαστε με... "πίτουρα"...!
Ας επικεντρώσουμε τη προσοχή μας στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι σκοπευτές, κι ας αφήσουμε τις ανούσιες λεπτομέρειες στην άκρη...! Έτσι, μόνο κερδισμένοι θα βγούμε...! Το μόνο σίγουρο!
Αλλο χρωμα αλλο φυσηγγι ....αν ιδιογομουσες θα το καταλαβενες ποιο εντονα αυτο που λεμε....

Εγω κατι πρασινα εφταρια αλεκτωρης 32γρ με α1 εχω απο προπεριση εκεινα λεω να ριξω για πρωτη μερα στα τριγωνια!εχετε καποια αποψη εμπιρεια τα δοκημασατε κανενα παλικαρι απο το φορουμ
Όλα τα "alectoris" του κου Μητσάκου καλά έως πολύ καλά...! Don't worry! .well done.

Πριν λίγα χρόνια είχα ρίξει μερικές χιλιάδες από τα 28άρια του τα μαύρα στα τσιχλοκότσυφα και καμιά 500αριά 32άρια στις κυριαρίνες (turdus viscivorus) με ικανοποιητικότατα αποτελέσματα...!!! Tα συστήνω ανεπιφύλακτα!

Όλα τα "alectoris" του κου Μητσάκου καλά έως πολύ καλά...! Don't worry! .well done.

Πριν λίγα χρόνια είχα ρίξει μερικές χιλιάδες από τα 28άρια του τα μαύρα στα τσιχλοκότσυφα και καμιά 500αριά 32άρια στις κυριαρίνες (turdus viscivorus) με ικανοποιητικότατα αποτελέσματα...!!! Tα συστήνω ανεπιφύλακτα!
Πρέπει να ήταν πολύ καλή χρόνια νικολαε για να έριξες χιλιάδες...ποτε θα ξαναχουμε μια σαν εκείνη;

Εγω κατι πρασινα εφταρια αλεκτωρης 32γρ με α1 εχω απο προπεριση εκεινα λεω να ριξω για πρωτη μερα στα τριγωνια!εχετε καποια αποψη εμπιρεια τα δοκημασατε κανενα παλικαρι απο το φορουμ
Ριξτα το πρωι, μολις ζεστανει καλα ο καιρος αλλαξε,τα αλλιως θα τα μαζευεις απο 100 μετρα πιο κατω απο εκει που τα τουφεκισες.

Πρέπει να ήταν πολύ καλή χρόνια νικολαε για να έριξες χιλιάδες...ποτε θα ξαναχουμε μια σαν εκείνη;
Eγώ επιθυμώ διακαώς μία επανάληψη της σεζόν '16 - '17...!!! Μια μαζική εισβολή όλων των τσιχλοειδών δηλαδή...! Πολλά ζητάω...? :cool:

Απο φυσιγγια εισαι κομπλέ και αν παρεις και για τους δυο μας κανενα κουτάκι απο αυτα που ειπαμε, τοτε θα ειμαστε ζάχαρη. Τρυγονια θα βρούμε ομως; .sarcastic.

Ριξτα το πρωι, μολις ζεστανει καλα ο καιρος αλλαξε,τα αλλιως θα τα μαζευεις απο 100 μετρα πιο κατω απο εκει που τα τουφεκισες.
Κώστα η Α1 τόσο πολύ σκορπάει τα σκάγια με την 1η άνοδο της θερμοκρασίας..;
Δηλαδή θέλει την ψύχρα της να δουλέψει καλύτερα;

Mια χαρά είναι Κώστα...! Μην σε νοιάζει τίποτα! Όλες μα όλες οι σύγχρονες μπαρούτες δεν χαμπαριάζουν ολότελα από θερμοκρασίες (ακόμη κι αν υπάρχουν μικροδιαφορές, αυτές θεωρούνται αμελητέες)...! Δεν είμαστε στην εποχή των (προ)παππούδων μας με τα "πρωτόγονα" μπαρούτια...! Ρίξτε άφοβα όλα τα μπαρούτια σε όλους τους καιρούς και μην σας νοιάζει τίποτε άλλο, πέραν του πώς θα στείλετε τα σκάγια πάνω στον στόχο...! Επικεντρωθείτε αποκλειστικά σ' αυτό και δεν θα χάσετε...! Πιστέψτε το...!

Last edited:
Mια χαρά είναι Κώστα...! Μην σε νοιάζει τίποτα! Όλες μα όλες οι σύγχρονες μπαρούτες δεν χαμπαριάζουν ολότελα από θερμοκρασίες (ακόμη κι αν υπάρχουν μικροδιαφορές, αυτές θεωρούνται αμελητέες)...! Δεν είμαστε στην εποχή των (προ)παππούδων μας με τα "πρωτόγονα" μπαρούτια...! Ρίξτε άφοβα όλα τα μπαρούτια σε όλους τους καιρούς και μην σας νοιάζει τίποτε άλλο πέραν του πώς θα στείλετε τα σκάγια πάνω στον στόχο...! Επικεντρωθείτε αποκλειστικά σ' αυτό και δεν θα χάσετε...! Πιστέψτε το...!
Εδω θα διαφωνισω και θα μιλησω σαν χρονια ιδιογομωτης..οι μονοβασικες τυπου Α1 206S d20 psb csb κλπ δεν γινεται να ριχτουν με υγρασια..οτι θα φτασουν στο πουλι τα σκαγια ειναι δεδομενο αλλα θα το τραυματισουν..εκει αναλαμβανουν οι διβασικες sipe s4n tecna ακομα και οι τροποποιημενες mb32 mb36 m92s..ναι μεν εχει εξελιχθει η χημικη τους συνθεση αλλα δεν παυουν να ριχνοντε με τον καιρο που τους ταιριαζει..ολα αυτα για τα εμπορικα φυσιγγια γιατι στην ιδιογομωση με ορισμενες παραμετρους και στησιμο δουλευουν ανετα..εκτος αν βρουμε ενα φυσιγγι παντος καιρου που να ταιριαζει στο κλιμα της περιοχης μας..το ιδιο φυσιγγι δεν θα εχει την ιδια αποδοση αν ριχτει στο Δελτα με το αν ριχτει ας πουνε στην Καλαματα..αλλοι καιροι αλλες απαιτησεις

Last edited:
Εννοεί Κώστα ότι με τις ταχύτητες που βγάζει το συγκεκριμένο φυσίγγι με την άνοδο θερμοκρασίας θα του κάνει overkilling .
Ένα set up A1 στο 1.55-1.60 χ31 σίγουρα θα πάει καλά στην πολλή ζέστη

Και ανάμεσα στα φυσίγγια του ίδιου κουτιού ενός ποιοτικού κατασκευαστή, με ολόιδια όλα τα χαρακτηριστικά των φυσιγγίων, οι ασήμαντες, ανάξιες λόγου μικροδιαφορές στις πιέσεις
ολα σχεδον τα φυσιγγια που γεμηζωντε με μηχανες , μετρανε την πυρητηδα , και τα σκαγια με ογκομετρηκα , οποτε στο ιδιο κουτι υπαρχουν πολλα διαφορετηκα φυσιγγια , που στο παρελθον εχω ανοιξη 20 φυσιγγια απο το κουτι , γιατι δεν τα πηγενε με τιποτα το οπλο μου , ρηχνοντα; τα 5 ,και προκημενου να τα πεταξω , ανοιξα για να παρω τα σκαγια , για να μην πανε τσαμπα , και ειδα μετρησης ασταθης , και στη πυρητηδα , και στα σκαγια , οπως 1,60 1,63 , 1,69 κτλ και στα σκαγια 31,50 , 32 ,1 32,5 , κτλ , πως λυπον θα εχουμε το ιδιο σεταπ μεσα σε ενα κουτι , αφου υπαρχουν τοσες πολλες ασταθιες ,

ολα σχεδον τα φυσιγγια που γεμηζωντε με μηχανες , μετρανε την πυρητηδα , και τα σκαγια με ογκομετρηκα , οποτε στο ιδιο κουτι υπαρχουν πολλα διαφορετηκα φυσιγγια , που στο παρελθον εχω ανοιξη 20 φυσιγγια απο το κουτι , γιατι δεν τα πηγενε με τιποτα το οπλο μου , ρηχνοντα; τα 5 ,και προκημενου να τα πεταξω , ανοιξα για να παρω τα σκαγια , για να μην πανε τσαμπα , και ειδα μετρησης ασταθης , και στη πυρητηδα , και στα σκαγια , οπως 1,60 1,63 , 1,69 κτλ και στα σκαγια 31,50 , 32 ,1 32,5 , κτλ , πως λυπον θα εχουμε το ιδιο σεταπ μεσα σε ενα κουτι , αφου υπαρχουν τοσες πολλες ασταθιες ,
Δεν νομιζω να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα...ολα τα χρονια με εμπορικα κυνηγαω και δεν εχω παραπονο, σιγουρα η ιδιογωμοση ειναι πολυ καλυτερη και στηνεις το φυσιγγι οπως γουσταρεις αλλα και τα εμπορικα δεν ειναι για πεταμα.

δεν ειναι θεμα μπαρουτιου κωστα ειναι πως ειναι στημενο το συγκεκριμενο φυσιγγι.

Back